標題: 省港旗英. vs 鬼知咩 [打印本頁]

作者: 系統消息    時間: 2011-7-29 08:31     標題: 省港旗英. vs 鬼知咩

遊戲類型: 信長盃6
比賽模式: 兩場計時
地圖版本: 信長之野望 F12.2E
比賽限期: 星期日 14:00 - 17:00
抽籤說明: 由隊長按 ? 號抽籤, 數字由 1 至 9, 數字大者選陣型或開場。
比賽規則: 敬請認真閱讀 比賽規則, 違規可能會被罰停賽

[iframe=vlan_nob6.php?op=game&pair_id=1735,320]LIST[/iframe]

作者: forevernadia    時間: 2011-7-29 20:22

嘩 我果然神抽王
作者: S9M-3-    時間: 2011-7-29 21:40

已加msn
神抽王請多多指教
作者: 推車威    時間: 2011-7-29 21:42

睇完樓下留言 心諗今次唔通神抽 拉返上面 我_ 輸左一半
作者: DisEw2.pm.    時間: 2011-7-30 13:34

K哥加油
作者: S9M-3-    時間: 2011-7-30 15:23

引用:
原帖由 DisEw2.pm. 於 2011-7-30 13:34 發表
K哥加油
你是誰
作者: DisEw2.pm.    時間: 2011-7-30 18:33

引用:
原帖由 ____-3- 於 2011-7-30 15:23 發表

你是誰
CCH
作者: 寶爺爺    時間: 2011-7-30 23:42

ON_ K哥加油

作者: [Snow]_WkN    時間: 2011-7-30 23:43

雙方都要加油
作者: haha0v0    時間: 2011-7-31 00:13

省港旗英加油
作者: S9M-3-    時間: 2011-7-31 00:23

咁多人支持
我要一個鍾GG兩場 (被對面GG)
作者: 觀音威    時間: 2011-7-31 11:23

求唔好屠我地=[
作者: forevernadia    時間: 2011-7-31 12:06

我地完全mo支持者 sosad
作者: S9M-3-    時間: 2011-7-31 16:37

第一場棄保
保秀吉 保直 棄果 棄信長 保石川 保百地 棄武田魚美 棄果心寧寧
第二場棄保
保信 保武田 棄直江 棄果心 保義龍 保毛 棄啊市百地 棄石川本多忠勝

對手很強...
謝指教了
不過第一場lag場問題有待改善
作者: DisEw2.pm.    時間: 2011-7-31 16:58

K哥真強.聽閒你地團有個人叫CCH的人.
他好像很強.可以把他介紹給我?
作者: S9M-3-    時間: 2011-7-31 17:47

引用:
原帖由 DisEw2.pm. 於 2011-7-31 16:58 發表
K哥真強.聽閒你地團有個人叫CCH的人.
他好像很強.可以把他介紹給我?
CCH只是嫩
作者: 推車威    時間: 2011-7-31 17:52

致評分團隊,此賽甚有爭議,望能細閱以下字海,聆聽我們的苦聲。

對方兩度違規,僅望評分團隊作出公平合理的判決,以下字海是根據附件的RP逐一作出說明的。

第一場rp,我方為織田軍(推車威為場主),對方在6lv前因為場Lag而提出轉人開場,我方妥協,最後由推車威轉為行路過印度開場。

第二場rp,我方為織田軍(行路過印度為場主),對方再次以6lvlag為理由再提出轉人開場,我方不妥協,對方提出先由我方先使用聯合軍

第三場rp,我方為聯合軍(standbyme為場主),對方的場Lag得不行,開場不夠十秒出現多次定格,雙方妥協另再開場。

第四場rp,我方為聯合軍(____-3-為場主),對方的立花道雪無奈被果心卡位,最後0cp竟然提出重新開賽,我方固然不妥協。對方____-3-更於全頻中說:98,及後立花道雪再死馬更被3捉時擬似關vlan最後斷線,及後對方隊友以未夠6lv為理由逐個離開。

--------------------------------------------------------------------------------------------------
四、比賽細節:
1、正式比賽時候如有任何關於LAG機及隊員斷線問題,請於全場未有玩家高於6等級(包括6等級)之前利用公頻提出,(各隊提出機會只得一次)
特別提示:
(
雙方可以就LAG問題提出異議,可以交換主持遊戲測試比賽,雙方必須在約戰系統規定時間內完成比賽,建議雙方互相測試不要超過2)
----------------------------------------------------------------------------------------------------

而根據以上規條,比賽規則強調各隊提出機會只得一次,對方更無提及過任何測試字眼,且是一意孤行地強行使用手段以達重新比賽的目的。

對方無論於織田軍或於聯合軍也強行要求超過一次重賽,明顯已兩度犯規,故我方強烈要求公平公正的龍大為我方平反,懲罰對方兩次違反比賽規則,而作出合理的判決。

另外,於比賽之外,我方亦於對手兩度違規後有與對手作出交流,是為符合體育精神希望能與對方作出交流。雖然及後落敗,但無論在情在理在法,我們皆認為我方應判得直,原因如下:
1)
在理方面,對方的而且確兩度分別於織田聯合軍違規賽規,兩場應被判輸。
2)
在情方面,我方多次提及某隊友的時間緊逼,需要盡快作賽,而對方多次因開場之勢處於下風而強行使用手段要求重賽,我方隊友因被家人糾纏多次,根本無法專心作賽。
3)
更甚,在情方面,對面多次因開場之勢處於下風而多次使用手段要求重賽(我方為織田軍時,對方真田昌幸兩次0cp;我方為聯合軍時,對方立花道雪0cp死馬再死人),我方各隊員的心理狀態必受影響,試問對方不停使用手段要求重賽,你會唔嬲唔激氣咩?也許有人的心理質素穩定,可以不受影響;但我方隊員並不是如斯神人,被強烈影響亦根本打不出任何水準,故在情方面,我方明顯也為大條道理。
4)
最後,對於以上落敗的兩場賽事,我方只是基於體育精神而繼續完成賽事,因為我方於各rp中已有多次強調「不能再re」,「只有一次機會」等字眼,明示對方再re即為違規,而對方亦多次以「咁98」,「那98明示理解比賽將會繼續進行,可卻最後依然斷線而使賽事強行結束。

希望評分團隊耐心聆聽我們的苦聲,作出公平公正,合情合理的判決,無論如何,感謝你閱讀我隊的聲音,謝謝。

附件: [以下為對方要求重賽之replay(包含4個)] replay.rar (2011-7-31 17:52, 226.67 KB) / 該附件被下載次數 120
作者: SerEne-heY    時間: 2011-7-31 18:00

首先 你地開場的時候
我百地以開頭單殺兩次長宗優勢下re了
你估我又怎樣想?
之後第2次 我地隊又有人lag 你地死口唔比我地開場 我百地再次單殺了長宗 又再re
到了第3場 雖然我地開場lag 但到最後都比番你地開
如果你地呢個時候唔打得 又要選呢個時間?
輸左就話時間緊迫 搞到無心作賽
但係兩場都以48min gg
誰勝誰負大家知道
要是不滿我地第一場以直爆勝出
友誼/計分/滅團 都可以接受
作者: 雕娜馬×    時間: 2011-7-31 18:01

公說公有理,婆說婆有理
只能靠評審員一雙慧眼去評判了。
作者: SerEne-heY    時間: 2011-7-31 18:03

姐係咁
lag係咪迫我地照打?
未到6lv係咪唔比re?
定係輸左係到嘈?
姐係lag到彈叫特登走
姐係你地輸左就會出黎嘈
如果相反係你地贏 你又會唔會出聲?
你自己無心去打比賽
我地lag住話一樣都唔想打
如果係普通計分/友誼 我地就一早棄權
當然 問下別人
輔手食少dd cp重要 定係主力比人殺兩次重要
我百地 re戈兩場 都單殺長宗兩次
我都未出聲 幾時到你地因為真昌食唔到cp要re重要?
姐係5隻cp比唔起$600?
心知肚明啦^^
作者: SerEne-heY    時間: 2011-7-31 18:07

如果你只係講你自己唔妥協
只可以話你機已屈
你打死都不妥協
咁姐係開個lag場出黎冇得走?
咩係公平比賽?
第二場我地開場有冇lag到你先?
你1開個lag場 唔通我地唔出聲
由隻肥川delay 5秒去打落去?
早知你地咁鍾意係唔公平既情況下進行比賽
我地投降就好了
開個舊c立恰場出黎
玩_________________________咩?
作者: ☆Mr.Ho★    時間: 2011-7-31 18:08

輸唔起話lag,睇到人有實力,就扮lag,辜負曬我對你地ge期望/.\唉~~人地打到黎呢度更有實力,~.~下次搵d好d ge大話喇唔該~~
作者: S9M-3-    時間: 2011-7-31 18:13

第二場
長宗3分鍾被殺了兩次
食5兵
這難道不是我方優勢嗎???
PS:之後說的交換軍場
你們是同意的
不是你說的[我方不妥協]
第4場
主持遊戲的不是我
而是standbyme
我真的是上網斷了然後依依不捨地離開
信不信由你,
反正我信了

最後, 如果你覺得我們當時已經違反賽規
為何不立即上報Vlan
還跟我們完成了一場48分鍾的賽事???
接著輸了之後就拿出一大堆理由出來說我方違反賽規
應判你方勝利
那我也冇話好說了

只能說
公說公有理,婆說婆有理
只能靠評審員一雙慧眼去評判了。

作者: 熙JaiiO_o    時間: 2011-7-31 18:14

長宗心諗
汁到啦 死左4次都可以re
作者: 推車威    時間: 2011-7-31 18:14

對#18留言,首先,要提出兩點:
1.其實我方長宗不幸比貴軍擊殺2次,但根據rp情況,雙方也有不利情況 例如:我方的長宗,但你們的昌幸亦在cp方面不幸被我方搶奪,再看回情勢其實我們中下路亦較為有利,更甚的是,是你方要求提出re,我方無奈之下,為有重新作賽
2.然後還有一點的是,一開始你們已經違規作賽#17已有解釋,你們提出重賽的次數多達4次之多,而且我方開場,我方隊員亦無lag/delay之問題,但你方卻多次要求重賽

最後,我們沒有什麼不滿你們直爆取得勝利,那是一次很好的交流。但我方只是基於體育精神繼續賽事,要知道貴方的而且確兩度違規。
作者: SerEne-heY    時間: 2011-7-31 18:16

引用:
原帖由 推車威 於 2011-7-31 18:14 發表
對#18留言,首先,要提出兩點:
1.其實我方長宗不幸比貴軍擊殺2次,但根據rp情況,雙方也有不利情況 例如:我方的長宗,但你們的昌幸亦在cp方面不幸被我方搶奪,再看回情勢其實我們中下路亦較為有利,更甚的是,是你方要求提出 ...
你鍾意點講咪點講
你地咁有體育精神
去到32強咪又係魚腩部隊7.7
作者: 血色入侵    時間: 2011-7-31 18:17

vlan果到講到明話淨係可以RE一次.我個人就覺得真係要睇下龍大既造化喇

作者: 腦殘丁丁淇    時間: 2011-7-31 18:18

引用:
原帖由 SerEne-heY 於 2011-7-31 18:16 發表

你鍾意點講咪點講
你地咁有體育精神
去到32強咪又係魚腩部隊7.7
對事不對人而已
作者: 腦殘丁丁淇    時間: 2011-7-31 18:19

引用:
原帖由 SerEne-heY 於 2011-7-31 18:07 發表
如果你只係講你自己唔妥協
只可以話你機已屈
你打死都不妥協
咁姐係開個lag場出黎冇得走?
咩係公平比賽?
第二場我地開場有冇lag到你先?
你1開個lag場 唔通我地唔出聲
由隻肥川delay 5秒去打落去?
早知你地咁鍾意係唔 ...
不停地說RE的是你們.難道你們不屈機?再加上.你地事實上真係犯左規
作者: 薯仔系我    時間: 2011-7-31 18:20

路過,但係見到尼句 >> 我方隊友因被家人糾纏多次,根本無法專心作賽。覺得好好笑.
你家人方面都要拉入來傾數.証明你真係吾輸得.做過路人中肯講句.輸在甘多野屈.甘不如你吾好打喇.
此外.關於re方面.佢地走場你可以繼續打.點解你又要走尼?你1走就要付上一定既責任嫁喇.
輸就輸.嘈黎做乜?
作者: 寶爺爺    時間: 2011-7-31 18:22

省港旗英.萬歲
支持省港旗英.
係雙方都唔lag既情況下win左
你因為比家人嘈就影響左比賽?
會唔會搞笑左d?
作者: CoOLOne    時間: 2011-7-31 18:23

評分團隊一定聆聽你們的苦聲。
不過 你地的"苦聲"中,有幾點令我百思不得其解...
首先我對這點 你們提出的這點  "對方提出先由我方先使用聯合軍。"感到十分奇怪
這點好像是我們錯吧  不過 係你地先主動向我們提出換軍 我地在lag場下不得不妥協..不過換我們開場時 你們都說十分lag  最後我們才(妥協)地回復原本的 由你們開場   
其次是 第二場的比賽  我們開場時 有一名隊友感到lag機 適當地在6lv前提出re  無奈對手拒絕 我們只好打下下   不久隊友ee不捨地離開了信長之野望  我們立即提出re的要求 因為我們不能等到6lv後  
第三點,  我們說出我們lag的心聲  是希望雙方能在一個優良的vlan平台下進行比賽, 為什麼對手不能夠  "交換主持遊戲"?  因為你們想用這來作勝利的籌碼?  
  今次的比賽令我獲益良多 ,明白到 勝利就是一切   , 用什麼方法都行?  在比賽後發一篇文就能 把對手"戰勝"?    希望評分團隊 能夠 全面的判決這場比賽     我相信上天一定不會負有心人 把公道還給我們吧   !!
作者: S9M-3-    時間: 2011-7-31 18:23

要是管理員真的判我方違規而敗
我也無話好說
信六比賽我從一開始也是志在參與
認識我的人也知8月我就要回美國繼續學業
下年更要專心讀書考入大學
信六只是我和朋友之間最後一個回憶
羸輸???根本不重要

但自問一句
你用這種手段入到32強又怎樣
實力已高下立見
我只是不屑你們處事的手法而已

PS:你一直在說不妥協
你機已屈
我還可以怎樣??
你不信真昌是LAG的可以看RP
我多次跟隊友說我幫不上忙
只因個場真的是太lag了

作者: kingyeung    時間: 2011-7-31 18:23

其實咩優勢過D都係假既 就算真係LAG都唔可以話RE就RE  寫左RE幾次就幾次 遺左規就唔得架啦=.=
作者: 推車威    時間: 2011-7-31 18:24

引用:
原帖由 SerEne-heY 於 2011-7-31 18:03 發表
姐係咁
lag係咪迫我地照打?
未到6lv係咪唔比re?
定係輸左係到嘈?
姐係lag到彈叫特登走
姐係你地輸左就會出黎嘈
如果相反係你地贏 你又會唔會出聲?
你自己無心去打比賽
我地lag住話一樣都唔想打
如果係普通計分/友誼  ...
其實看回信六盃的規則,我方深表明白,一開始亦沒有問題,但要知道,規則列明了雙方只可以提出一次要求重賽,但你方卻多次要求達4次之多,而且更重要一點,根本我方團員開場,我方成員是無任何lag或delay之問題,而且亦曾讓給貴團開場的機會,但卻問題更為嚴重,除了貴團開場的團員外,其他九人亦感lag機問題,要是我們無心作賽,我方亦不會有耐性及體育精神為了貴團而作賽達到6場之多
作者: 血色入侵    時間: 2011-7-31 18:25

路過的而已 不過我撐鬼知咩.明明係對方犯規

作者: forevernadia    時間: 2011-7-31 18:29

人在做 天在看
作者: 薯仔系我    時間: 2011-7-31 18:29

引用:
原帖由 血色入侵 於 2011-7-31 18:25 發表
輸左我地認.
但係兒家個問題係發生係事實方面上.
唔通犯規都唔出聲?
甘樣佢地犯規.你又跟住佢地做?
問題就係尼到.
佢地走逼你地re.你地可以吾走.可以繼續打.
但結果你地走了.甘樣重好意思上訴?
作者: 腦殘丁丁淇    時間: 2011-7-31 18:30

引用:
原帖由 薯仔系我 於 2011-7-31 18:20 發表
路過,但係見到尼句 >> 我方隊友因被家人糾纏多次,根本無法專心作賽。覺得好好笑.
你家人方面都要拉入來傾數.証明你真係吾輸得.做過路人中肯講句.輸在甘多野屈.甘不如你吾好打喇.
此外.關於re方面.佢地走場你可以繼續 ...
雖然真係輸左.但係係理上對方真係唔岩.所以我地先會作出呢類post.等待龍大既明察秋毫
作者: 小仲    時間: 2011-7-31 18:32

雖然真係輸左.但係係理上對方真係唔岩.所以我地先會作出呢類post.等待龍大既明察秋毫
作者: kingyeung    時間: 2011-7-31 18:32

其實有咩分邊個嬴邊個唔嬴  犯左規就輸架啦=.=
作者: 注定初戀    時間: 2011-7-31 18:33

支持k哥@@@@@@@@@@@@@@@@@@
作者: 推車威    時間: 2011-7-31 18:33

引用:
原帖由 CoOLOne 於 2011-7-31 18:23 發表
評分團隊一定聆聽你們的苦聲。
不過 你地的"苦聲"中,有幾點令我百思不得其解...
首先我對這點 你們提出的這點  "對方提出先由我方先使用聯合軍。"感到十分奇怪
這點好像是我們錯吧  不過 係你地先主動向我們提出換軍 ...
其實lag唔lag真係冇辦法,我地都re左次轉左人,你地重想點? 特別重賽方面規則列明左只可以提出一次,而你地提出次數竟多達4次,你們好像沒有發現一個最大的問題係你地要強行re,事實上你地係違左規
作者: 薯仔系我    時間: 2011-7-31 18:34

引用:
原帖由 腦殘丁丁淇 於 2011-7-31 18:30 發表
我既重點係.佢地走/彈.點解你吾g佢.直接拎分?而要重新開場?
作者: 腦殘丁丁淇    時間: 2011-7-31 18:36

引用:
原帖由 薯仔系我 於 2011-7-31 18:29 發表

問題就係尼到.
不是離場的問題.問題是對方已經走了4個.雖然我方深想繼續作賽.但並沒有理由5個打1個吧?
如果繼續作賽.豈不是更不公平嗎?
作者: 薯仔系我    時間: 2011-7-31 18:37

引用:
原帖由 推車威 於 2011-7-31 18:33 發表

其實lag唔lag真係冇辦法,我地都re左次轉左人,你地重想點? 特別重賽方面規則列明左只可以提出一次,而你地提出次數竟多達4次,你們好像沒有發現一個最大的問題係你地要強行re,事實上你地係違左規 ...
為何.佢地要re.你地要乖乖就範?
作者: SerEne-heY    時間: 2011-7-31 18:37

又學到野了
姐係贏左就唔駛出聲
輸左就話自己有體育精神
以後開場交比我就可以了^^
什麼信7 信8
只要開個場=玩晒

成件事 5個字講晒
輸左賴地硬

作者: 腦殘丁丁淇    時間: 2011-7-31 18:37

引用:
原帖由 薯仔系我 於 2011-7-31 18:34 發表

我既重點係.佢地走/彈.點解你吾g佢.直接拎分?而要重新開場?
5打1的情況上的確對敵方毫不公平
作者: 推車威    時間: 2011-7-31 18:37

引用:
原帖由 薯仔系我 於 2011-7-31 18:29 發表

問題就係尼到.
你可以睇返rp 果場係對面走4個 唔通我地5個打1個 繼續落去? 我地只係想5v5完成賽事 但都要根返規則做人

作者: Matt~峰    時間: 2011-7-31 18:38

咁你地真係犯左規 咁犯規就係輸架啦 講咁多做咩
作者: 腦殘丁丁淇    時間: 2011-7-31 18:39

引用:
原帖由 SerEne-heY 於 2011-7-31 18:37 發表
又學到野了
姐係贏左就唔駛出聲
輸左就話自己有體育精神
以後開場交比我就可以了^^
什麼信7 信8
只要開個場=玩晒
你喜歡這樣說.我們沒有權利牽涉你們的.
但是事實上你們的確違規
作者: 薯仔系我    時間: 2011-7-31 18:39

引用:
原帖由 腦殘丁丁淇 於 2011-7-31 18:36 發表
不是離場的問題.問題是對方已經走了4個.雖然我方深想繼續作賽.但並沒有理由5個打1個吧?
如果繼續作賽.豈不是更不公平嗎?
竟然你地都話re既數次已超出.甘點解吾g佢?
要公平?ok比你公平.
係你要公平先比佢地re.何不算是人情上的重新作賽?
依加你講完公平.(係因為你話公平先比re).
輸鬼埋.之後就要打1大舊野上來上訴?
作者: 腦殘丁丁淇    時間: 2011-7-31 18:40

引用:
原帖由 薯仔系我 於 2011-7-31 18:37 發表

為何.佢地要re.你地要乖乖就範?
我們只是根據vlan信長比賽盃的規則進行比賽而已
作者: SerEne-heY    時間: 2011-7-31 18:41

得啦
唔駛講咁多
嘈黎做乜=.=

場主=玩晒
你要公平比賽?
個樣就呃到人
要公平比賽 就係雙方都唔lag既情況下比賽
你地頭3次開場 都lag到 +01
姐係咁 你地話5打1唔公平
唔通我地lag住玩好公平?

實力已見
而且 為左贏 真係乜都做得出^_^
作者: 腦殘丁丁淇    時間: 2011-7-31 18:42

引用:
原帖由 薯仔系我 於 2011-7-31 18:39 發表

竟然你地都話re既數次已超出.甘點解吾g佢?
要公平?ok比你公平.
係你要公平先比佢地re.何不算是人情上的重新作賽?
依加你講完公平.(係因為你話公平先比re).
輸鬼埋.之後就要打1大舊野上來上訴? ...
本人認為上述對話太主觀了.以偏蓋全
再加上.我方澄清一點.我們只是針對於事實.並非針對參賽者
作者: S9M-3-    時間: 2011-7-31 18:42

雙方也一直在說公平兩字
但什麼是公平??
我方隊員lag + delay 繼續作賽就是公平??
我方彈了一人繼續作賽是公平??
既然雙方都說了想在繼續情況下完成比賽
那不是應該在一個兩方都滿意的情況下作交流??
只在一個優勢在你隊的場地比賽
那我真的輸了

現在一切決定權都是在Vlan 手上
雙方還是耐心等待吧
作者: 薯仔系我    時間: 2011-7-31 18:43

引用:
原帖由 腦殘丁丁淇 於 2011-7-31 18:40 發表
我們只是根據vlan信長比賽盃的規則進行比賽而已
但你地不是說是要公平?
有得gg你地吾g.走去重新作賽.
甘樣你地都係沒跟vlan信長比賽盃的規則
作者: 薯仔系我    時間: 2011-7-31 18:44

引用:
原帖由 腦殘丁丁淇 於 2011-7-31 18:42 發表
本人認為上述對話太主觀了.以偏蓋全
再加上.我方澄清一點.我們只是針對於事實.並非針對參賽者
是我以偏蓋全.還是你以偏蓋全.
大家心中有數.
作者: SerEne-heY    時間: 2011-7-31 18:44

重賽囉- -
反正我義龍4神
隻武田都唔知91未= =
作者: 毛撩    時間: 2011-7-31 18:49

一字記之曰:

作者: 炎秋    時間: 2011-7-31 18:49

re4次真係比我都著火
會唔會錦lag阿=.=
我記得果年比賽
人地5個去網吧打 網吧開 我地都照打喇
作者: 腦殘丁丁淇    時間: 2011-7-31 18:50

引用:
原帖由 薯仔系我 於 2011-7-31 18:43 發表

但你地不是說是要公平?
有得gg你地吾g.走去重新作賽.
甘樣你地都係沒跟vlan信長比賽盃的規則
正式比賽期間,任何一名成員6等級之後如出現 LAG 機,或隊員不明斷線,比賽仍然會繼續進行
上述只是說明比賽仍然會繼續進行 但並沒有顯示必須進行比賽
我方有權選擇是否作出re的可能性
作者: forevernadia    時間: 2011-7-31 18:50

引用:
原帖由 ____-3- 於 2011-7-31 18:42 發表
雙方也一直在說公平兩字
但什麼是公平??
我方隊員lag + delay 繼續作賽就是公平??
我方彈了一人繼續作賽是公平??
既然雙方都說了想在繼續情況下完成比賽
那不是應該在一個兩方都滿意的情況下作交流??
只在一個優勢在 ...
原來違反規則的是公平, 根據規則上訴的是不公平
作者: 腦殘丁丁淇    時間: 2011-7-31 18:51

引用:
原帖由 薯仔系我 於 2011-7-31 18:44 發表

是我以偏蓋全.還是你以偏蓋全.
大家心中有數.
人在做 天在看
抵目以待.
作者: SerEne-heY    時間: 2011-7-31 18:51

任何一名成員6等級之後如出現 LAG 機<<<<

全部未6lv
no睇d唔睇d
作者: 炎秋    時間: 2011-7-31 18:53

將 re4次 d rp 比龍大睇喇                                               
龍大的眼是雪亮的
作者: 腦殘丁丁淇    時間: 2011-7-31 18:56

引用:
原帖由 毛撩 於 2011-7-31 18:49 發表
一字記之曰:蠢

根據奧運所提及的條例.參賽者能提出上訴 但需要有證據.
既然我方已經擁有證據.為何不能作出上訴.
同樣信6比賽我深信總會有相似的行為.
難道犯規便能靠勝利來突圍
與你所舉出的奧運例子背道而馳
作者: 腦殘丁丁淇    時間: 2011-7-31 18:57

引用:
原帖由 SerEne-heY 於 2011-7-31 18:51 發表
任何一名成員6等級之後如出現 LAG 機
正式比賽時候如有任何關於LAG機及隊員斷線問題,請於全場未有玩家高於6等級(包括6等級)之前利用公頻提出,(各隊提出機會只得一次)
作者: standbyme    時間: 2011-7-31 18:57

修合無人見 存心有天知
既打算公平比賽
那你的replay留來有什麼用?
還是有計劃的
打算輸左就上訴
贏了就不了了之?
作者: 伊藤小雪    時間: 2011-7-31 18:59

其實講咁多為d咩 犯左規就係犯左規 咩比賽都好 犯左規就係輸架啦
作者: 腦殘丁丁淇    時間: 2011-7-31 19:00

引用:
原帖由 standbyme 於 2011-7-31 18:57 發表
修合無人見 存心有天知
既打算公平比賽
那你的replay留來有什麼用?
還是有計劃的
打算輸左就上訴
贏了就不了了之?
既然對方有錯在先.我們便不能作出舉報來說明對方違規?
再加上我們只是對事不對人.你們這樣說.我本人更認為你們更有機心去抨擊你們的罪行
作者: DisEw2.pm.    時間: 2011-7-31 19:00

引用:
原帖由 腦殘丁丁淇 於 2011-7-31 18:50 發表
正式比賽期間,任何一名成員6等級之後如出現 LAG 機,或隊員不明斷線,比賽仍然會繼續進行
上述只是說明比賽仍然會繼續進行 但並沒有顯示必須進行比賽
我方有權選擇是否作出re的可能性 ...
甘好心你就re完.吾好拎依個籍口黎上訴喇.
re又話你話要公平.公平完輸在結果又用9招上訴.
自編自導自演.又要做英雄,做吾到又要扮慘.
作者: S9M-3-    時間: 2011-7-31 19:01

03:40 [All] 小嘻-3-: 好de
03:40 [All] ____-3-: 隻今川
03:42 [All] ____-3-: 好de
03:43 The game has been paused.
03:43 [All] 腦殘丁丁淇: 當初你地要軍而已
03:43 [All] Standbyme: 我企定定- -
03:43 [All] 小嘻-3-: ?
03:43 [All] CoOLonE: 你等等
03:43 [All] CoOLonE: 唔好開波
03:43 [All] 腦殘丁丁淇: 我試下開場
03:43 [All] 小嘻-3-: 咁交換主持
03:43 [All] ____-3-: 咁開場都唔好開lag場啦- -
03:43 [All] 腦殘丁丁淇: 都唔想
03:43 [All] forevernadia: 我地次次開都冇人lag
03:43 [All] 腦殘丁丁淇: 我地都冇事
03:43 [All] 行路過印度: 我平時一直都有開場 極少人話lag
03:43 [All] forevernadia: 我地個個都唔lag
03:43 [Allies] 推車威: 真係同佢地講啦不如
03:43 [All] 行路過印度: lag都唔會4秒
03:43 [Allies] 推車威: 第一場 佢地場先 我地下軍
03:43 [All] forevernadia: 最後俾丁丁淇開場先 如何
03:43 [All] CoOLonE: 我地開好冇?
03:43 [All] CoOLonE: lag到反你地
03:43 [All] 觀音威: NO
03:43 [All] forevernadia: 你開場我地下軍先?
03:43 [All] CoOLonE: 上網話可以交換主持game
03:43 [All] CoOLonE: lag的話
03:43 [All] ____-3-: 大家打信六
03:43 [All] ____-3-: 都係想要順場
03:43 [All] 腦殘丁丁淇: 我hkbn
03:43 [All] 行路過印度: hkbn
03:43 [All] ____-3-: bb100
03:43 [All] 腦殘丁丁淇: 一係我開場先
03:43 [All] ____-3-: hi
03:43 [All] 腦殘丁丁淇: hi
03:43 [All] CoOLonE: 你開場再lag就無得re=.=
03:43 [All] ____-3-: 佢開頭冇事
03:43 [All] 行路過印度: 換場先啦
03:43 [All] ____-3-: 之後黎料
03:43 [All] CoOLonE: 我地唔想打lag場..
03:43 [All] forevernadia: 咁冇辦法 上軍係我地場
03:43 [All] forevernadia: 我地冇一個lag
03:43 [All] CoOLonE: 你上網睇
03:43 [All] forevernadia: 5個係屋企
03:43 [All] forevernadia: where睇
03:43 [All] CoOLonE: 信6 守則
03:43 [All] CoOLonE: 規則
03:43 [All] CoOLonE: 你上去睇下
03:43 [All] 推車威: 一係你地場我地下軍.?
03:43 [All] ____-3-: 雙方可就lag問題提出2義
03:43 [All] CoOLonE: 55
03:43 [All] CoOLonE: 我地下軍
03:43 [All] ____-3-: 可以交換主持
03:43 [All] CoOLonE: 但係lag可以交換主持
03:43 [All] forevernadia: 各隊只可提出1次
03:43 [All] forevernadia: ?
03:43 [All] CoOLonE: 但你地唔比我地開:-o
03:43 [All] SerEne-heY: 咁我地上軍先
03:43 [All] forevernadia: 好
03:43 [All] 觀音威: ok
03:43 [All] 行路過印度: 98

這是第2場對話
你們是同意交換場軍的
不要一直在說我們強迫你們re

第二場rp,我方為織田軍(行路過印度為場主),對方再次以6lvlag為理由再提出轉人開場,我方不妥協,對方提出先由我方先使用聯合軍
作者: standbyme    時間: 2011-7-31 19:01

引用:
原帖由 伊藤小雪 於 2011-7-31 18:59 發表
其實講咁多為d咩 犯左規就係犯左規 咩比賽都好 犯左規就係輸架啦
那麼事實上是我們犯規
但是 在lag的情況下 你會願意比賽下去?
照你這樣說 就是re了場以後還是lag的話 lag的那一方就已經可以棄權?
我相信咁多位信長玩家都明白
lag住黎玩 仲慘過比人洗泉
作者: 腦殘丁丁淇    時間: 2011-7-31 19:03

引用:
原帖由 DisEw2.pm. 於 2011-7-31 19:00 發表
甘好心你就re完.吾好拎依個籍口黎上訴喇.
re又話你話要公平.公平完輸在結果又用9招上訴.
自編自導自演.又要做英雄,做吾到又要扮慘.
其1.這並非是藉口.而是理由.
其2.對方的確違規.難道對方違規便不應挺身而出?
其3.本人並非自編自導自演 再加上本人亦不想做英雄
作者: forevernadia    時間: 2011-7-31 19:06

引用:
原帖由 ____-3- 於 2011-7-31 19:01 發表
03:40 [All] 小嘻-3-: 好de
03:40 [All] ____-3-: 隻今川
03:42 [All] ____-3-: 好de
03:43 The game has been paused.
03:43 [All] 腦殘丁丁淇: 當初你地要軍而已
03:43 [All] Standbyme: 我企定定- -
03:43 [All]  ...
我只有話最後俾丁丁淇開場, 但係你地冇妥協
而我係話轉軍打了,冇錯, 但係轉軍打既係第二場了, 句子之間我已經強調只有一次機會, 你們也沒有反駁我, 明白嗎?

03:43 [All] forevernadia: 各隊只可提出1次
03:43 [All] forevernadia: ?
03:43 [All] CoOLonE: 但你地唔比我地開:-o
03:43 [All] SerEne-heY: 咁我地上軍先
03:43 [All] forevernadia: 好
03:43 [All] 觀音威: ok
03:43 [All] 行路過印度: 98

作者: 腦殘丁丁淇    時間: 2011-7-31 19:06

引用:
原帖由 standbyme 於 2011-7-31 19:01 發表

那麼事實上是我們犯規
但是 在lag的情況下 你會願意比賽下去?
照你這樣說 就是re了場以後還是lag的話 lag的那一方就已經可以棄權?
我相信咁多位信長玩家都明白
lag住黎玩 仲慘過比人洗泉 ...
那便是你們的問題了.與我們無關
作者: 呀東☆    時間: 2011-7-31 19:07

發生咩事   好似大事件來  -.-
作者: DisEw2.pm.    時間: 2011-7-31 19:10

引用:
原帖由 腦殘丁丁淇 於 2011-7-31 19:03 發表
其1.這並非是藉口.而是理由.
其2.對方的確違規.難道對方違規便不應挺身而出?
其3.本人並非自編自導自演 再加上本人亦不想做英雄
1)理由?你用公平黎去re.之後就以違規來上訴?這是理由?
2)違規是從你方引出.你不選擇重新作賽.就不會這麼.竟然你選擇re.輸了就以這做上訴理由?
3)你不是自編自導自演?那麼你公平>re>以此作上訴理由 難道不是自編自導自演.
那麼不是.即是幫自己舖定後路?
作者: 死士    時間: 2011-7-31 19:12

有點兒笑了,,點解人地話re場時唔講,,而你地照樣打落去呢..而到真係輸左先上黎話人e樣個樣~~
根本如果你唔想re就應該提出,,,而唔係打完先黎話人犯規<--------
作者: 戰神柯柏文    時間: 2011-7-31 19:14

抄襲勇者王名言:
實力唔夠 用規例搭夠

打信長? 駛乜有實力
識得開個LAG場
已經夠贏啦 Yo^.<
作者: 腦殘丁丁淇    時間: 2011-7-31 19:16

引用:
原帖由 DisEw2.pm. 於 2011-7-31 19:10 發表
2)違規是從你方引出.你不選擇重新作賽.就不會這麼.竟然你選擇re.輸了就以這做上訴理由?
3)你不是自編自導自演?那麼你公平>re>以此作上訴理由 難道不是自編自導 ...
1.我方並沒有re的意思.是對方而已
2.違規並非從我方引出.再加上並沒有re的意思
3.我真的不是自編自導自演.而且從頭到尾我方並沒有re的意思.
若想查出真相.請看rp吧.

本人亦認為.你完全誤會整件事情.
請看清整件事情再作評論吧
作者: forevernadia    時間: 2011-7-31 19:16

引用:
原帖由 DisEw2.pm. 於 2011-7-31 19:10 發表
3)你不是自編自導自演?那麼你公平>re>以此作上訴理由 難道不是自編自導 ...
1) 我地有講過要RE嗎? 由頭到尾都係對方
2) 要5V1嗎? 為什麼之後不可以繼續完埋賽事? 一定要咁無體育精神嗎? 要好似果d 唔夠分入既隊棄權唔打最後一場咁先叫道理? 5個人難得約埋左一齊玩, 我地只係想打落去就唔得了嗎?
3) 我地之前g-force對手違規我地都有繼續打落去, 我地真係熱心想打信長, 但係我地知道打信長還打信長, 比賽點都要跟番規則做人, 明無?

作者: 個個是敗點    時間: 2011-7-31 19:16

0.0                                             
如果唔係有心捉人規則
留replay黎做乜
作者: 腦殘丁丁淇    時間: 2011-7-31 19:17

引用:
原帖由 死士 於 2011-7-31 19:12 發表
有點兒笑了,,點解人地話re場時唔講,,而你地照樣打落去呢..而到真係輸左先上黎話人e樣個樣~~
根本如果你唔想re就應該提出,,,而唔係打完先黎話人犯規
本人再次澄清.我們並沒有RE的意思
作者: 腦殘丁丁淇    時間: 2011-7-31 19:17

引用:
原帖由 個個是敗點 於 2011-7-31 19:16 發表
0.0                                             
如果唔係有心捉人規則
留replay黎做乜
只不過是對事而已再加上這個RP全都是自動SAVE的
並沒有惡意SAVE的
若不相信.可以DOWNLOAD RP之後再看淆RP的格式是什麼

作者: DisEw2.pm.    時間: 2011-7-31 19:18

引用:
原帖由 腦殘丁丁淇 於 2011-7-31 19:16 發表
1.我方並沒有re的意思.是對方而已
2.違規並非從我方引出.再加上並沒有re的意思
3.我真的不是自編自導自演.而且從頭到尾我方並沒有re的意思.
若想查出真相.請看rp吧.

本人亦認為.你完全誤會整件事情.
請看清整件事 ...
那請你解釋.為何對方走了1個之後.你地要re而吾gg?
作者: 推車威    時間: 2011-7-31 19:20

我重申一次 REPLAY係我留 但根本唔係你地所講有心/有計劃 所有既REPLAY只係我電腦WAR3既AUTOSAVE
作者: forevernadia    時間: 2011-7-31 19:20

引用:
原帖由 DisEw2.pm. 於 2011-7-31 19:18 發表
勞煩你睇睇rp吧, 對面係十秒之內走左4個, 這樣gg有意思嗎?
作者: DisEw2.pm.    時間: 2011-7-31 19:21

引用:
原帖由 forevernadia 於 2011-7-31 19:20 發表

勞煩你睇睇rp吧, 對面係十秒之內走左4個, 這樣gg有意思嗎?
那麼你re完比人gg.上訴有意思嗎?
作者: 腦殘丁丁淇    時間: 2011-7-31 19:21

引用:
原帖由 DisEw2.pm. 於 2011-7-31 19:18 發表
並不是走了一個然後RE的.首先.是對方走了4個.然後是我方一名隊友離開
至於RE而唔GG的說法.
只是為了不想用這種手段來嬴取一場的勝利
作者: DisEw2.pm.    時間: 2011-7-31 19:23

引用:
原帖由 腦殘丁丁淇 於 2011-7-31 19:21 發表
並不是走了一個然後RE的.首先.是對方走了4個.然後是我方一名隊友離開
至於RE而唔GG的說法.
只是為了不想用這種手段來嬴取一場的勝利
甘你依加輸都係因為你地re咋波.
甘你re完佢地重新入場.順利gg.
你又上訴什麼?
作者: 腦殘丁丁淇    時間: 2011-7-31 19:24

引用:
原帖由 DisEw2.pm. 於 2011-7-31 19:21 發表
我方上訴我意思是指出對方有違規的意思?
難道這樣的意思還不夠嗎?
還需要什麼?
希望不要注入個人的主觀來評論是次上訴
作者: 腦殘丁丁淇    時間: 2011-7-31 19:26

引用:
原帖由 DisEw2.pm. 於 2011-7-31 19:23 發表
甘你依加輸都係因為你地re咋波.
甘你re完佢地重新入場.順利gg.
你又上訴什麼?
再重申一次.是次上訴是希望能夠指出違規的事情.
本人亦希望能夠借此事來讓VLAN的管理員能作一個更好而受玩家愛好的規則日後的信長比賽盃能夠出錯更少的錯漏
作者: forevernadia    時間: 2011-7-31 19:26

引用:
原帖由 DisEw2.pm. 於 2011-7-31 19:21 發表
是因為要澄清我們只是基於體育精神想完埋賽事, 你明白嗎?
可能你地會覺得人地犯規就唔使講咁多, 直接win左唔使打落去就得啦
但係呢個係見人見智, 你要咁選你可以咁選
但係我地想打埋落去, 交流下, 你地話假又得, 話蠢又得, 知道輸我地會打埋落去, 知道贏我都會打埋落去, 咁樣有問題嗎?
作者: DisEw2.pm.    時間: 2011-7-31 19:27

引用:
原帖由 forevernadia 於 2011-7-31 19:26 發表

是因為要澄清我們只是基於體育精神想完埋賽事, 你明白嗎?
可能你地會覺得人地犯規就唔使講咁多, 直接win左唔使打落去就得啦
但係呢個係見人見智, 你要咁選你可以咁選
但係我地想打埋落去, 交流下, 你地話假又得, 話 ...
我想知點解你re完又要捉人犯規.
作者: Mr.Beeno    時間: 2011-7-31 19:29

哇 2隊2場 2個RP 正@@~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
作者: forevernadia    時間: 2011-7-31 19:30

引用:
原帖由 DisEw2.pm. 於 2011-7-31 19:27 發表
我想知點解你re完又要捉人犯規.
為什麼你還不理解? 我地只係想繼續玩埋落去, 你幾時先理解到? 玩還玩, 比賽還比賽, 你幾時先分得開?
我地沒有馬後炮, 所有rp的字裡行間我地都有強調 冇妥協 只有一次機會
咁你明未?
作者: DisEw2.pm.    時間: 2011-7-31 19:32

引用:
原帖由 forevernadia 於 2011-7-31 19:30 發表

為什麼你還不理解? 我地只係想繼續玩埋落去, 你幾時先理解到? 玩還玩, 比賽還比賽, 你幾時先分得開?
我地沒有馬後炮, 所有rp的字裡行間我地都有強調 冇妥協 只有一次機會
咁你明未? ...
矛盾到乜甘.吾同你嘈係甘先.
作者: 小嘻-3-    時間: 2011-7-31 19:32

我明的
魚腩王要入32強而不惜手段

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0