標題: [原創] CF <穿越火線> 國際亞洲區WCG大賽指定射擊遊戲 [打印本頁]

作者: ღL0nElyヾ恨    時間: 2011-5-2 22:59     標題: CF <穿越火線> 國際亞洲區WCG大賽指定射擊遊戲

文章比較精細,請耐心閱讀

CF(穿越火線) 國際亞洲地區WCG大賽 指定射擊Game

遊戲內兩個派別背景

潛伏者:

沒有人知道究竟是誰創建了潛伏者僱傭兵公司,也沒有人知道它的總部究竟在哪裡。有人說它是為第三世界國家服務,也有人聲稱它曾為叛軍執行“特殊任務”。然而至今為止,無人找到這家公司的負責人,甚至沒有任何法律可以約束到它……

但至少有一點每個人都清楚:潛伏者從不為強國服務。

有人說,潛伏者的成員身上流動的是野性的血——這讓他們願意為弱小國家服務,甚至執行某些“特殊服務”。但對於外人來說,有關他們的一切都僅僅是猜測罷了。

保衛者:

早在保衛者傭兵公司成立之初,便開始公開招募從各個著名特種部隊中退役的隊員。這家傭兵公司以維護和平為名義,服務於強勢國家。他們宣稱自己擁有最正義的立場,如果戰鬥違背了他們的信念,即使有再多金錢的誘惑,他們也決不為所動。

然而,保衛者從不透露他們進行的每一場戰鬥的具體情況,甚至對內部成員也不願多說。因此,他們公開宣稱的一場場“正義”行動受到了越來越多人的質疑。

很快,外界開始指責他們是強勢國家和大型財團的工具。甚至更有傳言說,因為在保衛者傭兵公司的所作所為違背了自己的理想,許多優秀隊員黯然離開了這家公司。

遊戲片段:

請大家用心觀賞...[youtube]MCz5G96wSZY&playnext=1&list=PLE0D517AE9EBC8279[/youtube]

[youtube]8jw5OZO0QZU[/youtube]

[youtube]7R5tK6WLjTc&NR=1[/youtube]
最後部份為幽靈模式,CF最著名模式之一(首創)

睇曬之後係米好想玩呢?
儘管pm我

[youtube]7BR95lReK-c[/youtube]
[youtube]NvU4wlwDgC4[/youtube]

作者: bossosad    時間: 2011-5-3 19:44

頭香...射擊遊戲我最like
作者: ღL0nElyヾ恨    時間: 2011-5-3 20:45

多謝支持

送多一條片

CF界最強團隊....
ViP部落

[youtube]5UMHzvP8_EM[/youtube]

作者: ღL0nElyヾ恨    時間: 2011-5-5 16:55

推貼~
本人極力推薦CF
作者: dickwong118    時間: 2011-5-5 18:14

大陸game 即系香港版cso
作者: ღL0nElyヾ恨    時間: 2011-5-6 13:13     標題: 回復 5# 的帖子

咁香港板既CSO入唔入到WCG大賽呀^^?
智障仔

作者: -DaSh-    時間: 2011-5-6 17:37

資料詳細,很好
作者: -_Nadeshiko    時間: 2011-5-6 19:05

我有玩呀 我中士ja=.=            
作者: Mp.    時間: 2011-5-6 20:20

些地圖有些似cs dust2場
作者: -DaSh-    時間: 2011-5-7 00:00

幾似CS
作者: -_Nadeshiko    時間: 2011-5-7 05:31

你有冇msn 一齊玩? 我都有玩xd      
作者: A_c    時間: 2011-5-7 09:17

很不錯呀..
作者: ღL0nElyヾ恨    時間: 2011-5-8 03:50     標題: 回復 12# 的帖子

[email protected]
加我~
我4川一區
作者: FortuNatelY.Sam    時間: 2011-5-10 21:36

睇完條片我有小小想玩好似幾正咁
作者: kiss★wing    時間: 2011-5-13 05:06

引用:
原帖由 ღL0nElyヾ恨 於 2011-5-7 05:22 發表
好想同大家講...
CF係第一隻第一身射擊game
CS1.6有D地圖都係國內班CF人員幫手整
成日話CF抄人
咩料先?唔知頭唔知路
依家heatshot都要泥抄CF,出幽靈模式
鐘要話係咩全世界定全亞洲第一隻出幽默模式既game
把幾火~睇 ...
CS 唔呃人錢  係cs  n0  cso

cs所有槍 唔洗錢- -只要你有實力 你入邊個ser一樣有人識你- -
作者: StAr﹏DrEaM    時間: 2011-5-16 22:45

好似唔錯
作者: I.AM.C.C    時間: 2011-5-19 13:16

整日網吧見人玩
作者: ღL0nElyヾ恨    時間: 2011-5-19 18:12     標題: 回復 18# 的帖子

因為呢隻game真係好正
如果想玩可以pm我
作者: ineedsomehelp    時間: 2011-5-21 18:59

引用:
原帖由 ღL0nElyヾ恨 於 2011-5-7 05:22 發表
好想同大家講...
CF係第一隻第一身射擊game
CS1.6有D地圖都係國內班CF人員幫手整
CF係唯一最早出既第一身射擊game
CF係CS1.6.CSO既藍本
好想同番你講...
睇到你咁講真係把幾火

第一隻第一身射擊遊戲叫Return to Castle Wolfenstein
Counter-Strike啲地圖唔係
國內班CF人員幫手整,人地Valve大公司大把人才
Return to Castle Wolfenstein
係最早出既第一身射擊game
CF唔係CS1.6.CSO既藍本,只係Counter-Strike是CSO的藍本
Counter-Strike高手雲集,講真技術
大佬你自己心入面吹水就好啦
不如我話你知CS係點出現啦
絕對武力》(英語Counter-Strike;簡稱CS)是一款以團隊合作為主的第一人稱射擊遊戲電子遊戲,於1998年作為Valve所開發的遊戲《戰慄時空遊戲模組推出。由於深受玩家的喜愛,2000年Valve購得版權發行為獨立遊戲,並且聘用原開發者Minh LeJess Cliffe繼續參與遊戲的後續開發[2]

最初版本的CS為《戰慄時空》的第三方模組,因此命名為《戰慄時空:絕對武力》。然而隨著推出後逐漸累積的高人氣,CS成為了獨立遊戲並且發行於市。根據Gamespy指出,《絕對武力》為最受歡迎的《戰慄時空》衍生遊戲[3]
CS這款第一人稱動作射擊遊戲到2009年9月為止,還是當今世界上最多人玩的電玩遊戲之一。2002年時,CS總共有超過3萬個網路伺服器(第二名魔域幻境之浴血戰場也僅僅只有9800個),2004年Gamespy統計出超過8萬5千名玩家同時在CS。
2006年Steam也公佈超過了20萬的CS玩家(包括CS:S、CS:CZ、CS)[4]2007年2月5日Valve曾公佈出這些玩家每個月總共花費61億7千7百萬的分鐘玩遊戲,種種統計顯示出,即使CS發行已久,他的魅力依舊無減[4]。至2010年,在世界上依然有相當數量的玩家在網上透過各種對戰平台以及網際網路伺服器進行對戰。
明白了嘛?
http://www.oyool.cn/t/151125639.shtml
呢到有國內玩家指出的問題

作者: ღL0nElyヾ恨    時間: 2011-5-21 22:43

引用:
原帖由 ineedsomehelp 於 2011-5-21 18:59 發表

好想同番你講...
睇到你咁講真係把幾火
第一隻第一身射擊遊戲叫Return to Castle Wolfenstein
Counter-Strike啲地圖唔係國內班CF人員幫手整,人地Valve大公司大把人才
Return to Castle Wolfenstein係最早出既第一身 ...
大佬我錯了,咁你想點~
我唔記得修改姐
算啦
點都好,CS既都垃圾-3-

作者: ineedsomehelp    時間: 2011-5-22 13:18

引用:
原帖由 ღL0nElyヾ恨 於 2011-5-21 22:43 發表

大佬我錯了,咁你想點~
我唔記得修改姐
算啦
呢隻係我大陸都玩過
但係我覺得佢D地圖畫得簡陋左D
行路個動作好假,個人物係滑行不過隻腳郁緊
仲有拎槍個動作有D怪雞
所以CS先係王道

作者:   -Mr.Red    時間: 2011-5-23 00:58

cf是不錯 不過要用qq qq 好鬼長 成日都吾記得
作者: MiMi.D-Wade!    時間: 2011-5-23 20:54

第2條片 真係笑左出黎 幾好x_x
作者: ღL0nElyヾ恨    時間: 2011-6-8 19:17

推貼,支持CF
作者: Lewis.    時間: 2011-6-9 00:31

呢隻好似係大陸既槍Game黎﹑係唔係?
作者: ღL0nElyヾ恨    時間: 2011-6-9 13:49

回樓上,係
如果DOWN左發現亂碼可以搵我
我幫到你
作者: HyunaBaby:)    時間: 2011-6-9 14:01

me上尉 廣東3區
作者: 大刀王五    時間: 2011-7-24 00:11

個網有d....18+l0r 中左伏:@:@:@
引用:
原帖由 ineedsomehelp 於 2011-5-21 18:59 發表

好想同番你講...
睇到你咁講真係把幾火
Counter-Strike啲地圖唔係國內班CF人員幫手整,人地Valve大公司大把人才
Return to Castle Wolfenstein係最早出既第一身 ...

作者: 不變▲執著    時間: 2011-7-24 21:49

CF 我都玩過 , 很不錯的說
作者: KaI-S!nG    時間: 2011-7-26 01:47

有冇人仲有玩我想玩有既話係都講一講
作者: MisRainowx2    時間: 2011-8-2 06:49

我down左黎玩 好好玩
作者: kaho12123    時間: 2011-8-5 13:33

引用:
原帖由 ღL0nElyヾ恨 於 2011-5-21 22:43 發表

大佬我錯了,咁你想點~
我唔記得修改姐
算啦
CF明抄CS就係人都知嫁啦 地圖又同CS一樣
仲要係到歪曲事實 CSO既藍本係CS 而唔係CF
話你最鐘意既GAME 你就要歪曲事實?我諗你有小小上腦
CF出左好耐?咁CS仲耐
所以我想講
CF係明抄CS
你鐘意玩CF無問題 你唔好侮辱其他GAME
作者: 正(鬼畜系)    時間: 2011-8-5 13:36

引用:
原帖由 kaho12123 於 2011-8-5 13:33 發表

CF明抄CS就係人都知嫁啦 地圖又同CS一樣
仲要係到歪曲事實 CSO既藍本係CS 而唔係CF
話你最鐘意既GAME 你就要歪曲事實?我諗你有小小上腦
CF出左好耐?咁CS仲耐
所以我想講
CF係明抄CS
你鐘意玩CF無問題 你唔好侮辱其 ...
E家幾多年??? 2011年 點解2000年既GAME畫面靚過2011年既game lol???
作者: hinhin8899    時間: 2011-8-5 13:39

我真係笑左 樓主玩到上左腦啦睇下E生啦
作者: kAiBb.DeBbl3    時間: 2011-8-5 18:56

之前我在東北狼戰隊,  來了香港 玩的比較lag.就冇玩了
作者: ღL0nElyヾ恨    時間: 2011-8-22 17:44

推貼神人正是我,我要大家玩CF
作者: SuM.    時間: 2011-8-25 19:16

資料詳細 i like
作者: zTmC.    時間: 2011-8-27 06:52

睇完資料詳細好似幾好玩咁lo
作者: ゝ唯世    時間: 2011-8-27 10:06

每年返到大陸,都會網吧打cf
可惜係香港我dl伍到
作者: 夜夢§消逝    時間: 2011-8-29 03:41

依加先知有隻咁既GAME-.-好似幾好玩BO

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0