標題: [英雄疑問] 信長問答區不定期活動(第三次活動開始) [打印本頁]

作者: ●PinK_x黑    時間: 2012-2-16 18:56     標題: 信長問答區不定期活動(第三次活動開始)

大家好,本人是剛剛上任的新版主,介紹一下自己先吧,
本人名為●PinK_x黑,大家可以叫我黑仔/黑,
好開心能上任本區版主,
能為大家舉行一些活動,希望日後大家能
和睦共存
此貼會不定時更新,出一些新的問題給會員
第二次題目如下:
1.信長中的所謂魔法攻擊.法術攻擊及法術性物理攻擊是什麽?(需要例子)
2.移速到頂了可再加成?
3.服部大絕到底是甚麼類型,瀧川放逐有沒有加成的?
4.閃避率可否疊加?
5.寧寧裝裝了凍雲會如何?
請會員回貼時只回本活動相關的東西,否則後果自負
如有問題,請PM問本人,不想會員回覆興答案冇關的東西
下次活動將在........

作者: ThECaRzYDoG    時間: 2012-2-16 19:00

引用:
原帖由 ●PinK_x黑 於 2012-2-16 06:56 PM 發表
大家好,本人是剛剛上任的新版主,介紹一下自己先吧,本人名為●PinK_x黑,大家可以叫我黑仔/黑,好開心能上任本區版主,
能為大家舉行一些活動,希望日後大家能和目共存
此貼會不定時更新,出一些新的問題給會員,現在還在準 ...
支持  之前既版主y唔做既
作者: ●PinK_x黑    時間: 2012-2-16 19:03

每次問題的答案
第1次活動答案如下(感謝阿平為本活動想出問題4,5)
1.f版之前係咩版
AF版
2.原圖作者是誰?
阿峰
3.現在作者是誰?(信f)
阿爾,阿升
4.舊版信長之野望係叫咩名
信長野望
5.現時有咩技係可以CUT道3魔水捉人(最小5個)

落石,真田1技,毛毛大技,果心大技,宇佐大技

第二次題目(感謝PrinceS『Sm』為本活動想出問題1,2)
1.邊一隻英雄既大技cd得最快?
茶茶大技
2.有咩技可以解開魔水 ?(最少八至十項)答10樣個個有bonus
龍大技 信玄大技 菊機分身 服部分身 山王1技 立雪1技 百地1技 宮本1技 太原3 柴田大技 霧忍大技
3.首張ipve官方信長地圖發布於那天?(請使用xxxx-xx-xx)

4.邊一隻英雄大技可CUT信長大技

明智秀滿
5.現在地圖中,那些是隱英

柳生宗嚴 佐佐木小次郎 宮本武藏 上泉信綱

1.信長中的所謂魔法攻擊.法術攻擊及法術性物理攻擊是什麽?(需要例子)
1.魔法攻擊只有龍川大技 魔法攻擊不能攻擊開左魔免的人
  法術攻擊是指一般的技能 如毛利大技 信長2技等等
  法術性物理攻擊是指技能或物品開了抗還可以受到傷害 如服大技 風計
2.移速在信長中最高是522(好似係-.-)如果移速到了522 就不會再加快了
服部大絕是法術性物理攻擊 瀧川放逐沒有加成
4.閃避率疊加?
閃避只取最高值
5.不能攻擊

作者: ThECaRzYDoG    時間: 2012-2-16 20:11

引用:
原帖由 ●PinK_x黑 於 2012-2-16 07:03 PM 發表

前任的版主去了信長之野望幫助
希望能好好管理信長問題區

作者: ●PinK_x黑    時間: 2012-2-16 20:53

引用:
原帖由 ThECaRzYDoG 於 2012-2-16 20:11 發表
希望能好好管理信長問題區
只能說盡力吧
作者: YOUMiNE    時間: 2012-2-16 21:22

一樣也是好的答案會被加分嗎?
作者: ●PinK_x黑    時間: 2012-2-16 21:31

對不起,本活動暫時只是每次最快回答的會員將加2分,可能將來會有吧
作者: Mem0RY〞K1nG    時間: 2012-2-16 21:47

hi   [RuTh]_BlacK :lol
我叫做_ _ _ _
真系公喜哂你做到見版
善良的灌水

作者: ★Little×泣    時間: 2012-2-16 21:55

引用:
原帖由 Mem0RY〞K1nG 於 2012-2-16 21:47 發表
你係kyx既memory king?
作者: ●PinK_x黑    時間: 2012-2-16 21:56

引用:
原帖由 Mem0RY〞K1nG 於 2012-2-16 21:47 發表
您係?,咁叫吾叫做惡意灌水,快D修改下吧,比次機會您啦

作者: SeKi-HeI    時間: 2012-2-16 22:00

-,-沒心情
留名算
唔恭喜你了
HeI字-,-
作者:  T.T Q_..    時間: 2012-2-16 22:01

引用:
原帖由 ●PinK_x黑 於 16/2/2012 06:56 PM 發表
大家好,本人是剛剛上任的新版主,介紹一下自己先吧,本人名為●PinK_x黑,大家可以叫我黑仔/黑,好開心能上任本區版主,
能為大家舉行一些活動,希望日後大家能和睦共存
此貼會不定時更新,出一些新的問題給會員,現在還在準 ...
錯字

作者: ●PinK_x黑    時間: 2012-2-16 22:07

引用:
原帖由  T.T Q_.. 於 2012-2-16 22:01 發表
錯字
thx= =,本人中文成日都有錯字= =,e點我會改善下
作者:  T.T Q_..    時間: 2012-2-16 22:10

引用:
原帖由 ●PinK_x黑 於 16/2/2012 10:07 PM 發表

thx= =,本人中文成日都有錯字= =,e點我會改善下
我都唔係好好-.-
只不過咁岩見到
作者: ●PinK_x黑    時間: 2012-2-16 22:24

希望大家會支持這活動
作者: PrinceS『Sm』    時間: 2012-2-16 22:25

加油
之前都有諗過搞呢個活動
作者: ●PinK_x黑    時間: 2012-2-16 22:41

引用:
原帖由 PrinceS『Sm』 於 2012-2-16 22:25 發表
加油
之前都有諗過搞呢個活動
有冇興趣陪下本人諗下題目,如有,加本人MSN: [email protected] ,仲未搵到人= =
作者: ThECaRzYDoG    時間: 2012-2-16 23:07

引用:
原帖由 ●PinK_x黑 於 2012-2-16 10:41 PM 發表

有冇興趣陪下本人諗下題目,如有,加本人MSN: [email protected] ,仲未搵到人= =
有冇skype msn有d問題
作者: ●PinK_x黑    時間: 2012-2-16 23:09

引用:
原帖由 ThECaRzYDoG 於 2012-2-16 23:07 發表
有冇skype msn有d問題
冇= =
作者: ●PinK_x黑    時間: 2012-2-18 19:01

活動開始

作者: ThECaRzYDoG    時間: 2012-2-18 19:07

1.f版之前係咩版
2.原圖作者是誰?

1.b版
2.黃向裕
3.阿爾,阿升
4.信長之野望FN版
5.池田 洛石 毛利大技 果心大技 雨佐大技
錯誤,感謝本會員的參與 ●PinK_x黑上
也是錯誤●PinK_x黑上

作者: 霸氣_ChunG    時間: 2012-2-18 19:11

1.f版之前係咩版 b版
2.原圖作者是誰? 呀峰
3.現在作者是誰?(信f)  阿爾 阿升
4.舊版信長之野望係叫咩名 信長之野望 11.2b
落石 毛大 宇大 果大 光秀大 村上大
錯誤,感謝本會員的參與 ●PinK_x黑上

作者: ThECaRzYDoG    時間: 2012-2-18 19:18

引用:
原帖由 ThECaRzYDoG 於 2012-2-18 07:07 PM 發表
1.f版之前係咩版
2.原圖作者是誰?

1.FAF修復版2.阿峰
3.阿爾,阿升
4.信長之野望11.2B優化版
5.池田 洛石 毛利大技 果心 ...
有冇提示話邊題錯
作者: ●PinK_x黑    時間: 2012-2-18 19:21

引用:
原帖由 ThECaRzYDoG 於 2012-2-18 19:18 發表

有冇提示話邊題錯
暫時沒有,如有問題PM問吧,不想會員回覆興答案冇關的東西,如有更多會員錯同一題,就會

作者: 愛影。瀨那    時間: 2012-2-18 19:49

1.f版之前係咩版
2.原圖作者是誰?

1.b版優化
2.阿峰
3.阿爾
4.信長之野望 11.2b 優化版
5. 落石 毛利大技 果心大技 魚佐大技 村上大技
錯誤,感謝本會員的參與,編輯修改答案 ●PinK_x黑上

作者: 0o夜月o0    時間: 2012-2-18 20:02

1.f版之前係咩版
2.原圖作者是誰?

1.FA版
2.阿峰
3.阿爾,阿升
4.戰國革新
5.落石 本能寺焰上 殺生石 聖光彈 大地震撼

4.錯誤,感謝本會員的參與,編輯修改答案 ●PinK_x黑上

作者: Rd-_    時間: 2012-2-18 20:07

1.信長之野望 11.2b 優化版
2.阿峰
3.阿爾,阿升
4.信長之野望V1.3
5.落石 光秀大技 宇美大技 毛利大技 果心大技

作者: Crazy【賢】    時間: 2012-2-18 20:10

1 :FA_F  2: 阿峰 3:阿爾 同SING   4:信長野望  :聖光彈.落石(煉獄魔技能) 車懸 本能寺燄上   同埋大地震撼      送上究極聖光彈圖片一個

作者: ●PinK_x黑    時間: 2012-2-18 20:18

提示:問題4是名,不是版本
作者: 霸氣小飛象    時間: 2012-2-18 20:20

1.f版之前係咩版 B
2.原圖作者是誰? 阿鋒
3.現在作者是誰?(信f) 阿爾
4.舊版信長之野望係叫咩名 橙/綠優
5.現時有咩技係可以CUT道3魔水捉人(最小5個)  聖光彈 大地震撼 本能寺炎上 殺生石 車懸

作者: Crazy【賢】    時間: 2012-2-18 20:20

我對嗎???
作者: ↑無聊人↑    時間: 2012-2-18 20:26

1.f版之前係咩版
2.原圖作者是誰?
1.b版  2,呀峰 3.阿爾,阿升
4.信長之野望・革新
5.毛利大 宇助大 果心大 光秀大 村上大

作者: Misk-iam    時間: 2012-2-18 20:28

1.B版
2.阿峰
3.阿爾,阿升
4.戰國最強
(果心,美定,毛利)大技 服部2技 村上大技

作者: KinG_B    時間: 2012-2-18 20:53

1.f版之前係咩版 , FA板
2.原圖作者是誰?, 阿鋒
3.現在作者是誰?(信f), 呀爾.呀升
4.舊版信長之野望係叫咩名,信長之野望戰國無雙
5.現時有咩技係可以CUT道3魔水捉人(最小5個) ,毛毛大技 果心大技  宇佐大技 服仔2技 村上大技 明智大技
4.錯誤,感謝本會員的參與,編輯修改答案 ●PinK_x黑上

作者: Crazy【賢】    時間: 2012-2-18 20:56

新治是12.1A後先整   仲有版主我想問下你好多問既問題有D留左...  好似哩題咁 無問咩版原作者囉=.=
如有問題,請PM問本人,不想會員回覆興答案冇關的東西

作者: Mem0RY〞K1nG    時間: 2012-2-18 21:06

1.f版之前係咩版 B版
2.原圖作者是誰? 阿鋒
3.現在作者是誰?(信f) 阿爾,阿升
4.舊版信長之野望係叫咩名 綠優/信長之野望戰國無雙
5.現時有咩技係可以CUT道3魔水捉人(最小5個)  聖光彈 大地震撼 本能寺炎上 殺生石 車懸
1,4錯誤,感謝本會員的參與,編輯修改答案 ●PinK_x黑上

作者: Wicked〝Moros    時間: 2012-2-18 21:12

1.f版之前係咩版11.2b
綠優(?)

2.原圖作者是誰?
阿鋒

阿爾 阿升

戰國無雙(?)

果心大 毛毛大 宇佐大 落石 光秀大 村上大
1,4錯誤,感謝本會員的參與,編輯修改答案 ●PinK_x黑上

作者: 花文.    時間: 2012-2-18 21:27

1.f版之前係咩版 FA板 修復版c
2.原圖作者是誰?黃向裕
3.現在作者是誰?(信f)阿e 阿升
4.舊版信長之野望係叫咩名  信長之野望
5.現時有咩技係可以CUT道3魔水捉人(最小5個) 果心 毛毛 玉子 宇佐 e仔大技後的天生技 暈技
巳有答對的人,感謝本會員的參與 ●PinK_x黑上

作者: 風花雪月。    時間: 2012-2-18 21:29

1.f版之前係咩版
2.原圖作者是誰?阿鋒
3.現在作者是誰?(信f)阿升,阿爾
4.舊版信長之野望係叫咩名:戰國無雙
5.現時有咩技係可以CUT道3魔水捉人(最小5個): 果心大 宇大 毛大 落石 村上大

作者: ._.TkO    時間: 2012-2-18 21:32

1.f版之前係咩版    優化版
2.原圖作者是誰?    呀鋒
3.現在作者是誰?(信f)  啊爾  啊升
4.舊版信長之野望係叫咩名   11.2b

落石  果心大技 毛毛大技 宇美大技  明智秀滿大技

作者: 櫻×花飛吧    時間: 2012-2-18 21:38

引用:
原帖由 ._.TkO 於 18-2-2012 21:32 發表
1.f版之前係咩版    優化版
2.原圖作者是誰?    呀鋒
3.現在作者是誰?(信f)  啊爾  啊升
4.舊版信長之野望係叫咩名   11.2b
落石  果心大技 毛毛大技 宇美大技  明智秀滿 ...
落石點cut=.=
魔水佐
作者: zincandy    時間: 2012-2-18 21:43

引用:
原帖由 ●PinK_x黑 於 2012-2-16 18:56 發表
1.f版之前係咩版
2.原圖作者是誰?
5.現時有咩技係可以CUT道3魔水捉人
1.fa9版
2.阿鋒
3.阿2 升
4.8.5a 冇記錯
5.毛利大 雨佐大 果心大 明智大 村上大 物品:落石

作者: 7171    時間: 2012-2-18 21:48

引用:
原帖由 櫻×花飛吧 於 2012-2-18 21:38 發表

落石點cut=.=
魔水佐
CUT到

你細心睇,會見到有0.幾秒暈既圖樣

波子機大都好似CUT到

我回覆都應該關答題事掛???

作者: 家庭☆教師    時間: 2012-2-18 21:51

1.f版之前係咩版  B版
2.原圖作者是誰?  阿峰
3.現在作者是誰?(信f)  阿升 阿爾
4.舊版信長之野望係叫咩名 11.2b
宇佐大 果心大 毛毛大 村上大 明智光秀大 明智秀滿大 上泉大
物品: 落石  毒泉(有暈但唔知得5得)--

作者: ●PinK_x黑    時間: 2012-2-26 11:09

第二次活動開始
作者: 花文.    時間: 2012-2-26 11:23

1.邊一隻英雄既大技cd得最快? 茶茶大技
2.有咩技可以解開魔水 ?(最少八至十項)官本一技  山王一技 百地一技 柴田大技 菊姬3技 霧隱大技

二龍大技 本多大技 武田大技  榭人3技 服部3技
3.首張ipve官方信長地圖發布於那天?(請使用xxxx-xx-xx)2010-10-01
4.邊一隻英雄大技可CUT信長大技 明智秀滿
5.現在地圖中,那些是隱英 柳生宗嚴 佐佐木小次郎 宮本武藏 上泉信綱

忍形英雄也是?

服部 風魔 加仔 石川五右衛門 00 霧隱

作者: Crazy【賢】    時間: 2012-2-26 11:37

1.邊一隻英雄既大技cd得最快? 茶茶大技     2.有咩技可以解開魔水 ?(最少八至十項) 宮本1技 野蠻人(解除正面魔法)  太原3技   霧隱大技    服仔3技    柴田大技   菊姬3技
3.首張ipve官方信長地圖發布於那天?(請使用xxxx-xx-xx)2010-10-1
4.邊一隻英雄大技可CUT信長大技  柳生宗嚴 上泉信綱  明智秀滿
現在地圖中,那些是隱英 柳生宗嚴 佐佐木小次郎 宮本武藏 上泉信綱

作者: あずさ    時間: 2012-2-26 11:40

1.邊一隻英雄既大技cd得最快? 瀧川一益     
2.有咩技可以解開魔水 ?(最少八至十項) 宮本武藏
野蠻人(解除正面魔法)  
太原3技   霧隱大技    服仔3技    柴田大技   菊姬3技 本多忠勝大技 武田信玄大技
3.首張ipve官方信長地圖發布於那天?(請使用xxxx-xx-xx)2010-10-1
4.邊一隻英雄大技可CUT信長大技 上泉信綱
現在地圖中,那些是隱英
作者: ●PinK_x黑    時間: 2012-2-26 11:42

改左小小題目
作者: 阿平    時間: 2012-2-26 11:53

1.邊一隻英雄既大技cd得最快? 仙石大技 ,茶茶大技(同樣90S)
2.有咩技可以解魔水 ?
(最少八至十項)
宮本1技   太原3技   霧隱大技    服仔3技    柴田大技   菊姬3技 本多大技
武田大技 2龍大技 百地一技 立道1技 cp野人(消魔技) 山王1技
3.首張ipve官方信長地圖發布於那天?

上泉信綱  明智秀滿 風魔大

作者: 花文.    時間: 2012-2-26 12:04

引用:
原帖由 ●PinK_x黑 於 2012-2-26 11:42 發表
改左小小題目
我覺得咁樣好狗囉=]

明明岩架

作者: ●PinK_x黑    時間: 2012-2-26 12:07

引用:
原帖由 花文. 於 2012-2-26 12:04 發表

我覺得咁樣好狗囉=]

明明岩架
都係錯
作者: 花文.    時間: 2012-2-26 12:07

引用:
原帖由 ●PinK_x黑 於 2012-2-26 12:07 發表

都係錯
求指點 邊題錯
作者: ●PinK_x黑    時間: 2012-2-26 12:10

大家有冇睇野 = =,問題3,請使用xxxx-xx-xx
明玩野啦 ,點會咁易
作者: 阿平    時間: 2012-2-26 12:11

引用:
原帖由 ●PinK_x黑 於 26-2-2012 12:10 發表
大家有冇睇野 = =,問題3,請使用xxxx-xx-xx
明玩野啦 ,點會咁易
已改:@:@
作者: C_k    時間: 2012-2-26 12:11

1.邊一隻英雄既大技cd得最快?(不計開關大技)
茶茶大技
2.有咩技可以解開魔水 ?(最少八至十項)答10樣個個有bonus
太原3技、服仔3技、柴田大技、霧隱大技、宮本1技、菊技3技、本多大技、信玄大技、2龍大技、百地1技
3.首張ipve官方信長地圖發布於那天?(請使用xxxx-xx-xx)
明智秀滿
柳生宗嚴、上泉信綱、佐佐木小次郎、宮本武藏
由於題目不清晰所以打埋隱形英出來
服部半藏、加滕段藏、霧隱才藏、寧寧、風魔、百地、石川五右衛門
作者: 花文.    時間: 2012-2-26 12:11

我都改埋 同平平同時間
作者: ●PinK_x黑    時間: 2012-2-26 12:12

嗯,您話係咪您錯左先
作者: 花文.    時間: 2012-2-26 12:13

引用:
原帖由 ●PinK_x黑 於 2012-2-26 12:12 發表
嗯,您話係咪您錯左先
咁點計先
作者: ●PinK_x黑    時間: 2012-2-26 12:14

現在評分 本次活動完
作者: ●PinK_x黑    時間: 2012-3-3 20:32

第三次下個星期?
作者: ●PinK_x黑    時間: 2012-3-17 12:37

活動開始,對不起,上星期因需準備校內運動會,不能更新活動

作者: ThECaRzYDoG    時間: 2012-3-17 13:01

4.閃避率疊加?
1. 魔法攻擊:瀧川大技  法術攻擊:法術傷害技能  法術性物理攻擊:大友大技
2.不
3服部大絕:混沌傷害的一種 龍川2技無加成
4. 不可以 但會增加發動機率5. 打唔到人
問題唔多清晰 答住先=.=

作者: ★傑﹍    時間: 2012-3-17 13:06

1.魔法攻擊只有龍川大技 魔法攻擊不能攻擊開左魔免的人
  法術攻擊是指一般的技能 如毛利大技 信長2技等等
  法術性物理攻擊是指技能或物品開了抗還可以受到傷害 如服大技 風計
2.移速在信長中最高是522(好似係-.-)如果移速到了522 就不會再加快了
服部大絕是法術性物理攻擊 瀧川放逐沒有加成
4.閃避率疊加?
閃避只取最高值
5.不能攻擊
作者: LoKo.O    時間: 2012-3-17 13:17

答:魔法攻擊有龍川大技,唔可以攻擊魔水左既人....
     法術攻擊係指一般技能(魔水左唔扣血)
     法術性物理攻擊 係指風計...服仔大技...信長大技...開左魔水還會扣血的攻擊
   移速到頂了不可以在加成
   服仔大技係屬於法術性物理攻..龍川放逐沒有加成
4.閃避率可否疊加?
   閃避只取最高值.
   可以攻擊..但是不會扣血
作者: xGodBlessYoux    時間: 2012-3-17 13:22

2.不可
3.半物理半魔法傷害     瀧川放逐應該不可提高傷害
4.不可
5.應該沒有3技
作者: 星聲卍淚    時間: 2012-3-17 15:00

魔法攻擊: (例子:瀧川大技) 計算護甲,計算法術抗性,有視魔免,虛化有加成
法術攻擊:分為『法術型法術攻擊』以及『物理型法術攻擊』
『法術型法術攻擊』 例子:瀧川1技  計算法術抗性,不計算護甲,虛化有加成,有視魔免(以逃竄為基底的技能例外,即風計,信玄2技,平手2技,服大等)
『物理型法術攻擊』 例子:以粉碎波為基底的技能,即#E大技,德川2技,光秀1技,神息等
             不計算護甲,計算法術抗性,無視魔免,無法傷害虛化單位
法術性物理攻擊例子: (例子:地雷,大友大技) 計算護甲,計算法術抗性,無視魔免

法術攻擊 有
4.閃避率可否疊加?

有攻擊動作,但沒有投射物

作者: 花文.    時間: 2012-3-17 15:19

1.信長中的所謂魔法攻擊.法術攻擊及法術性物理攻擊是什麽?(需要例子) 魔法攻擊=龍川大技後普攻 法術攻擊=龍川大技後普攻 法術怔物理攻擊=森仔一技
2.移速到頂了可再加成? 可以
3.服部大絕到底是甚麼類型,瀧川放逐有沒有加成的?服部大絕是神聖攻擊 龍川放逐沒有加成
4.閃避率可否疊加? 不可-閃避只取最高值

5.寧寧裝裝了凍雲會如何? 沒有了攻擊效果 有動作 但不扣血

作者: Wicked〝Moros    時間: 2012-3-17 16:14

1.信長中的所謂魔法攻擊.法術攻擊及法術性物理攻擊是什麽?
魔法攻擊即可攻擊虛空部隊但不可攻擊魔免部隊 保留100%傷害   eg龍川大技後的普攻
法術性攻擊無視裝甲 但傷害需計算魔法抗性 不可以攻擊魔法免疫的部隊 但牽制效果依然存在  eg淺井大技 也有無視魔免的法術傷 但計算魔法抗性 eg服部大技
法術性物理攻擊即無視魔免 但有視法術抗性及裝甲 eg 大友大技

2.移速到頂了可再加成? 不能(加左都無用啦  都話明頂速左...)

3.服部大絕到底是甚麼類型,瀧川放逐有沒有加成的? 法術性攻擊 有加成

4.閃避率可否疊加? 不可 只取最高值

5.寧寧裝裝了凍雲會如何? 無法攻擊

作者: 花文.    時間: 2012-3-18 13:45

仲未有答案?
作者: ●PinK_x黑    時間: 2012-3-18 14:09

引用:
原帖由 花文. 於 2012-3-18 13:45 發表
仲未有答案?
有左= =
作者: 星聲卍淚    時間: 2012-3-18 15:16

版主...我想問...
『服部大絕是法術性物理攻擊 瀧川放逐沒有加成』
係因為佢係法術性物理攻擊而沒有加成
定係因為佢技能基底既特殊性而沒有加成呢?順便問埋...服大同風計既基底係咩?

作者: Crazy【賢】    時間: 2012-3-18 18:44

引用:
原帖由 星聲卍淚 於 2012-3-18 15:16 發表
版主...我想問...
定係因為佢技能基底既特殊性而沒有加成呢?順便問埋...服大同風計既基底係咩? ...
馴獸師大技  咁次活動問d野太易 我錯過左哩個機會-.-
作者: 星聲卍淚    時間: 2012-3-18 19:43

引用:
原帖由 Crazy【賢】 於 2012-3-18 18:44 發表
馴獸師大技  咁次活動問d野太易 我錯過左哩個機會-.-
姐係召豬召熊個隻嗎...咁就奇怪了...佢明明係法術傷害黎...

更何況風計/平手石都會對虛化單位做成額外傷害...

到底係咩原因會令同一基底既服大唔會受虛化影響呢...

求解答
作者: ●PinK_x黑    時間: 2012-3-18 19:45

引用:
原帖由 星聲卍淚 於 2012-3-18 15:16 發表
版主...我想問...
定係因為佢技能基底既特殊性而沒有加成呢?順便問埋...服大同風計既基底係咩? ...
E個問題,您可以問番作者/玩開WE果D人,我冇玩過WE= =

作者: 星聲卍淚    時間: 2012-3-18 19:57

引用:
原帖由 ●PinK_x黑 於 2012-3-18 19:45 發表

E個問題,您可以問番作者/玩開WE果D人,我冇玩過WE= =
我自己都有玩開WE...所以我知道佢地既基底係逃竄...(我答案有講)...所以我基本上肯定佢係法術傷害...

(起馬照我認知)因為攻擊既特性並唔係咁易更改...(姐係類似吉鋼同鬼國等以『穿刺』為基底既技能會相沖一樣)

更何況於正規中逃竄會對虛化單位產生加成
作者: ThECaRzYDoG    時間: 2012-3-19 15:56

點解e次咁快開估同埋唔講邊個錯=.=
作者: ●PinK_x黑    時間: 2012-3-19 17:23

引用:
原帖由 ThECaRzYDoG 於 2012-3-19 15:56 發表
點解e次咁快開估同埋唔講邊個錯=.=
過左1日先開估= =(大約),如果在係咁講錯果D,個貼查看會太高= =,我都吾知自己查看左幾多= =
作者: 星聲卍淚    時間: 2012-3-19 20:10

我指出版主的答案有誤卻完全冇人理會...
作者: ThECaRzYDoG    時間: 2012-3-19 22:10

之前都會有錯誤,感謝本會員的參與 ●PinK_x黑上
也是錯誤●PinK_x黑上等等既提示

我仲以為版主潛左 點知已經有人加左分=.=同埋問題唔算難係唔係可以加多1-2個人分
是次活動只有8-9人參與提示下都不過份
我明白版主既苦處 但係下次唔多人參與希望可以増加提示

作者: ●PinK_x黑    時間: 2012-3-19 23:35

引用:
原帖由 星聲卍淚 於 2012-3-19 20:10 發表
我指出版主的答案有誤卻完全冇人理會...
本人會問清楚 感謝,至於參與諗問題,也會進行招募,不過不是現在
引用:
原帖由 ThECaRzYDoG 於 2012-3-19 22:10 發表
之前都會有錯誤,感謝本會員的參與 ●PinK_x黑上
也是錯誤●PinK_x黑上等等既提示

我仲以為版主潛左 點知已經有人加左分=.=同埋問題唔算難係唔係可以加多1-2個人分
是次活動只有8-9人參與提示下都不過份
我明白版主 ...
本人會盡力作一些暗示 ,感謝對活動的意見,希望活動能更好:handshake
作者: .瘋癲×小K    時間: 2012-3-20 14:39

信長中魔法攻擊的好似係大炎上之書要用到魔水先可以冇事既就係法術攻擊
信長中法術性物理攻擊就係風計一樣~.~魔水係檔唔到的....................................
不可以加成
服部大絕=法術性物理攻擊~~~瀧川放逐沒有加成的
4.閃避率可否疊加?
不可以
沒有飛標出
打空氣
作者: 葡萄    時間: 2012-3-20 21:39

魔法攻擊=淺井招大技/水計?
法術攻擊=淺井招大技/水計?
法術性物理攻擊=龍川大技
唔得
物理攻擊
4.閃避率可否疊加?

攻擊沒有效果

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0