28 12
發新話題

比賽規則 — 參賽會員必讀

[Close]
引用:
原帖由 龍之振雄 於 2009-7-3 15:16 發表
為避免可能產生的講唔清的問題, 以及上兩屆都不允許移動斷線英雄及使用其技能.
斷線已經難打-.-
唔比用技 苦上加苦-.-...連爭埋最後果口氣既機會都冇埋哇-.-

的確雙控係技術之一

但係有一部分玩家 會因為咁而去找位入

做成不公平比賽...就算我們判他輸 他也不會服氣..

因為規則沒寫 只寫可以控...就這樣已經激死

就同上屆 問題一樣(不關斷線事)
| LoSeR | ToM

點解唔好似""豬豬屍""咁用保二棄五呢?
發揮空間更大
臨場都係
保一棄三會好易失色

引用:
原帖由 子曰 於 2009-7-3 21:39 發表
點解唔好似""豬豬屍""咁用保二棄五呢?
發揮空間更大
臨場都係
保一棄三會好易失色
以我所知 它也是用保一棄三的= =

1、本站就對壘團隊雙方會在本站 最新系統 中列出。

這個,我不大明白

引用:
原帖由 km14 於 2009-7-3 22:31 發表

以我所知 它也是用保一棄三的= =
oh sorry xD
我記錯左S版

引用:
原帖由 dAvEE 於 2009-7-2 22:36 發表

這個..不太懂
裝備上的移動當然會惹起爭議
但是為何不能使用已斷線的英雄和馬匹呢0.0?
這完全沒有破壞兩軍間的平衡
甚至是需要更多的技巧

當然vlan擁有決定權
我只是提出個疑問而已 ...
這方面由我來回答一下
1. 曾出現過 阿市 斷線 , 會戰時 阿市被控 跑出來放大 然後跑回溫泉
    又.. 服部等 會隱的英雄 拿來當眼 (一般情況下 忍者斷線後 拿石的一方也會賣掉吧)
    又.. 使用百地的隱雷 來暗算敵方 或 遁地當眼
    以上已經算是破壞了平衡.. (始終是斷線了 就應該離開戰場才對)

2. 電子競技精神 - 如非該選手控制之下的角色由其他人控制 就失去本來互相競技的意義 . 這如同體育精神

3. 某人刻意離開 由其他隊友控制(甚至放棄原來使用的英雄) 我相信這不列入戰術範疇之內
   (分享在replay 中是看到的.. 但離開後控制如不禁止就等於 認同這個做法)

這個意見會於本次比賽後作內部檢討 , 是否需要改善部份規則及玩法
但本次比賽依然是使用這個規則進行

咁如果分享英雄去買忍者
得唔得嫁?

引用:
原帖由 ◆牙雄﹏ 於 2009-7-4 09:24 發表
咁如果分享英雄去買忍者
得唔得嫁?
4、正式比賽期間,不能分享英雄(包括使用馬匹),不能分享使用物品,(唯有烤豬、補杖可以幫插、但不可以交易及轉賣) 。
豬GC:LeNy-BaO.
[img][/img]

幾過第一次預選賽之後
發現升6lv疾機果到有d問題
2、正式比賽期間,6等級之後(包括6等級)如有LAG機,隊員不明斷線,比賽將會繼續進行。
咁其實係全部都6lv哂先唔可以re
定係有1個6lv都唔可以re呢
唔係幾明到底係邊個
仲有如果係要個都6lv哂先唔可以re既話
咁不如加個遊戲入面個時間過左5分鐘就唔可以re啦
快攻既話其實要全部6lv哂都要番多少少時間

回復 25# 的帖子

1個企溫泉唔要lv  等re

用果下用左槍神,比人ban毛毛 直江 宇佐 會點?

回復 27# 的帖子

毛毛 宇佐 在新版
還有村上 立花
別把11.2的英雄放在新版

28 12
發新話題