標題: [其他] ----派分活動:你喜歡的遊戲公司---- [打印本頁]

作者: 熾烈紫龍    時間: 2009-12-14 17:50     標題: ----派分活動:你喜歡的遊戲公司----

前言:請原諒本人因年尾報告而令本版冬眠,但從今以後,一切都會從新做起,本人也會努力配合令本版解凍

2009年快將過去,09/10年大作連連,為刺激本區人流,本版將舉行一連串派分活動

題目:
另你刮目相看的遊戲公司

例:暴雪/ROCKSTAR/。。。

你如何欣賞他?因為?

希望大家踴躍參與,齊齊有分加,何樂而不為?

*另請各位自律,認真,不要做壞榜樣
作者: 力量團隊華    時間: 2009-12-14 18:18

我幾鍾意暴雪,雖然我剩係玩過佢隻war3,但係我覺得佢既系統構思得好好,除左本身內置既個d起野既mode之外,仲有佢既設定令到可以有唔同既玩法,可以俾玩家自制地圖
作者: 殘劍飛星    時間: 2009-12-15 11:43

暴雪
因為佢地做魔獸世界and 好多
暗黑等
佢d game 好多類型都係好正
好似魔獸世界
d 職都係平衡
又唔會亂收錢
so me 欣賞暴雪
作者: 源|偉    時間: 2009-12-15 12:21

暴雪
因為魔獸世界太多人太好玩了..
亦有小小緣故 令我更鐘意 暴雪的魔獸世界...
因為我同我d好朋友玩信長時候... 發生左d誤會 嘈左好內..冇理大家幾日
之後係w0w入面 冇啦啦撞番佢地 太有玄機了...
就係咁樣化解左我地d誤會 一齊玩番....
所以我最鐘意係暴雪
作者: 小奈々    時間: 2009-12-15 12:34

Ubisoft
佢出好多game Rainbow6, Assassin's creed 同Far Cry 都玩過
R6 同FC 都係好獨特既FPS
R6 有找COVER 呢個系統 幾有趣
而FC 係GTA 式FPS  畫面真實之餘物理效果都好好 D 槍仲會卡彈  雖然地圖大得有點過火
AC 任務有點沉悶 但個主角好神  期待PC版AC2 既改變

咁多人都講WAR3,魔獸

作者: ME]AnDy    時間: 2009-12-15 15:33     標題: 回復 3# 的帖子

我幫你加野
我都喜歡暴雪的........
殘星講少左sc同war3.......
sc同war3 係最世界最平衡既RTS....

不過暴雪經常跳SC2票

可以說對暴雪又愛又恨
作者: 25d!cky    時間: 2009-12-15 17:10

暴雪 幾乎日日玩war3..對佢情有獨終
雖然多數玩信長.不過玩到悶悶地玩其他圖.eg.TD都幾正.d圖唔同種類.包羅萬有.gd
作者: 斷玉    時間: 2009-12-15 17:22

ARTS / SQUARE
一個原因...
佢有我鍾意玩ge game
作者: ★君葬﹍    時間: 2009-12-15 17:26

暴雪
因為魔獸世界太多人太好玩了..
亦有小小緣故 令我更鐘意 暴雪的魔獸世界...
因為我同我d好朋友玩信長時候... 發生左d誤會 嘈左好內..冇理大家幾日
之後係w0w入面 冇啦啦撞番佢地 太有玄機了...
就係咁樣化解左我地d誤會 一齊玩番....
所以我最鐘意係暴雪
作者: ME]Fel    時間: 2009-12-15 17:34

SquareEnix
最終幻想開發商
呢套遊戲到宜家仲有大把玩家(包括我
我最中意就係最終幻想4
佢既畫風,系統,音樂,戲情都係係遊戲介數1數2
最終幻想系列亦係第隻有突破性既遊戲
比如係系統方面
倒數既方式可以話係前所未有
作者: MorTaL|豬豬    時間: 2009-12-15 17:46

暴雪係一個正人 佢搞war3的人 如果冇war3 無咁好玩的圖
例如信長圖啊 鬼捉人 火影 啊 太多圖 又係war3
作者: 小御    時間: 2009-12-15 18:39

當然非暴雪莫屬
佢做出黎既成績 眾所周知
例:WAR OF WARCRAFT 暗黑破壞神 星際爭霸 等等
而當中的代表作 WORLD OF WARCRAFT 更加是 ONLINE GAME中的代表作 還有到目時為止 WOW 還是全球最受歡迎的ONLINE GAME之一

而暴雪的作品中的魔獸爭霸3(WAR3)跟魔獸世界(WOW)本人都有玩
雖然當中的WOW要收錢
但係佢呢隻GAME令我比得心服口服 唔似而家D ONLINE GAME咁係咪都要屈你買點
唔係唔會玩得勁

最我可以肯定的講一句
暴雪的遊戲 絕對會令人欲罷不能

作者: 蜻蛉    時間: 2009-12-15 19:25

BLIZZARD
WAR3 FROZEN THRONE(魔獸爭霸3寒冰霸權)係一個設計得好好既遊戲,佢容許玩家自制地圖,而且寫地圖的那個方程式更加係獨創,其中DOTA類(即DOTA OS,信長,三國等)
更是廣受大眾歡迎,其正規地圖亦不乏玩家。
另外 DIABLO3係DIABLO2既續集,DIABLO3的宣傳影片發放時已吸引全世界的DIABLO2玩家和其他的遊戲玩家,相信有好多人期待DIABLO3既發佈(我是其中之一)
作者: MooNBaBY    時間: 2009-12-15 19:37

" 魔力寶貝1 " 的公司 ,
不知道是否叫 " 大宇 " ,
本人鍾情回合制遊戲 , 且 " 魔力寶貝1 " 是本人第一個玩pc 的 online game ,
無論任務 , 技能 , 寵物 或裝備 , 都配合得非常好 ,
在系統方面 ,
名片交換作網上交友聯絡更是該時優勢之一 ,
最重要的就是組隊時只有隊長才要行 .
作者: Nick007    時間: 2009-12-15 20:33

BLIZZARD of course!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Diablo II + Warcraft
永遠無敵!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
兩隻都係玩到我着哂迷ge GAME!

話時話... diablo III 原來話2010, 但係2010 Blizzard game intro 好似冇佢-,-
唉...即係起碼要2011年先玩到diablo III
作者: honsonhonson    時間: 2009-12-15 21:14

SQUARE

好多大作!!!!
作者: LINTING0910    時間: 2009-12-15 21:34

Activision啦當然
CALL OF DUTY 4.5.6畫面高質數.行動模式細緻 仲有得連線
PROTOTYPE既動作同自由度正到
憑佢地有新GAME我都支持
作者: ﹏NaTuRe乂傑    時間: 2009-12-15 22:16

雷爵
雖然好似只係出左2隻game,但係我玩過咁多隻online之中,好多個都要商城~根本係屈錢同冇咁好玩,但係雷爵出既game冇商城~加上隻game持續左年幾都仲有好多人玩,e家d online??捱到幾個月算好啦!!
作者: SoRa    時間: 2009-12-15 23:43

capcom
出左女版(惡魔獵人)大喜

SE
番出遊戲一大堆  但冇一隻係好玩...
只好其望FF13吧

眼鏡廠
出左GVGN好開心
但可恨的6.10系統搞到冇得玩...幹!!!
!!!我這個是抱怨嗎!!!
作者: YSH=]    時間: 2009-12-23 16:50

Valve
由1998 HL1起一直創造傅奇
vlan都有好多game係valve的
作者: tom1314    時間: 2009-12-28 00:16

Valve - 好多正Game幾乎由佢地出..
Counter-Strike,CSS,Team Fortress 2,Left 4 Dead ,Left 4 Dead 2,Half Life,Half Life 2
最勁就系佢地Source物理化系統..
作者: rathalos    時間: 2009-12-30 23:17

activision.
我係call of duty  Fans.
作者: turnA    時間: 2010-1-6 01:53

EA GAME
因為佢成日收購D遊戲版權
之後自己搵D唔好臨時既製作組番造隻GAME
整左隻 "以EA GAME之名" 出既續集
次次隻隻續集都幾乎冇隻好 如:風格大變 粗製濫造
隻GAME鞭屍完畢之後 有時有機會會出番一兩隻資料片再鞭多次屍
鞭屍鞭到隻GAME冇利用價值之後就掉埋一二邊算數

不過至少可以令我地懷免懷一下過去既好GAME 回顧一下小時候開心歲月
作者: MicKY-V-    時間: 2010-1-9 16:02

Valve
我最愛的槍GAME就是Valve出既
想打屍就玩left 4 dead
玩CS就同人鬥技術
作者: plplp    時間: 2010-1-10 01:26

當然係暴雪啦...
我本人係玩左好多年war3...
日日上vlan玩信長/三國等圖...又好玩...又唔哂時間
我讀書d FD又係日日玩war3...
所以我最鍾意暴雪~~
作者: csaa    時間: 2010-1-11 13:40

Capcom
ps時代已經支持佢  洛克人X系列我集集都有玩 到ps2 monster hunter更加經典 而家玩PC capcom好多大作都有PC版 入街機鋪當然都見到街霸4   2010更加睇好Dark Void

作者: ThomasL    時間: 2010-1-23 17:48

比我就Activision
本身我就中意槍game
佢出ga cod係我唯一覺得最好
同埋令我買正版ga公司...
作者: sapphire4890    時間: 2010-1-26 17:36

EA出Crysis wo 仲有Need for speed shift等

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0