標題: [交流] 不如我地作故事 好唔好 [打印本頁]

作者: sTaR夢月    時間: 2011-5-29 00:17     標題: 不如我地作故事 好唔好

既然有人作 我地vlan都作番一個家教既故事 好唔好?
作者: ′★RusH﹡    時間: 2011-5-29 01:30

有作文能力..
咪作囉..
唔怕雷同
唔怕出出下斷左
唔怕人地唔明講咩咪作囉..
作者: 只求貳敗    時間: 2011-5-29 01:44

你都咁強既?  做到既我會支持你
作者:   -Mr.Red    時間: 2011-5-29 05:16

你有好文彩 就去作吧
作者: 只求貳敗    時間: 2011-5-29 12:59

你作到我會支持架
作者:  ゞ.__κJa1.    時間: 2011-5-29 13:22

樓主有諗頭
實支持你
作者: sTaR夢月    時間: 2011-5-29 15:39

唔係呀=] 我話我地VLAN D人一起作~_~
作者: sTaR夢月    時間: 2011-5-29 15:40

我作下先~_ 唔好話我 我無咩作文能力= =
作者: sTaR夢月    時間: 2011-5-29 15:59

我由美國返泥日本,轉校到呀綱既學校。老師說:「今日有一個轉校生,我們請他進來。」我進來說:「我叫做山田夢吉。」呀綱說:「為什麼和我十分相似?」老師說:「你坐呀綱旁邊吧,他和你十分相似的。」我坐在呀綱旁邊了。放學時,雲雀見到我和呀綱一起,說:「我要咬殺你。」我笑了一下,戴上手套,戴上一個十字架既介指。手套變了呀綱手套相似的,點是在圓型裹有4面,分別是紅色,白色,綠色,黑色和中間有個X黃色。說:「青龍,白虎,朱雀,玄武,麒麟,形狀變化。」變左青龍爪,玄武甲,朱雀翼,白虎鞋,和麒麟角。」
作者: sTaR夢月    時間: 2011-5-29 16:01

山田夢吉(自己作)係呀綱既細佬 但係一生出泥就比人偷左,so呀綱唔知自己有細佬同埋呀夢唔知自己有呀哥 不過之後佢地2個會認番,打低最勁既勁人
作者: sTaR夢月    時間: 2011-5-29 16:03

上面係第一話           轉校生?
作者: sTaR夢月    時間: 2011-5-29 16:30

第二話
                             雲雀輸了?
我說:[來吧,come on]雲雀說:[神獸裝....]立即用彭哥列匣,說:[小卷,形狀變化。]變成阿諾德的手銬。我說:[COME ON]雲雀立即攻擊,但是一次都打不中。我說:[你太慢了]我用翼,飛上來,說:[你看看我的絕招吧。朱雀火焰翼!]雲雀想走,但是走不到,比朱雀火焰翼打到重傷。突然,REBORN走出來說:[呀夢,快點停。雲雀說對不起吧!]雲雀:[我不說。]立即拿起阿諾德的手銬攻擊。我說:[你真是慢。]我用青龍旋風斬,雲雀立即暈了。我說:[果然是彭哥列十代最強的守護者。REBORN你真是搵了岩的人。]
作者: sTaR夢月    時間: 2011-5-29 16:31

有D用左口語SORRY>_<
作者: sTaR夢月    時間: 2011-5-29 16:33

你地可以比D見議我 我可以再作好D
作者: 天生麗質    時間: 2011-5-29 16:47

講真!!太少!!無聊!!同埋你寫!!吾該寫一隻好了!!就好像就一隻青龍!!你作文能力如果係中三既話!!真係好差!!你不如!!睇下我個d先!!你睇完再作!!名字太差!!仲有你無大鋼!!咩打低強勁敵人!!呢個太遠!!你又寫埋有齒輪!!咁你想打乜?

作者: sTaR夢月    時間: 2011-5-29 16:49

講真我係中一作文我最廢 我都想睇你個D 但係邊到睇 我得你既意見啦我明啦寫一種LO
作者: sTaR夢月    時間: 2011-5-29 16:50

無齒輪SORRY 味到Ver.X
作者: sTaR夢月    時間: 2011-5-29 16:51

我重作LO>_< 我雖然係作得唔好我作文好廢
作者: sTaR夢月    時間: 2011-5-29 16:53

我有睇你個D我知道你真係作得好好 好到無人有(講真) 我都想作到你咁好嫁>_<
作者: 天生麗質    時間: 2011-5-29 16:58

我都係講下姐!!不如你睇多d小說!!!同埋吾係我作架!!你主要留意下我講個d野!!吾好隻係
我說:[來吧,come on]雲雀說:[神獸裝....]!!
鋼吉做好戰鬥把神獸拿出來淡淡說道:來吧!!我接受你的挑戰!!
雲雀馬上狂放殺氣冷哼了聲就馬上沖去鋼吉位置,一下打下去他的位置!!
同埋我作文吾係一次就得!!作完之後我會修改下先發佈!!

作者: sTaR夢月    時間: 2011-5-29 16:59

同埋我唔係好識用書面語作文(電腦到)有D字唔識打嫁>_<
作者: 天生麗質    時間: 2011-5-29 17:00

多睇小說跟讀多d書就得!!特別金庸!!古龍!九把刀呢d!!
作者: ′★RusH﹡    時間: 2011-5-29 19:47

.............
家教關4大神獸咩事...
出埋草尼馬好冇  =  =
同埋.......
我根本唔知你作緊d咩出黎..
仲有 你之後諗住點發展?
就算個山田夢吉贏晒全部既守護者
之後點做呢?
仲有..
你開頭所講既最勁既人..
青龍,白虎,朱雀,玄武,麒麟,形狀變化。」變左青龍爪,玄武甲,朱雀翼,白虎鞋,和麒麟角。」
咁呢個人最勁啦...
唔綱都一定唔洗玩
青龍爪: 1下秒人
玄武甲: +防100000000
朱雀翼: 係空中任飛
白虎鞋: +10000移速
麒麟角: 撞乜都碎
玩晒了
家教GG了
作者: sTaR夢月    時間: 2011-5-29 20:03

=] 樓上既野味諗過A_AGG得了
作者: sTaR夢月    時間: 2011-5-29 20:04

諗下另一D故事先 我想係同呀綱有關係既EG.細佬/呀哥
作者: ′★RusH﹡    時間: 2011-5-29 20:12

作呢d野就係要有種出呼意外既驚喜,,,
啊哥/細佬呢d野就有d難比到人驚喜...
作者: ′★RusH﹡    時間: 2011-5-29 20:17

加上..
如果係你之前作果個..
1個人有5種屬性??
作者: sTaR夢月    時間: 2011-5-29 21:21

咁又係 之前作果個我係是但作 無諗住作落去~_~
作者: 天生麗質    時間: 2011-5-29 21:55

五個屬性無乜問題!!主要係你個個名同埋大鋼故事發展後期/女主腳!!呢d你未諗到!!至於四大神獸我覺得真係多餘!!
作者: sTaR夢月    時間: 2011-5-29 22:34

作緊嫁啦= = 諗唔到落去(e家)個主叫做澤田武吉
作者: sTaR夢月    時間: 2011-5-29 23:08

頂= =作左一千字之後按錯制無左妖- -
作者: sTaR夢月    時間: 2011-5-29 23:17

聽日先作累...............
作者: sTaR夢月    時間: 2011-5-30 12:58

我想問下大家既意見 我作個條友叫澤田武吉 個名好唔好
跟住九代要我學劍術,個九代雨守比把劍我,把劍咩名好
想要1個女主定2個女主
請比意見我
作者: 天生麗質    時間: 2011-5-30 17:28

最好吾係無拉拉寫佢入去!!比佢知道事情發生!!穿越入家教故事既佢!!會有什麼事發生!!武吉撞上一個女子!!佢係乜野人!!下回待續!!女主腳可以寫佢係中國/日本黎!!最重要吾好撞上鋼吉既女主腳!!特別係小春個幾個!!
作者: sTaR夢月    時間: 2011-5-30 19:03

k 點係把劍叫咩名好 諗泥諗去都唔知點
作者: sTaR夢月    時間: 2011-5-30 19:04

但係先岩 打錯字= =
作者: 天生麗質    時間: 2011-6-1 15:49

不如寫佢去左中國!跌左入一個洞!!搵下搵下!!搵到一把劍!!叫做無名!!
作者: [C]haOs_Kyuco    時間: 2011-6-1 18:36

做到我支持你
作者: 只求貳敗    時間: 2011-6-1 23:00

你作到我一定支持架
作者: Mr.wky    時間: 2011-6-2 16:35

你作到好過作者既 咁佢都幾難搵食
作者: ′★RusH﹡    時間: 2011-6-2 22:13

引用:
原帖由 Mr.wky 於 2011-6-2 16:35 發表
你作到好過作者既 咁佢都幾難搵食
哈哈
我中意你呢句
作者: │Fortis931│    時間: 2011-6-5 08:37

已經好多人都有作
作者: 快樂孩子    時間: 2011-6-10 23:38

我覺得創作故事還創作,但不要離開得本來主題太遠會更吸引
作者: CK.vC    時間: 2011-6-14 19:29

你可以做ge
不過曬時間無錢收
作者: CK.Sky    時間: 2011-6-15 23:19

vlan。。怎樣做
關於什麽?
我作文次次80幾分
我可以幫你
作者: ′★RusH﹡    時間: 2011-6-16 11:49

引用:
原帖由 CK.vC 於 2011-6-14 19:29 發表
你可以做ge
不過曬時間無錢收
我諗佢應該都係得閒先會作..
唔會影響到日常生活呱..
作者: 絕卍回憶    時間: 2011-6-23 01:51

你作GE話.要作得好好睇睇啊@@
我地可以比意見你~

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0