標題: 自認流星高手,明天(20/4)同我打高手戰 [打印本頁]

作者: unun    時間: 2006-4-19 11:28     標題: 自認流星高手,明天(20/4)同我打高手戰

各高手,明天我會開一個高手場~
詳情如下:

場名:高手場(禁暗,禁大絕)
場類:威震八方(單打)
則規:禁用暗器(會令人中毒),禁用大絕(無法試大家的真實力),禁用外掛(不公平)
         禁偷打(唔入場打),禁打到半路離開(好9),禁走上個開上面(= =")
         比用二絕,比自殺,比用任何角色,比用何武器(除暗器")

反規者,全部「skick」

我個名叫「思寧」(之前個名叫「集體打飛機」),
我誠請「高橋海楓」,「海剎」明天可以出賽~

~多謝大家~
作者: 高橋海楓    時間: 2006-4-19 17:16

...我廢的
海剎強吧.......如果可以你找找風聲  佢也是強哦
作者: unun    時間: 2006-4-19 17:41

無所謂吧!我起同你打的原因是你向周圍譠出post,
(特別在我個譠><!)
所以我決定要打敗你,
打敗你!

(怒火中毀中!)

高橋海楓,有沒有膽同我打~!
明天開場等你!
作者: 高橋海楓    時間: 2006-4-19 17:45

我周圍?....宣傳本系統係我責任
如做成任何不便...那十分抱歉
作者: unun    時間: 2006-4-19 17:57

禁你明天敢唔敢同我打丫~?
作者: 高橋海楓    時間: 2006-4-19 18:00

唔知
睇下我聽日要唔要返工先知
如果要返工...咁就唔得
作者: unun    時間: 2006-4-19 18:04

如果你明天08:00至20:00任何時間,在此post出一個repost
我立即開場~
作者: newoscarnkkng    時間: 2006-4-20 10:36

致各位版友.

我, 本人的遊戲暱稱為OscarNG, 相信應有部分玩家對我有所印象.
這次突然破腔開口的原因不為其他, 只是要申述一些事實以及發表一些感懷.
內容並非罵戰, 主要是恥笑. 若有會員以惡言回應, 我亦只會繼續恥笑. 故應未有與版規相牴觸.

事緣4月20日上午
我無事閑逛流星蝴蝶劍, 瞥見一伺服器, 所顯示全標題為「高手區, 禁暗器禁大」
甫進去, 一位暱稱為「思寧」的玩家在未有招呼下向我進擊.
我亦二話不說馬上回擊, 當我氣滿而自覺出大絕時, 伺服器主突然skick本人. (據當時情況, 該大絕多半足以殺掉對方)
重新進入後, 自然質問原因. 「思寧」的解釋是︰禁大絕.

可笑的是, 「禁大絕」有從伺服器標題上顯示到嗎?
其次, 該伺服器所設定的血量為300, 試問大絕又會如何影響公平?

暫且告一段落.
後來, 本人在無用大絕的情況下以長槍擊倒思寧的忍刀, 思寧即大吵大鬧聲稱本人用外掛, 茲摘錄原意如下︰

「你究竟關唔關外掛?」
「快D關左個加速器」
「你用外掛自殺」
「我部電腦感應到你開緊外掛」<-------(注︰最經典笑點)
「你唔係用外掛既話點解我打你又會無事?」
「用咩外掛你心知」
「你仲夠膽話你唔係用緊外掛?」

沒錯, 以上的對話由一位指點其他人忍刀的高手口中所出.

自然又被踢, 但我仍不死心, 又再進入.
之後, 「思寧」自破場規, 在我與其他人對打之時向本人偷襲, 極盡醜態.
當「高手場」被主機自己搞成混戰場後, 思寧正欲在人群出使出忍刀絕招, 而被本人一腳踢破後, 思寧即三度skick本人. (注︰本文所謂的一度大概平均等於skick四次)
在以上的整個過程, lemon亦在場.

自詡所謂高手而開所謂高手場, 是為笑料一
認為使用大絕不能試出真實力, 是為笑料二
主機自己疏失標題卻誣衊玩家, 是為笑料三
指別人用外掛但自己不知外掛, 是為笑料四
電腦知識極度匱乏卻口出狂言, 是為笑料五
自訂規則但監守自盜自打嘴巴, 是為笑料六
欲用絕招被人破掉而大發爛渣, 是為笑料七

讓我們一睹究竟, 在流星蝴蝶劍的世界裡何謂高手.

OscarNG

作者: 平凡的人    時間: 2006-4-20 12:45

引用:
原帖由 newoscarnkkng 於 2006-4-20 10:36 發表
致各位版友.

我, 本人的遊戲暱稱為OscarNG, 相信應有部分玩家對我有所印象.
這次突然破腔開口的原因不為其他, 只是要申述一些事實以及發表一些感 ...
對呀,我還目睹他用外掛- -高橘,不要上當,上官.遠被他們定為lag,所以skick

p.s
    自認高手?!樓主一定是自認高手才用外掛啦

作者: 高橋海楓    時間: 2006-4-20 17:30

呢個帖 版規第【八】有點...但是他這個帖應該是善意....但希望大家可以討論本遊戲
不要罵戰......
多謝合作!!
作者: ronald    時間: 2006-4-21 15:22

引用:
原帖由 unun 於 2006-4-19 11:28 發表
我個名叫「思寧」(之前個名叫「集體打飛機」),
我誠請「高橋海楓」,「海剎」明天可以出賽~
引用:
原帖由 高橋海楓 於 2006-4-19 17:16 發表
...我廢的
海剎強吧.......如果可以你找找風聲  佢也是強哦
yesterday 無睇到 (yesterday 去左換display......7600GT正)
睇到一定黎, 我好廢炸, 多謝誇獎......
作者: hokaming    時間: 2006-4-22 23:09     標題: 超7高手

引用:
原帖由 unun 於 2006-4-19 11:28 發表
各高手,明天我會開一個高手場~
詳情如下:

場名:高手場(禁暗,禁大絕)
場類:威震八方(單打)
則規:禁用暗器(會令人中毒),禁用大絕(無法試大家的� ...
我見過你la 自己用外掛 就話人外掛 上官.遠比你話lag 外掛 skick 十幾二十次 超7高手
作者: 肥.龍2    時間: 2006-4-22 23:11

><
我好屎嫁!
同我打場啦~
要襄新手喎~~
作者: 肥.龍2    時間: 2006-4-22 23:12

= =
see唔到 4月20號喎................
最衰過左...........
作者: tintinwy    時間: 2006-4-24 17:50

唔夠分,回下post先
純粹上黎放火

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0