標題: 希望以下呢兩項可以實行 [打印本頁]

作者: [H]Louis    時間: 2010-10-4 00:16     標題: 希望以下呢兩項可以實行

我已經無玩b版差不多幾個月
原因去左ggx玩新版信長
發覺新版信長 唔識玩會覺得好容易死 d傷害好高
但到你睇多d教學之後 就覺得其實 都唔係好易死 而且好好玩 變化較多

好了 入正題
新版信長 不斷會更新 令大家唔會有悶既感覺 而且有新鮮感
而我覺得b版應該加入新版信長既
戰法系統
而戰法系統係咩呢?
[attach]94219[/attach]
[attach]94220[/attach]
[attach]94221[/attach]
[attach]94222[/attach]
而戰法系統有咩好處呢?
如果手快 可以用戰法 破解人地
例如 同法術技爆塔時 用
禦魔戰法
再例如 人地神反應 吹針都魔水到 即刻用破魔戰法 再接落去
又再例如 你驚人地camp你 你可以用
曳光戰法 咁就唔洗驚
戰法系統可以幫你連即時反應 手既靈敏度  

另外呢項我諗無問題瓜
係新版入面 有連殺系統
首先殺去一個英雄 在限定幾秒內 再殺另一個英雄時 除了300$外 額外加多百幾$
使連殺有成功感

作者: I.can_notforget    時間: 2010-10-4 00:32

吾錯吾錯  幾正wo
作者: CoOLHo=3=    時間: 2010-10-4 01:24

這樣你去玩新版仲好,
唔同版有唔同特色
只是不同的人喜歡玩什麼版本.

不要把b版 轉到似新版咁 因不同的人有不同的喜好

只是個人意見,沒有惡意批評
作者: FiNaL◎峰    時間: 2010-10-4 08:35

此方案只會令更多人停留b版~
b版玩家就係唔想有太大改變  只要慢慢改  新增英雄  平衡性  跟返呀鋒風格
先會多d人接受
s版,新版,信二 都已經失敗令大部分b版玩家跟上
作者: [H]Louis    時間: 2010-10-4 16:48

都只是建議而已.
其實我都唔玩B版 太悶 場場唔係雙總C金 就上忍  再唔係就直爆  
玩左1年都係咁 無變過

作者: bensonlau    時間: 2010-10-4 18:04

你1招1招慢慢多就得既
作者: SP仔-_-v    時間: 2010-10-4 22:56

我覺得 不太好 可能太屈
加上  有d戰法  對全場玩家來說影響太大了
而且 破魔戰法令 本來新版魔水(好似8秒)  顯得出有對比
其他戰法可能有機會令其他英雄的特色 比下去
eg:加上太原這英以破魔為特點

作者: ★εvent、Β    時間: 2010-10-5 16:34

玩過下,勁好玩''
有意玩的addmsn
[email protected]
之前因為得自己玩so吾玩
作者: zxbooak    時間: 2010-10-5 16:51

抄左就無新信既特色,既無B版原來的模樣,不太大改動係最好
作者: -MinG    時間: 2010-10-5 19:19

咁樣不如玩新版算
b版有b版既特色
無謂搞太多野 最後可能只會冇人玩...
作者: [H]Louis    時間: 2010-10-6 00:00

以上幾位都覺得 B版有B版既特色 要加戰法 校場個D 倒不如玩新版
咁呢個區意義係邊? B版特色米一成不變 英雄不平衡囉
作者: loner(Hh)    時間: 2010-10-6 00:54

引用:
原帖由 [H]Louis 於 2010-10-6 00:00 發表
以上幾位都覺得 B版有B版既特色 要加戰法 校場個D 倒不如玩新版
咁呢個區意義係邊? B版特色米一成不變 英雄不平衡囉
但係加左戰法一定更加唔平衡LOR, 我本身係又新版一開始已經轉左去玩, 但係佢改到魔水呢樣野就真係頂佢唔順

因為魔水既影響根本好大, 用番你既例子, 人地神抗左你既吹係人地技術好, 但係你再用破魔去解根本係人都做到, 配上直江, 阿松等高法傷既角色, 根本等於無腦殺法.

新版最**侮辱成份**既就係戰法, 好揀唔揀揀呢樣 硬搬入黎
反而比較可取既係佢D雷切,破防刀之類既新法球刀
作者: [H]Louis    時間: 2010-10-6 18:26

引用:
原帖由 loner(Hh) 於 2010-10-6 00:54 發表

但係加左戰法一定更加唔平衡LOR, 我本身係又新版一開始已經轉左去玩, 但係佢改到魔水呢樣野就真係頂佢唔順

因為魔水既影響根本好大, 用番你既例子, 人地神抗左你既吹係人地技術好, 但係你再用破魔去解根本係人都 ...
你係米真係玩過新版咖. 將戰法個個set ctrl+1~9  你按完1~9 仲要按q 先入到戰法介面 再按到破魔戰法
你易為咁易破人魔水咩! 而已佢改魔水持續時間 我覺得幾多 把握開抗時間 唔似b版咁 開定魔水入會戰 出返黎 魔水仲可以係到
作者: bensonlau    時間: 2010-10-6 19:31

如果一次出哂咁多技d人會唔玩 應該要出1,2招 試下好唔好先
作者: loner(Hh)    時間: 2010-10-6 22:11

引用:
原帖由 [H]Louis 於 2010-10-6 18:26 發表

你係米真係玩過新版咖. 將戰法個個set ctrl+1~9  你按完1~9 仲要按q 先入到戰法介面 再按到破魔戰法
你易為咁易破人魔水咩! 而已佢改魔水持續時間 我覺得幾多 把握開抗時間 唔似b版咁 開定魔水入會戰 出返黎 魔水 ...
鬼唔知咩, 你係米係新手區虐殺新手咖, 咁樣有幾難禁姐? 就算你手殘禁得慢, 招戰法全地圖施放沒起手沒延遲, 根本就破硬沒得避.
仲屈過太原, 太原話曬都要行埋黎先破到呀~

如果你話要改短開抗時間, 把握開抗時間, 咁同破魔戰法根本就矛盾, 你一開抗就俾人破左既話把握條毛?

而已係新版我就唔覺得改短左有幾把握開抗時間LA, 新版魔水時間得番個幾秒, 就算俾你神抗左, 塔都未返到已經沒左個抗, 米一樣死
而已佢仲要+勁多無視魔免既屈技俾D英, 開左抗同沒開可以話沒分別

不過係B版的確有改短魔水時間既空間
作者: 小明坐飛機    時間: 2010-10-7 17:43

抄襲                      ......................
作者: [H]Louis    時間: 2010-10-7 18:44     標題: 回復 15# 的帖子

破硬   範圍得300  你按戰法時 人地會唔走開? 點破硬?
開抗開得準 哂人地一兩焦都仲殺到你 就係你問題啦
仲有 戰法法力 唔係經常夠40法咖

作者: [H]Louis    時間: 2010-10-7 18:45

引用:
原帖由 小明坐飛機 於 2010-10-7 17:43 發表
抄襲                      ......................
抄襲???
參考 引用???
唔係點進步?

不排除有少少改動

作者: loner(Hh)    時間: 2010-10-9 13:06

引用:
原帖由 [H]Louis 於 2010-10-7 18:44 發表
破硬   範圍得300  你按戰法時 人地會唔走開? 點破硬?
開抗開得準 哂人地一兩焦都仲殺到你 就係你問題啦
仲有 戰法法力 唔係經常夠40法咖
範圍有300仲唔夠? 人地走開你唔識跟住個人去禁既咩, 定係人地既移速快過你個滑鼠? 點唔破硬?
咁你個滑鼠指標範圍得個一點, 我唸你連揀英雄都有困難wo

抗就正常都係檔得一招既者, 除非對面咁白痴,同時間放落佢到
而已就算佢檔左招暈, 當佢沒抗個陣, 你d法傷既技一樣可以照出架, 曬一招就殺唔到沒抗既人係你問題wo

戰法法力 唔係經常夠40法, 咁都可以拿黎講?
咁你不如話大絕唔係成日有, 魔免唔係成日有la, 勁人唔係成日有la.
就算唔係成日有又點, 問題係有既時候屈機, 而已識玩既都會留法力, 破魔架la
作者: [H]Louis    時間: 2010-10-9 17:31

引用:
原帖由 loner(Hh) 於 2010-10-9 13:06 發表

範圍有300仲唔夠? 人地走開你唔識跟住個人去禁既咩, 定係人地既移速快過你個滑鼠? 點唔破硬?
咁你個滑鼠指標範圍得個一點, 我唸你連揀英雄都有困難wo

抗就正常都係檔得一招既者, 除非對面咁白痴,同時間放落佢到
...
紙上談兵
吹到識玩就會留法力 隊友0個?
作者: 腦殘︺織長    時間: 2010-10-9 20:04

我都有玩新版
但係其實我成日見D人禁得咁快
係米有快捷鍵-.-?
作者: [H]Louis    時間: 2010-10-9 20:05

Ctrl +1 係倉庫 再打-PON  按1就可以
作者: eddy326    時間: 2010-10-9 20:27

新版有新版的好,b版有b版的好
作者: loner(Hh)    時間: 2010-10-9 21:01

引用:
原帖由 [H]Louis 於 2010-10-9 17:31 發表

紙上談兵
吹到識玩就會留法力 隊友0個?
呀, 對唔住LOR 我唔記得左你係新手區到玩既添, 隊友都係會亂咁用曬D戰法, 你岩!
吹脹, 仲係到兜
咁唔通用2邊10個玩家都係新手唔識玩 既情況黎講呀? -.-
你話係既話 咁同你講落去都沒意思

作者: bensonlau    時間: 2010-10-9 21:42

引用:
原帖由 loner(Hh) 於 2010-10-9 21:01 發表

呀, 對唔住LOR 我唔記得左你係新手區到玩既添, 隊友都係會亂咁用曬D戰法, 你岩!
吹脹, 仲係到兜
咁唔通用2邊10個玩家都係新手唔識玩 既情況黎講呀? -.-
你話係既話 咁同你講落去都沒意思 ...
d字洗唔洗咁細隻
作者: [H]Louis    時間: 2010-10-9 22:37

引用:
原帖由 loner(Hh) 於 2010-10-9 21:01 發表

吹脹, 仲係到兜
你話係既話 咁同你講落去都沒意思 ...
咁我想講你係高手區 可以每次都破硬魔免? 可以既話 高手區叫假的啦
作者: loner(Hh)    時間: 2010-10-10 16:27

引用:
原帖由 [H]Louis 於 2010-10-9 22:37 發表

咁我想講你係高手區 可以每次都破硬魔免? 可以既話 高手區叫假的啦
都唔明你想問咩 1999, 即係每次可以放戰法都破到魔免既話反而唔係高手?.?
如果破魔都避到, 咁就唔係高手係神手LA, 等於如果爆彈沒限施法距離, 除左-6之外可以點避
作者: 紙包蘋果茶    時間: 2010-10-12 20:15

新版魔水3.5秒炸
作者: bensonlau    時間: 2010-10-12 20:46

用戰法都要有技術囉其實

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0