標題: [2.0.8.3] 24H rpg sever [12人場] 3/8更新 [打印本頁]

作者: ben88522    時間: 2011-5-9 17:19     標題: [2.0.8.3] 24H rpg sever [12人場] 3/8更新

引用:
如有查到有人掛機/用不正確方式得到經驗
第1次發現(不作警告刪AC)PS:必須查證

同一個人被10個不同玩家[PS:玩家必須玩了1個月100等以上]
有足夠理由如:狂TK,最好有相
連名上書2次都會刪AC(所有資料不留)2小時後才接受第2次告發

掛機/用不正確方式得到經驗都可以連名告發
15人以上告發馬上成立
告發者各人送100K
引用:
星期一至五10:00AM ~ 6:00PM 返工
如果SERVER 死左冇開 MSN TO ME
引用:
M群
[email protected]
引用:
地圖下載點
火星圖(Mars Base alpha)下載點   天空之城(Pasiri) 下載點
請先解壓後
擺放位置:x:\steamapps\common\left 4 dead 2\left4dead2\addons
x=你硬碟機位置
引用:
24小時開放[我電腦過熱除外] 或 其他問題

設定
Tank死亡後所有倖存者獲得的經驗值 1000 (6/30)
彩票系統關閉因為有BUG (6/30)
榴彈砲,經驗之書價格提高 (28/6)
等級增加一隻魔王坦克 (7/8)
倖存者誤殺隊友扣除的金錢10000
(28/6)

清除一年天未上線
引用:
插件方面:
01.爬行
02.電擊bug更新
03.MAX RPG
2.4
04.一些非官方圖
05.防卡位置
06.自動轉地圖
07.SourceMod
08.使用物品自救
09.禁用榴彈砲
10.觀眾席
(2人)
不使用內容
1.火焰不傷人
2.多段跳
3.Admin不會給予LV 技點等(BUG除外,必須證明)

如任何要改善地方請提出

作者: gordon7803    時間: 2011-5-9 17:52

咁多RPG, 有咁多人玩咩
作者: ben88522    時間: 2011-5-9 18:43

係多但有D時間冇人開,我主要係D冇人開架時間玩
電腦又係長開,開左係度有人玩未玩 各有各喜愛
我唔太仲意D火又燒唔中自己D場 狂燒企就可以
做個自己仲意架好過
作者: jun876    時間: 2011-5-9 23:50

set返每場一隻TANK(自己搵POST)
TANK改返低D血
你個場太多TANK D新手根本打唔羸
作者: ben88522    時間: 2011-5-10 01:28

TANKD血60000 不算高了
TANK同時出現問題 我把等級差距升到800 看看有沒有改善
作者: H1N1_boy    時間: 2011-5-10 11:35     標題: 回復 5# 的帖子

根本想你較左個LV都係冇用,你係要較
// 魔王坦克基本數量
// -
// Default: "1"
// Minimum: "1.000000"
rpg_LastBoss_Basic_Number "1"

呢項野嫁
作者: ben88522    時間: 2011-5-10 12:27

一開始就係1啦
rpg_LastBoss_Basic_Number

我係設定
// 是否根據雙方隊伍等級差距增加魔王坦克數量.(0:OFF 1:ON)
// -
// Default: "1"
// Minimum: "0.000000"
// Maximum: "1.000000"
rpg_LastBoss_LvBalance_Enable "1"

// 差多少等級增加一隻魔王坦克
// -
// Default: "200"
// Minimum: "1.000000"
rpg_LastBoss_LvBalance_LvDifference "800"
作者: jun876    時間: 2011-5-11 19:14

FAN唔洗咁多,你而家部機對流都對唔到
點散熱?同埋多塵到   D線仲要執執位佢
作者: ben88522    時間: 2011-5-11 19:35

我用煙做過對流 冇問題
主要係示卡過熱
塵.......一星期清一次= =!
下面就係黃大仙好多香灰飛上來 orz
D線好好架啦= = 因為太多野=

作者: rot00114    時間: 2011-5-12 00:41

點解要用sever?唔用server?
係因為特別原因?
改太多會冇左本身風味,rpg係咩味?
大部份都係講笑,但我覺得14天未上線刪記錄呢樣就好似快過頭,改30日可能會好D
反正記錄果度都唔係用好多kb
gpu咁熱既話你有冇試過換膏?
太多太少都會影響散熱,就算多風扇都唔代表D咩,我都係用你同一樣既顯卡
full load都係63度左右,80度其實都幾高危下,雖然顯卡係可以過百度都得,但通常90度左右都會安全幫你error佢XD
作者: ben88522    時間: 2011-5-12 01:43

用sever習慣左CUT野= =講笑
有冇味就睇個人有咩味 都係講笑
改30日都可以 咁又係14日好似係快左D
我本身行SLI 因為有一張燒左= =
未換膏FULL LOAD.....去到97度嚇到我 馬上換散熱膏
係付今日先出事
岩岩加左散熱膏水銀果種 去返70 可能係晚上涼左(晚上29度)(厄自己= =)

作者: gordon7803    時間: 2011-5-12 07:17

我個張82.0, 都冇咩問題喎
作者: ben88522    時間: 2011-5-12 13:25

orz
板680I 熱板
CPU Q6600 熱U
示卡 9800GT <<<<黑仔又係熱
想用張ATI5770換左佢 但部I5冇理由用9800 orz
作者: justforacc    時間: 2011-5-12 19:11

場主, 我諗有樣野rpg場要改改,
就係榴彈炮. 工程或士兵用榴彈既話,
因為子彈無限而不停咁射,
炸到成個畫面七彩, 好眼花, 打得好辛苦.
可唔可以整到支榴彈無攻擊力?
作者: poio277    時間: 2011-5-12 22:16

支持強機 ;P
作者: ben88522    時間: 2011-5-13 16:47

榴彈無攻擊力
叫咩榴彈

部機唔見得強....
作者: 22029205    時間: 2011-5-13 17:56

你顯卡待機都80度?
作者: ben88522    時間: 2011-5-14 00:52

好左啦 73度左右
都係時間換啦= = 打機10分鐘就過熱.....定格.....
作者: 24149421    時間: 2011-5-20 22:22

用AMD啦 --又平...

我果部X4 平時都係30C左右
玩L4D就 30幾左右
作者: wind9367    時間: 2011-5-25 01:43

樓主 生物開緊無敵術果陣點解俾自己友打會失去活動能力?
作者: ben88522    時間: 2011-5-25 18:54

因為我冇SP檔._.! 改不了
作者: 後白痴時代    時間: 2011-5-26 19:16

全場新手的話會好驚=.=
只要有一個高lv的話tank係秒=.=
作者: ben88522    時間: 2011-6-27 23:38

強化過了 問題不大
如果找到SP檔定定比較放便
可是找不到
作者: 魔撒    時間: 2011-6-30 19:07

今日全日無開ser啵@@
作者: 打﹑開    時間: 2011-6-30 19:16

升左2071未呀?? :victory:
作者: ben88522    時間: 2011-6-30 19:22

因為SERVER長時間開姐
人唔係長時間係度架 早上10:00AM ~ 6:00PM 要返工= =!
SERVER期間有問題就冇法架啦
返工前會望一下 收工望一下 訓覺又望下
請見諒
如果SERVER 冇開MSN TO ME(非上班時間)
[email protected]
作者: 魔撒    時間: 2011-6-30 19:27

引用:
原帖由 ben88522 於 2011-6-30 19:22 發表
因為SERVER長時間開姐
人唔係長時間係度架 早上10:00AM ~ 6:00PM 要返工= =!
SERVER期間有問題就冇法架啦
返工前會望一下 收工望一下 訓覺又望下
請見諒
如果SERVER 冇開MSN TO ME(非上班時間)
[email protected] ...
okok因為尋日凌晨3點死SER@@到而加先開先問下
作者: karenhlyau    時間: 2011-7-4 22:07

好慘,升左2071冇人 = =
作者: karenhlyau    時間: 2011-7-5 01:46

你個ser d高lv一開場故意TK死d新手
作者: 魔撒    時間: 2011-7-5 02:35

邊個高LV TK新手?
作者: 魔撒    時間: 2011-7-5 02:43

尋找L4D的檔案
steamapps\common\left 4 dead 2\left4dead2\steam.inf
請用記事本開啟
將 PatchVersion=2.0.6.5.
改為 PatchVersion=2.0.7.1 就可以玩到這伺服器 [需要換回2.0.6.5的時候]
將PatchVersion=2.0.7.1 改為 PatchVersion=2.0.6.5 就可以

[緊記必須關閉遊戲進行修改工作]

也可以使用附件解壓後覆蓋文件到遊戲目錄
[此方法只限於2.0.6.5 原版本的玩家]

作者: kkiitt9988    時間: 2011-7-5 23:05

我想問...點解我係你個ser到玩..有屍就100up ping ...無ping的話就ok...

作者: 魔撒    時間: 2011-7-6 06:19

引用:
原帖由 kkiitt9988 於 2011-7-5 23:05 發表
我想問...點解我係你個ser到玩..有屍就100up ping ...無ping的話就ok...
應該說 請閣下提供網絡資料 及電腦配置 看看是那裡出問題@@
[email protected] 另外這是本服M群@@有意加入

作者: kkiitt9988    時間: 2011-7-6 23:16

我上網hkbn bb100....係can you run it到全部滿晒的-.-
cpu:AMD 3核
ran:兩激
作者: 魔撒    時間: 2011-7-7 09:05

引用:
原帖由 kkiitt9988 於 2011-7-6 23:16 發表
我上網hkbn bb100....係can you run it到全部滿晒的-.-
cpu:AMD 3核
ran:兩激
display? [以我所知Lag既原因 好多時並非網絡問題 例如:太多屍會令到電腦lag (ram不足 display唔夠力 等等 都會有可能@@] 而且我都見過人200ping 但只要過大約10-15秒會回落到100ping 內水平

同埋100ping 都係0.1秒@@
正常都係得3x-5x ping ps:我pccw 8mb 都無呢個問題

作者: kkiitt9988    時間: 2011-7-7 10:03

但係我真係成日200ping-.- lag到無晒忍....成日lag左之後死
作者: kkiitt9988    時間: 2011-7-7 10:09

display : Radeon HD 5750
cpu: AMD Athlon ll X3 440
ran: 2 GB
上網: hkbn100
咁其實係關咩事?部機唔夠勁?
作者: 夜★﹏    時間: 2011-7-7 16:18

今日咩事=-=  冇哂位-_-
作者: anthony22    時間: 2011-7-7 16:25

做乜唔見有開ser既?
作者: 魔撒    時間: 2011-7-7 21:54

引用:
原帖由 kkiitt9988 於 2011-7-7 10:03 發表
但係我真係成日200ping-.- lag到無晒忍....成日lag左之後死
lag左之後死 係唔係因為紅tank爆炸呢@@?
作者: 魔撒    時間: 2011-7-7 21:55

引用:
原帖由 kkiitt9988 於 2011-7-7 10:09 發表
display : Radeon HD 5750
cpu: AMD Athlon ll X3 440
ran: 2 GB
上網: hkbn100
咁其實係關咩事?部機唔夠勁?
應該唔係 會唔會有機會撞線問題@@
我唔清楚樓主係咩上網
但我個人就暫時無問題
作者: 夜★﹏    時間: 2011-7-7 22:07

可唔可以開多幾個位呢?
作者: kkiitt9988    時間: 2011-7-8 00:11

引用:
原帖由 魔撒 於 2011-7-7 21:55 發表
應該唔係 會唔會有機會撞線問題@@
我唔清楚樓主係咩上網
但我個人就暫時無問題
我home有2部機的... 1部2核  1部3核    .....3核個部D野係勁過2核....但係3核玩就勁高ping,,,2核玩就50ping內....但2核入場load勁耐-.-
作者: 魔撒    時間: 2011-7-8 00:15

引用:
原帖由 kkiitt9988 於 2011-7-8 00:11 發表

我home有2部機的... 1部2核  1部3核    .....3核個部D野係勁過2核....但係3核玩就勁高ping,,,2核玩就50ping內....但2核入場load勁耐-.-
咁應該係電腦有問題 -- 你試下唔好開多核心呈現等等 設置 同埋降低遊戲要求就ok
作者: kkiitt9988    時間: 2011-7-8 21:23

引用:
原帖由 魔撒 於 2011-7-8 00:15 發表
咁應該係電腦有問題 -- 你試下唔好開多核心呈現等等 設置 同埋降低遊戲要求就ok
但係廢機都低ping-.-  我其實是用wifi的-.- 本來的上網插落2核機到..會唔會關事?
作者: BTgame    時間: 2011-7-8 23:20

死左ser呀!!!!!!!!!!!!!
作者: 魔撒    時間: 2011-7-9 00:31

引用:
原帖由 kkiitt9988 於 2011-7-8 21:23 發表

但係廢機都低ping-.-  我其實是用wifi的-.- 本來的上網插落2核機到..會唔會關事?
wifi ping正常係會大d 你可以試下用 上網線會比較好
作者: 魔撒    時間: 2011-7-10 12:55

bind p "say /hl" 應該可以禁p制就可以補血 你可以試下

http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=332494&extra=page%3D3
Rpg Server 指令系列[內裡有詳細教學 如何使用小鍵盤用技能]

作者: kevinyiu    時間: 2011-7-10 19:53

又死左SER?
今朝仲好地地...
E+又唔見左個SER了
作者: 魔撒    時間: 2011-7-11 01:05

引用:
原帖由 kevinyiu 於 2011-7-10 19:53 發表
又死左SER?
今朝仲好地地...
E+又唔見左個SER了
你其實可以試下係~到打
connect 192.168.73.207:27015
作者: dfghhhggg    時間: 2011-7-11 19:56

成日死ser架........
作者: sillytik    時間: 2011-7-12 08:33

有得玩未
作者: 魔撒    時間: 2011-7-18 10:57

火星圖(Mars Base alpha)下載點

按我下載
http://www.mediafire.com/?vgwxdl1xbhwjdk1
天空之城(Pasiri) 下載點

按我下載
http://www.mediafire.com/?a021h90iez2gn2f

以上連結全部可以使用迅雷[此連結是直接下載點]

請先解壓後
擺放位置:x:\steamapps\common\left 4 dead 2\left4dead2\addons

作者: dfghhhggg    時間: 2011-7-18 11:00

冇開?!.........................
作者: 魔撒    時間: 2011-7-18 11:01

引用:
原帖由 dfghhhggg 於 2011-7-18 11:00 發表
冇開?!.........................
暫時gm不在家估計無開
作者: pinkyky    時間: 2011-7-18 22:06

岩岩玩玩下途中 Server connection timed out. =3=
作者: 打﹑開    時間: 2011-7-25 21:23

2075 幾時有得玩?

作者: sillytik    時間: 2011-7-27 13:22

上左2075
上左2075
上左2075
上左2075
上左2075
上左2075
作者: 魔撒    時間: 2011-7-27 14:50

2.0.7.5 既玩家如果見唔到場打
connect 192.168.73.216:27015 就入到
作者: anthony22    時間: 2011-7-29 12:06

打左connect 192.168.73.216:27015都入唔到就冇場?
作者: 魔撒    時間: 2011-7-29 17:27

引用:
原帖由 anthony22 於 2011-7-29 12:06 發表
打左connect 192.168.73.216:27015都入唔到就冇場?
要睇ben個 vlan 會員 編號@@

請自己在vlan 找ben08xxxx 那個左邊的編號
修改 connect 192.168.73.[會員編號]:27015 就可以
作者: sillytik    時間: 2011-8-12 10:54

M群都OFF埋既BEN /.\
作者: (肥料新手)    時間: 2011-8-16 11:59

我第一次入e個rpg..
但係啟動都未啟動過一次!!就要我輸入密碼
admin可唔可以幫幫手??
名:人造口香糖
作者: makson1030    時間: 2011-8-16 13:07

你個RPG ser係Ben? 我想講...我之前轉完職之後打個PW就唔岩...可唔可以幫我搞搞佢?
名:Mr. Shadow
作者: ben88522    時間: 2011-8-18 00:44

人造口香糖 輸入密碼設定pw

Mr. Shadow:分明你係 冇你轉job date= =
"Mr.Shadow"
"LV"                "8"
"Job"                "0"
"DATE"                "229:0-2011/08/17 10:18:38"
"Gary0102"
"LV"                "13"
"EXP"                "4968"
"Job"                "0"
"DATE"                "166:0-2011/06/15 18:55:29"
↓唔似你ac
"Gary"
"LV"                "75"
"EXP"                "23873"
"Job"                "3"
"DATE"                "216:0-2011/08/04 04:10:49"
作者: (肥料新手)    時間: 2011-8-19 18:39     標題: 回復 65# 的帖子

名:人造口香糖
係ser1 我正常啟動到pw.save到,升到lv..
係ser2果到先有密碼不正確問題!!
作者: 笨小穎    時間: 2011-8-26 11:28

請問係咪24H RPG SER
個ser2岩岩玩玩下果時死左=.=
作者: 打﹑開    時間: 2011-9-1 13:28

點解我會冇哂d記錄 本來 107lv
作者: bryan36    時間: 2011-9-1 16:53

SER 2死左 有冇辦法整整佢
作者: alvin122006    時間: 2011-9-2 21:41

呢排成日死ser
同埋好似死左1日1夜
而家又死左了
作者: ahkit201    時間: 2011-9-16 11:39

2個ser改完pw入唔到反 名:細眼

作者: MRYU    時間: 2011-9-17 21:41

我玩ser2既 今日 1 on 無左lv 變番0lv 名YUKIN
作者: h14n3    時間: 2011-9-19 17:13

死左ser好耐, 幾時會開? plx 大大......................

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0