標題: 【英雄設計 --聯合軍】相合元綱(終極完成修改版) [打印本頁]

作者: Crazy【賢】    時間: 2012-7-5 18:35     標題: 【英雄設計 --聯合軍】相合元綱(終極完成修改版)

這個英雄想了2小時半 我係以2年WE經驗同4年信長經驗整哩隻英雄 希望阿爾能夠接納....
相合元綱,生年不詳,卒於大永4年4月8日(1524年5月11日),乃是毛利弘元的三子,毛利興元、毛利元就的異母弟,通稱相合四郎。
本姓毛利,後以所領為姓,改姓「相合」,與兄長毛利元就以智謀稱道不同,其人武勇十分優秀,在長兄毛利興元死後與元就一同擔任姪子幸松丸的監護人。在1517年的有田中井手合戰中與兄長毛利元就一同擊敗武田元繁,被世人取了「今義經」的外號。
1523年毛利家當主毛利幸松丸以9歳早歿,做為叔叔的相合元綱和異母兄毛利元就同樣列為當主的後選人,獲得桂廣澄、坂廣秀、渡邊勝等家臣的支持,同時元綱派也獲得尼子氏有力家臣龜井秀綱的支持,足見在毛利家當主的競爭中相合元綱得到了尼子經久的援助,這也種下後來毛利元就遠尼子、親大內的原因。
毛利元就也獲得以志道廣良為首的十五位毛利家宿老支持,並得到足利將軍家承認,所以相合元綱打算採用武力奪取家督之位,但卻被元就先發制人,攻入相合元綱的居城船山城,元綱當場被殺。
相合元綱死後,毛利元就見其子元範年幼,饒下他的性命,並且在毛利元就打敗大笹山城主敷名民部大輔後,將元範封在大笹山城,也因此讓相合元範將姓氏改為「敷名」,其後生平不詳。
英雄屬性-力   (近戰)
英雄屬性
力量34(+2.6)
靈活25(+2.1)
智慧21(+1.9)
(善長一對一人,追殺)
肉搏戰:S
法術: D
輔助
: D
w技

致死打擊
等級一       一次猛烈的攻擊,對目標造成自身物理攻擊傷害加20點傷害x1.7倍物理傷害,使目標擊暈1.5秒  等候時間30秒。mp消耗100點(傷害無視魔免,暈眩有視魔免)
等級二     一次猛烈的攻擊,對目標造成自身物理攻擊傷害加30點傷害x1.7倍物理傷害,使目標擊暈1.5秒  等候時間30秒。
mp消耗110點(傷害無視魔免,暈眩有視魔免)
等級三      一次猛烈的攻擊,對目標造成自身物理攻擊傷害加40點傷害x1.7倍物理傷害,使目標擊暈1.5秒  等候時間30秒。
mp消耗120點(傷害無視魔免,暈眩有視魔免)
等級4    一次猛烈的攻擊,對目標造成自身物理攻擊傷害加50點傷害x1.7倍物理傷害,使目標擊暈1.5秒  等候時間30秒。
mp消耗130點(傷害無視魔免,暈眩有視魔免)
E技
破膽怒吼
等級一 猛擊地下一次造成500範圍內的敵人(150)點傷害移動速度降低(20)%持續3秒,接下來5秒增加攻擊力50點。等候時間28秒 mp消耗130點
等級二 猛擊地下一次造成500範圍內的敵人(250)點傷害移動速度降低(25)%持續3秒,接下來5秒增加攻擊力60點。等候時間28秒 mp消耗140點
等級三 猛擊地下一次造成500範圍內的敵人(350)點傷害移動速度降低(30)%持續3秒,接下來5秒增加攻擊力70點。等候時間28秒 mp消耗150點
等級4 猛擊地下一次造成500範圍內的敵人(450)點傷害移動速度降低(35)%持續3秒,接下來5秒增加攻擊力80點。等候時間28秒 mp消耗160點
R技英勇之力
等級一 增加自身和附近650範圍內的友軍5%和減少敵軍2點裝甲。
等級二 增加自身和附近650範圍內的友軍10%傷害減少敵軍3點裝甲。
等級三 增加自身和附近650範圍內的友軍15%傷害減少敵軍4點裝甲。
等級4  增加自身和附近650範圍內的友軍20%點傷害減少敵軍5點裝甲。  (P.S 希望個特效係夜精靈隻精靈採木個時個特效)
T技
今義經
等級一 使自身增加額外(30%)傷害和(5點裝甲),自身回血速度每秒回復(15點)獲得降低魔法傷害20%持續(30)秒等候時間140秒 mp消耗290點(變身類型)
等級二 使自身增加額外(40%)傷害和(10點裝甲),自身回血速度每秒回復(25點)獲得降低魔法傷害20%持續(35)秒等候時間135秒 mp消耗270點(變身類型)

作者: 短命ξ鬼    時間: 2012-7-5 19:09

W技 幾好  英雄出一d高攻既物品 就可以好容易殺人

E技 傷害同減速冇咩問題  隨機既震地擊幾睇運氣@@

R技 600範圍其實係幾大到.. 我吾知=_=

T技 沒有意見
作者: Crazy【賢】    時間: 2012-7-5 19:12

引用:
原帖由 短命ξ鬼 於 2012-7-5 19:09 發表
W技 幾好  英雄出一d高攻既物品 就可以好容易殺人

E技 傷害同減速冇咩問題  隨機既震地擊幾睇運氣@@

R技 600範圍其實係幾大到.. 我吾知=_=

T技 沒有意見 ...
咁隻英其實打團似ok
作者: 短命ξ鬼    時間: 2012-7-5 19:19     標題: 回復 3# 的帖子

未打過團戰吾識- -  但係呢隻英配住道雪架話 應該吾難殺人
作者: Crazy【賢】    時間: 2012-7-5 19:24

[quote]原帖由 短命ξ鬼 於 2012-7-5 19:19 發表
未打過團戰吾識- -  但係呢隻英配住道雪架話 應該吾難殺人 [/quote靈氣王都得
作者: Crazy【賢】    時間: 2012-7-5 19:43

吾知有無人會話哩隻英屈機= =
作者: 短命ξ鬼    時間: 2012-7-5 19:52     標題: 回復 6# 的帖子

如果比佢上到正宗呢d裝 招1技隨時打智英半條血
作者: Crazy【賢】    時間: 2012-7-5 20:16

引用:
原帖由 短命ξ鬼 於 2012-7-5 19:52 發表
如果比佢上到正宗呢d裝 招1技隨時打智英半條血
但係傷害係物理傷害計甲的........
作者: 短命ξ鬼    時間: 2012-7-5 20:41     標題: 回復 8# 的帖子

oh=0=     甘如果  爆擊架話.. 招1技會吾會+埋呢個傷?
作者: Crazy【賢】    時間: 2012-7-5 20:43

引用:
原帖由 短命ξ鬼 於 2012-7-5 20:41 發表
oh=0=     甘如果  爆擊架話.. 招1技會吾會+埋呢個傷?
爆擊係普通攻擊時既傷害    但係1技係技能輸出黎既傷害
作者: Crazy【賢】    時間: 2012-7-5 21:46

其實隻英係咪太悶........
作者: Crazy【賢】    時間: 2012-7-5 23:45

改一改左2技.
作者: siu_朗    時間: 2012-7-6 07:49

係咪唔應該太過幫隻新英所以應該唔好比天生技         
作者: Crazy【賢】    時間: 2012-7-6 10:09

引用:
原帖由 siu_朗 於 2012-7-6 07:49 發表
係咪唔應該太過幫隻新英所以應該唔好比天生技         
咁又係 天生技吾應該加俾佢.....
作者: 東涌企鵝瀨    時間: 2012-7-6 10:38

夜精靈採木個個其實應該唔係BUFF係特效=_=

4招都係幾好既攻擊技,
不過1技因為4級都係暈1.5秒同x1.7倍攻,大部分人都只會點一下
一般暈技CD就過長咁(真田本多係15秒),
初期因暈秒多就幾勁,中期就因低傷廢廢地,但後菁則變返高傷,配合其他技破千都得

2技傷害都叫做比較低,而且加咁少攻....可以調整耗魔周加攻量

3技雖然效果幾好,不過內建靈氣好似冇整數加攻...?(咁呢,JASS我唔識)

大技兩級一樣耗魔就似乎唔係幾好,CD長多幾秒都OK

係我既話就點1下1技,之後23互點,
百地就又可以配多個了
作者: 汏曖☆尛柊    時間: 2012-7-6 11:38

一技二技前期加一點
作者: Crazy【賢】    時間: 2012-7-6 12:45

引用:
原帖由 東涌企鵝瀨 於 2012-7-6 10:38 發表
夜精靈採木個個其實應該唔係BUFF係特效=_=

4招都係幾好既攻擊技,
不過1技因為4級都係暈1.5秒同x1.7倍攻,大部分人都只會點一下
一般暈技CD就過長咁(真田本多係15秒),
初期因暈秒多就幾勁,中期就因低傷廢廢地,但後菁 ...
個靈氣加攻觸發整到
作者: Crazy【賢】    時間: 2012-7-6 13:55

再修改左e技喇
作者: Crazy【賢】    時間: 2012-7-6 16:50

求評論 :handshake
作者: 道地雪梨茶    時間: 2012-7-6 19:28

sIUsIUO Yin says:

http://www.ipve.com/bbs/viewthre ... page%3D1#pid5439882
大佬
推下好無

好啦 幫你推下
作者: 道地雪梨茶    時間: 2012-7-6 19:29

1.5秒暈唔多夠
作者: Crazy【賢】    時間: 2012-7-6 19:32

引用:
原帖由 道地雪梨茶 於 2012-7-6 19:29 發表
1.5秒暈唔多夠
你想哩隻野變做單殺英-.-?
作者: ~圻~    時間: 2012-7-6 20:35

建議w技(傷害無視魔免,暈眩有視魔免)
改為整招技都有視魔免
作者: Crazy【賢】    時間: 2012-7-6 20:36

引用:
原帖由 ~圻~ 於 2012-7-6 20:35 發表
建議w技(傷害無視魔免,暈眩有視魔免)
改為整招技都有視魔免
有咩原因你咁諗既 :handshake
作者: Crazy【賢】    時間: 2012-7-6 23:48

仲有無意見.........
作者: Crazy【賢】    時間: 2012-7-7 13:40

已完成整隻英雄
作者: §MinG    時間: 2012-7-7 20:09

支持字海
作者: Crazy【賢】    時間: 2012-7-8 12:49

引用:
原帖由 §MinG 於 2012-7-7 20:09 發表
支持字海
我都吾知仲有咩野改
作者: ★D0nE★    時間: 2012-7-11 04:07

http://www.wowdb.tw/spell-12294.html  係咪係到copy
作者: Crazy【賢】    時間: 2012-7-11 07:28

引用:
原帖由 ★D0nE★ 於 2012-7-11 04:07 發表
" target="_blank">http://www.wowdb.tw/spell-12294.html  係咪係到copy
招技能說明有dd抄喇   但其他無= = 你睇下個網站點
作者: Crazy【賢】    時間: 2012-7-15 21:52

求俾意見
作者: 東涌企鵝瀨    時間: 2012-7-15 22:10

大技係靈氣加攻,基礎加攻定效果加攻?
作者: chris_sie    時間: 2012-7-15 22:31

我想講呢d英用黎做殺人英比較難罹,例如村上咁
1技暈,2技慢人,有幾可真係單殺到,
由技能組睇你隻英同村上都係依賴用閃戒,閃埋去1技暈再斬or放法術,
本身冇粉碎波or慢性毒or加移速技,好難追殺到人

我覺得你應該諗下隻英雄殺人既攻擊模式會係點,
村上冇閃戒好難埋到身暈人,你隻英俾招加移速既技會好好多
作者: Crazy【賢】    時間: 2012-7-16 02:09

引用:
原帖由 chris_sie 於 2012-7-15 22:31 發表
由技能組睇你隻英同村上都係依賴用閃戒,閃埋去1技暈再斬or放法術,

我覺得你應該諗下隻 ...
咁都好 係大技到加.
作者: Crazy【賢】    時間: 2012-7-16 02:10

引用:
原帖由 東涌企鵝瀨 於 2012-7-15 22:10 發表
大技係靈氣加攻,基礎加攻定效果加攻?
靈氣吧
作者: new健    時間: 2012-7-16 10:50

跪求比張圖黎單下機

想試下挽..吾該
作者: Crazy【賢】    時間: 2012-7-16 11:18

引用:
原帖由 chris_sie 於 2012-7-15 22:31 發表

我覺得你應該諗下隻 ...
加在大技上行不行?
作者: 東涌企鵝瀨    時間: 2012-7-16 12:19

一技無視魔免暈
另外1技攻擊力係指白字/白+綠?
作者: Crazy【賢】    時間: 2012-7-16 12:27

引用:
原帖由 東涌企鵝瀨 於 2012-7-16 12:19 發表
一技無視魔免暈
另外1技攻擊力係指白字/白+綠?
白+綠=.=
作者: 東涌企鵝瀨    時間: 2012-7-16 12:40

引用:
原帖由 Crazy【賢】 於 2012-7-16 12:27 發表
白+綠=.=
後期扣900+ =,=
想點- -

即係毛毛聖光都慳返

大技方面睇落又係好屈機

45%後期即係加二百幾攻
又回血又移速又抗性:L
仲要咁低耗魔...(你睇上杉你睇利家你睇片倉)
作者: Crazy【賢】    時間: 2012-7-16 18:12

引用:
原帖由 東涌企鵝瀨 於 2012-7-16 12:40 發表

後期扣900+ =,=
想點- -

即係毛毛聖光都慳返

大技方面睇落又係好屈機

45%後期即係加二百幾攻
又回血又移速又抗性:L
仲要咁低耗魔...(你睇上杉你睇利家你睇片倉) ...
1技計埋甲架 話明物理傷害  大技方面45%吾算多-.- 不過我降低左10%傷害

作者: abcd111    時間: 2012-7-16 21:06

1技唔係範圍暈技
2技就似村上2技吧
咁殺人能力都應該同村上差唔多
距離要好近先暈中
突擊唔算勁
應該難單殺到人
3技大技都係會類似長中前家
不過2技同大技追殺力可能過強
要試下先知
其他都算係平衡
作者: Crazy【賢】    時間: 2012-7-17 20:03

引用:
原帖由 abcd111 於 2012-7-16 21:06 發表
1技唔係範圍暈技
2技就似村上2技吧
距離要好近先暈中
突擊唔算勁
應該難單殺到人
要試下先知
其他都算係平衡 ...
但大技追殺真係好易
作者: 楠卍焰    時間: 2012-7-18 16:42

其實點解肉搏B
係唔係應該S呢
作者: Crazy【賢】    時間: 2012-7-19 22:07

引用:
原帖由 楠卍焰 於 2012-7-18 16:42 發表
其實點解肉搏B
係唔係應該S呢
因為大技加成效果
作者: 我是錢    時間: 2012-7-30 01:35

力英反而法術是S?
作者: Crazy【賢】    時間: 2012-7-30 16:33

引用:
原帖由 我是錢 於 2012-7-30 01:35 發表
力英反而法術是S?
已修改-3-
作者: Crazy【賢】    時間: 2012-8-1 12:02

引用:
原帖由 abcd111 於 2012-7-16 21:06 發表
1技唔係範圍暈技
2技就似村上2技吧
距離要好近先暈中
突擊唔算勁
應該難單殺到人
要試下先知
其他都算係平衡 ...
2技不算強吧 @@
作者: LovExU    時間: 2012-8-6 22:30

3技會唔會太勁 每隻兵都加40攻 如果改做加%會更好
作者: Crazy【賢】    時間: 2012-8-7 15:00

引用:
原帖由 LovExU 於 2012-8-6 22:30 發表
3技會唔會太勁 每隻兵都加40攻 如果改做加%會更好
改左
作者: Crazy【賢】    時間: 2013-1-6 19:17

推推
作者: K-Pop_BEAST    時間: 2013-1-6 20:59

支持
作者: Crazy【賢】    時間: 2013-1-8 07:16

引用:
原帖由 K-Pop_BEAST 於 2013-1-6 20:59 發表
支持
給點意見

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0