標題: 冷門英雄 片倉小十郎 改向團戰化 , 以及新增物品 [打印本頁]

作者: Suzukier.0506    時間: 2011-8-15 21:33     標題: 冷門英雄 片倉小十郎 改向團戰化 , 以及新增物品

片倉小十郎

屬性   基攻全能力不變 , 被動技 R爆擊不改動

保留原創魔法免疫 及 變身技能   主要改為常用英 而且傾向團戰化

改作概念為有  給人神出鬼未 的感覺

[attach]140027[/attach]
w主動技     點擊目標       ─   影‧劍風
發動消耗130/160/200/ 230魔力            

使用後將自身350範圍內所有目標降低15℅移速  , 而點擊目標並做成暈眩及傷害  , 移速維持5秒後, 目標再強制暈眩0.4秒 ,冷卻30秒  

將自身350範圍內所有目標降低15℅移速  , 而點擊目標並做成1秒暈眩及傷100害  , 移速維持5秒後, 目標再強制暈眩0.4秒
將自身350範圍內所有目標降低15℅移速  , 而點擊目標並做成1.5秒暈眩及傷170害  , 移速維持5秒後, 目標再強制暈眩0.4秒
將自身350範圍內所有目標降低15℅移速  , 而點擊目標並做成2秒暈眩及傷250害  , 移速維持5秒後, 目標再強制暈眩0.4秒
將自身350範圍內所有目標降低15℅移速  , 而點擊目標並做成2秒暈眩及傷350害  , 移速維持5秒後, 目標再強制暈眩0.4秒

[attach]140025[/attach]

E 主動技   點標友方及自身目標       ─ 劍魂免疫
發動消耗100/130/ 160/200魔力

給自身或隊友創立一個劍魂免疫 , 使目標不受魔法傷害 , 而已目標受到普通攻擊時 , 有機會閃避 , 免疫維持數秒, ,冷卻36秒

給自身或隊友創立一個劍魂免疫 , 使目標不受魔法傷害 , 而已目標受到普通攻擊時 , 有5℅機會閃避 , 免疫維持數5秒 ,
給自身或隊友創立一個劍魂免疫 , 使目標不受魔法傷害 , 而已目標受到普通攻擊時 , 有7℅機會閃避 , 免疫維持數6秒
給自身或隊友創立一個劍魂免疫 , 使目標不受魔法傷害, 而已目標受到普通攻擊時 , 有13℅機會閃避 , 免疫維持數7秒
給自身或隊友創立一個劍魂免疫 , 使目標不受魔法傷害 , 而已目標受到普通攻擊時 , 有18℅機會閃避 , 免疫維持數8秒

[attach]139987[/attach]

T 主動技  變身技能    ─  真‧戰國影舞者
發動消耗200/300 魔力   

化身成為影舞者 能瞬間穿梭戰場, 並提高攻擊速度 及移動速度  , 而格每數秒就會自身永會隱型,隱形後攻擊會令目標受到額外傷害 ,每次額外傷害要消耗100魔力 , 但攻擊後就會現身

化身成為影舞者 能瞬間穿梭戰場, 並提高25℅攻擊速度 及25℅移動速度  , 而格每數3.5秒就會自身隱形,隱形維持7秒,隱形後攻擊目標.目標會受到180額外傷害 , 但每次攻擊要消耗100魔力,  但攻擊後就會現身 , 影舞者維持35秒, 冷卻90秒
化身成為影舞者 能瞬間穿梭戰場, 並提高35℅攻擊速度 及45℅移動速度  , 而格每數3.5秒就會自身隱形,隱形維持7秒,隱形後攻擊目標,目標會受到230額外傷害,  但每次攻擊要消耗100魔力 ,但攻擊後就會現身 , 影舞者維持45秒, 冷卻100秒

每次額外傷害攻擊時要消耗魔力 , 如耗盡魔法時 , 英雄可以隱身 , 但不會做成額外傷害

物品新增

[attach]140225[/attach]

夜明珠     

夜明珠為其珍貴 , 通常埋藏於深山 , 據閒於在深夜時分 , 當夜明珠與月光互相吸收時 , 夜明珠會發出光明無比的光

價錢 3850
智慧+15
防禦+ 10

英雄在晚上帶時 , 晚上視野能增加+300範圍 ,  而已可使用 ─ 月夜耀 技能 , 使用後消耗200魔力 , 能照出將範1200圍內同時隱形中的敵方英雄 ,
目標位置於紅點出現於在小地圖上 , 同時受到400傷害 , 紅點維持4秒 , 冷卻50秒

注  
紅點意思只是英雄位置  ,  而不是看見隱型
500傷害限於隱型中的英雄

歡迎任何人一起討論

作者: 紅白藍    時間: 2011-8-15 21:37

t技個樣好型
作者: Suzukier.0506    時間: 2011-8-15 23:22

打完 多謝支持
作者: 紅白藍    時間: 2011-8-15 23:24

大技維持幾耐?cd幾耐??

作者: bensonlau    時間: 2011-8-15 23:29

而格每數3.5秒就會自身隱形
可以隱幾耐?_?
作者: Suzukier.0506    時間: 2011-8-15 23:29

引用:
原帖由 紅白藍 於 2011-8-15 23:24 發表 大技維持幾耐?cd幾耐??
係bo吾該曬
作者: 紅白藍    時間: 2011-8-15 23:30

大技好似太勁
3.5秒就打一下300
要針一個人..相信好難走
變7/5秒會唔會好小小
作者: Suzukier.0506    時間: 2011-8-15 23:36

引用:
原帖由 紅白藍 於 2011-8-15 23:30 發表 大技好似太勁 3.5秒就打一下300 要針一個人..相信好難走變7/5秒會唔會好小小
如果太耐好似失左去個 神出鬼未 的概念    把傷害下條吧
作者: bensonlau    時間: 2011-8-16 00:08

1隻很強的殺人英雄
而格每數3.5秒就會自身隱形,隱形維持7秒
長隱...
作者: 最終の作    時間: 2011-8-16 00:25

自身隱形
唔洗用魔?
如果係真係好d屈
作者: faifai85128    時間: 2011-8-16 00:40

咁之前個-法術傷害呢
作者: ho93526    時間: 2011-8-16 00:53

引用:
原帖由 Suzukier.0506 於 2011-8-15 21:33 發表
片倉小十郎

w主動技  影‧劍風

將自身500範圍內所有目標降低20℅移速  , 並做成暈眩及傷害  , 移速維持3秒後, 目標再強制暈眩0.4秒 ,冷卻30秒

將自身500範 ...
R技去左邊= =?
將自身500範圍內所有目標降低20℅移速  , 並做成3秒暈眩及傷350害  , 移速維持3秒後, 目標再強制暈眩0.4秒

減速戈3秒暈緊..
減黎做咩
3秒過左再強暈0.4秒
姐係500範圍圍3.4秒=.=?
太SM了
另外圖好令
作者: Wing︾の戀    時間: 2011-8-16 08:13

樓主 得3招技?
冇r技啵
作者: Wicked〝Moros    時間: 2011-8-16 08:44     標題: 回復 13# 的帖子

r技唔改咪無r技囉
堅有諗頭 不過同12樓一樣 3秒-速同3秒暈疊埋??
作者: Hin=(    時間: 2011-8-16 09:19

個t技= = 好屈
作者: Suzukier.0506    時間: 2011-8-16 18:27

引用:
原帖由 ho93526 於 2011-8-16 00:53 發表 R技去左邊= =? 將自身500範圍內所有目標降低20℅移速 , 並做成3秒暈眩及傷350害 , 移速維持3秒後, 目標再強制暈眩0.4秒 減速戈3秒暈緊.. 減黎做咩 3秒過左再強暈0.4秒姐係500範圍圍3.4秒=.=? 太SM了另外圖 ...
比你提醒左
吾好意思
已再作更改
作者: 阿爾    時間: 2011-8-17 01:22

夜明珠的概念真不錯. 可惜一直未見有人提出啦.
作者: [H]Louis    時間: 2011-8-17 01:31

夜明珠 唔多底買 忍者搵人仲好 能力又不是很多
W技T技 幾好
E技 開魔水會除消效果 魔水後不能使放 會比較好
作者: 紙包蘋果茶    時間: 2011-8-17 05:05

1技會唔會SM左小小 暈3秒 真系比著我一定玩法裝
作者: Suzukier.0506    時間: 2011-8-17 16:24

多謝大家的支持 及給我改善的地方
作者: jey123    時間: 2011-8-17 17:06

夜明珠真係好正
樓主加油
不過片倉係團戰真係有人用黎當庫手保主的= =
作者: -ChuN2.5:)    時間: 2011-8-17 17:11

R技在那...?
作者: Suzukier.0506    時間: 2011-8-17 17:54

引用:
原帖由 -ChuN2.5 於 2011-8-17 17:11 發表 R技在那...?
開頭已經說明了 r技保留不變
作者: 朱古叻波    時間: 2011-8-17 20:42

平衡在哪?
一技暈完人3秒周圍又慢6秒,仲要再暈0.4秒,
2技出埋魔水雙魔免巳經夠屈,仲要普攻有得閃
大技唔洗魔隱,唔知你要幾多魔開大,比唔到意見
只可以話自HIGH都要有個程度
作者: ☆SweET~豪    時間: 2011-8-17 20:52

樓主好有心機  支持你
作者: ho93526    時間: 2011-8-17 21:07

引用:
原帖由 Suzukier.0506 於 2011-8-15 21:33 發表
片倉小十郎

保留原創魔法免疫 及 變身技能   改作概念為有   神出鬼未 的感覺

w主動技     點擊目標       ─   影‧劍風           
使用後將自身500範圍內 ...
W技
要轉成範圍秒數請下降
另外減速亦可取消

E技
MISS換死生命再生可以考慮?

T技
發動最少要1000MP吧
45秒/3.5
最多13次隱形
提議發動為250MP
保留原有減法傷及增力攻擊力
改成現形3秒後自動再進入隱形並增加40%移速
但每次隱形扣減150MP
隱斬傷害300/500
作者: Suzukier.0506    時間: 2011-8-17 23:01

引用:
原帖由 ho93526 於 2011-8-17 21:07 發表

W技
要轉成範圍秒數請下降
另外減速亦可取消

E技
MISS換死生命再生可以考慮?

T技
發動最少要1000MP吧
45秒/3.5
最多13次隱形
提議發動為250MP
保留原有減法傷及增力攻擊力
改成現形3秒後自動再進入隱形並增加4 ...
w技暈眩3秒   其實移速也只是3秒

而t技 已修改更好
發動要魔力  
多謝意見
作者: Suzukier.0506    時間: 2011-8-17 23:11

引用:
原帖由 朱古叻波 於 2011-8-17 20:42 發表 平衡在哪? 一技暈完人3秒周圍又慢6秒,仲要再暈0.4秒, 2技出埋魔水雙魔免巳經夠屈,仲要普攻有得閃大技唔洗魔隱,唔知你要幾多魔開大,比唔到意見只可以話自HIGH都要有個程度 ...
的確我的 實際準確數字有待更改
我大概都是權輸概念吧
而我不是你說的自high

技範圍減少  慢數值滅少  但實際上只有暈眩3.4秒及 300傷  也平衡了
而大絕更改為要魔發動
多謝意見

作者: bensonlau    時間: 2011-8-17 23:12

開大技尾刀好爽
作者: 根本潮童    時間: 2011-8-17 23:14

暈太耐     
作者: ho93526    時間: 2011-8-17 23:32

引用:
原帖由 Suzukier.0506 於 2011-8-17 23:01 發表

w技暈眩3秒   其實移速也只是3秒

而t技 已修改更好
發動要魔力  
多謝意見
都係之前戈個問題.
技暈眩3秒   其實移速也只是3秒<-----咁減黎做咩?
作者: bensonlau    時間: 2011-8-17 23:37

引用:
原帖由 ho93526 於 2011-8-17 23:32 發表

都係之前戈個問題.
技暈眩3秒   其實移速也只是3秒
暈就暈1個人3秒 跟住範圍慢速6秒 所以果1個人淨係比人暈3秒
作者: ★凍檸茶    時間: 2011-8-18 02:07

我真的好愛用這隻英雄。
真的,真的好愛!
作者: sIukA籽-    時間: 2011-8-18 10:06

如果大技可以穿梭戰場,咁岩岩好到了bug位到大技完左 咪卡住左= =''
作者: ho93526    時間: 2011-8-18 10:14

引用:
原帖由 bensonlau 於 2011-8-17 23:37 發表
暈就暈1個人3秒 跟住範圍慢速6秒 所以果1個人淨係比人暈3秒
講真..一招技有暈又有慢
真係屈機左少少
作者: Suzukier.0506    時間: 2011-8-18 16:50

引用:
原帖由 bensonlau 於 2011-8-17 23:37 發表 暈就暈1個人3秒 跟住範圍慢速6秒 所以果1個人淨係比人暈3秒
感恩說中了重點
作者: Universal-R.Sky    時間: 2011-8-18 18:08

新增物品好好用
相信如果真係出既話應該會係熱門物品
作者: ho93526    時間: 2011-8-18 18:24

但名刀我諗會跟真實既刀
唔會自己作
作者: bensonlau    時間: 2011-8-18 18:32

引用:
原帖由 sIukA籽- 於 2011-8-18 10:06 發表
如果大技可以穿梭戰場,咁岩岩好到了bug位到大技完左 咪卡住左= =''
化身成為影舞者 能瞬間穿梭戰場, 並提高25℅攻擊速度 及25℅移動速度  , 而格每數3.5秒就會自身隱形,隱形維持7秒,隱形後攻擊目標.目標會受到180額外傷害 , 但每次攻擊要消耗100魔力,  但攻擊後就會現身 , 影舞者維持35秒, 冷卻90秒

即係話佢行得快.有隱型.明唔明?

作者: Suzukier.0506    時間: 2011-8-18 18:55

引用:
原帖由 bensonlau 於 2011-8-18 18:32 發表 化身成為影舞者 能瞬間穿梭戰場, 並提高25℅攻擊速度 及25℅移動速度 , 而格每數3.5秒就會自身隱形,隱形維持7秒,隱形後攻擊目標.目標會受到180額外傷害 , 但每次攻擊要消耗100魔力, 但攻擊後就會現身 , 影舞者維持 ...
感恩多一次幫解釋
作者: 花老野    時間: 2011-8-18 19:06

如果我無記錯的話 全場英雄中
只有柳生係暈3秒(450傷)

甘我拎柳生同你隻片倉比啦

3技 2技 柳生有9%5倍 24%閃避  "閃果招當佢係閃戒"
3技 2技 片倉有20% 3.5倍 "魔水"8秒25%閃

閃戒同魔水 我當你 同一個優勢呢..
25%閃 同你劍豪24% 點搞先?

20% 3.5 比9% 5倍
我深深相信發動既次數 X 傷害率 始終 片倉比較有優勢..

柳生唯一一個優惠就係.... 前期有大技秒法師 = 呢個都要 人地無魔水先殺到人
你個版本既片倉.... 前期 照理人地有冇魔水 一大技已經基本上無咩人殺吾到
隱斬 暈 電 手飛 打多兩下都死...(以前期黎計)
吾死既話 開2技再隱影衝入塔追住你 黎隱斬(反正有25%閃避,又有魔水保護)

前期已經比吾上...後期更加吾洗講
一隻力英同一隻敏英 企係度唔用技秋 點都係力英贏
如果同裝,一齊用技既話 我都相信會係片倉贏

講埋暈方面啦
柳生15秒cd唯一優勢啦 不過效用又唔高隻片倉高
又暈又慢又強暈 cd長D都補吾返
我真係諗吾到 信長入面係有一招 又暈又慢集於一身 甘無敵*(更加吾好講埋強暈 三合一)

作者: king00005    時間: 2011-8-18 20:41

3秒暈太多啦計埋佢減速效果2秒好了吧
作者: ho93526    時間: 2011-8-18 21:10

引用:
原帖由 花老野 於 2011-8-18 19:06 發表
如果我無記錯的話 全場英雄中
只有柳生係暈3秒(450傷)

甘我拎柳生同你隻片倉比啦

3技 2技 柳生有9%5倍 24%閃避  "閃果招當佢係閃戒"
3技 2技 片倉有20% 3.5倍 "魔水"8秒25%閃

閃戒同魔水 我當你 同一個優勢呢. ...
對你3合1既意見絕對同意
我之前都回pst講過幾次
但係佢都唔理
作者: 花老野    時間: 2011-8-19 14:16

引用:
原帖由 ho93526 於 2011-8-18 21:10 發表

對你3合1既意見絕對同意
我之前都回pst講過幾次
但係佢都唔理
如果我無記錯既話

片倉 大技長隱 呢招早已經 係信2定吾知S版...
作者:  NeverKnow.    時間: 2011-8-20 01:13

新物品 既屬性都好似加得少左d
作者: timothythe    時間: 2011-8-20 11:48

-T技不錯,不過還是有點過強,建議再次自隱時間改為5秒

-W技一招就集慢(15%但係5秒!)-->暈(仲要3秒) + 350傷(唔算低) -->再強暈(依下強暈可以cut立雪反綁,又可以更易追上目標),cd30秒其實不算缺點,就算以前cd18秒你都用一次尼秒殺gar la。

-建議保留原W技,因為2.5秒 450傷已經夠實用。
作者: Suzukier.0506    時間: 2011-8-28 21:09

引用:
原帖由 timothythe 於 2011-8-20 11:48 發表
-T技不錯,不過還是有點過強,建議再次自隱時間改為5秒

-W技一招就集慢(15%但係5秒!)-->暈(仲要3秒) + 350傷(唔算低) -->再強暈(依下強暈可以cut立雪反綁,又可以更易追上目標),cd30秒其實不算缺點,就算以前cd18秒你都用一 ...
嗯      
作者: sUPerCK1    時間: 2011-8-28 21:13

我認為你那個物品 價錢太高 應該改做 2650.因為是在晚上才可以有作用.而且物品加成都不太高.
作者: Naliorz    時間: 2011-8-28 21:17

夜明珠,有d屈wor
夜間視野都係800
+300姐係1100
差唔多多左40%視野
應該整做主動技,限住個時間
唔係既話夜晚唔敢cp
作者: 賤狗XD    時間: 2011-8-28 22:38

大技CD太快,可以加長至150秒到
作者: 雞巴漲起來    時間: 2011-8-29 13:37

夜明珠太貴
效果又rj....
作者: 條野曉轉彎    時間: 2011-8-29 15:59

應該係隱形才對
隱身是一種形態
作者: 香腸    時間: 2011-9-3 19:42

其實片倉最緊要係改招2技
1.起手動作要同魔水一樣快,唔係無得自保
2.可以既改到2技連click2下=自己用,方便好多
作者: bensonlau    時間: 2011-9-3 23:29

點解片倉2技唔可以用係魔免單位身上?
作者: King_HoHo    時間: 2011-9-4 13:08

D技個樣好令
作者: Suzukier.0506    時間: 2012-11-22 21:41

舊作品已再 改動     感恩
作者: 徐賢我愛你    時間: 2012-11-22 22:09

喂咁多位大老.唔改勁邊有人玩呀~好似宜家隻火山老咁~改左咪多人玩囉T_T幾時改火山老1技同大技先.作者都仲味答我問題

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0