標題: 唔該幫幫手 [打印本頁]

作者: GG你別喊    時間: 2012-6-21 22:28     標題: 唔該幫幫手

唔該幫幫手
成日一上網就會斷線,
佢重連一直無反應,
有時仲藍屏

問題簽章:
  問題事件名稱: BlueScreen
  作業系統版本: 6.1.7601.2.1.0.256.1
  地區設定識別碼: 3076
與問題相關的其他資訊:
  BCCode: d1
  BCP1: 0000000000000591
  BCP2: 0000000000000002
  BCP3: 0000000000000000
  BCP4: FFFFF8800155A400
  OS Version: 6_1_7601
  Service Pack: 1_0
  Product: 256_1
協助說明問題的檔案:
  C:\Windows\Minidump\062112-27003-01.dmp
  C:\Users\Gen\AppData\Local\Temp\WER-42525-0.sysdata.xml
閱讀我們的線上隱私權聲明:
  http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0c04
作者: =[]    時間: 2012-6-23 20:56

接駁router上網?
作者: GG你別喊    時間: 2012-6-28 18:20

係呀點算呀..依加連下載野網速一高小小都斷..一係就上網藍屏
作者: =[]    時間: 2012-6-28 18:42

如果是直接插lan線到底板會有問題?
作者: GeNocide_K    時間: 2012-6-28 18:54

如果唔用戈舊野係咪無左WIFI?
作者: GG你別喊    時間: 2012-6-28 18:57

我個router係新野黎 會唔會係我部機問題?
作者: =[]    時間: 2012-6-28 19:02

如果唔用戈舊野係咪無左WIFI?

我個router係新野黎 會唔會係我部機問題?

要逐步逐步檢查
作者: GG你別喊    時間: 2012-6-28 19:30

請問要點檢?
作者: =[]    時間: 2012-6-28 19:51

引用:
原帖由 GG你別喊 於 2012-6-28 19:30 發表
請問要點檢?
先用lan線接駁電腦,檢查是否正常上網
作者: GG你別喊    時間: 2012-6-28 20:17

呢個方法要遲小小先可以試,因為有人用緊.如果都有問題應該點?
作者: =[]    時間: 2012-6-28 20:34

引用:
原帖由 GG你別喊 於 2012-6-28 20:17 發表
呢個方法要遲小小先可以試,因為有人用緊.如果都有問題應該點?
有問題的話要聯絡ISP

不過,「有人用緊」是手機用wifi上網,還是插線/WIFI電腦上網?
作者: GG你別喊    時間: 2012-6-28 21:15

WIFI電腦上網
作者: =[]    時間: 2012-6-28 21:24

會否是WIFI接收器有問題?
作者: GG你別喊    時間: 2012-6-28 21:45

我電腦係插線 , 我唔用個Router係無法上網既,
作者: GG你別喊    時間: 2012-6-28 21:46

會唔會係系統問題?洗唔洗重裝?
作者: GG你別喊    時間: 2012-6-28 21:47

因為佢上網/下載間中會有藍屏...
作者: =[]    時間: 2012-6-28 22:54

下載BlueScreenView
http://www.nirsoft.net/utils/bluescreenview_setup.exe
把藍屏截圖放上來可以嗎?
作者: GG你別喊    時間: 2012-6-29 00:01

即係點?

作者: =[]    時間: 2012-6-29 14:22

重裝系統吧
作者: GG你別喊    時間: 2012-6-29 15:59

但我都係新裝.. 真的是系統? 有冇其他解決方法?
作者: =[]    時間: 2012-6-29 21:09

電腦有兩條ram以上的話,試試只插一條ram開機
作者: GG你別喊    時間: 2012-6-29 22:21

我已經重新安裝WINDOWS,但下載野都係會斷線.佢不停重連但連唔番,
但我平時打機玩ONLINE都係無問題既 真係唔明,
我慢速下載野都OK.我一升網速佢就斷
作者: =[]    時間: 2012-6-30 11:23

引用:
原帖由 GG你別喊 於 2012-6-29 22:21 發表
我已經重新安裝WINDOWS,但下載野都係會斷線.佢不停重連但連唔番,
但我平時打機玩ONLINE都係無問題既 真係唔明,
我慢速下載野都OK.我一升網速佢就斷
那要check router是否對您的電腦作出限制

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0