新版FAQ重新製作中

[attach]95120[/attach]

本帖索引

#1 vLan Left 4 Dead 2 主程式、fishHao Final 系列破解及一鍵安裝解說

#2 初次安裝教學-vLan L4D2主程式安裝詳細步驟、IPvE vLan 2900入場教學

#3 Mutations 突變模式解說Source Mod 1.4 & metamod1.8.1 插件更新、Addons Support v2.6

#4 基本開場、轉換模式、非官方圖/第1代官方圖教學

#5 基本入門教學、Srcds指令、常見問題

#6 FAQ (針對ERROR部份)

BT種一定係用番BT下載,使用其他下載程式而導致問題發生本人恕不負責!

無BT主程式者按此下載

***********************************************************************************************************************************************

vLan版 Left 4 Dead 2 主程式下載

BT種子下載

[attach]75388[/attach]

此為未更新前的v2.0.0.1純淨版本

***********************************************************************************************************************************************

vLan Left 4 Dead 2 v2.0.0.1 - 2.0.2.4更新連fishHao v2.0.2.3破解檔
{ 一鍵安裝版、適合初次安裝/重裝主程式者者使用 }

BT 種子下載

[attach]81679[/attach]

115網路 u盤 載點 按此下載

聲明

破解的原作者是fishHao,轉自遊俠;本人已獲fishHao的授權並同意vLan轉載其破解作官方的更新檔
避免再有任何不必要的誤會或誤導成份特此澄清,並附上fishHao同意授權的pm:
[attach]89613[/attach]

fishHao_Final破解好處 :

- non steam 版本 , 無須再為破解steam而煩惱
- 開GAME會自動彈出選擇語言及玩家名字選項

暫時已知bug :

官方bug

- 主角們於Passing的對話沒有中文字幕 ( 已修正 )
- 開場器於啟動後才可轉換Passing 戰役 ( 己修正 )
- 開場器Set密碼之後不可進入
- 舊版本插件 (Source mod 1.3) 不能使用 ( 請自行下載#3的SM1.4 hg 3027更新 )

破解bug

- 部份用戶沒有字幕 (已於v2.0.2.6更新修正此問題)
- 成就不能儲存

一般常見破解問題請到 #6 參考解答

{ 一鍵安裝使用方法 }
( 唔睇唔好問我點解彈GAME )

(A) 舉例 : vLan Left 4 Dead 2 v2.0.0.1 - 2.0.2.4更新,下載完後打開exe會見到以下畫面:

[attach]81677[/attach]

(B) 使用瀏覽按鍵找回你安裝的L4D2路徑,

[attach]75284[/attach]

(C) 例如我裝係C:\ , 咁我就搵番 C:\steamapps\common\left 4 dead 2 , 之後按安裝 , 文件會直接覆蓋

(D) LOAD完條BAR就搞掂啦

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
評論(1447)

引用:
原帖由 EDDIE6446 於 2010-5-17 00:17 發表

哈哈.. 多謝 , 我都係咁話 如果咁都唔識裝應該唔適合玩呢隻GAME
咁我吾玩了

引用:
原帖由 envy 於 2010-5-17 14:27 發表
版主 , help me
我之前dl你個vlan版一直玩都無事 , 直到昨日開來玩 , 一開就黑mon , 只係有聲
我delete隻game再裝都仲係咁...
但我開其他game玩就無事
完全唔知咩事= =我之前又無整過d咩 , 都係照平時咁玩完就關 ...
轉自R-Diver

10 : 入Game : 畫面黑哂, 只有聲音 ?

原因 :

- 遊戲超出顯示範圍 = 解析度太高
          - 顯示卡驅動程式未更新, 或顯卡本身有問題

方法 :

- 前往 "cfg" 資料夾 (e.g C:\Steam\steamapps\common\left 4 dead 2\left4dead2\cfg)
          - 找出 " video.bak ", "video.txt " 和 " videodefaults.txt "
          - 用記事本(Notepad)打開他們, 便發現以下段落 :

"setting.defaultres"                          "1920"
             "setting.defaultresheight"                "1200"   * 數字未必同你一樣

- "1920" 代表「長」, "1200"代表「闊」;  改正數字以乎合你理想的螢幕解析度
          - 完成後請儲存, 並右鍵該檔案按{內容}, 於{屬性}選擇{唯讀}
引用:
原帖由 傑jaiiiiiiii 於 2010-5-17 14:52 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=2036206&ptid=222599][/url]
個mutation插件用吾到既
都玩吾到coopversus  車~
點用唔到法 ?
引用:
原帖由 傑jaiiiiiiii 於 2010-5-17 16:09 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=2036373&ptid=222599][/url]

用迅雷好快
作死你竟然教人用迅雷
引用:
原帖由 kinsonlau 於 2010-5-17 16:13 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=2036393&ptid=222599][/url]

迅雷中中中中............
BT種一定係用番BT下載,使用其他下載程式而導致問題發生本人恕不負責!

引用:
原帖由 BullShiX 於 2010-5-17 18:38 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=2037099&ptid=222599][/url]
點解冇得download主程式既?
你有無用心睇架?

[attach]75486[/attach]
引用:
原帖由 19940112 於 2010-5-17 18:43 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=2037127&ptid=222599][/url]
我一開game沒耐就彈game...入唔到game..請問點解?
未破解,下載埋破解檔覆蓋一次
引用:
原帖由 axefighter 於 2010-5-17 19:57 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=2037639&ptid=222599][/url]
更新後玩唔到..之前2.0.1.7冇問題
一更新完
再打都次FishHao大的補丁之後
按exe 冇出到打名果windows...
點解決?
主程式>更新>破解

有無步驟錯/SET錯路徑?
引用:
原帖由 timtimmy2 於 2010-5-17 20:23 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=2037845&ptid=222599][/url]
YY我搞點晒,就算降埋級都見5到有場""
你閂左防火牆未呀?
引用:
原帖由 keungls 於 2010-5-17 20:46 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=2038032&ptid=222599][/url]
fishHao_Final_v2007to2018.exe ( 破解檔 )
呢個係一鍵安裝,SET左路徑之後佢會自動解壓

引用:
原帖由 oF_KIN 於 2010-5-17 21:04 發表
升級檔慢到嘔電
得3xkb
慢只係閣下網速問題建議你比D耐性啦
引用:
原帖由 YUKI1023 於 2010-5-17 21:59 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=2038582&ptid=222599][/url]
我一禁入去..就彈呢個畫面..請問點解決呢?
你D檔案SET到錯晒,正常個left4dead2.exe應該係steamapps入面

如果你有跟我步驟一步一步set絕對唔會出現如此情況

建議你重裝一次
引用:
原帖由 kennyfong 於 2010-5-17 22:07 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=2038619&ptid=222599][/url]
個post正呀

不過要改番d嘢

#2 (H) part 貼錯圖 (c:\ )
#3 可唔可以將黑底d字變白
首先多謝你既意見... 不過...
(H)錯圖??!唔係好明
黑底D字?? 都係唔明??:L
引用:
原帖由 ●_暗°+殺 於 2010-5-17 22:07 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=2038622&ptid=222599][/url]
樓主...我有野問呀.. 好大問題...之前我有玩過l4d2  之後悶就冇玩  e家玩返... dl左個主程+更新檔之後我督dl好曬咩都攪掂曬....但係  一入到game 之後...到左4個人loading個到  冇耐就彈左出桌面...咩都冇彈出黎 ... ...
你安裝左破解檔未呀?
引用:
原帖由 gawain1628 於 2010-5-17 22:11 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=2038641&ptid=222599][/url]
=.=我都係安左fishHao_Final_v2007to2018之後再裝埋mmsource-1.8.1-hg699
入GAME loading都係彈GAME
有無彈ERROR出黎?
引用:
原帖由 victor85a 於 2010-5-17 22:32 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=2038762&ptid=222599][/url]
唔該我想問下,我個版本咁樣(2.0.1.1???)??,咁我應該DL邊個更新檔呀?
新手包及破解檔,先更新後破解 
引用:
原帖由 ﹏冰天。 於 2010-5-17 23:08 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=2038977&ptid=222599][/url]

咁我吾玩了
死仔入黎搞事呀?!

其實我都問e隻更新版本其實係咪都係non-steam, 唔洗開steam玩ga?@@

引用:
原帖由 maklongfung 於 2010-5-18 11:27 發表
其實我都問e隻更新版本其實係咪都係non-steam, 唔洗開steam玩ga?@@
係NON STEAM

引用:
原帖由 EDDIE6446 於 2010-5-18 11:38 發表

係NON STEAM
嗯~~謝謝...
不過BT唔知係咪我問題...
2.0.0.1 - 2.0.1.8 個更新檔完全冇對點

引用:
原帖由 maklongfung 於 2010-5-18 11:48 發表

嗯~~謝謝...
不過BT唔知係咪我問題...
2.0.0.1 - 2.0.1.8 個更新檔完全冇對點
耐心等候一下

不過我做緊種架喎

[attach]75489[/attach]

我想問下玩MUTATION 既唔同模式 應該打咩command??

唔係好明咩係 map (地圖指令) (突變模式指令)

引用:
原帖由 johnyip6058 於 2010-5-18 12:42 發表
我想問下玩MUTATION 既唔同模式 應該打咩command??

唔係好明咩係 map (地圖指令) (突變模式指令)
(地圖指令)

睇你想用咩地圖開場

比如我想用死亡都心既咪c1m1_hotel

(突變模式指令)

睇你想玩咩模式啦

#3有個表list晒有咩模式同指令架啦

[attach]75490[/attach]

打個比如,如果我想開死亡都心既德州電鋸殺人狂模式,咪打:

map c1m1_hotel  chainsaws

明唔明 ?!

謝謝樓主~非常有用~

引用:
原帖由 EDDIE6446 於 2010-5-18 12:51 發表

(地圖指令)

睇你想用咩地圖開場

比如我想用死亡都心既咪c1m1_hotel囉

(突變模式指令)

睇你想玩咩模式啦

#3有個表list晒有咩模式同指令架啦

打個比如,如果我想開死亡都心既德州電鋸殺人狂模式,咪打:

ma ...
唔該哂,宜家玩到la,,.
你個post 好正,支持支持
不過我想問下 mutation 其他模式係自制定係官方未發佈(我指除佐詳細個4個)
仲有點解coopversus 唔得既?

我想問係咪唔洗下載steam?

引用:
原帖由 johnyip6058 於 2010-5-18 15:26 發表

唔該哂,宜家玩到la,,.
你個post 好正,支持支持
不過我想問下 mutation 其他模式係自制定係官方未發佈(我指除佐詳細個4個)
仲有點解coopversus 唔得既?
係d人破解左官方其他未發佈既新模式插件
COOPVERSUS果個可能有d問題,暫時玩唔到
等我睇睇點fix到再答你
引用:
原帖由 s0001018123 於 2010-5-18 16:25 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=2040175&ptid=222599][/url]
我想問係咪唔洗下載steam?
唔駛

玩到lu~不過我想問2.0.0.8降級左,再去返8係咪又要用更新檔?定係又係就咁改左個數字佢

引用:
原帖由 s061134314 於 2010-5-18 17:11 發表
玩到lu~不過我想問2.0.0.8降級左,再去返8係咪又要用更新檔?定係又係就咁改左個數字佢
改番個數字佢就ok了

發表評論
本文章已關閉或您沒有權限發表評論。