72 12345
發新話題

主力

[Close]

主力

早期的食兵與主力概念:

我諗現時好多練主力人士都比較偏向無腦類方面 信玄,2龍,長宗這類.而運用概念也偏向這類英自身的特性,破塔,洗兵.裝備上我見大部份人都係玩洗兵型裝備,雙電為多,而且又唔帶再生鋼.這類玩家希望想容易而安全的洗兵,直上神刀.但這種玩法已經造成一種很大的依賴,限制了練習的苛刻,所以到玩技術型主力時,大多數發揮不到完整的實力.

我自己玩主力起手裝不計褲電之後,都會先出再生鋼再考慮出唔出回魔.有部份玩家會先出回魔或者先出電刀,忽略了再生鋼的用處,主力在早期要食兵快唔係取決於夠唔夠魔,而係尾刀夠唔夠強,而可以長期尾刀只好靠再生鋼.

我認為要練習好主力,一定要由尾刀著手,不要以為玩咩英玩雙電就ok了,始終雙電也只是一種依賴.我分享個人主力的出裝!先由遠攻主力開始:
遠攻主力大至上要盡量的要在早期拿多點優勢,所以裝備不要考慮直出,最少我要有和泉,武士服,仲有4個位就睇自己既興趣或者即場變化去出了(如果多技英會出回魔)最少這點裝備先會直出,遠攻英出和泉好簡單,因為需要耐戰性,在早期要拿優勢好需要這種,而武士服可以加攻速,令早期食兵更易更快.再配合遠攻的尾刀,這種裝備已經好足夠食兵,唔需要洗兵的.

到近攻主力:
近攻主力數量比遠攻主力多,種類也較多,所以裝備更變化多端,但我大約會以時期的優勢做分類,全期,中後期,前中期.全期主力代表:信長,信長是一隻近攻力英,但有3招輸出技,仲要有1招範圍暈既既高傷技,再有一招爆擊技.睇技同力英屬性已經好肯定可以係一隻全期英,前期能殺能肥,中後期能會戰.所以信長的出裝也沒有一定的規律,大約要睇玩家的喜好/對路的英雄再作決定.
而重點是中後期的英,本多這類,這類是中後期英,係因為前期大多時會被壓好大,所以只好靠食兵速度肥快d,先可以發揮到這英的威力,所以裝備上我一定會出幫助食兵的裝,火甲(近攻我大多數會出火甲,因為火甲大勝於雙電,食兵持續性好高,高速洗cp,打路又可以頂兵),再生(和泉我大約唔會合,面對直江這類秒殺英,被變已經死了,只要唔被變就唔需要運用和泉回血),閃介,褲,魔水/清酒,電卷.再快上9100,9100算係主力既必出裝,因為移速會直接影響會戰同攻防.

以上係少少既技術分享=.=唔同意可以唔洗理

可樂做野wow 這個心得 好比一個人打出來的好多了

洛哥可憐眼下既年青人玩主力  主力都在哭了...唯有施捨篇文章幫到有需要既人

可樂:
依段野打比你睇的
我:
thx
可樂:
點會打比你睇

fake狗
我愛科屁

我睇完之後變了一個神手了
再見了朋友 半年後/1年後再見吧 bye~

支1支持

可樂哥 之前同你打左場
50分鐘 5神 本多=.=
睇到我O左
強啊 可樂哥
跟住就學你出裝
點知得左wo

睇完你篇文
我又想出個   上忍文

引用:
原帖由 jamieak47 於 2011-10-24 05:26 發表
可樂哥 之前同你打左場
睇到我O左
強啊 可樂哥
跟住就學你出裝
點知得左wo
有咩=.=

引用:
原帖由 F.yt 於 2011-10-24 05:32 發表

有咩=.=
MinG.半  5系你黎咩=.=?

引用:
原帖由 jamieak47 於 2011-10-24 05:26 發表
可樂哥 之前同你打左場
睇到我O左
強啊 可樂哥
跟住就學你出裝
點知得左wo
可樂唔記得阿

可樂 說 (上午 05:38):
唔怪得我唔記得有一次係50min 5神
可樂 說 (上午 05:39):
因為我之前最高記錄
係40min5神