比賽14版地圖決定!是好是壞?

等左咁耐

岩岩終於睇到比賽決定左地圖

唔知大家對用14版地圖有咩意見

大家都可以分享下 因為今次真係好進新

唔再用 12版(S) & 11.2B

不過相信唔小Vlan路人團會反對~_~

不過也看好今屆比賽吧~! 各勁旅也請加油~
評論(569)

新版比賽 唔好囉-_-
我個人認為新版d英實力唔平均
法c天下 秒殺大哂...
如果要用新版比賽 就應該同舊版一齊舉行
個人意見

引用:
原帖由 紙包奶 於 2009-3-18 22:38 發表
新版比賽 唔好囉-_-
個人意見
何來法師天下?

黑卡特 T^T

我先申報,我係s板玩家,
新板只係打過路人
但我覺得其實咩板都唔緊要,
睇得咁重為咩呢

比賽原意就是要促進人流..令更多人認識..另外令在vlan原本既玩家玩得開心ma...
一個活動無非都係想熱鬧..玩得開心
你大可以說你是主辦者..你有你自由選擇辦比賽的地圖..但令到固有既玩家流失..看來沒什麼好處吧
但是想一想
vlan始終是香港人用的平台...吸引既目標和在這處玩的玩家大多是香港人
在香港無可否認11.2b和s板比起14.x普及...無需要為了配合台灣已用14.x板
而且一次比賽地圖既選用未必會做成大量人既流失
但無可否認走的人是一定有
你可能說選用14.x板對推動新板有起積極性作用..令香港人更認識..吸引更多人來vlan玩新板
但想深一層...你推動了新板..代表人們會捨棄配套好的ggx來vlan玩嗎?!ggx新板區長滿...vlan?!
沒人玩何處可以吸引到新玩家來vlan
你推動完但成果別人享你甘心嗎
[民為貴..社稷次之..君為輕!!]人民既意向不是很重要嗎?!既然投票結果出來..[順民心..保民生]
老子所說的虛輕也不是無理...有必要做以新板比賽既香港第一個平台?!
何必看定一點...?!先順應民心以s板為比賽板本..下一次新板普及點再用他做比賽既板本呢
vlan為一個平台...留住固有既玩家為最重要!何必因為要迎合台灣而捨本遂末呢?!

vlan應該該舉辦s版/11.2B的比賽吧~
香港玩家主玩11.2B/S版已是事實(雖然我在玩14版)
---------------------------------------------------------------------------------
信長之野望12.0A - 繁體版 [  1 2 3 4 5 ]  Shinji 2007-10-29
---------------------------------------------------------------------------------
有一年半吧,有玩過12版的再玩13版就不會覺得14版的變化太大,其實讓玩家轉玩新版的機會早在一年半前已經出現了,可是大部份的香港玩家在當時依然在玩11.2B,這又怎能說是14版的改變太大,被殺爆然後說14版是腦殘圖呢?
說實在我不認為11.2B真的這麼有趣,無論玩什麼英雄都必備閃介
----------------------------------------------------------------------------------
[民為貴..社稷次之..君為輕!!]人民既意向不是很重要嗎?!既然投票結果出來..[順民心..保民生]+1
既然結果已出就順玩家的意,何必把自己推到萬劫不復的深淵呢?
香港玩家玩11.2B/S版已難以改變,何必強迫他們接觸新版?
GGX規模比VLAN大這已是肯定的了,我建議vlan還是保留舊版/s版吧,別去推廣新版了,這樣反而能保留vlan在香港玩家中的地位

引用:
原帖由 紙包奶 於 2009-3-18 22:38 發表
新版比賽 唔好囉-_-
個人意見
請舉例,即是宇喜多亦會被抗玩弄致死
11.2B我倒找到個織田信長無腦7等爆1000多

引用:
原帖由 黑卡特 於 2009-3-18 00:12 發表

我完全係你個ac感受到..
水水日日開場用外掛

W_a Rank: 6Rank: 6

我真係唔明-.-
就係因為你地怕一開始玩新版會輸??
只要有舊版底既人 要接受新版真係話咁易.
LoSeR 就係一個example
點解要咁死板玩死s /11.2b?
一開頭既小小挫折真係接受唔到???

引用:
原帖由 meatbug 於 2009-3-19 16:10 發表

請舉例,即是宇喜多亦會被抗玩弄致死
11.2B我倒找到個織田信長無腦7等爆1000多
信長係全個game的中心人物
無佢無信野

你唔將佢整勁D
完全是侮辱這位偉大的歷史人物

這個game是"信長之野望"
明無?

引用:
原帖由 MaN.Sk 於 2009-3-19 20:18 發表
我真係唔明-.-
就係因為你地怕一開始玩新版會輸??
只要有舊版底既人 要接受新版真係話咁易.
LoSeR 就係一個example
點解要咁死板玩死s /11.2b?
一開頭既小小挫折真係接受唔到??? ...
9唔搭8

我宜家話同你打 強者大戰 1on1好無?

你唔打我就話你怕輸 ,點?

根本2個地圖 , 人地唔中意玩就唔中意玩 , 咪講膠論ok?

ALS Rank: 2

回復 444# 的帖子
用咩外掛= =
我係GXX 一場都未玩過
只係 係入面吹水

引用:
原帖由 kpt923 於 2009-3-19 20:20 發表

無佢無信野

你唔將佢整勁D

明無?
強詞奪理 無理取鬧

以你這個模式思考

是否應將 戰國最強的本多改作完全無敵?

引用:
原帖由 ALS 於 2009-3-19 21:12 發表

9唔搭8

我宜家話同你打 強者大戰 1on1好無?

你唔打我就話你怕輸 ,點?

根本2個地圖 , 人地唔中意玩就唔中意玩 , 咪講膠論ok?
請你具体形容一下,你認為很大的差別

光是拿出完全不合理的論據是沒用的

引用:
原帖由 kpt923 於 2009-3-19 20:20 發表

無佢無信野

你唔將佢整勁D

明無?
哦!
奇怪佢個模組好似係戰國果個,咁本多忠勝6lv係唔係可以變戰國最強直爆大本?

發表評論
本文章已關閉或您沒有權限發表評論。