標題: 瀟灑*7v7*FOR FUN[2.1.2.1] [Coop2] [打印本頁]

作者: kenwick829    時間: 2011-2-13 23:39     標題: 瀟灑*7v7*FOR FUN[2.1.2.1] [Coop2]

本服禁止未改名既玩家,名稱"vLanplayer"進入遊戲,請各玩家煩請先去改名

教學在此http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=534484&extra=page%3D1&frombbs=1

本伺服器為 7 VS 7 多人對抗伺服器..[版本2.1.2.1]設定絕不變態,如果你想提升實力,或者想睇下咩叫勁人,歡迎你入黎挑戰!係本場練勁完可以去4V4高對都無難度!!如果你喜歡膠場或者變態服,SORRY,呢度幫你唔到喇!

倖存者上限

感染者上限

花生位預留

最高可連線上限為

如想知道幾時有位或同其他本伺服器玩家吹水可加入本伺服器MSN群組: [email protected]

如果有問題,有尋找線上ADMIN幫助,名單如下:

瀟灑,燕尾蝶₰,*APPEr___月晞`,Dicky^o^, __aR淚〞

本伺服器不定時開放..希望大家玩得開心 =]

可以於對話輸入!t或!teams可看伺服器人數.

可以禁實SHIFT制來自行轉換成AllTalk,放開SHIFT制即可解除 (*感謝APS場主Charger提供*)

2012年5月27日更新如下:

1.新增血量顯示系統

2.新增TANK轉手系統

1.生存者可以將劣pipe bomb / 火 / 膽汁等右click交給其他玩家

2.禁止未改名既玩家,名稱"vLanplayer" 進入遊戲

2012年5月10日更新如下:

1.提升槍械子彈最大值

2.生存者電腦會用近武

3.關關有TANK

感謝陳茂波提供插件&寶貴意見

2012年5月5日更新如下:

1.首創特殊屍仔,等你感受下新意思!(詳情請自己發掘,登入論壇後可拉落下面睇圖)

2.首創防直沖終點安全室系統,要揸KEY人先可以開到終點安全室度門(死左,斷線,轉隊會轉人),TANK未死唔入得終點安全室,防止D人膠沖!

3.首創最關卡最後地圖可輸入!mapvote投票下關玩咩圖

4.首創強化遊戲光源系統,令你視覺有新享受,唔洗成日咁暗,玩沼澤/大雨都無有怕啦!

5.支援防錯隊插件!改善電腦AI,CHARGER撞人會卡,WITCH打錯人等多人對抗問題!修正近武對特感傷害

6.改善SERVER素質,流暢不LAG!

7.做屍做人達到完美平衡,玩開高對或者戰役既你,都會對我地個SER感興趣!

感染者於靈魂狀態時可按右CLICK切換其他感染者,靈魂狀態時可按R制來飛行去其他地方重生

感染者Jockey可於擊中倖存者後使用空白鍵跳躍

感染者TANK血量重新設定為32000

感染者Hunter高撲上限為100

為使遊戲平衡..本伺服器

倖存者藥包數量變更為4,安全室每局遊戲開始時自動派包,14,其他位置一律4

為鼓勵倖存者方救助同伴、大家合作,救起隊友或用藥包治療隊友均可自己獲得額外小量真實HP和會流失的HP!

本伺服器嚴禁入黎撩交嗌或者搞事,初犯立即踢除,再犯永久BAN IP,請大家注意言行,敬請自重!

以下為本場附圖: (必須登入論壇後才可觀看)

作者: apple_W    時間: 2011-2-14 00:05

同我個SERVER基本上 完全一樣- -
作者: kenwick829    時間: 2011-2-14 00:49

佢地要咁改都無計~_~..
無辦法啦~大家又唔係24小時開..開心咪得囉=]
外國其實好多SER都係咁..唔知你有無入過外國SER
作者: apple_W    時間: 2011-2-14 15:12

你連血量都跟埋-口-
倖存者起始血量為120
不過無所謂啦
希望你個場無JOCKEY高撲啦
作者: kenwick829    時間: 2011-2-14 21:25

= ="唔啦太誇張喇...我見你連地圖都改埋...太強了~....
但可唔可以分享下你點整禁SHIFT制 ALL TALK呢?
好似外國都仲未整到個插件...
你整得好先有人叫我跟你改姐
全部插件我都係係sourcemod.net度撜架..自己都有努力中文化佢
最緊要係LEFT 4 DEAD既樂趣大家都可以領略到
作者: apple_W    時間: 2011-2-15 00:28

All talk 插件全港得我一個server有
如果真係想要就pm我吧
作者: kenwick829    時間: 2011-2-15 22:32

感謝CHARGER哥無私的分享ALLTALK插件..
作者: kenwick829    時間: 2011-2-20 23:29

本場已經更新為[2.0.6.0]版本
如果不懂更新新版本的可以將更新檔解壓到桌面,再放於遊戲目錄中取代!
作者: kenwick829    時間: 2011-2-22 15:15

加入新非官方地圖 [2 EVIL EYES]
http://www.l4dmaps.com/details.php?file=4634
好正,大家一齊DOWNLOAD入黎玩對抗啦^^
唔洗怕玩黎玩去果幾個圖咁悶喇
作者: cheng7742    時間: 2011-2-23 19:33

支持   今晚玩下先
作者: gagss    時間: 2011-2-24 23:35

支持原始專家場~
反對插件誇張場~
作者: aorou5w4    時間: 2011-2-26 02:53

作者: asd84621    時間: 2011-2-28 21:22

谢谢LZ,正需要这个...
作者: 無心戀戰│    時間: 2011-3-4 14:11

點解一入就黑畫面-_-入其他場冇事
作者: gordon7803    時間: 2011-3-4 17:49

this server have downloadable contents
作者: tommyli1023    時間: 2011-3-5 14:28

thank you for sharing
作者: leungching56    時間: 2011-3-11 22:42

COOP2 成日FULL SER 點玩
作者: Fa.Silent    時間: 2011-3-21 16:55

點解我成日入5到你個SER...佢話 "  connection failed afther 10 try:"
作者: kenwick829    時間: 2011-3-24 01:11

如果入我場有黑畫面問題好正常,只需要重新番回大廳重新LOAD多幾次入黎即可

如果你出現" connection failed after 10 retries"咁即係代表你防火牆設置有問題!
可以留意router(分插器)防火牆設定,WIndows防火牆設定,防毒軟件防火牆設定
設定左比LEFT 4 DEAD2呢隻GAME可以通過防火牆即可
作者: kenwick829    時間: 2011-3-31 01:42

已於31/3/2011
UPDATE [2.0.6.3] 版本
作者: 001447    時間: 2011-4-2 10:56

無限包  太逆天啦  最好改少d
作者: jackyinmate    時間: 2011-4-4 04:59

tank 打車  可唔可以唔會爆炸 ?   打3下車就爆炸著火  
作者: kenwick829    時間: 2011-4-5 21:06

藥包唔係無限的,約十多個左右...
因為我個場感染者加強左好多,
爆車同多藥包,救人加血只係幫助倖存者同維持番遊戲平衡...
如果只加強感染者,不加強倖存者,太不公平了
無人會想做屍吧!??
同埋新手玩會點諗?
希望大家多多體諒,
始終技術同合作性勝於一切,
你隊合作性好既話,人地根本無乜機會用到藥包@@
TANK控制得好既話即使唔打車都可以好勁,
就算你打車著左火扣左血,都可以繼續打車,你有技術人地都係走唔甩
作者: daniel20029    時間: 2011-4-6 15:52

引用:
原帖由 kenwick829 於 2011-4-5 21:06 發表
藥包唔係無限的,約十多個左右...
因為我個場感染者加強左好多,
爆車同多藥包,救人加血只係幫助倖存者同維持番遊戲平衡...
如果只加強感染者,不加強倖存者,太不公平了
無人會想做屍吧!??
同埋新 ...
真係好笑

十幾個包根本冇意思
仲有d  admin太狗整臭哂個server

場場識玩既一隊  對面隊實比人屈
作者: 001447    時間: 2011-4-6 20:24

引用:
原帖由 daniel20029 於 2011-4-6 15:52 發表

真係好笑

十幾個包根本冇意思

個個對抗server都系甘啦  d熟人一隊啦  屈死你幫新手
作者: siumingbb    時間: 2011-4-7 00:19

引用:
原帖由 001447 於 2011-4-6 20:24 發表

個個對抗server都系甘啦  d熟人一隊啦  屈死你幫新手
瀟_場係咁
s__場都係咁
作者: jackyinmate    時間: 2011-4-7 03:06

反對 樓上所講既野

我都有去你地所謂既 『對面隊』玩

最大既問題係  好多人都唔開喇叭

叫左好多次都冇反應   各有各玩

(↑打字  語音 都冇反應)

我想強調既係    新手   玩得唔叻 唔係一個問題

但最起碼  開大D個喇叭  聽下D特感既聲  聽下隊友講既野

好似做TANK 唔係好識既   就大方D 問下同隊有冇人識玩

或者等轉手   

而唔係個人主義 自己想點就點     thx

作者: emo_56jbabe    時間: 2011-4-7 13:03

引用:
原帖由 daniel20029 於 2011-4-6 15:52 發表

真係好笑

十幾個包根本冇意思

:o 有人講,,
作者: emo_56jbabe    時間: 2011-4-7 13:04

引用:
原帖由 jackyinmate 於 2011-4-7 03:06 發表
反對 樓上所講既野

我係 燕尾蝶   我都有去你地所謂既 『對面隊』玩

我想強調既係    新手   玩得唔叻 唔係一個問題 ...
我同意佢講既野

你識既一隊係咁屈d新手.. 咪只係會令到d人走場..

以後d人見到依個場知道入黎會比人屈仲入黎玩咩
作者: smallyi    時間: 2011-4-7 13:46

個場好正,好好玩,d插件都改得好好,次次入game都會首選你個場先~
撐你呀~~
作者: smallyi    時間: 2011-4-7 13:49

引用:
原帖由 jackyinmate 於 2011-4-7 03:06 發表
反對 樓上所講既野

我係 燕尾蝶   我都有去你地所謂既 『對面隊』玩

我想強調既係    新手   玩得唔叻 唔係一個問題 ...
我都覺得你講得好岩,就算係識既又點?識就會特別勁d?
l4d係講求合作性,大家都唔合作又點玩呢?
我都有試過遇到你既情況,d人根本各有各玩,你有你開咪up,我有我自己玩,
如果兩隊都合作既,又點會屈呢?
作者: smallyi    時間: 2011-4-7 13:52

引用:

真係好笑

十幾個包根本冇意思

每個場有自己既特色,你玩開d場冇10幾個包,唔等於其他場唔可以有10幾個包囉
作者: kenwick829    時間: 2011-4-7 18:22

引用:

真係好笑

十幾個包根本冇意思

多謝你既意見
但我真係唔想係度罵戰,但我開SER唔係為左收受利益,只係為求大家開心,
我只覺得點設定係我既事
咩SER都係熟人同熟人一齊啦,我覺得係正常情況,
人地PART開有默契嘛,你都可以同其他玩家混熟架
始終合作才是皇道,識玩但合作唔到都係會輸的

作者: kenwick829    時間: 2011-4-11 11:56

於11-4-2011更新

1.得到多位玩家反應,多人投票通過
所有有藥包的位置由原來的18個變更為4
安全室自動派藥包,每人一個
(加上原有4個在安全室共13個,防止偷跑偷打所以13個)

2.自動升級紅外線錨準(必須已經撿取主要武器)

3.所有倖存者可以於對話欄

輸入!hat來選擇你佩服的帽子
輸入!hatoff不佩帶帽子
輸入!hatshow設定自己睇唔睇到自己頂帽

作者: emo_56jbabe    時間: 2011-4-11 13:45

引用:
原帖由 kenwick829 於 2011-4-7 18:22 發表

多謝你既意見
但我真係唔想係度罵戰,但我開SER唔係為左收受利益,只係為求大家開心,
我只覺得點設定係我既事
咩SER都係熟人同熟人一齊啦,我覺得係正常情況,
人地PART開有默契嘛,你都可以同其他玩家 ...
我只覺得點設定係我既事 < 又要人比意見你你又要咁同人講=.=
如果你係唔接受人地意見咪只係會令到個場小人入黎玩
d人一見到你地場只係會令人覺得入黎只係會比人屈...
有咩意思...?
咩SER都係熟人同熟人一齊啦,我覺得係正常情況, < 吾係正吾正常.. 只係太過份.. 9個熟人一隊打一d 3吾識7既街客
只係覺得有d屈機姐....
仲有..太多admin你唔覺得好有問題咩...
唔怕俾人講唔fair ?
作者: kenwick829    時間: 2011-4-11 14:13

引用:
原帖由 emo_56jbabe 於 2011-4-11 13:45 發表
< 又要人比意見你你又要咁同人講=.=
有咩意思...?
我無言了........................................

作者: sunny753    時間: 2011-4-12 00:02

閃姐你係admin的話就唔該用下權力禁下罵戰啦= =
作者: dingdingliu316    時間: 2011-4-12 12:01

引用:
原帖由 emo_56jbabe 於 2011-4-11 13:45 發表
又要人比意見你你又要咁同人講=.=
有咩意思...?
其實每個場都有自己特色
無咩可能會符合到所有人既期望
只可以盡量滿足大部分人
如果要符合晒所有人根本無咩可能,所以先有咁多場比你揀
個個場唔同setting-_-

個個場都會有熟人一隊既情況架
我地d熟人其實係會多到同唔到一隊
如果你想一齊玩既 可以開咪同喇叭/打下字
我地都係志在吹水先同一隊
唔係個個都勁架

如果你覺得咁都屈既 可以入下s字頭場睇下-_-
佢地出名熟人自己玩 唔理新手咁滯
就算係咁,都好合理

新人就係咩都新架啦
無理由你一入場就全村人歡迎你
多數都唔識 要自己熟左先有默契
接受下人地意見 學下點玩
同人多d傾計溝通 自自然然會有fd同你玩 到時咪到你果隊「」囉

admin其實都唔多
一個係場主 其他都唔多同時間玩
仲要主要係幫人轉隊(錯隊/有人行開左幫手轉返花生)

如果admin唔夠,反而問題仲多
有人嗌交,偷步,掛機咁點算?
之前都試過無admin果陣,有人掛機開始唔到,個名單入面又kick唔到佢
d人個個轉晒花生,都kick唔到,咁點-_-?

最後...
我真係好質疑你玩左呢隻game幾耐,

你係咪個個場都玩唔熟架?玩2玩又走果d?
如果你係玩得熟某d場既話,你都係屈新手果d人黎架wor
同埋無論咩game都係舊玩家贏新玩家架啦,想勁咪比心機囉
除非你玩咩game都做開「新手」既姐

比心機玩耐d先講啦-_-

一係你留個名黎睇下,下次見到你一齊玩啦

作者: Eternal_AnGeL    時間: 2011-4-12 17:37

係囉....點解你地個個都黎呢到講瀟灑場既.....其實你地係咪 S 字頭果個場D 人黎架
S 字頭個場熟人嚴重過瀟灑場多多聲啦又唔見你地講下佢既!?
係WOR...人地可以10 CHARGERS  打你一個爽死啦  XD
點解又無人叫佢改小D 既, 又有超級特感!
開波又要等佢地吹完水先玩得....SO SAD
又會無人開POST話佢囉  VERY SAD!!
可能你地鍾意比特感圍抽既感覺...哈;P

閃亮亮同害羞羞 佢 2 個都唔係玩左好耐JA...人地都係玩左  2, 3個月但係人地肯接受意見又開MIC問...
記得之前佢地無MIC 既時候...佢地都會打字問野同答野
唉....你地呢D 玩家咪叫雞蛋裡挑骨頭囉....意見多多又唔肯接受....只係識一味批評人地點樣點樣

尋晚發生既罵戰應該唔會再有發生既可能....同埋尋晚有人  (唔講名, 等你自覺)  係到扇風點火都已經即刻KICK 左
仲有你地係咪睇得黑社會劇情既戲太多, 睇到上哂腦

講既係咁多!!
接唔接受你地既問題, 繼唔繼續玩呢個場都係你地既問題!!;P;P
作者: apple_W    時間: 2011-4-12 21:57

有咩場係S字頭????
作者: RDiver    時間: 2011-4-12 22:16

引用:
原帖由 apple_W 於 2011-4-12 21:57 發表
有咩場係S字頭????
唔係應該C字頭咩 ?

P.S : 接龍都係無意義 .......

作者: kenwick829    時間: 2011-4-12 23:56

好爛GAG,哈哈
不過點都好啦其實我覺得各有各特色
大家都係為左隻GAME好姐
開得場已經係無私既奉獻啦
作者: H1N1_boy    時間: 2011-4-13 17:34

引用:
原帖由 kenwick829 於 2011-4-12 23:56 發表
好爛GAG,哈哈
不過點都好啦其實我覺得各有各特色
大家都係為左隻GAME好姐
開得場已經係無私既奉獻啦
同意
我地開ser既場主無非都係大家想開開心心咁玩,無理由就你一個,而導致其他玩家玩得唔開心
加上vlan有各種不同既server,你覺得呢個server d人好狗既,你可以到不同的server玩下
作者: daniel20029    時間: 2011-4-14 19:12

引用:
原帖由 Eternal_AnGeL 於 2011-4-12 17:37 發表
係囉....點解你地個個都黎呢到講瀟灑場既.....其實你地係咪 S 字頭果個場D 人黎架
S 字頭個場熟人嚴重過瀟灑場多多聲啦又唔見你地講下佢既!?
係WOR...人地可以10 CHARGERS  打你一個爽死啦  XD
點解又無人叫佢改 ...
我覺得有問題既係你囉

你知唔知道呢個post邊個開嫁=]
唔講瀟洒  唔通講特首?
家下係你有問題    係呢到係咁講sky場壞話
瀟洒場setting有問題  而sky場setting就好有問題
唔代表  瀟洒場冇問題  只係人地衰d  ok?
難道別人殺人放火   你只係高買 就係冇罪?

anyway 瀟洒有改包既數量  證明佢真係有接受大家意見

相反你呢d不思進取既意見就唔該收收佢
作者: daniel20029    時間: 2011-4-14 19:16

比人屈都唔係問題

仲要比d自以為好勁既人串

你贏只不過係贏你既隊友夠合作
作者: calvinleedef    時間: 2011-4-16 12:09

引用:
原帖由 daniel20029 於 2011-4-14 19:16 發表
比人屈都唔係問題

仲要比d自以為好勁既人串

你贏只不過係贏你既隊友夠合作
邊個串人??
貼個名/圖出黎
大把人幫你調教佢
作者: etphonehome    時間: 2011-4-17 21:04

場主您好,我game名系(姣婆遇著觀音兵),我現在係您個ser做緊花生,頭先個關是the passing,現在呢關是the sacrifice,剛才未轉圖時我做緊花生,跟住臨轉圖個時‘被管理員踢出’,我剛剛入番您個ser,問左幾次系咪admin禁錯掣,開頭無人應我,之後轉完圖我一入就系屍,想打番!j1做花生,admin嵐晶伶*就轉左我去花生,再話:禁咩錯a 等位啦新入。 首先我覺得呢位管理員態度非常之不要得,十分惡劣,我好聲好氣問佢,點解佢要用咁o既語氣講野?之後我再話我無啦啦被kick,但無人回應番我,無任何一個admin解釋,在場admin有[嵐晶伶*] [笑喵喵] 和 [閃亮亮],我不知道哪一位admin kick我,不過我希望場主您了解一下這件事情,可以解釋一下嗎?謝謝![attach]117410[/attach][attach]117406[/attach]

作者: calvinleedef    時間: 2011-4-17 21:09

引用:
原帖由 etphonehome 於 2011-4-17 21:04 發表
場主您好,我game名系(姣婆遇著觀音兵),我現在係您個ser做緊花生,頭先個關是the passing,現在呢關是the sacrifice,剛才未轉圖時我做緊花生,跟住臨轉圖個時‘被管理員踢出’,我剛剛入番您個ser,問左幾次系咪admin禁錯掣,開頭無人 ...
又真係有哂圖WO  ADMIN話要一隊 ,閒人免進
作者: GN0111451    時間: 2011-4-18 18:18

成日睇到d人話 比班fd team sm呀><好慘呀><
大佬呀!?你自己唔識識 fd咩?自己要自閉邊有得怪人?
l4d有2隊..隻game係冇規定只可以得一邊隊先可以識朋友囉 比人sm緊果邊都可以大家結識下做個朋友 慢慢夾下都可以變 fd team姐!d人有字唔打 冇mic唔買 野又唔多講一句 淨係怪人唔識玩累死自己...sad/_\
一味負能量輸左條氣唔順就去開post大數不公平....輸打嬴要有邊個唔想
人地成班fd一齊都唔係代表個個都係勁囉..大人細路樣樣齊 咁冇理由話人小妹妹蝦你假!?
其實覺得自己係勁既只係隊友累輸你 咁我覺得"隔離場"果d超級乜超級嘜岩你囉..可能比你有種以為自己變強既感覺!人地個場直頭講明係fd場tim啦..要街人等佢開埋飯聽佢地吹哂水先黎sm你呀 ...所以邊有得講嫁...fd既唔一隊唔通做義工黎開解你帶你玩咩?
其實人地開場比你班機佬打機..又唔係收你錢又要多多要求
意見係人都有嫁啦!場主最多都係收集意見再去作個平衡姐..
難道聽哂你話咩  一人兩隻手一把口聽得邊個先??
唔該打機既朋友仔理智d啦...有嬴有輸就一定既...又唔見嬴果d上黎話對面唔係fd team 我sm得唔過癮既!? 可能我講野有丁點輕挑但絕對不是串咀
作者: dannytse    時間: 2011-4-18 22:50

引用:
原帖由 etphonehome 於 2011-4-17 21:04 發表
場主您好,我game名系(姣婆遇著觀音兵),我現在係您個ser做緊花生,頭先個關是the passing,現在呢關是the sacrifice,剛才未轉圖時我做緊花生,跟住臨轉圖個時‘被管理員踢出’,我剛剛入番您個ser,問左幾次系咪admin禁錯掣,開頭無人 ...
無計架-要踢次終都要踢,都防吾到架拉- 次次踢完都無人認架-米當冇事發生咁lo-!>照玩>
作者: kenwick829    時間: 2011-4-18 23:01

引用:
你好~關於呢個問題我已經同番各位ADMIN反映,今次呢個問題純粹誤會,唔好意思
我亦都重視任何玩家,所以係度作詳細回覆...
亦願意細心聆聽,分析大家既意見/批評
當然我都好希望聽到人地既讚賞啦

第一,
被管理員踢出既可能性如下,絕大可能係禁錯,無仇無怨我相信佢地唔會亂踢人,
因為有時我唔係場度所以先需要ADMIN,亦希望你體諒下佢地,佢地亦無針對你,放心
但可能你會諗點解會禁錯?
因為我地KICK人果個MENU入面係數目字MENU,但每秒都會UPDATE,
如果有人轉左隊或者走左場,個MENU入面既數目字原本1.笑喵喵,可能會轉左會1.姣婆遇著觀音兵
如果佢諗住KICK笑喵喵既時候就會變左唔小心KICK左你,呢樣野我都無辦法,
個MENU更新係必要既,鎖定亦都無可能做到,

第二,
ADMIN嵐晶伶話"禁咩錯a 等位啦新入"雖然態度唔係好,我係度同你講聲對唔住,
但希望你明白大家打機,
佢又要幫手轉隊等,又要處理D人偷跑,亦要處理D人嘈交等都好多野做
但佢其實都係一名玩家,無實際義務去做ADMIN工作(起碼我無比錢佢)
佢都已經好盡力,因為一日有好多玩家出出入入錯隊同偷跑,佢都好慘,
亦表明左其實佢都係表達緊"等有人走左場就比位你入既意思"似乎無想KICK你既意欲
態度問題則屬於個人性格問題,又或者突然有唔開心野發生,
但我已經盡我既力去同左佢地講,佢地亦表示會留意番態度問題,希望你可以明白。

最後,
本人表明本場完全無針對你既意思,亦絕對歡迎你隨時來玩,
而本場ADMIN亦都盡量唔會再比同類型事件發生,
我再次係度同你道歉,希望你明白我地各有難處,
我地唔係存心搞事,如果你都係怕有同類型事件發生,
可以等晚上10時後或係我放假既時候入場時見到我才玩
希望你接受我地既道歉&繼續支持我地,多謝
作者: amyamy112    時間: 2011-4-18 23:18

其實我覺得大家應該開下MIC,,開大聲D個喇叭
咁大家溝通都會好D
同埋咁樣可以避免多D誤會,,又可以FD D
大家一齊用下MIC~開大聲D個喇叭啦~
作者: RDiver    時間: 2011-4-19 00:58

引用:
原帖由 kenwick829 於 2011-4-18 23:01 發表

你好~關於呢個問題我已經同番各位ADMIN反映,今次呢個問題純粹誤會,唔好意思
我亦都重視任何玩家,所以係度作詳細回覆...
亦願意細心聆聽,分析大家既意見/批評
當然我都好希望聽到人地既讚賞啦

第一,
被管理員踢 ...
以 Admin 黎講你都算幾稱職,但又無須大費周章咁交代事件,畢竟整件事只係事主無故被踢出但得不到任何解釋又被人冷落對待,屬個別例子。雖然 Admin 們多少都要付點責任,但面對數目眾多既玩家,出入頻繁既伺服環境下,Admin 的確難以盡善盡美地回應每一個玩家,當事人應該明白「不在其位,不知其難」。如非 Admin 對你屢次就範,你就應該保持忍耐,作為玩家這亦是一種美德吧。

引用:
原帖由 amyamy112 於 2011-4-18 23:18 發表
其實我覺得大家應該開下MIC,,開大聲D個喇叭
咁大家溝通都會好D
同埋咁樣可以避免多D誤會,,又可以FD D
大家一齊用下MIC~開大聲D個喇叭啦~

我並非刻意針對你既言論,但我覺得需要為某些人平反一下。

不少 L4D2 玩家都來自網吧,這種嘈雜環境且配套缺乏的條件下,即使玩家扭盡喇叭都係徒然,而我相信十居八九既玩家都唔會載 Headphone / Headset(嫌麻煩?可能係啩!不過將陌生人用過既耳機載系頭上,我就唔敢用喇)。

麥克風既情況都差唔多。

至於網吧以外既玩家,個人認為,受制於開服時段,玩家為防止騷擾家人(瞓覺),甚至避免被在旁既家人責備,一般都將聲量調到最低,並「少說話多做事」,當然我唔否認當中一部分玩家怕羞而唔敢開聲,尤其是女玩家。

作者: jackyinmate    時間: 2011-4-19 01:16

小事化大   

如果你係其他場俾人踢  
係咪都要cap哂圖同人講
等所有見到既人幫你平反?

再講人地做admin只係義務
大家都係玩家  唔通你有特權 要人受你氣?

最重要既係呢度係伺服器宣傳  唔係咩投訴抱怨區
你咁樣放哂圖  好容易令人覺得你上黎搞事喎
作者: RDiver    時間: 2011-4-19 01:29

引用:
原帖由 jackyinmate 於 2011-4-19 01:16 發表
最重要既係呢度係伺服器宣傳  唔係咩投訴抱怨區
你咁樣放哂圖  好容易令人覺得你上黎搞事喎
你咁講未免太過小家,論壇本應係個容納不同意見或抒發感受既地方,不妨引用某會員的回覆:
引用:
如果你地係唔歡迎外來玩家留言既,唔洗黎VLAN開POST架喇=]

作者: kenwick829    時間: 2011-4-19 17:57

已於19-4-2011
更新版本為 [2.0.6.5]
作者: jackyinmate    時間: 2011-4-19 21:45

RD   你都幾矛盾

你上邊叫人小事化無

我留言話佢小事化大

但你又話『論壇本應係個容納不同意見或抒發感受既地方』

大家都係想表達差唔多既野姐

即係你講就OK  我講就小家 ?
作者: RDiver    時間: 2011-4-20 00:17

引用:
原帖由 jackyinmate 於 2011-4-19 21:45 發表
RD   你都幾矛盾

你上邊叫人小事化無

我留言話佢小事化大

但你又話『論壇本應係個容納不同意見或抒發感受既地方』

大家都係想表達差唔多既野姐

即係你講就OK  我講就小家 ? ...
我承認有部分表達得唔妥當,現已修正。

論壇上每個人都有發言既權利,我並非阻止對方發類似既言論,只作為局外人中肯地發表意見。你可能都想表達差唔多既嘢,但你所用既措詞似乎好唔歡迎對方啫。
作者: tangchltat    時間: 2011-4-21 00:13     標題: 瀟洒ser已臭?(最少我唔想)

瀟洒SER埸主:
        請正視瀟洒SER某些玩家的人格(有D唔知係咪成日改名)
叫佢地自己開場叫挑釁.明串.大x哂 (取自 索女.喪屍.機關槍)

說明:我唔係針對ser

以上不多說(有抱怨區嗎...新手= =)
作者: RDiver    時間: 2011-4-21 00:21

引用:
原帖由 tangchltat 於 2011-4-21 00:13 發表
瀟洒SER埸主:
叫佢地自己開場叫挑釁.明串.大x哂 (取自 索女.喪屍.機關槍)

以上不多說(有抱怨區嗎...新手= =) ...
建議你下次錄定 demo,否則難以作實(最多我幫你轉換成影片格式)
作者: toto345618433    時間: 2011-4-21 02:10     標題: 回復 59# 的帖子

歡迎抱怨:http://www.ipve.com/bbs/forumdisplay.php?fid=457

(非針對任何人/ 事)
作者: kenwick829    時間: 2011-4-21 21:24

引用:
原帖由 tangchltat 於 2011-4-21 00:13 發表
瀟洒SER埸主:

以上不多說(有抱怨區嗎...新手= =) ...
首先多謝你支持本場,THANKS
我知道有D玩家態度同語氣唔係咁好,希望你見諒
我無理由因為佢地串或者講粗口而KICK佢地,因為有D人性格係咁,
我唔會強制迫人改佢性格或者封殺佢地既言論自由
如果佢入黎唔係為左打機而係為左嘈交既,阻礙遊戲正常運作,
大可以出聲,我地則一定會KICK佢
如果佢地係嘈交既話我都會叫佢地唔好嘈,
或者你大可以叫在場ADMIN幫忙將玩家禁音,
但唔係亂禁,起碼要比人覺得有道理...
不過凡事都有兩面,我希望大家互相合作,
你聽下人講,人地都聽下你講,互相就下,咁大家先會知道有咩可以改善
如果有人刻意針對你,而無原因無道理咁鬧或者串你,
大可以POST上黎比大家睇下

在此特別呼籲各玩家
希望老手可以多多教新手
老手可以比機會新手,唔好一開波就鬧佢地
亦希望新手多多接受人地意見,不妨可以聽人教下點玩,
希望大家明白始終本場設定非常講求合作,
無辦法可以自我表演/一支獨秀,
一人不合作或做成大失誤絕對有機會拖垮整隊隊伍,
如要獨自行動來表演者就唔好怪人鬧了
希望各玩家和睦相處,唔FD打到FD,合作愉快
作者: kwanan    時間: 2011-4-23 09:16

多D入場玩LA

作者: apple_W    時間: 2011-4-23 12:13

引用:
原帖由 kwanan 於 2011-4-23 09:16 發表
而家APS同SKY場轉圖時都不會錯隊,請問瀟灑場何時增加這插件LA,因為9個人一隊,轉圖後真的很難記得上一個圖的同隊隊友
增加插件話咁易啦
但係要有果個插件先加到
作者: kenwick829    時間: 2011-4-23 22:03

RE CHARGER:
咩插件黎架?_?
TEAM MANAGER?
我已經裝左啦...但係我有花生位會撞插件,SOSAD

RE KWANAN:
又要保留花生位,又要自動轉圖,
又要多人對抗,好難保持唔錯隊
作者: kwanan    時間: 2011-4-24 16:29

:lol:lol

作者: apple_W    時間: 2011-4-24 16:38     標題: 回復 65# 的帖子

TEAM MANAGER唔支援LAN GAME喎
作者: kenwick829    時間: 2011-4-25 13:26

我研究到喇

我宜家REMOVE左2個花生位,
THANKS CHARGER你話我知Team Manager用唔到

已於25/4/2011
更新 伺服器總人數上限為18人..
更新 轉地圖後不會錯隊....

作者: apple_W    時間: 2011-4-25 13:38

個插件L4D1嫁喎
仲支援?
作者: emo_56jbabe    時間: 2011-4-25 14:32

不如你開多一個ser啦...
你個ser 日日都爆= =
同埋如果係新手入去好易比人屈= =
作者: kenwick829    時間: 2011-4-25 15:18

開ser唔係咁易囉我想講,
唔係話開就可以開多個...

新手其實應該練好左單機或者戰役先,
新手比人屈係因為佢完全未接觸過LEFT 4 DEAD呢隻GAME就走入黎打對抗
唔係唔得,但係會學唔到野,基本功都唔學得識
希望新手可以練好基本功先,打下單機或者戰役,
好似你出去打機會唔會未玩過隻GAME就挑人機?希望各位新玩家反省一下
作者: kwanan    時間: 2011-4-25 16:05

十分好玩

作者: kenwick829    時間: 2011-4-25 16:22

可以,但10 V 10好D咩?要問下其他玩家意見
作者: kwanan    時間: 2011-4-25 17:20

十分好玩啊:lol:lol

作者: emo_56jbabe    時間: 2011-4-27 01:32

場主你可吾可以開多個ser...
因為aps幾日冇開= =
ok ma ? / . \
作者: 001447    時間: 2011-4-27 10:49

我發現其它問題啊  
冇admin情況下 唔可以votekick  又唔可以轉圖  有時d人挂機都踢唔到
作者: kenwick829    時間: 2011-4-28 10:46

已於28/4/2011
更新為10 v 10多人對抗,消除花生位,伺服器總連線上限為20人

更新TANK血量為24000

RE CHARGER:
我唔識寫插件,唯有努力爬文啦

RE:kwanan
已問過其他玩家意見,多數人都覺得10v10都不錯,改為10v10

RE:em0_56jbabe
無辦法可以開多個SER,真係SORRY 無咁多咁勁既電腦&上網都頂唔順

RE:001447
我測試過,非ADMIN都可以做到轉圖同VOTEKICK,同原裝一樣,完全無問題

作者: kenwick829    時間: 2011-5-14 01:12

如想知道幾時有位或同其他本伺服器玩家吹水可加入本伺服器MSN群組: [email protected]
(由**LaVendeR**  @_@仔開設)

作者: rivertse    時間: 2011-6-6 17:15

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: honamkam0    時間: 2011-7-3 15:26

支持
有次比admin bug入安全室騎左我
作者: mimi    時間: 2011-7-4 04:10

個場膠不在話..d人廢又要扮勁
膠人集中地
作者: kenwick829    時間: 2011-7-25 09:12

25-7-2011

1.進行終極修正,完全改善LAG問題,極度流暢不LAG     (當中要感激DOO兄提供技術意見)
2.使用感染者Boomer的時間一擊中倖存者立即會有合理而大量的屍潮出現,增加刺激感和BOOMER的重要性,達致10v10平衡,因為如果BOOMER只得小量屍潮,對10名倖存者根本不起作用
3.修正多人對抗CHARGER撞相同一物時會卡住停左既問題
4.修正TANK出現時,主體不會轉換
5.修正多人對抗WITCH會胡亂攻擊人問題 (EXAMPLE:明明是我嚇到WITCH卻跑去打電腦)
6.修正多人對抗,倖存者電腦有時會發呆唔幫手問題
7.將一開始在安全室的近武由武士刀改為派發小刀
8.ADMIN功能大幅加強,可以選擇派東西到任何一個人身上或地上,可以指定任何一人回血
9.加入!votekick功能,令玩家在沒有ADMIN在場時仍可選擇到全部要投票踢除的人

在次係呢度多謝咁多位繼續支持本場既玩家

作者: kenwick829    時間: 2011-7-25 09:52

本場正式更新為版本 [2.0.7.5]
作者: funglam01    時間: 2011-7-25 16:52

thx ...
作者: carlcarlto    時間: 2011-7-25 22:02

all cs knife boring==
my server:
1 katana
2 axe
5 baseball bat
作者: long3214    時間: 2011-7-25 22:45

本伺服器可以解決CHARGER撞倖存者停住及WITCH亂打人問題,多得謝瀟灑提供插件,感激不盡!
作者: Pvt.Allen    時間: 2011-7-25 22:51

話說ip sir(hihi1210) 早已提供fix witch 亂打人的文件(it seems it's not a plugin)
作者: long3214    時間: 2011-7-27 11:59

引用:
原帖由 Pvt.Allen 於 2011-7-25 22:51 發表
話說ip sir(hihi1210) 早已提供fix witch 亂打人的文件(it seems it's not a plugin)
睇返係文件,你所講既hihi1210修正檔我搵唔到,更何況作者都無法修正https://forums.alliedmods.net/showthread.php?t=121945
故此瀟灑話係佢自己研究修改,肯同我分享,我上黎道謝好應該,別無他意~(如需繼續回應,請前往本伺服器宣傳貼)
作者: Pvt.Allen    時間: 2011-7-27 17:32

引用:
原帖由 long3214 於 2011-7-27 11:59 發表

睇返係文件,你所講既hihi1210修正檔我搵唔到,更何況作者都無法修正https://forums.alliedmods.net/showthread.php?t=121945
故此瀟灑話係佢自己研究修改,肯同我分享,我上黎道謝好應該,別無他意~(如需繼續回應,請前 ...
要搵就去番香港既插件壇
作者: bb1688    時間: 2011-7-27 18:59

瀟灑*終極修正版*10v10多人對抗[2.0.7.5] [Coop2]
個ser OK 做Tank超hi
作者: wilsonchoy    時間: 2011-7-28 19:08

幾好玩wo 加油 十卜十卜
作者: kenwick829    時間: 2011-8-1 00:11

31-7-2011

更新2.0.7.7版本
解決2.0.7.5死亡機場地圖.伺服器與玩家地圖不符的問題
解決2.0.7.5死亡機場最終章地圖計分出錯問題

作者: 後白痴時代    時間: 2011-8-6 14:51

哈你個SER福街了...
一個人都冇唉...
睇到都O哂
作者: kenwick829    時間: 2011-8-23 16:13

23-8-2011
已更新為版本[2.0.8.3]
作者: long3214    時間: 2011-10-9 19:37

你好,本人是7v7 繁化排行技能購物系統[2.0.8.8]coop02場主,有關下載非官方地圖的聯盟,用誠意的心繳請你加入,有你的支持才可發揮得更完善 非官方地圖大聯盟
作者: katat1    時間: 2011-10-10 10:20

外國的ser定陣-少左
得那d未關ser的ser那開緊
得閒就來玩下
我名:[青龍]初音未來
作者: kenwick829    時間: 2012-5-2 00:05

2012年5月1日更新如下:
1.首創特殊屍仔,等你感受下新意思!
2.首創防直沖終點安全室系統,要揸KEY人先可以開到終點安全室度門(死左,斷線,轉隊會轉人),TANK未死唔入得終點安全室
3.首創強化遊戲光源系統,令你視覺有新享受,唔洗成日咁暗
4.提升電腦救人能力,唔洗成日企係你身邊睇風景
5.改善SERVER素質,流暢不LAG

作者: kenwick829    時間: 2012-5-5 13:28

2012年5月5日更新如下:

1.首創最關卡最後地圖可投票下關玩咩圖

2.新增防錯隊插件,

3.修正CHARGER撞人會卡

4.修正WITCH打錯人

5.修正近武對特感傷害

作者: kenwick829    時間: 2012-5-10 00:40

2012年5月10日更新如下:
1.提升槍械子彈最大值
2.生存者電腦會用近武
3.關關有TANK

感謝陳茂波提供寶貴意見
作者: kenwick829    時間: 2012-5-21 17:06

2012年5月21日更新如下:
1.生存者可以將劣pipe bomb / 火 / 膽汁等右click交給其他玩家
2.禁止未改名既玩家,名稱"vLanplayer" 進入遊戲

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0