標題: 點解唔肯買正版? [打印本頁]

作者: kitkitdas    時間: 2009-11-24 16:01     標題: 點解唔肯買正版?

呢隻GAME 真係唔值2XX?
破解可以慳番D錢就可以作為理由??
整一隻既GAME 幾十到幾百人都要用唔少時間去整 D人咁辛苦整隻GAME出黎
10個有9個破解版 使用犯法的破解版 有尊重過創作遊戲的人嗎?

作者: superxcat    時間: 2009-11-24 16:10

呢隻game係香港都唔知搵唔搵到一百萬
作者: kitkitdas    時間: 2009-11-24 16:11

引用:
原帖由 superxcat 於 2009-11-24 16:10 發表
呢隻game係香港都唔知搵唔搵到一百萬
有OLG係台灣香港 2個月有1億 網龍旗下
作者: KIRAFREEDOM12    時間: 2009-11-24 16:13

又黎大理論=-='' 點解次次有game出都要討論呢個問題=-=
成日都要全世界跟自己標準黎行
你唔悶我都悶la......
你覺得有問題ge 都係個句 唔好用lo
噤正義 不如走上去做高官 到時咪由你話事lo
作者: superxcat    時間: 2009-11-24 16:14

引用:
原帖由 kitkitdas 於 2009-11-24 16:11 發表

有OLG係台灣香港 2個月有1億 網龍旗下
我當佢一隻平均250蚊咁計,一百萬佢要賣4000隻
都唔知賣唔賣到咁多隻
250$係計埋鋪頭都有賺,如果計純利唔知得唔得呢
作者: superxcat    時間: 2009-11-24 16:15

引用:
原帖由 KIRAFREEDOM12 於 2009-11-24 16:13 發表
又黎大理論=-='' 點解次次有game出都要討論呢個問題=-=
噤正義 不如走上去做高官 到時咪由你話事lo ...
高官唔係想做就可以做到
作者: kitkitdas    時間: 2009-11-24 16:17

引用:
原帖由 KIRAFREEDOM12 於 2009-11-24 16:13 發表
噤正義 不如走上去做高官 到時咪由你話事lo ...
我只係認為  D人犯法 都唔肯用正版 要有權力都要有義務 唔洗付出 就想玩 仲可以好有理論咁講出黎
作者: qolala    時間: 2009-11-24 16:18

我屋企連埋條女4個人玩....
條數就係2xx x 4 ... 成千-.-
加上窮困-.-...呢隻game真係值
但左計右計就放棄買正版=.=
作者: wongkc987    時間: 2009-11-24 16:22

2xx$玩你1年 即是每日1$都唔使
作者: lau202020    時間: 2009-11-24 16:22

真搞笑....
隻game唔賺......

如果佢搞到好似online咁...
賺到開行........
一定!!!
作者: join_R    時間: 2009-11-24 16:23

how about  COD6
作者: kitkitdas    時間: 2009-11-24 16:23

引用:
原帖由 superxcat 於 2009-11-24 16:14 發表

我當佢一隻平均250蚊咁計,一百萬佢要賣4000隻
都唔知賣唔賣到咁多隻
250$係計埋鋪頭都有賺,如果計純利唔知得唔得呢
係好難 但唔多明OLG 既吸引力點解可以咁大
作者: KIRAFREEDOM12    時間: 2009-11-24 16:27     標題: 回復 7# 的帖子

噤你叫生產商經民事索償LO
冇破解GE話 我寫包單 隻GAME 一定唔會太HIT
另外正版本身都有BUG 佢唔係靠破解版個到作出修正...
玩正版?等彈GAME好了
作者: babe79    時間: 2009-11-24 16:31

大家要注意...l4d 既壽命係好短...上集玩左4個月經已冇玩...俾d人改到唔3唔4 ,幾十人場9衝..對抗9玩...   買正版呢個位都係個人觀點問題...我覺得值得去買黎儲就會去買..唔值自然就破解版了
作者: kitkitdas    時間: 2009-11-24 16:33

引用:
原帖由 KIRAFREEDOM12 於 2009-11-24 16:27 發表
噤你叫生產商經民事索償LO
冇破解GE話 我寫包單 隻GAME 一定唔會太HIT
另外正版本身都有BUG 佢唔係靠破解版個到作出修正...
玩正版?等彈GAME好了
咁樣又係一個破解理由?
作者: KIRAFREEDOM12    時間: 2009-11-24 16:35

你問下D大陸人點解出破解LO

理由?所有事都有理由GA咩?
唔好針究一點
作者: 6seven    時間: 2009-11-24 16:39

引用:
原帖由 qolala 於 2009-11-24 16:18 發表
放棄四條女實際d喎!我驚你果四條女係翻版女人黎喎!
作者: benny25595    時間: 2009-11-24 16:58

引用:
原帖由 lau202020 於 2009-11-24 16:22 發表
真搞笑....

一定!!!
pc game既優點就係唔洗買點,同埋少好多小朋友玩,而且畫面比online games好千百萬倍,連線方便[正版]
點可以淪落成online game咁...專呃細路錢??
有d人真係一年買點都買幾千銀...pc game一隻兩百幾三百...玩幾耐都得
去d大型討論區...招fd...開m群,開ts,skyke同人交流,d人成日話pc game係自閉仔先玩,大錯特錯

作者: LOVE豪    時間: 2009-11-24 17:02

唔買e個係因為唔想浪費金錢
上網可以dl到 就得啦... 我就唔想左用錢係game身上啦
作者: qazaqaz123    時間: 2009-11-24 17:07

有想過我們沒錢的人嗎?~~~~~
作者: superxcat    時間: 2009-11-24 17:08

引用:
原帖由 qolala 於 2009-11-24 16:18 發表
你呢個情況比我都會=.=好合理
作者: superxcat    時間: 2009-11-24 17:08

引用:
原帖由 wongkc987 於 2009-11-24 16:22 發表
2xx$玩你1年 即是每日1$都唔使
你真識計數
作者: KIRAFREEDOM12    時間: 2009-11-24 17:15     標題: 回復 22# 的帖子

1個麵包食你1年 即是每日 1分都唔使=-=
作者: superxcat    時間: 2009-11-24 17:16

引用:
原帖由 lau202020 於 2009-11-24 16:22 發表
真搞笑....

一定!!!
師兄我唔知你本身係學生定在職
我自己本身做marketing都有關少少電腦野
你所講online game同pc game可以連線完全係兩樣野兩回事
online game本身唔洗錢但你唔買點唔洗勁,變相好多人都會買得比之前更多點數
pc game唔同,買左一隻就係一隻,唔會增加成本
online game只需要一個sever去處理,普通3d遊戲,一個大學生都識得整
但pc game開發要幾多人你知唔知?!需要幾多時間幾多錢你又知唔知??
你見點解online game可以請明星宣傳,而pc game最多都係攪比賽就知咩事
online game賺既錢比pc game大大不同
online game唔洗錢可以join,有d人玩左一兩個月唔捨得就會keep住玩之後買點
pc game唔去網吧的話又唔識隻game根本無可能吸引到人玩
pc game就係pc game點可能攪到online咁?!
pc game可以解破但online game最多只得外掛,咁online game都唔會減少成本不過可能會整死隻game
但pc game完美解破左搵鬼人再買正版
所以你明白點解pc game搵唔到大大大錢就係咁解囉
作者: qazaqaz123    時間: 2009-11-24 17:21     標題: 回復 24# 的帖子

你又知d人玩完破解就唔會買個隻game既正版黎玩?
有d人係試左隻game好唔好,部機跑唔跑到先買的~~
我自己就係試下sims3跑唔跑到先去買嫁...
因為sims2買左番黎先知部機唔得....
作者: sinsin56    時間: 2009-11-24 17:23

引用:
原帖由 kitkitdas 於 2009-11-24 16:01 發表
整一隻既GAME 幾十到幾百人都要用唔少時間去整 D人咁辛苦整隻GAME出黎
10個有9個破解版 使用犯法的破解版 有尊重過創作遊戲的人嗎? ...
你有錢唔代理個個都有咁既多於錢出黎買game~~game是提供玩耍不是令你發達的=.=
辛苦點姐~~我地唔買仲有其他人買ga la
佢地d成平又唔係高~~佢講幾多億又點姐~佢轉個頭就賺返數倍啦=.=
有免費既唔要....仲要比錢....我唔會咁on居囉-.-宜家黎個時勢乜q都加價
仲要買多隻game真係好辛苦ga~[嘻嘻]
所以慳得就慳啦~哈哈
作者: superxcat    時間: 2009-11-24 17:36

引用:
原帖由 qazaqaz123 於 2009-11-24 17:21 發表
你又知d人玩完破解就唔會買個隻game既正版黎玩?
有d人係試左隻game好唔好,部機跑唔跑到先買的~~
我自己就係試下sims3跑唔跑到先去買嫁...
因為sims2買左番黎先知部機唔得.... ...
師兄我的確唔知亦計唔到有幾多人會玩完解破再去買正版
得罪d講句,個個都話解破好玩d心入面好多都係因為錢
唔值得唔捨得或者無,我估唔捨得同無錢既人無論如何都唔會買
唔值得既可能玩完覺得值會比錢買
但你諗真d,假如我而家都玩緊完美解破,同正版一樣無分別
隻game好值得我去玩正版,但而家既我會唔會去買??
我老實咁講我自己就100%唔會囉,買黎做咩??
乜你真係覺得好多人都好似你咁有心玩完解破ok既會去玩正版??
我無話無,我只係覺得呢部份既人只係極極極少數,根本數都數得晒姐
作者: KIRAFREEDOM12    時間: 2009-11-24 17:42     標題: 回復 27# 的帖子

原諒小弟之介入...我打PSP GE FF7 係先玩下載 再買正版的說
作者: makoh    時間: 2009-11-24 17:48

如果將來 冇破解版,迫住要買正版就唔同講法
而家只可以講,錢同版權尊重之爭辯
作者: 雅滅蝶    時間: 2009-11-24 17:51

又黎一埋謬論
你用正版係你既事
無錯我係用破解版?
so 咁又點 有影響到你?
你開po黎 為左咩呢?
晒你自己係正版?
你講會有人聽咩?
唔該樓主唔好懶正義
作者: hillhill    時間: 2009-11-24 17:54

點解唔肯買裝板
學生就因為錢
作者: 小奈々    時間: 2009-11-24 17:55     標題: 回復 30# 的帖子

+1
對唔住樓主..我係玩破解的
我知我唔好我犯法我衰晒又唔肯改
與你何干?
作者: orangejuice    時間: 2009-11-24 17:58

引用:
原帖由 kitkitdas 於 2009-11-24 16:01 發表
10個有9個破解版 使用犯法的破解版 有尊重過創作遊戲的人嗎? ...
沒有尊重過!!!!!!!不過係度留得言比你既又用破解都係比面你,
有d人見到你個post係會唔睇,無視之.頂多都係睇完個下載同教學post,唔得之後又上黎問點整,整完就走.彩你都onxx
作者: karlhui    時間: 2009-11-24 18:07

呢度d人目光比較短淺, 同佢地討論呢個問題係冇結果的
作者: 雅滅蝶    時間: 2009-11-24 18:10

引用:
原帖由 karlhui 於 2009-11-24 18:07 發表
呢度d人目光比較短淺, 同佢地討論呢個問題係冇結果的
睇唔到你目光有幾長遠
作者: karlhui    時間: 2009-11-24 18:12

引用:
原帖由 雅滅蝶 於 2009-11-24 18:10 發表

睇唔到你目光有幾長遠
唔通教精你地咩
作者: qazaqaz123    時間: 2009-11-24 18:14     標題: 回復 27# 的帖子

「解破好玩d心入面好多都係因為錢?」
有幾可話破解好玩?我覺得話冇錢多...
你認為真係個個咁有錢?2家打機大人唔係好多,多既係學生...

「唔捨得同無錢既人無論如何都唔會買?」
無錢點買?唔捨得又點去有個動機去買?

「假如我而家都玩緊完美解破,同正版一樣無分別
我老實咁講我自己就100%唔會囉,買黎做咩??」
我會,,,值得既就會買黎收藏lo...我個人一定係咁...

「乜你真係覺得好多人都好似你咁有心玩完解破ok既會去玩正版??」
雖然我知道係冇可能有個實數...
但呢個問題已經有一半以上係隻game自身...

仲有...你要知道你一直都係係既角度黎諗...
作者: 雅滅蝶    時間: 2009-11-24 18:15

引用:
原帖由 karlhui 於 2009-11-24 18:12 發表

唔通教精你地咩
更係要啦 你講到自己目光咁長遠
我作為後輩既 要向你多多指教
點先可以張目光放長遠d呀
作者: 22029205    時間: 2009-11-24 18:15

引用:
原帖由 雅滅蝶 於 2009-11-24 17:51 發表
又黎一埋謬論
你用正版係你既事
無錯我係用破解版?
so 咁又點 有影響到你?
你開po黎 為左咩呢?
晒你自己係正版?
你講會有人聽咩?
唔該樓主唔好懶正義
冇人聽就代表唔洗講?
佢講又關你咩事
佢開post都講明係想人尊重創作者啦
你講咩曬正版?
而家人地有迫你用正版咩?

作者: makchi2004    時間: 2009-11-24 18:15

引用:
原帖由 kitkitdas 於 2009-11-24 16:17 發表

我只係認為  D人犯法 都唔肯用正版 要有權力都要有義務 唔洗付出 就想玩 仲可以好有理論咁講出黎
你唔滿意既可以打999 拉哂呢到d人= ="
人地玩破解係人地既事
唔洗付出 就想玩  呢句野好正 人地破解都出左 就是不用付出~你又可以點?
就算係付出既 我地都叫有付出『時間』去安裝
你玩正版你唔會彈game 我地玩破解既就會 你知唔知呢一件係好無癮既事
相同地我地都要付出『時間』去等佢出個唔會彈game既補丁
你只係付出金錢 我地付出既係時間 邊樣價值高?
作者: 雅滅蝶    時間: 2009-11-24 18:18

引用:
原帖由 qazaqaz123 於 2009-11-24 18:14 發表
你認為真係個個咁有錢?2家打機大人唔係好多,多既係學生...

...
同意+1
e d game一年半戴又出新一集
買黎做咩? 出新一集 唔通又比錢買過?
作者: hugohugh    時間: 2009-11-24 18:18

笑住答你
用破解版既人, 都係反緊貧富懸殊

另一個答案係社會問題
你睇下電影市場
有正版有老翻
點解會有老翻出現呢?
特別係九十年代點解咁多老翻出現呢?
原因係市場上人們負擔唔起 or 選擇較低消費
如果社會上每個人收入都高於生活水平, 佢地就有能力消費更多,  老翻自然越離越少

歸根究底 都係因為社會整體問題
香港係一個精英制社會 同外國福利制社會唔同
係香港做基層搵唔到錢 政府唔會幫到你幾多
香港基層市民收入自然追不上社會步伐
相反外國稅率高, 有d人唔洗做都生活無憂

而另一個問題就係香港貧富懸殊問題越離越嚴重
富者越富窮者越窮
所以係香港有老翻又好 破解又好 只會越來越多
所以我一開始話用破解版既人 係反緊貧富懸殊
作者: 22029205    時間: 2009-11-24 18:19

引用:
原帖由 雅滅蝶 於 2009-11-24 18:18 發表

同意+1
e d game一年半戴又出新一集
買黎做咩? 出新一集 唔通又比錢買過?
樓主既角度係尊重創作者
你既角度係金錢
唔同角度有咩好傾?
作者: 雅滅蝶    時間: 2009-11-24 18:19

引用:
原帖由 22029205 於 2009-11-24 18:15 發表

冇人聽就代表唔洗講?
佢講又關你咩事
佢開post都講明係想人尊重創作者啦
你講咩曬正版?
而家人地有迫你用正版咩?
無錯樓主無追我用正版
佢開得post就預左比我e d用破解版既人彈嫁啦
作者: qazaqaz123    時間: 2009-11-24 18:20     標題: 回復 42# 的帖子

好一個緊貧富懸殊!我上年通識岩岩講完
今年剪報都做左,經公都教左XD
引用:
原帖由 22029205 於 2009-11-24 18:19 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=1497568&ptid=169360][/url]

樓主既角度係尊重創作者
你既角度係金錢
唔同角度有咩好傾?
只從樓主既角度黎睇咪佢個角度d人玩晒?
個個人都會同樓主一樣?

作者: 雅滅蝶    時間: 2009-11-24 18:21

引用:
原帖由 22029205 於 2009-11-24 18:19 發表

樓主既角度係尊重創作者
你既角度係金錢
唔同角度有咩好傾?
每個人觀點唔同
係冇野好傾 我都係舒發我對破解版與正版既感情
個個人都有自己睇野角度 唔通果個都要同樓主一樣咁睇野?
咁全世界咪變得好沒趣?

作者: 小奈々    時間: 2009-11-24 18:21

算啦
呢d野無得嘈既
每個人既觀點都會因佢地既經濟狀況,個人觀念,家庭/學校教育同經驗而改變
呢個問題係無真正既答案
無謂為呢個問題而傷和氣

希望大家L4D2 玩得開心
作者: hugohugh    時間: 2009-11-24 18:30

引用:
原帖由 qazaqaz123 於 2009-11-24 18:20 發表
好一個緊貧富懸殊!我上年通識岩岩講完
今年剪報都做左,經公都教左XD

只從樓主既角度黎睇咪佢個角度d人玩晒?
個個人都會同樓主一樣?
得閒約埋上vlan 反下貧富懸殊
作者: qazaqaz123    時間: 2009-11-24 18:32     標題: 回復 48# 的帖子

唔喇~.~今年中3要努力讀書 重要重要
作者: superxcat    時間: 2009-11-24 18:34

你識唔識字架學生哥,通識讀到你咁戇居既,我咪講左無錢囉,汁人口水尾仲以為自己講岩左既你
睇清楚d,我估你唔會係色盲

你copy我句野又以為自己講岩左?我咪講左囉,理解能力差左d wo學生

「假如我而家都玩緊完美解破,同正版一樣無分別
我老實咁講我自己就100%唔會囉,買黎做咩??」
乜你真係覺得好多人都好似你咁有心玩完解破ok既會去玩正版??
我會,,,值得既就會買黎收藏lo...我個人一定係咁...
斷章取義!!下面果句你唔copy埋既?!我咪話你會囉,唔識字?!

「乜你真係覺得好多人都好似你咁有心玩完解破ok既會去玩正版??」
雖然我知道係冇可能有個實數...
但呢個問題已經有一半以上係隻game自身...

邊個話架?!

仲有...你要知道你一直都係係既角度黎諗...
你都要知道你都係一直用緊你既角度去諗野同話人。
作者: curapicaxsing    時間: 2009-11-24 18:46

$2xx同$0你揀邊隻??
如果我係超有錢~買埋俾你又點話姐~~
作者: qazaqaz123    時間: 2009-11-24 18:51

這個嘛...這位大哥...先看清你自己打的東西...

「師兄我的確唔知亦計唔到有幾多人會玩完解破再去買正版
唔值得唔捨得或者無,我估唔捨得同無錢既人無論如何都唔會買
唔值得既可能玩完覺得值會比錢買
但你諗真d,假如我而家都玩緊完美解破,同正版一樣無分別
我老實咁講我自己就100%唔會囉,買黎做咩??
我無話無,我只係覺得呢部份既人只係極極極少數,根本數都數得晒姐」

「你識唔識字架學生哥,通識讀到你咁戇居既,我咪講左無錢囉,汁人口水尾仲以為自己講岩左既你
睇清楚d,我估你唔會係色盲」
你開頭冇講冇錢...我配合緊你...我汁你口水尾係想你知我答緊你邊條問題...
色盲..仲話我讀到戇居...唉~呢個我無言...

「你copy我句野又以為自己講岩左?我咪講左囉,理解能力差左d wo學生」
同上我copy你係想你知我答緊你邊條問題
仲有...關理解能力咩事=]?請講解

我已經用開山引號,係引言....同得唔岩請講解

「斷章取義!!下面果句你唔copy埋既?!我咪話你會囉,唔識字?!」
你冇話我唔會lo....你白痴?

「邊個話架?!」
我話

「你都要知道你都係一直用緊你既角度去諗野同話人。」

第1,2個回答唔係lo....
第3,4個我認係
但你睇睇你自己,句句都係自己角度lo=]
作者: lfppo    時間: 2009-11-24 18:51

引用:
原帖由 curapicaxsing 於 2009-11-24 18:46 發表
$2xx同$0你揀邊隻??
如果我係超有錢~買埋俾你又點話姐~~
依家D青年,拎晒D錢去援交,裝身,買電話,唉,冇錢?
作者: ramaster1    時間: 2009-11-24 18:52

我冇錢買正版....我好窮....
作者: 愛影。冷雨    時間: 2009-11-24 18:56

引用:
原帖由 qazaqaz123 於 2009-11-24 18:51 發表
這個嘛...這位大哥...先看清你自己打的東西...

「師兄我的確唔知亦計唔到有幾多人會玩完解破再去買正版
唔值得唔捨得或者無,我估唔捨得同無錢既人無論如何都唔會 ...
讚成 而家大多數青少年 太自我中心
用自己既角度去諗野 以評人地是對否錯
作者: qazaqaz123    時間: 2009-11-24 18:58     標題: 回復 55# 的帖子

我是青少年=]但....我起碼有兩個答案係以大多數人黎講lo...
佢....唉....你自己睇下佢自己講既野...
好仲似亂過我,..我都差d理解唔到佢up緊咩
作者: hugohugh    時間: 2009-11-24 18:59

引用:
原帖由 愛影。冷雨 於 2009-11-24 18:56 發表

讚成 而家大多數青少年 太自我中心
用自己既角度去諗野 以評人地是對否錯
除左自我中心問題外
玩解破都可能係一個社會問題
你可以睇睇 #42 既回復
作者: jamho99    時間: 2009-11-24 19:00

好多原因既,存在即系合理,你唔可以怪玩家噶,如果國內法規完善,消費水平高,唔好¥200+,就算¥400幾都有人buy拉
作者: hungfat0729    時間: 2009-11-24 19:00

引用:
原帖由 lfppo 於 2009-11-24 18:51 發表

依家D青年,拎晒D錢去援交,裝身,買電話,唉,冇錢?
你講緊 係女性 唔係男性
作者: ysh021003    時間: 2009-11-24 19:01

你地個個都話冇錢
只係假象下話
冇錢既連部玩得L4D2既電腦都冇啦
學咩人玩破解?
作者: hungfat0729    時間: 2009-11-24 19:02

同有無錢無關係...隻L4D2 根本唔值得買
作者: qazaqaz123    時間: 2009-11-24 19:02     標題: 回復 59# 的帖子

我都覺得怪-.-呢d野....在下唔係時時做...電話?d制爆晒冇得換囧
引用:
原帖由 ysh021003 於 2009-11-24 19:01 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=1497854&ptid=169360][/url]
你地個個都話冇錢
只係假象下話
冇錢既連部玩得L4D2既電腦都冇啦
學咩人玩破解?
電腦係我呀爸買既
用黎買game佢唔會比錢我lo.....呀媽更加唔比...
你想我點?

作者: ysh021003    時間: 2009-11-24 19:05

引用:
原帖由 qazaqaz123 於 2009-11-24 19:02 發表
我都覺得怪-.-呢d野....在下唔係時時做...電話?d制爆晒冇得換囧

電腦係我呀爸買既
用黎買game佢唔會比錢我lo.....呀媽更加唔比...
你想我點?
咁你一日有幾多零用錢?
作者: hungfat0729    時間: 2009-11-24 19:06

引用:
原帖由 ysh021003 於 2009-11-24 19:05 發表

咁你一日有幾多零用錢?
你唔係想叫人 一日儲1$ 儲夠二百幾日呀
作者: qazaqaz123    時間: 2009-11-24 19:07     標題: 回復 63# 的帖子

冇.....利是錢....
有時個個月用得太多先問佢拿錢入發達通....
我可以點?
作者: ysh021003    時間: 2009-11-24 19:08

引用:
原帖由 hungfat0729 於 2009-11-24 19:06 發表

你唔係想叫人 一日儲1$ 儲夠二百幾日呀
當然唔會啦
其實生活中話自己冇錢都大多數係攞哂d錢去做唔等洗既野lol
我個fd就係
成日攞錢去食煙
作者: qazaqaz123    時間: 2009-11-24 19:09     標題: 回復 66# 的帖子

我良好學生,唔做呢d野
食早餐算唔算唔等洗既野呢你話?
作者: hungfat0729    時間: 2009-11-24 19:09

引用:
原帖由 qazaqaz123 於 2009-11-24 19:09 發表
我良好學生,唔做呢d野
食早餐算唔算唔等洗既野呢你話?
我早餐都唔食tim
作者: qazaqaz123    時間: 2009-11-24 19:10     標題: 回復 68# 的帖子

咁爽-.-個肚餓我會冇心機上堂~囧~
作者: ysh021003    時間: 2009-11-24 19:11

引用:
原帖由 hungfat0729 於 2009-11-24 19:09 發表

我早餐都唔食tim
早餐呢d野可以考慮屋企果d生果
飽肚又有益
作者: qazaqaz123    時間: 2009-11-24 19:12

我等緊 superxcat同我講解
色盲係咩
關理解能力咩事
我引言做得岩唔岩
唔知係咪打緊文比我呢
作者: zombie88624    時間: 2009-11-24 19:13

其實只要分清楚Luxury good同Necessity good根本就可以無問題

PC game本身就是Luxury good, 你沒有它也可以生存
Luxury good難聽點說, 你無錢學咩人要?
既然係咁, 你無錢買學咩人玩?

很基本的Econ問題
雖然我不認為這兒有多少人會讀過Econ
作者: hungfat0729    時間: 2009-11-24 19:14

引用:
原帖由 qazaqaz123 於 2009-11-24 19:12 發表
我等緊 superxcat同我講解
色盲係咩
關理解能力咩事
我引言做得岩唔岩
唔知係咪打緊文比我呢
色盲 囧.....佢講野真係九唔搭八wo
作者: kenlau01108    時間: 2009-11-24 19:14

本人只係一位14碎的學生
要我攞二百幾出泥
係好難嫁~
你知唔知丫??
作者:        時間: 2009-11-24 19:15

唔想落街ok?????????
作者: hungfat0729    時間: 2009-11-24 19:15

引用:
原帖由 zombie88624 於 2009-11-24 19:13 發表
其實只要分清楚Luxury good同Necessity good根本就可以無問題

PC game本身就是Luxury good, 你沒有它也可以生存
Luxury good難聽點說, 你無錢學咩人要?
既然係咁, 你無錢買學咩人玩?

很基本的Econ問題
雖然我不認 ...
咁你都唔好玩囉 仲黎 vlan做乜
作者: zombie88624    時間: 2009-11-24 19:17

引用:
原帖由 hungfat0729 於 2009-11-24 19:15 發表

咁你都唔好玩囉 仲黎 vlan做乜
我又沒說我負擔不起
同時, vlan只是一個平台, 正版可以用, 翻版也可以, 有何關係?
作者: hungfat0729    時間: 2009-11-24 19:18

引用:
原帖由 zombie88624 於 2009-11-24 19:17 發表

我又沒說我負擔不起
同時, vlan只是一個平台, 正版可以用, 翻版也可以, 有何關係?
有正版仲黎vlan玩...咁你買黎做乜 而且正版都係照彈
作者: zombie88624    時間: 2009-11-24 19:20

引用:
原帖由 hungfat0729 於 2009-11-24 19:18 發表

有正版仲黎vlan玩...咁你買黎做乜 而且正版都係照彈
正版唔可以去vlan? 看來你不知道部份L4D1在vlan玩的人也是正版玩家
同時, 正版彈? 不好意思, 最少在我認識的範圍內沒有
作者: hungfat0729    時間: 2009-11-24 19:21

引用:
原帖由 zombie88624 於 2009-11-24 19:20 發表

正版唔可以去vlan? 看來你不知道部份L4D1在vlan玩的人也是正版玩家
咁你咪見識少囉
作者: hermanlibra    時間: 2009-11-24 19:22

l4d2已經無左l4d1果個震撼性~
作者: Shiranui    時間: 2009-11-24 19:23

引用:
原帖由 kenlau01108 於 2009-11-24 19:14 發表
本人只係一位14碎的學生
要我攞二百幾出泥
係好難嫁~
你知唔知丫??
黎緊幾日食飯唔好食咁貴
一定儲到
作者: qazaqaz123    時間: 2009-11-24 19:25     標題: 回復 74# 的帖子

我都係14謝歲渣
樓上,我學校強制要我訂飯呀,我可以點呀?

hungfat0729
你要知道,香港正版的人...搵ser難,,多係外國ser
用vlan會多d人...

作者: zombie88624    時間: 2009-11-24 19:30

引用:
原帖由 hungfat0729 於 2009-11-24 19:21 發表

咁你咪見識少囉
這和見識有關?
基本上只是翻版有這問題比較多

當然正版亦有同樣問題, valve官方亦有作出聲明, 只是眼見說會彈出的, 翻版比正版多很多
作者: hungfat0729    時間: 2009-11-24 19:32

引用:
原帖由 zombie88624 於 2009-11-24 19:30 發表

這和見識有關?
基本上只是翻版有這問題比較多

當然正版亦有同樣問題, valve官方亦有作出聲明, 只是眼見說會彈出的, 翻版比正版多很多
岩岩又話唔彈 依家又話彈  而且我都用翻版 仲彈少過正版

老翻又彈 正版又彈 何必買正版受氣
作者: qazaqaz123    時間: 2009-11-24 19:33     標題: 回復 85# 的帖子

但佢冇話佢自己wo ~~~~
作者: hungfat0729    時間: 2009-11-24 19:34

引用:
原帖由 qazaqaz123 於 2009-11-24 19:33 發表
但佢冇話佢自己wo ~~~~
引用:
原帖由 zombie88624 於 2009-11-24 19:20 發表

睇野唔好睇表面.......
作者: ysh021003    時間: 2009-11-24 19:35

引用:
原帖由 hungfat0729 於 2009-11-24 19:18 發表

有正版仲黎vlan玩...咁你買黎做乜 而且正版都係照
冇錢買正版就話正版有bug既自慰?
作者: qazaqaz123    時間: 2009-11-24 19:36     標題: 回復 87# 的帖子

都係睇唔到 唔夠字~.~
作者: hungfat0729    時間: 2009-11-24 19:36

引用:
原帖由 ysh021003 於 2009-11-24 19:35 發表

冇錢買正版就話正版有bug既自慰?
你係想講安慰呀 咩自慰....... 仲有唔係無錢買 係唔值得買 老正都要彈 咁買黎托?

仲有L4D1 出左唔係好耐就L4D2 遲下L4D3 唔通又買?

作者: ysh021003    時間: 2009-11-24 19:38

引用:
原帖由 hungfat0729 於 2009-11-24 19:36 發表

你係想講安慰呀 咩自慰....... 仲有唔係無錢買 係唔值得買 老正都要彈 咁買黎托?
你覺得valve會整個彈機game咩
作者: =oo=    時間: 2009-11-24 19:39

無錢就唔好玩
vlan ser到時100人都冇睇你仲點玩
作者: hungfat0729    時間: 2009-11-24 19:39

引用:
原帖由 ysh021003 於 2009-11-24 19:38 發表

你覺得valve會整個彈機game咩
自己去疑問區到望 頭一頁就有人話 正版彈到七彩
引用:
原帖由 =oo= 於 2009-11-24 19:39 發表
無錢就唔好玩
vlan區到時100人都冇睇你仲點玩
呢個情況 可能要等vlan管理員死左 先會有可能發生
作者: qazaqaz123    時間: 2009-11-24 19:39     標題: 回復 91# 的帖子

呢隻就已經係...
比我既感覺係...趕工出黎的 遲下至fix bug囧
作者: ysh021003    時間: 2009-11-24 19:41

引用:
原帖由 hungfat0729 於 2009-11-24 19:39 發表

自己去疑問區到望 頭一頁就有人話 正版彈到七彩
已經放左解決方法
跟住做就冇問題
作者: hungfat0729    時間: 2009-11-24 19:41

引用:
原帖由 qazaqaz123 於 2009-11-24 19:39 發表
呢隻就已經係...
比我既感覺係...趕工出黎的 遲下至fix bug囧
d人都唔爬下文先串人....正版又有bug 老翻又有 咁我不如玩老翻算 係唔係咁講先qaz
作者: ysh021003    時間: 2009-11-24 19:46

引用:
原帖由 hungfat0729 於 2009-11-24 19:41 發表

d人都唔爬下文先串人....正版又有bug 老翻又有 咁我不如玩老翻算 係唔係咁講先qaz
正版有保證
你就算彈game都好
起馬唔洗煩咁多野
重組=搞掂
作者: qazaqaz123    時間: 2009-11-24 19:47     標題: 回復 96# 的帖子

唔爬文個d超煩
懵下懵下咁,自己唔記得破解就話有問題
做錯step,又開個post嘈人話做得唔好 囧
結果係咩?比人嘈番轉頭...還好版主心平氣和的回佢...

正版個d bug係game入面既~(我估...)
老翻個d喇wo.....破解問題?(我唔知-v-冇玩)

那個....樓上...重組好像不關bug事...
作者: lok1992    時間: 2009-11-24 19:47

我0願將d錢放落生活上 都唔會 放落 虛擬世界上-0-(ps:冇破解的話0願唔玩)
作者: qazaqaz123    時間: 2009-11-24 19:48     標題: 回復 99# 的帖子

一串光陰一串金wo...........

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0