標題: 信長三技小改 [打印本頁]

作者: 信長魔王    時間: 2012-11-4 17:25     標題: 信長三技小改

在18LV的時候,當殺死敵方英雄時
在5秒內,3技100%爆擊,而且傷害是絕對傷害
不對以裝甲值抵擋
作者: BLACKROCK↘    時間: 2012-11-4 19:22

你肯定呢個係正信?????????
作者: 華麗的肉餅    時間: 2012-11-4 19:33

青山創念區
作者: 信長魔王    時間: 2012-11-4 20:22

引用:
原帖由 華麗的肉餅 於 2012-11-4 19:33 發表
青山創念區
請問有什麼不足要提出來,唔好只係彈一句就算
首先信長殺左人個技能先可以發動,而且只係5秒鐘
再加上人地會走,你只係可以斬到幾下,只可以當做BONUS而唔係殺著
作者: PVK    時間: 2012-11-4 20:38

無必要再改強信長,而家咁既能力已經夠強勢-__"
作者: 信長魔王    時間: 2012-11-4 22:00

引用:
原帖由 PVK 於 2012-11-4 20:38 發表
無必要再改強信長,而家咁既能力已經夠強勢-__"
小改姐,無太大影響平衡性都可以接受
作者: tintin5566    時間: 2012-11-4 22:27

爆3.5倍正常18級裝備下爆到1500,開埋2技就開多d,後期會戰多呢技識配命=必殺...一刀1500up,打三下咩人都死
作者: Crazy【賢】    時間: 2012-11-4 22:34

哩個貼88
作者: 信長魔王    時間: 2012-11-4 22:43

引用:
原帖由 tintin5566 於 2012-11-4 22:27 發表
爆3.5倍正常18級裝備下爆到1500,開埋2技就開多d,後期會戰多呢技識配命=必殺...一刀1500up,打三下咩人都死
其實依照要18LV的時候信長殺左人,先得5秒效果
而且英雄識行識走,捉完迷藏黎招技都冇左
所以我先話係BONUS
作者: 單哂3條路    時間: 2012-11-5 22:41

引用:
原帖由 信長魔王 於 2012-11-4 22:43 發表

其實依照要18LV的時候信長殺左人,先得5秒效果
而且英雄識行識走,捉完迷藏黎招技都冇左
所以我先話係BONUS
天生技咪比左你追殺本錢囉
當你斬到2下死左個 又發動天生技 又有100%爆擊
斬2下又死左個
出埋91 一個人打個ace都仲得
作者: tintin5566    時間: 2012-11-5 23:45

你有人幫你架....是但一個人幫你控一控又殺多個
作者: Crazy【賢】    時間: 2012-11-6 19:32

樓主真係智
作者: 不死的金川    時間: 2012-11-6 23:10

點會無視防具
我當一下爆2500
每秒約3下
3秒9
9x2500=天文數字
你確定係正信?
作者: citywadee    時間: 2012-11-7 02:44

樓主返返青山啦.
地球唔啱你
作者: heixing    時間: 2012-11-8 18:13

引用:
原帖由 信長魔王 於 2012-11-4 20:22 發表

請問有什麼不足要提出來,唔好只係彈一句就算
首先信長殺左人個技能先可以發動,而且只係5秒鐘
再加上人地會走,你只係可以斬到幾下,只可以當做BONUS而唔係殺著 ...
既然你已經覺得咁樣改好完美。人地話太屈你又話對面識走識隱形識閃又有隊友又要殺到人先至開到
人地話你又咁多野反駁,完全唔諗下招技會唔會太屈
咁討論黎都冇意思啦下話
信長殺完人已經有招bonus仲黎多招,姐係我加天下布武加曬速追人打人,呢招技都唔會太屈?
人地會走只係可以斬幾下,哦 18lv+天下布武+d裝+100%爆+絕對傷害,超,個個用馬場頂你,輕輕松松啦
係wor   人地識走識隱形識閃又有隊友又要殺到人先至開到
你玩信長又殺唔到殺人又冇隊友又唔識走位又唔識閃信長仲要唔識隱形
呢招技對你黎講簡直完美啦係咪呀樓主

以下為對樓主的溫馨提示:
請謹記切勿空肚食藥

記得反駁我,唔好當睇唔到
作者: 信長魔王    時間: 2012-11-10 14:23

引用:
原帖由 heixing 於 2012-11-8 18:13 發表

既然你已經覺得咁樣改好完美。人地話太屈你又話對面識走識隱形識閃又有隊友又要殺到人先至開到
人地話你又咁多野反駁,完全唔諗下招技會唔會太屈
咁討論黎都冇意思啦下話
信長殺完人已經有招bonus仲黎多招,姐係我加天 ...
只能夠講你完全冇發覺到上軍既弱勢
作者: heixing    時間: 2012-11-10 16:55

引用:
原帖由 信長魔王 於 2012-11-10 14:23 發表

上軍點樣弱勢?
作者: 紅白藍    時間: 2012-11-10 19:19

引用:
原帖由 信長魔王 於 2012-11-10 14:23 發表

上軍E+仲叫弱勢?
火狗無腦亂推都已到屈到HI HI

你識話人反駁你無point
你又有講過上軍點弱勢咩?
咪又係正個彈個 上軍弱勢 出黎

50步笑百步
作者: 信長魔王    時間: 2012-11-14 20:51

點解你地唔可以諗得正面些少??
信長喺隻GAME度係公認最難用,最考技術,最用腦,最大粒既英雄
有咁多要素,咁佢殺左人比啲BONUS佢係唔係好應該?
即係你地想本身難用既英雄要變得更難用?
作者: tintin5566    時間: 2012-11-14 23:08

唔得,笑到肚痛
信長喺隻GAME度係公認最難用,最考技術,最用腦,最大粒既英雄
作者: 信長魔王    時間: 2012-11-15 13:16

引用:
原帖由 tintin5566 於 2012-11-14 23:08 發表
唔得,笑到肚痛
看來你冇用過信長,咁冇野好講
作者: 華麗的肉餅    時間: 2012-11-15 15:51

引用:
原帖由 信長魔王 於 2012-11-14 20:51 發表
即係你地想本身難用既英雄要變得更難用? ...
引用:
唔得,笑到肚痛
點解可以咁好笑架樓主, 笑到我嘴都歪埋
作者: 不死的金川    時間: 2012-11-15 23:22

其實上軍弱熱係上一介信盃留落黎既問題
上介 聯合vs織田  
八埸有七埸win
所以先話下軍強勢 上軍弱勢
但樓主似乎道聽途說
根本唔知上軍弱勢係點黎

但當知道上軍弱勢後
下軍一早改弱左好多
上軍又改勁左好多

下軍改弱:冇田-甲 百地照訓 直招變羊...................
上軍改強:井依1技 稻雞....   寧寧2技等

但睇返上面
如果樓主係一心派膠既話
咁我廢話無謂多講
作者: Crazy【賢】    時間: 2012-11-15 23:23

喂你地仲同樓主嘈?   笑下佢好喇...
作者: 不死的金川    時間: 2012-11-16 01:31

引用:
原帖由 Crazy【賢】 於 2012-11-15 23:23 發表
喂你地仲同樓主嘈?   笑下佢好喇...
佢派下膠係要陪下佢既
唔係驚佢自卑
作者: pptppt11    時間: 2012-11-16 23:55     標題: 本多三技小改

在三技1LV的時候,當殺死非友方部隊/友方部隊被對方英雄殺死時,3技100%爆擊,而且傷害是絕對傷害x自身攻擊力10000000,持續1000000000秒(效果最多重疊10000000000次)

作者: 不死的金川    時間: 2012-11-18 01:00

不過直接1lv 爆大本算
作者: 信長魔王    時間: 2012-11-18 10:36

如果信長唔係最難用,最要技術就唔會最多人佢啲整片啦
可見信長係有改勁既空間
作者: 華麗的肉餅    時間: 2012-11-18 15:14

引用:
原帖由 信長魔王 於 2012-11-18 10:36 發表
可見信長係有改勁既空間
實在太太太太太有道理了, 令我大開眼界
作者: 不死的金川    時間: 2012-11-18 15:38

引用:
原帖由 信長魔王 於 2012-11-18 10:36 發表
可見信長係有改勁既空間
你up乜@@"
作者: 其實我介意    時間: 2012-11-18 22:02

引用:
原帖由 信長魔王 於 2012-11-14 20:51 發表
係你地想本身難用既英雄要變得更難用? ...
主觀當客觀,邊個同你公認?你唔識用賴邊個
一早有招天生技比你做bonus,你玩絕信仲有得變身添
最後,係你地想本身難用既英雄要變得更難用?
個個都唔想改(當然除左你)
咁點樣會可以變到更難用?
難道樓主你智商每日下降,肌肉日日萎縮?
如果咁不幸真係咁樣
咁我建議樓主你都係專心治療,唔好係度浪費你既人生啦
作者: 其實我介意    時間: 2012-11-18 22:06

引用:
可見信長係有改勁既空間
樓主你呢D真係goodest logic
依家咁多人跳psy隻舞
係咪代表佢隻舞最難跳,最要技術?
就算幾多人整佢d片同改唔改勁佢都係兩回事黎
作者: 不死的金川    時間: 2012-11-18 23:49

引用:
原帖由 其實我介意 於 2012-11-18 22:06 發表
依家咁多人跳psy隻舞
佢尐唔知咩理論根本九唔搭8
作者: 華麗的肉餅    時間: 2012-11-18 23:51     標題: 回復 32# 的帖子

別對平衡創念區太認真

青山病人POST 居多
作者: 信長魔王    時間: 2012-11-21 22:43

引用:
原帖由 其實我介意 於 2012-11-18 22:06 發表
依家咁多人跳psy隻舞
即係你覺得一隻毫無技術既英值得整片?
咁多人整佢既片証明信長係技術中既技術
我敢肯定冇一只英有技術得過信長
所以只係整一招平衡番隻GAME也不失為過
事實聯合軍太多人可用,織田軍來來去去都係果兩隻,仲要冇控場
作者: 其實我介意    時間: 2012-11-22 00:37

引用:
原帖由 信長魔王 於 2012-11-21 22:43 發表

即係你覺得一隻毫無技術既英值得整片?
咁多人整佢既片証明信長係技術中既技術
我敢肯定冇一只英有技術得過信長
所以只係整一招平衡番隻GAME也不失為過
事實聯合軍太多人可用,織田軍來來去去都係果兩隻,仲要冇控場 ...
又代入自己思想入人地度
你繼續啦唔阻你
作者: mwlc331    時間: 2012-11-25 04:14

信長18lv=ACE
引用:
依家咁多人跳psy隻舞
goodest

作者: tvbee    時間: 2012-11-25 10:38

信長打團戰唔洗挽啦 出一隻主力3隻法都屈哂 無視甲你知唔知一下打成1500,當你一秒打2下,你5秒打哂咪差唔多成萬,你不如搵隻英出來當

作者: 信長魔王    時間: 2012-11-25 11:58

其實你地有冇睇清楚係要殺左人先可以發動
仲有你地成日以5V1的假設根本冇野好講,5V5信長都未必殺到
就算殺到人家識行識走,唔會咁比你片到。講就係5秒實際得2秒左右
作者: 1FD    時間: 2012-11-25 13:21

下邊有很多的控埸輸出 反觀下上邊得2個控埸 同埋信長殺完發動天生技時唔係有人企定定比你打吧?

假設 殺人 吉鋼  2技 閃介 咁都冇技再追啦 咁你5秒 正常 對面1個控埸 其他sup dps 咁殺左個 其他人正常都扔晒d技去啦? 
同埋 信長偏向爆發能力英雄 佢得1招抓(唔計物品) 咁殺完有5秒的效果

但佢殺完正常都會走啦 姐係5秒=冇? 

咁樓主話加強3技 令到3技有d存在感 起馬唔會好似舊3技咁雞肋吧?? 

總結:支持 不過我睇死咁多個post改圖者冇過會接受囉

作者: 右心房    時間: 2012-11-25 14:27

樓主你太自我啦!
你認為既道理唔等於系正確既道理 !

咩叫公認最難用呢?技術不太好既人自不然認為隻隻英都難用!
最考技術?信長出忍刀 吉鋼殺人何有技術可言!   講考技術隻隻主力都考技術啦!  槍神  真田   本多  武田   炮王等等既主力...邊隻唔考技術?信長考技術等過槍神 ?
最用腦又系笑話...咩叫最用腦啊?玩隻隻英都要用腦嫁啦......姐你識分玩e隻英就用腦少d.用果隻英就用腦多d?

最後真系要吊高你....咩叫最大粒啊?下?我真系想問下你..... :o
作者: pptppt11    時間: 2012-11-25 14:37

天生技:當信長殺了敵方英雄之後,敵方大本營立刻被毀滅
作者: 其實我介意    時間: 2012-11-25 15:11

引用:
原帖由 1FD 於 2012-11-25 13:21 發表
下邊有很多的控埸輸出 反觀下上邊得2個控埸 同埋信長殺完發動天生技時唔係有人企定定比你打吧?

假設 殺人 吉鋼  2技 閃介 咁都冇技再追啦 咁你5秒 正常 對面1個控埸 其他sup dps 咁殺左個 其他人正常都扔晒d技去 ...
3技雞肋;P
作者: 信長魔王    時間: 2012-11-29 11:49

即係大家都贊成這個方案,那麼就在下個修訂版本加入
信長依隻game少缺創新,依樣唔得個樣唔得
本來一個好少既改動可以令成隻英平衡點都嘈
所以先停濟不前,過哂檔玩lol
作者: 華麗的肉餅    時間: 2012-11-29 20:47

引用:
原帖由 信長魔王 於 2012-11-29 11:49 發表
所以先停濟不前,過哂檔玩lol ...
出曬事啦喂,青山病人跑左出黎啦
作者: 其實我介意    時間: 2012-11-30 00:17

引用:
原帖由 信長魔王 於 2012-11-29 11:49 發表

根本一直都係你自以為是
黑講成白,完全睇唔出邊度令到信長平衡

btw你可以出去同話信長屈果位好好辯論下

作者: pptppt11    時間: 2012-11-30 19:42

即係大家都贊成ban樓主ip,那麼就在未來幾日實行
vlan太多on_仔,不分青紅皂白
本來ban佢ip可以令vlan質素高d都要嘈
所以vlan先停濟不前,d人過哂檔玩lol

作者: 洛雪    時間: 2012-12-1 13:47

引用:
即係大家都贊成這個方案那麼就在下個修訂版本加入
我相信樓主為himstart既後人
二人同樣有自HIGH同精神上既問題
作者: 曉之零    時間: 2012-12-3 20:20

第1件事 挽信長 曬暈裝 點都爆到千幾 上多把91 一秒都唔只1下啦
有一把91殺左人 如果會戰 我1v5都得啦
作者: 信長魔王    時間: 2012-12-4 16:39

講真你地班友乜都反,就算個idea幾好都照ban
咁有咩意思,玩番修復版c算啦
作者: 華麗的肉餅    時間: 2012-12-4 17:31

引用:
原帖由 信長魔王 於 2012-12-4 16:39 發表
望下其他帖,
引用:
不過第1點我又覺得幾好
引用:
這個真係不錯  
引用:
都幾好,不過超貴囉
引用:
叮叮刀有得諗
其實大家心水都幾清架。
作者:  InViSiBlE     時間: 2012-12-4 20:34

我極之同意信長3技需要小改

我唔係一個隨波逐流既人
作者: 其實我介意    時間: 2012-12-4 22:27

引用:
原帖由 信長魔王 於 2012-12-4 16:39 發表
你認為你個idea好好?
好心你唔好以為個世界圍住你轉啦
人地反對,你會唔會諗下自己有咩唔岩
一味話人
前面同你講左好多次
但你都當人冇道
更加扭轉人意志
其他果d我唔敢講
但你呢個 小改 d就一定唔係d乜野好idea
比人插到屁股開花都死不悔改

任然自由自我,永遠高唱我歌,走遍vlan
作者: 愛影。末日    時間: 2013-1-15 06:40     標題: 樓主的信長

只要信長殺左人就100%爆3技
2秒1下
2X1500=3000
仲要無視甲
秒法C
姐係下下要法C出血鋼?
好啦
你話人地D英會走
咁你信長殺完人有天下報武
你又有冇諗過?
加埋把91
仲唔追死人?
你估個個真田大技?
只要織田佢地加多D控場,變技,暈技
屈機
作者: zincandy    時間: 2013-1-15 12:10

引用:
原帖由 信長魔王 於 2012-11-4 22:00 發表

小改姐,無太大影響平衡性都可以接受
會戰果陣有邊個得閒會走? 會戰你斬死隻輔手追住隻主力斬唔洗5秒 可能1秒都玩完
作者: 台山大公    時間: 2013-1-15 13:59

抄1 o L 既
作者: MiaBaby-_    時間: 2013-1-15 19:56

有點兒似絕信
作者: msf96a851    時間: 2013-1-16 08:52

信長3技本身就又爆擊又加攻速 比其他爆擊勁好多 仲要再加強OK算
100% 爆擊 都算 高甲D 應該頂到
絕對傷 你ONJ? 咁搞法織田求奇出隻強慢英EG 道3 正信 馬場都秒?

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0