文字 - 純發洩文

這是一個未完成的小故事
感覺 待續。
這是跟平常一樣的下午
在一個位於草原與大海中的崖壁
除了擁有充滿著陽光氣息的味道
還有著海水努力奔跑上岸的聲音
這裡是故事主角之一小海鳥的出生地 也是教懂他成為一隻將會振翼高飛 飛越無盡海洋的地方
「很耀眼。」初次張開眼睛 看到的世界 是太陽。
「怎麼搞的,這難道不是烏鴉嗎?」「你是跟其他鳥類路有一腿吧。」
眼前有兩只大鳥 雙目交投 有口難言
對的 這小不點很快就發現自己是特別的 因為自己的羽毛跟任何海鳥也有很大分別 是黑色的。
就連父母也覺得很驚訝 只不過看到剛出生的幼兒 卻又忍住快要哇出口的話
「來 先吃點東西 這對於我們算是鳥間美食。」父親冷冷的對自己說
鳥生第一次吃東西 是一條小魚兒 也是將會改變的自己一生的情人。

評論(98)

我覺得你當時肯追番佢既話係仲有機會....

回復 45# 的帖子
十幾個鍾 係基本 聽日會有講我練習時既辛酸

回復 46# 的帖子
由細細已經知道 逃避 解決唔到問題
老生常談 面對才是良策

回復 47# 的帖子
一次不忠 百次不容。

支持
不過打信長練習咁多
不過我都支持電競
如果你當年仲有打 可能你已經係電競玩家

引用:
原帖由 |LoSeR|Max 於 2014-3-11 00:36 發表
十幾個鍾 係基本 聽日會有講我練習時既辛酸

回復 46# 的帖子
由細細已經知道 逃避 解決唔到問題
老生常談 面對才是良策

回復 47# 的帖子
一次不忠 百次不容。 ...
係,最後原來發現.
老生常談果幾句好似好老土.但都係唯一既解決方法...

引用:
原帖由 碎.星 於 2014-3-11 01:04 發表
支持
不過打信長練習咁多
不過我都支持電競
如果你當年仲有打 可能你已經係電競玩家
眼光都好重要Toyz就係好例子

睇完你篇野先發覺到自己真係好幸福
家庭雖不算完整但還算有個美滿的童年
但自己卻老是在自怨自艾生活的不如意
及前路的緲茫
雖則了解逃避解決唔到問題
老生常談面對才是良策
但明白卻不代表做得到
anyway
加油吧,只要路還在走
希望還是有的

引用:
原帖由 |LoSeR|Max 於 2014-3-10 20:50 發表
如果可以 我寧願我一無所有 都想有個幸福既童年
我並唔會咁期求
有D野係要歷經過先知乜野叫重要
人就好多時都咁傻...身在福中不知福
人總係不知不覺ge時候...係會錯失左少少野...
日積月累之後....有朝回頭一望...到底你可以笑?定你可以嘆?全決於你自己

引用:
原帖由 Awakening. 於 2014-3-11 02:22 AM 發表
眼光都好重要Toyz就係好例子
咁又係 不過toyz好似打上第一先有人睇中

引用:
原帖由 碎.星 於 2014-3-11 02:52 發表
咁又係 不過toyz好似打上第一先有人睇中
不論實力差距 講時間都拎人生黎玩盡佢 CG啲隊友同佢只差一線 就係成功與失敗 不如諗諗未來有咩可以做到

回望身邊既人 其實好難同人比較 有個中學同學次次考全級頭十 背後佢一個星期補習同溫書既時間多過你訓教你訓醒果時葡萄人地先知道佢付出有幾多

字海。睇到有啲感動

有興趣繼續睇留名

好一句人性醜惡
我在團隊(連前身)已有三年多

約大半年前
我的遭遇跟你差不多
整個群組一直流傳著我分化團隊的謠言

那時侯,我一句話都沒說
因為我終於能看清這些真假...

最少,我對得起自己
和她相信我,知道我是怎樣的人,就足夠了

---------------------------------

現在,我只相信幾個人
看穿我心事重重的導師
和我喝酒不成,變了喝汽水的人
還有她...雖然我最近讓她失望了...

喲。

點解阿爾既回覆可以咁籣短

回復 59# 的帖子
小爾

抱歉各位 琴晚只顧打機 今晚會更新。

發表評論
本文章已關閉或您沒有權限發表評論。