標題: 智慧披風 [打印本頁]

作者: 香腸    時間: 2012-3-19 20:20     標題: 智慧披風

智慧披風建議改為+6智+72mp
好多人都覺智慧披風無乜用,靜係加得72魔
相比起力同埋敏,價值真係低好多

重要性黎講
力 = 敏 > 智
相信呢條式好多人都會認同
就算唔認同都好,150血同72魔一定個個都要150血
你谷2個力手有300血,可以頂到一個手女多d,隨時保到你一命
但你會唔會用2個智披黎谷144魔黎出多招技?

其次,3個力手450血,699金,比血鋼加得多少少血,平500金
但3個智披,先加得216魔,又係699金,但一個魔鋼只係900蚊,唔合理
所以改為+16智+72mp,即係3件就有432魔,都係比一個魔鋼加得多少少,平200金,比較合理

咁樣做可以俾某d貧魔英一開波出個智披補下魔

黑田同加仔出完力手都可以去返正常血量
希望牛牛同慶次出完智披都可以有返正常有既魔量
$#唔一定魔鋼先夠出技,只要1~2個智披再補滿mp都可以連(不過偷錢佬就點都要魔鋼架喇)

至於點解唔直接+12智,其實都可以
不過唔想d打裝法師一開波就太高攻姐,但其實智披都唔會留太耐,所以其實影響不大

作者: 春風掃落葉    時間: 2012-3-19 20:36

超級同意!!!
作者: hkl0vekk    時間: 2012-3-19 22:56

絕對支持

玩淺井服仔開頭冇魔用出呢件野真係恩物
作者: 暗黑☣守護    時間: 2012-3-20 00:32

件野好似平過力手同敏鞋(?)
不過我認同呢件野唔係好大機會出

我玩山王 有時玩力手有時玩呢件睇心情
作者: 香腸    時間: 2012-3-20 01:27

一樣價錢,都係233金
平過力手同敏鞋係11.2B既年代
作者: 暗黑☣守護    時間: 2012-3-20 11:42

加多d都好既,
唔洗成日買魔鋼
作者: Wicked〝Moros    時間: 2012-3-20 17:18

過強 12智 1智加12魔 144魔話多唔多話少唔少 但同時增加魔法回復速度 若果係法師更加多12攻
你有無諗過回魔 法鋼 會變成冷門?
作者: 香腸    時間: 2012-3-20 17:42     標題: 回復 7# 的帖子

6智+72魔你點睇?

如果加強就會係智披變成冷門物品
作者: Wicked〝Moros    時間: 2012-3-20 19:18

引用:
原帖由 香腸 於 2012-3-20 17:42 發表
6智+72魔你點睇?

如果加強就會係智披變成冷門物品
智慧呢項能力 我相信好多玩家都唔重視 寧願出法鋼

6智+72魔 加嘅仲有回魔量 法師+攻 呢d你覺得可能唔重要

但233 +6智 200都係得一個+2全能力嘅飾環

+72魔我覺得好好 如果升做144 3個=1.x個法鋼 仲加埋回魔同攻?

可能你話要3個位已經夠多啦 但係價錢又平咁多 點睇?
作者: 香腸    時間: 2012-3-20 19:43     標題: 回復 9# 的帖子

假如力手係+6力-75hp既話:

但233 +6力 200都係得一個+2全能力嘅飾環

+75血我覺得好好 如果升做150 3個=1.x個血鋼 仲加埋回血同攻?

點解你覺得3個智披加魔多過一個魔鋼係一個問題,但3個力手加血多過一個血鋼唔係問題?
唔係串你,可能我表達得唔好,我只係希望咁樣會易d比較

作者: Wicked〝Moros    時間: 2012-3-20 21:36

引用:
原帖由 香腸 於 2012-3-20 19:43 發表
假如力手係+6力-75hp既話:

但233 +6力 200都係得一個+2全能力嘅飾環

+75血我覺得好好 如果升做150 3個=1.x個血鋼 仲加埋回血同攻?

點解你覺得3個智披加魔多過 ...
好簡單 我無覺得+6能力有問題 因為我覺得有問題嘅係+12能力
作者: 香腸    時間: 2012-3-20 22:17     標題: 回復 11# 的帖子

即係你都覺得+6智+74魔係可行?
作者: Wicked〝Moros    時間: 2012-3-20 22:30     標題: 回復 12# 的帖子

72魔我覺得接受到
作者: 香腸    時間: 2012-3-20 22:46     標題: 回復 13# 的帖子

我指係6智,額外再+72魔,即係144魔

如果你覺得太多,就要聽下其他人意見
作者: Wicked〝Moros    時間: 2012-3-21 12:39     標題: 回復 14# 的帖子

我都只係比意見姐 聽意見嘅始終都係阿爾同阿升
作者: 香腸    時間: 2012-3-21 12:46     標題: 回復 15# 的帖子

阿升我唔知
阿爾...我覺得佢好似都唔會入黎平創區睇咁
作者: 暗黑☣守護    時間: 2012-3-21 13:37

我又覺得樓主建議合理,
但會員都提到會冷落魔鋼/回魔鋼 又岩喎
作者: LOVECwy✓    時間: 2012-3-21 13:44

智披用左佢..回mp好似會快DD..

作者: 星聲卍淚    時間: 2012-3-21 14:32

引用:
原帖由 LOVECwy✓ 於 2012-3-21 13:44 發表
智披用左佢..回mp好似會快DD..
事實上都係
作者: 暗黑☣守護    時間: 2012-3-21 15:44

我岩岩玩鬼小島
試左用一舊智慧披風
真係好似有回魔鋼咁回好快
2粒就已經唔洗番150回MP
BUG?
作者: 阿爾    時間: 2012-3-21 17:24

即係一定要回先唔洗比你老屈姐下化..
作者: Wicked〝Moros    時間: 2012-3-21 18:01

引用:
原帖由 阿爾 於 2012-3-21 17:24 發表
即係一定要回先唔洗比你老屈姐下化..
哈哈 岩岩落左街無幫你回到

btw 幾時有測圖 (我仲未換電腦 ]
作者: 香腸    時間: 2012-3-21 19:41     標題: 回復 21# 的帖子

係我老屈你唔好意思
不過你得閒都黎回一兩個post
廢事人地誤會你唔黎啦
作者: 不死的金川    時間: 2012-3-21 20:42

唔錯的諗法.
不過最好可以配合幾他物品.升級或合成
咁樣先更有用同出埸機率更高
作者: 香腸    時間: 2012-3-21 21:24     標題: 回復 24# 的帖子

而加靜係得力手可以合鬼手,幫助d唔想買貴既+力裝既力英加力
係一個好好既選擇
有時我會出4鬼手直上凍雲(當然對面無法師)

但敏鞋同智披靜係可以合狗牌,無得變「前期裝」,有d可惜

我心目中既前期裝係指2000倒就合完,但又物超所值既裝
包括鬼手,武士服,電刀
作者: bbwarrior    時間: 2012-3-22 16:30

好複雜! 5明你講咩? 可5可以簡化佢?
作者: 水瓶座    時間: 2012-3-29 19:44

咁講不如直接減法力剛既價錢仲合理  同埋我想講法力同智慧又係2回事法力剛-200蚊,+法力300點 應該大家都接受到法力就正係+mp 智慧用係智英到就加攻擊同mp(仲有回魔速度) 智風呢樣野真係好小見,同埋法力剛根本都好小人出
我諗應該都係覺得太貴900蚊 +400魔  ,如果有d英出完閃介都唔夠魔用就會由逼出法剛

作者: 不死的金川    時間: 2012-3-29 20:04

引用:
原帖由 水瓶座 於 2012-3-29 19:44 發表
咁講不如直接減法力剛既價錢仲合理  同埋我想講法力同智慧又係2回事法力剛-200蚊,+法力300點 應該大家都接受到法力就正係+mp 智慧用係智英到就加攻擊同mp(仲有回魔速度) 智風呢樣野真係好小見,同埋法力剛根本都好小 ...
基本大把打英唔出全能個d
又要法裝/半攻法就一定要法剛/回魔   2龍.(前田.牛牛)個類廢事講 $#通常都要
如果智慧披風加埋mp.
老實講 1件加百幾mp未必會出
何況前期 d位置都好重要
褲.閃.電 基本都 1定3個  殺下人都一定出個 手劍.清酒/魔水
得返個1個位 我真係買返法剛都唔出智慧披風  要出多個就會搵清酒/手劍換
咁樣前期個輸出或發揮咪會受到影響
如果講到到回魔法剛會變冷門
除非智慧披風好大潛力(合野/配合技)
如果唔係真係冇乜可能
作者: people318    時間: 2012-3-29 22:49

其實改成:
+6智,50%回魔速度
233$
這樣好吧
作者: people318    時間: 2012-3-29 22:50

雖然3個+216魔,150%回魔速度
但係要3個位
前期位置緊迫
有價值而又不失平衡吧
作者: bbwarrior    時間: 2012-3-29 23:01

你地個個講到智披好貴又好廢咁
作者: LaM_GoD    時間: 2012-4-7 20:30

根本唔同

你番屋企係香腸啦
作者: mIracle_3OO    時間: 2012-12-31 13:20

支持支持

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0