文字 - 純發洩文

這是一個未完成的小故事
感覺 待續。
這是跟平常一樣的下午
在一個位於草原與大海中的崖壁
除了擁有充滿著陽光氣息的味道
還有著海水努力奔跑上岸的聲音
這裡是故事主角之一小海鳥的出生地 也是教懂他成為一隻將會振翼高飛 飛越無盡海洋的地方
「很耀眼。」初次張開眼睛 看到的世界 是太陽。
「怎麼搞的,這難道不是烏鴉嗎?」「你是跟其他鳥類路有一腿吧。」
眼前有兩只大鳥 雙目交投 有口難言
對的 這小不點很快就發現自己是特別的 因為自己的羽毛跟任何海鳥也有很大分別 是黑色的。
就連父母也覺得很驚訝 只不過看到剛出生的幼兒 卻又忍住快要哇出口的話
「來 先吃點東西 這對於我們算是鳥間美食。」父親冷冷的對自己說
鳥生第一次吃東西 是一條小魚兒 也是將會改變的自己一生的情人。

評論(98)

引用:
原帖由 |LoSeR|Max 於 2014-3-12 19:09 發表
小爾

抱歉各位 琴晚只顧打機 今晚會更新。
師兄振作

引用:
原帖由 |LoSeR|Max 於 2014-3-12 19:09 發表
小爾

抱歉各位 琴晚只顧打機 今晚會更新。
求分享人生經歷香港人真係童年永遠都是負面的

回復 63# 的帖子
今晚唔打住童年住..打左好多關於打機既事 聽晚再打

振作

引用:
原帖由 |LoSeR|Max 於 2014-3-12 20:43 發表
今晚唔打住童年住..打左好多關於打機既事 聽晚再打
召喚你昔日的戰友, 備戰信八吧.

引用:
原帖由 小飛豬 於 2014-3-13 09:36 發表

召喚你昔日的戰友, 備戰信八吧.
我覺得過去左既事其實好難返轉頭 包括熱誠 永遠都只係回憶

呢個post每一個留言令我都幾感觸

我都試過想玩返信長不過已經唔似以前咁熱血

認真
20分鐘上長船點做到-
挽信長愈來愈渣呀

更新未

d人睇到好似追文咁追

其實成篇野係咪都係圍繞「初戀」?
定只係其中一part

想問一問可唔可以係,下面條線加一加個更新時間 因為有時唔記得睇到邊,我想方便小小睇,如果難為左你可以唔洗整            
  ---------------------------------------

你知唔知想當年既街埸走埸狗到依家都仲未有放棄信長冠軍
就係因為你睇死我

睇哂全部 覺得自己真係福中不知福 有個咁好既童年
老實講 我係好佩服你 失意時知道自己可以搵到有你專注既事 20分鐘76  (化悲憤為力量? )
另外 可能你覺得自己不幸

有d人覺得自己不幸
但比前者更不幸既人又唔會感到自己不幸
咁不幸係點黎?

有時 不幸 煩惱 其實會唔會唔係你唸到咁負面? 會唔會係你生存既動力 成功既契機?
他日當你迷失自我時  不仿問自己 你想抓緊什麼 又害怕什麼

追文黨表示有時間請更新

琴日返工太累 好早就訓左
今日會去一去vlan網吧 晏少少約左朋友食晚飯
今晚會盡力更新 抱歉各位朋友

睇完感覺好強烈 無論果份憐憫 悲哀 寂寞
好帖

發表評論
本文章已關閉或您沒有權限發表評論。