標題: 【召集】超史詩級地圖SFF召募人員 [打印本頁]

作者: 殺戮乂之夜    時間: 2011-5-13 00:28     標題: 【召集】超史詩級地圖SFF召募人員

遊戲地圖名:
    超●最終幻想
V1.0測試版

SFFV1.0BETA

地圖大小:

未知級的
468 X468 超巨型地圖

召募人數:

無限制

召募人員:

地型編輯

美化美工

觸發指導

劇情編輯

技能編輯

物件編輯

測試人員

完成率:2%

已完成基礎地貌

地圖主題內容:
Online Strategy Role - Playing Games

初步地貌一覽:
        [attach]120873[/attach]

參與者請按要求填寫並發佈於本主題

引用:
MSN/Email:[email protected]
類型(例:測試人員)
時間(例:星期日_08:30a.m. 至 9:00 p.m.)

如本作能完成,參與者將會加分獎勵。且此作屬於vLan

PS:如將原地圖、任何資料或資源發放外洩,必定追究責任和追討損失。

作者: 太極熊    時間: 2011-5-13 00:35

支持VLAN出品! 我要幫手編輯劇情, 你識我架啦
作者: loveric    時間: 2011-5-13 01:24

del...............

作者: 殺戮乂之夜    時間: 2011-5-13 10:44

引用:
原帖由 loveric 於 2011-5-13 01:24 發表
類型:測試人員、技能編輯
時間:星期一至五 7:00 p.m. - 12:00 p.m.
   星日六至日 4:00 p.m. - 12:00 p.m.

觸發我都唔夠你黎架啦=.= 所以唔選觸發指導
我而家由零式◆貝ac 改做 ...
你MSN名叫ARYIP嗎?

WE不需要增加任何UI
但需要使用另一WE

下載 Apple NewGen 1.8.8 蘋果修改版
作者: zxbooak    時間: 2011-5-13 19:02

MSN/Email:PM
類型:測試人員 劇情編輯
時間:星期五 07:00p.m. 至 11:00 p.m.

作者: 乂鬼.仔乂    時間: 2011-5-13 21:56

類型:測試人員
時間:例:一至五6p.m. 至 10:00 p.m.
居然冇物編
作者: loveric    時間: 2011-5-14 01:06

開m群/群組啦=]
作者: 殺戮乂之夜    時間: 2011-5-14 07:31

引用:
原帖由 loveric 於 2011-5-14 01:06 發表
開m群/群組啦=]
以我過往的經驗指出

m群純粹是嘴炮和灌水的好地方而已。

有問題可以在該帖提出(增加WE區人氣)

如果需要另外發帖。請在標題前面加上[SFF]

大家多發帖,激活WE區的人氣。

(版主的話:WE區人氣太少...活動也不知道怎麼去搞,本打算弄幾個加分活動來增加人氣...可惜....悲哀)
作者: zxbooak    時間: 2011-5-16 20:02

始終人流太少成問題
作者: 龍之振雄    時間: 2011-5-17 13:01

加油吧,希望可以見到成果
作者: 殺戮乂之夜    時間: 2011-5-17 13:20

引用:
原帖由 龍之振雄 於 2011-5-17 13:01 發表
加油吧,希望可以見到成果
順利的話,不會很久。

希望更多會員參與。

即使不懂得W.E.也可以負責劇情。

因為這次劇情是地圖最大的問題了。

對我這種腦袋內沒有創作細胞的人,劇情真的讓我想死...
作者: X檸檬﹏。    時間: 2011-5-17 17:41

時間:weekend 全日
試玩我可是很在行
製圖我另外也在做一張- -
所以只試玩 ...
btw...要製片可以找找我(要是沒人做的話才找- -因為我可能做不好:lol我也只懂點點ae點點ps點點we點點vb罷了)...
再另提你好似好鍾意FF

作者: 殺戮乂之夜    時間: 2011-5-17 18:51

引用:
原帖由 X檸檬﹏。 於 2011-5-17 17:41 發表
試玩我可是很在行
所以只試玩 ...
btw...要製片可以找找我(要是沒人做的話才找- -因為我可能做不好:l ...
本期製圖類型為FF

為了切身進入FF的世界。

要把FF所有系列都打爆
作者: X檸檬﹏。    時間: 2011-5-17 19:15

引用:
原帖由 殺戮乂之夜 於 2011-5-17 06:51 PM 發表

本期製圖類型為FF

為了切身進入FF的世界。

要把FF所有系列都打爆
那樣的話我已輸
作者: 殺戮乂之夜    時間: 2011-5-17 23:50

引用:
原帖由 X檸檬﹏。 於 2011-5-17 19:15 發表
那樣的話我已輸
輸甚麼

還有你msn好在沒有on
作者: X檸檬﹏。    時間: 2011-5-18 19:31

引用:
原帖由 殺戮乂之夜 於 2011-5-17 11:50 PM 發表

輸甚麼

還有你msn好在沒有on
對嗎- -
我看到你add了我
作者: loveric    時間: 2011-5-18 19:38

去吹水區拉人;)
其實開m群唔錯
而且方便傾圖
反正we區都冇人 直接m群傾圖可能仲快整完張圖 係we區傾真係有排搞

話說創作呢樣野真係好難
我張救世都汲取左唔少別人既意見or靈感
當然都有少少係自己既靈感-.-

引用:
原帖由 X檸檬﹏。 於 2011-5-17 17:41 發表
試玩我可是很在行
所以只試玩 ...
btw...要製片可以找找我(要是沒人做的話才找- -因為我可能做不好:l ...

製片我也有興趣呢

在vLan 一條信長片+5分
一張原創地圖先+10分

整片又易又似整圖用咁多時間又好賺-3-

呢個亦都係vLan少原創作品既原因

作者: loveric    時間: 2011-5-18 19:47

話說
超●最終幻想V1.0測試版
SFFV1.0BETA
整邊樣先係真?
作者: X檸檬﹏。    時間: 2011-5-18 20:13

引用:
原帖由 loveric 於 2011-5-18 07:47 PM 發表
話說
超●最終幻想V1.0測試版
SFFV1.0BETA
整邊樣先係真?
有咩分別
作者: 殺戮乂之夜    時間: 2011-5-18 20:46

引用:
原帖由 loveric 於 2011-5-18 19:38 發表
去吹水區拉人;)
其實開m群唔錯
而且方便傾圖
反正we區都冇人 直接m群傾圖可能仲快整完張圖 係we區傾真係有排搞

話說創作呢樣野真係好難

製片我 ...
呵呵....你覺得地圖製作加分太少嗎???

但我告訴你,只要能完成。

凡參與者都會重分獎勵。

至於重分怎樣理解

完成就清楚。

給點提示。加分的數值在2位數和3位數間。
作者: loveric    時間: 2011-5-18 21:24

引用:
原帖由 殺戮乂之夜 於 2011-5-18 20:46 發表

呵呵....你覺得地圖製作加分太少嗎???

但我告訴你,只要能完成。

凡參與者都會重分獎勵。

至於重分怎樣理解

完成就清楚。

給點提示。加分的數值在2位數和3位數間。 ...
wow
但人手也是問題吧
要完成花多少才夠
作者: 殺戮乂之夜    時間: 2011-5-18 21:27

引用:
原帖由 loveric 於 2011-5-18 21:24 發表
wow
但人手也是問題吧
要完成花多少才夠
預計:非常....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................長

就這麼多
作者: zxbooak    時間: 2011-5-19 17:26

我相信我一定是重分
作者: loveric    時間: 2011-5-19 19:42

引用:
原帖由 zxbooak 於 2011-5-19 17:26 發表
我相信我一定是重分
測試人員點都唔會兩位數字囉
作者: X檸檬﹏。    時間: 2011-5-20 18:00

引用:
原帖由 loveric 於 2011-5-18 07:38 PM 發表
去吹水區拉人;)
其實開m群唔錯
而且方便傾圖

話說創作呢樣野真係好難

製片我 ...
我對積分可沒有啥大興趣
因為只要不負分就可以了
作者: loveric    時間: 2011-5-20 21:04

引用:
原帖由 X檸檬﹏。 於 2011-5-20 18:00 發表
我對積分可沒有啥大興趣
因為只要不負分就可以了
在論壇上位也是宣傳地圖手法的一種
記得我之前零式◆貝既簽名嗎?

作者: cdh6b06    時間: 2011-5-23 23:10

類型:測試人員 地型編輯 劇情編輯 觸發指導(呢個有小小保留)小弟觸發5可以算係指導 ,不過觸發就可以幫你做
時間:例:一至五6p.m. 至 10:00 p.m.
作者: 阿爾    時間: 2011-5-28 02:02

歡迎偶嗎?
作者: loveric    時間: 2011-5-28 21:09

引用:
原帖由 阿爾 於 2011-5-28 02:02 發表
歡迎偶嗎?
多一個人快d完成
我最近研究緊3dsmax5><係咁叫Furion教我xd

作者: 最終の作    時間: 2011-6-2 22:52

測試人員有咩要做的?@___@
作者: 殺戮乂之夜    時間: 2011-6-2 23:28

引用:
原帖由 最終の作 於 2011-6-2 22:52 發表
測試人員有咩要做的?@___@
無野做。就係玩咁解

引用:
原帖由 阿爾 於 2011-5-28 02:02 發表
歡迎偶嗎?
當然歡迎...你台灣人還是....?

幅圖我諗要交比其他人幫我搞住先。

我手痕將部電腦個CPU拆左出黎= =

點知壞鬼左。

D資料係HD入面。

得閒我換番部腦用。

而家搞到無咩進展。向各位說聲抱歉。

不過物編方面可以繼續。到時我匯入就可以。

作者: loveric    時間: 2011-6-3 22:11

引用:
原帖由 殺戮乂之夜 於 2011-6-2 23:28 發表

無野做。就係玩咁解

點知壞鬼左。
D資料係HD入面。
得閒我換番部腦用。
而家搞到無咩進展。向各位說 ...
冇電腦用姐係有排啦=.=
作者: 殺戮乂之夜    時間: 2011-6-3 22:49

引用:
原帖由 loveric 於 2011-6-3 22:11 發表
冇電腦用姐係有排啦=.=
比個機會你學習模型不好嗎

哈....
作者: X檸檬﹏。    時間: 2011-6-4 10:07

引用:
原帖由 殺戮乂之夜 於 2011-6-2 11:28 PM 發表

無野做。就係玩咁解

點知壞鬼左。
D資料係HD入面。
得閒我換番部腦用。
而家搞到無咩進展。向各位說 ...
我張圖都冇咩進展住
因為e排掛住玩wow
作者: 最終の作    時間: 2011-6-4 10:43

引用:
原帖由 殺戮乂之夜 於 2011-6-2 23:28 發表

無野做。就係玩咁解
咁我想做測試人員喎@__@
作者: 殺戮乂之夜    時間: 2011-6-4 20:59

引用:
原帖由 最終の作 於 2011-6-4 10:43 發表
咁我想做測試人員喎@__@
請按格式填寫你的聯絡資料和其他資料。
作者: loveric    時間: 2011-6-4 21:59

引用:
原帖由 殺戮乂之夜 於 2011-6-3 22:49 發表

比個機會你學習模型不好嗎

哈....
除左果2日之外 我已經冇店3dsmax=.=
難到冇心情/興趣去店佢.. 睇黎我既模組之旅又要延遲
作者: 最終の作    時間: 2011-6-4 22:58

時間:星期一至五 06:p.m. 至 11:00 p.m
            星期六及日 應該可以全日
作者: manchunho741    時間: 2011-6-5 22:53

MSN(WEB):[email protected]
類型:(技能編輯)
時間:(星期一至4_6:00 至 9:15 星期五至6_11:00a.m. 至12:00p.m.)
如冇意外都是這樣啦
作者: loveric    時間: 2011-6-8 22:03

呵.. 變了新手上路;)
作者: hung2014    時間: 2011-8-9 22:54

類型:技能編輯 測試人員
MSN : PM
作者: 一世    時間: 2011-8-9 23:27

HiHi
作者: lijiaming123    時間: 2011-8-12 21:36

類型:測試人員+美化美工+地形編輯+初級觸發指導+初級技能編輯+物件編輯
時間:無定時
作者: VvtIme_____!!x    時間: 2011-8-21 13:57

純支持
加油努力
作者: lam9612    時間: 2011-9-3 14:18

只係識少少
作者: cheunglol    時間: 2011-9-12 21:33

支持~期待~  
請問一下你們進展成點?
作者: NigHT_楓    時間: 2011-10-15 14:43

msn:[email protected]
類型:觸發指導/技能編輯
時間:唔固定
作者: ☆紅蘋♂果    時間: 2012-1-28 11:17

類型:比意見
時間:8:00am-1:00am

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0