標題: 插眼的藝術(非教學) [打印本頁]

作者: spiker    時間: 2013-6-12 18:47     標題: 插眼的藝術(非教學)

之前講過︰
2次.我用咩英(包括點樣點技)
2次.我點出符文、Mastery、Spell、物品
2次.Support的3條規則
1次.Support同ADC的分工
1次.Clairvoyance的作用
1次.Support的醫傷效果
1次.Support的第1條規則的詳細說明,0食兵

我玩咁多場LOL,D人都係唔插眼,有D係唔願意,有D係冇能力,就算佢地真係插眼,數量永遠少得可憐,根本同冇插毫冇分別。

係對線期間,雙方的Outer塔仲係到果陣,5隻眼係最安全的︰
->1隻係河的草位;1隻係河的入口;1隻係河的龍位;2隻係路線側邊的2個草位
->作用都係防Gank、可普攻、出鎖定技、了解敵人位置等等

但係冇support一開始會有咁多$,每3分鐘出5隻眼的,所以我會咁做︰

Step 1: 我會用Mastery拎1隻探險眼,再買4隻綠眼。見到敵將後係草位插探險眼,之後插1隻眼係前草或後草(視乎兵線),另1隻係河位(3選1都係視乎兵線),重覆2次。

Step 2: 我會出眼石,夠$就買多隻綠/紅眼,1隻插前草或後草,1隻係河的入口或草位(視乎兵線),另1隻係龍位,重覆2次(第2次插少隻眼係河位)

Step 3: 當我出到紅眼石,就會瘋狂買眼,我有幾多隻眼,就插幾多個位,下路最多插5隻。
注意︰一般E個時候,下路其中1座塔已經炸左,又或者對線期已結束。

對線期間的安全程度︰
眼睛數量 = 級別 = 功能
0至1 = 紅 = 危險! 請留在塔中食兵
2      = 黃 = 安全,可放心食兵,但係唔建議兵線推過河位
3至5 = 綠 = 非常安全,可放心拆塔

係對線期間,我方壓到入敵方Inner塔果陣(又或者相反)

-> 冇咩好講,有眼就插,插河就一定要,跟住要插自己/敵方Jungle,務求要成條河同Jungle都要見到晒,咁先可以防Gank。

係後期,唔再對線果陣︰

-> 每1/4個Jungle要5隻眼,每條河要2隻眼,總共24隻眼(每3分鐘洗1575金)就可以睇雲成張地圖

-> 我就會咁出的,10隻綠眼+紅眼石+眼藥水+CV = 15隻眼
-> 如果要MH,插完眼馬上Recall馬上買多10隻綠眼再插

對線期間的安全程度︰
眼睛數量 = 級別 = 功能

0至3     = 極危險     = 雷達失靈! 請留在塔底或基地內
4至8     = 危險        = 只適合會戰,且要時刻提高警覺
9至13   = 安全        = 可放心推塔+會戰
14至22 = 非常安全 = 可進行Backdoor
>23        = MH         = 全球衛星定位系統上線! 顯示所有敵人。

E場Rank對面有Eve,搞到我作最偉大的犧性,犧性晒所有的$,每3分鐘買10隻紅眼,看圖98

作者: 極死●朽木    時間: 2013-6-12 19:14

將75塊錢運用到極致
作者: spiker    時間: 2013-6-12 20:44

有冇人可以放張插眼圖上尼?
作者: Awakening.    時間: 2013-6-12 23:00

根本有小小無謂

樓主又開POST賜教啦

見你啲圖都有五六隻眼插晒點開戰呢請問

唔好同我講拉對面去眼位開戰 人地出先知逼你開戰你插晒你何來再有時間出多一兩隻眼提供視野比全隊?
作者: 【BY2】    時間: 2013-6-12 23:02

400 125 。。。。。。。。。
作者: Awakening.    時間: 2013-6-12 23:07

樓主你咁講法你不如開埋傳送插眼提供視野

我係敵人隻JG 出支先知 前期會笑7你 後期堆人逼你開龍戰ACE埋你

傳送出黎插眼呀笨
作者: 【BY2】    時間: 2013-6-12 23:53

基本上敵人一個野區2個眼就夠,10隻75根本拖sup裝。

冇錯視野係重要,但係裝備更重要!
作者: No-competitor    時間: 2013-6-13 01:29

我覺得出一個眼石就夠
作者: 極死●朽木    時間: 2013-6-13 01:40

引用:
原帖由 No-competitor 於 2013-6-13 01:29 發表
我覺得出一個眼石就夠
一個眼石除非你大順風如果吾係就gg
作者: spiker    時間: 2013-6-13 01:54

引用:
原帖由 Awakening. 於 2013-6-12 23:00 發表
根本有小小無謂
樓主又開POST賜教啦 ...

見你啲圖都有五六隻眼插晒,點開戰呢請問
答︰我根本唔明你問咩,點會同你講「拉對面去眼位開戰」呢?

人地出先知逼你開戰,你插晒,你何來再有時間出多一兩隻眼提供視野比全隊?
答︰我插13隻眼係人地JG -> 馬上recall -> 買10隻眼 -> 出街插自己JG -> 夠時間的

引用:
原帖由 【BY2】 於 2013-6-12 23:02 發表
400 125 。。。。。。。。。
我唔明點解對手Taric連眼石都無,眼藥紅眼,對面5條友都唔色出,好似唔知係咩尼咁的。
引用:
原帖由 Awakening. 於 2013-6-12 23:07 發表
樓主你咁講法你...
不如開埋傳送插眼提供視野
答︰傳送係自私Spell,輔助唔到人,不會出

我係敵人隻JG 出支先知 前期會笑7你
答︰點前期法? 1開波先知? $75出2水or 1眼?

後期堆人逼你開龍戰ACE埋你
答︰點逼法? 唔明

傳送出黎插眼呀笨
答︰同第1條答案一樣
引用:
原帖由 【BY2】 於 2013-6-12 23:53 發表
基本上...
敵人一個野區2個眼就夠,10隻75根本拖sup裝。
答︰敵人2個野區4眼,照咁睇你會出4至9眼。分析安全級別︰危險至安全 = 會戰無問題,推塔不建議

冇錯視野係重要,但係裝備更重要!
答︰「D人都係唔插眼,有D係唔願意,有D係冇能力,就算佢地真係插眼,數量永遠少得可憐,根本同冇插毫冇分別。」的原因

引用:
原帖由 No-competitor 於 2013-6-13 01:29 發表
我覺得出一個眼石就夠
分析安全級別︰極危險 = 雷達失靈! 請留在塔底或基地內

作者: No-competitor    時間: 2013-6-13 02:02     標題: 回復 9# 的帖子

我覺得夠羅;因為次次我打親sup都係冇乜點輸
作者: 極死●朽木    時間: 2013-6-13 02:13

引用:
原帖由 No-competitor 於 2013-6-13 02:02 發表
我覺得夠羅;因為次次我打親sup都係冇乜點輸
如果對面SUP 識得插眼, 可能一隻眼就反勝不過.................冇咩人真心玩SUP, 真係好悶= ="
作者: No-competitor    時間: 2013-6-13 02:14     標題: 回復 12# 的帖子

死又係死前邊;肥又係最難肥個個~.~
SUP真係好悶
作者: 極死●朽木    時間: 2013-6-13 02:25

引用:
原帖由 No-competitor 於 2013-6-13 02:14 發表
死又係死前邊;肥又係最難肥個個~.~
SUP真係好悶
D人痴到.... 話我SUP 冇輸出, 吾夠坦,做咩吾插眼,吾保AD?

又要輸出, 又要坦.... 玩咩= =" 以為我蓋倫SUP?

成個下路水道都係光佢話吾夠眼=,=
大佬,我PING 左燈話有人GK , 你仲吾走, 吾通送兩個頭-,-?
作者: No-competitor    時間: 2013-6-13 02:26     標題: 回復 14# 的帖子

出隻塔里克都夠坦啦
作者: 極死●朽木    時間: 2013-6-13 02:28

引用:
原帖由 No-competitor 於 2013-6-13 02:26 發表
出隻塔里克都夠坦啦
AD: 塔里克,只會坦幹嗎, 都不打人? 沒有輸出。  < 低端的話。
作者: No-competitor    時間: 2013-6-13 02:30     標題: 回復 16# 的帖子

咁都要睇隻AD出咩架姐
作者: spiker    時間: 2013-6-13 09:19

想問你地,插眼同裝備你地點平衡呢?
作者: ﹑淺κˇ    時間: 2013-6-13 10:46

又想賜教,上期人地問完你都未答,又想開賜教post???

128樓 做咩唔應人?人地咁有心回應你

作者: Awakening.    時間: 2013-6-13 12:46

你插晒啲眼人地去暗位開你戰你仲邊有眼呀 等比人ACE啦傻仔
人地出左先知清晒你眼你開戰果陣都提供唔到視野啦

我相信佢敵人就算知先開戰都冇時間清你眼啦

作者: 1a1a    時間: 2013-6-13 13:10

插眼係一門高深ge學問
要根據當時ge形勢,而需要不斷變化你插眼既位置,吾係死插某一個位就得
如果插得好.一個紅石眼+真知已經足夠
:handshake
作者: shui541    時間: 2013-6-13 15:59

舊POST唔應開新POST
作者: shui541    時間: 2013-6-13 16:03

不過今次既POST比上POST質素好D

除左最後果句
每3分鐘買10隻紅眼<<<
作者: 極死●朽木    時間: 2013-6-13 18:08

引用:
原帖由 shui541 於 2013-6-13 16:03 發表

除左最後果句
每3分鐘買10隻紅眼
3 分鐘十隻
平均3 分鐘1250。
你果場都四十分鐘,計你二十分鐘開始紅眼戰,

20/3=6次買十隻眼

6*1250=7500
------------------------------------------------
你講真定假( 我數學好差)
作者: Awakening.    時間: 2013-6-13 21:07

引用:
原帖由 極死●朽木 於 2013-6-13 18:08 發表
3 分鐘十隻
平均3 分鐘1250。

20/3=6次買十隻眼

6*1250=7500
------------------------------------------------
你講真定假( 我數學好差) ...
佢打top玩sup mode 我地呢啲凡人係唔會明 已經火星左
作者: 武撞    時間: 2013-6-13 21:28

天材
放重點位置好嗎?差唔多同一個位插幾隻   完全無腦燒錢
你到底銅幾

作者: 愛作夢的人    時間: 2013-6-13 21:38

次次見親你既post都有獨特見解.

作者: therock120    時間: 2013-6-14 03:34

又話0兵sup
作者: spiker    時間: 2013-6-14 07:01

引用:
原帖由 Awakening. 於 2013-6-13 12:46 發表
你插晒啲眼, ...
人地去暗位開你戰,你仲邊有眼呀? 等比人ACE啦傻仔
答︰
.再多的眼都無可能睇晒成張圖,雖然所有玩家都想MH,但係夢想同事實係2回事(除非你可以自由穿梭夢想與事實)。
.至於你問我眼,你好似計漏左我個偵察術BO
.至於比人ACE,我地ACE左人,sorry

人地出左先知清晒你眼,你開戰果陣都提供唔到視野啦
答︰佢色清我地唔色搞佢架咩? 眼白白睇住D眼送$? 唔會! 開戰果陣無視野? 你好似計漏左我個偵察術BO

我相信佢敵人就算知先開戰都冇時間清你眼啦
答︰唔明,你前後好似自相矛盾咁
引用:
原帖由 1a1a 於 2013-6-13 13:10 發表
插眼係一門高深ge學問
要根據當時ge形勢,而需要不斷變化你插眼既位置,
答︰岩! 我有咁做。

吾係死插某一個位就得
答︰我冇死插某一個位。

如果插得好.一個紅石眼+真知已經足夠
:handshake ...
答︰分析安全級別︰極危險 = 雷達失靈! 請留在塔底或基地內
引用:
原帖由 shui541 於 2013-6-13 16:03 發表

除左最後果句
每3分鐘買10隻紅眼
對手係EVE,無計 (為左佢我地要犧性好多野)
引用:
原帖由 極死●朽木 於 2013-6-13 18:08 發表
3 分鐘十隻
平均3 分鐘1250。

20/3=6次買十隻眼

6*1250=7500
你講真定假( 我數學好差) ...
果場得到的$ = 12,445
紅眼石          = 1550
賢者之石      = 700
加錢冰杖      = 1600
機動隊長鞋   = 1750
剩餘$           = 12,445 - 1550 - 700 - 1600 - 1750 = 6845

$6845 / $125 = 54隻紅眼(未計有D出綠眼有D用左Oracle)

即係我買左10隻眼5次左右

作者: RaNd.    時間: 2013-6-14 11:31

每次有人問樓主係銅幾 佢都會選擇性回答
總結: 樓主一係**侮辱成份**+廢柴 一係就假膠
作者: Awakening.    時間: 2013-6-14 15:53

引用:
原帖由 RaNd. 於 2013-6-14 11:31 發表
每次有人問樓主係銅幾 佢都會選擇性回答
總結: 樓主一係**侮辱成份**+廢柴 一係就假膠
佢係根本冇回答過聽講佢rank都未打到
作者: Awakening.    時間: 2013-6-14 15:55

引用:
原帖由 spiker 於 2013-6-14 07:01 發表

人地去暗位開你戰,你仲邊有眼呀? 等比人ACE啦傻仔
答︰
.再多的眼都無可能睇晒成張圖,雖然所有玩家都想MH,但係夢想同事實係2回事(除非你可以自由穿梭夢想與事實)。
.至於你問我眼,你好似計漏左我個偵察術BO
. ...
睇下人地比賽死啦

你冇野視打鬼咩 你都識出先知你咁插眼法人地比你快清眼你都收檔

真係前世未比人插過

開名未呀垃圾
作者: Yin520.    時間: 2013-6-14 15:59

樓主LOL玩開邊個服 我需要這樣強大的SUP
留下你的名字吧
作者: spiker    時間: 2013-6-14 16:10

不如你地Show下你地係點樣插眼啦,一張圖OK
Rank問題︰
你地又話我銅牌仔,又話我Un-rank Boy,我有咩好答,你地繼續問下啦,答唔答就……
作者: shui541    時間: 2013-6-14 16:22

唔係囉 佢又講到自己d咩偵察術又幾勁 姐係有意識估到人咩位
咁有意識仲有咩必要插咁多眼 3隻都夠啦
上個post仲話自己點樣死點樣死 咁有意識都會係咁死? 好矛盾喎

唔係話唔想支持你呀 你咁樣選擇性回答 又唔肯聽人講 真係搞到神憎鬼厭
咁仲開咩post姐
作者: Awakening.    時間: 2013-6-14 17:29

引用:
原帖由 spiker 於 2013-6-14 16:10 發表
不如你地Show下你地係點樣插眼啦,一張圖OK
Rank問題︰
你地又話我銅牌仔,又話我Un-rank Boy,我有咩好答,你地繼續問下啦,答唔答就……
插眼係機械式?唔通對面人馬JG插近草?定係咩裝都唔出用黎出晒眼呀 ad都比人殺左啦
作者: spiker    時間: 2013-6-14 18:28

引用:
原帖由 shui541 於 2013-6-14 16:22 發表
唔係囉  ...
佢又講到自己d咩偵察術又幾勁 姐係有意識估到人咩位
答︰
.你搞笑啊? 用偵察術(Clairvoyance)勁關意識咩春事? 雨景意識?
.我用CV有時係完全唔知敵人係邊,於是神V,求其點一個位尼照;有時係見到/好似見到有人係附近,於是係果個位附近簡1個位尼照。並唔係咩「有意識估到人咩位」OK?

答︰
.你以為眼只係比自己睇? 眼係比5人一齊睇架LO! 我見到唔=人地見到
.唔好同我講丁(Ping)下就得,咁只係警告隊友小心果一帶,而唔係真係見到
玩家好想有MH,但係都只是夢,要實現就要support的偉大付出
上個post仲話自己點樣死點樣死 咁有意識都會係咁死? 好矛盾喎
答︰你第1句已經錯得離行離勒,E句唔知點答你。

唔係話唔想支持你呀 你咁樣選擇性回答 又唔肯聽
答︰你自己的句子都咁有問題,你想我點回答你呢?

引用:
原帖由 Awakening. 於 2013-6-14 17:29 發表
插眼係機械式?唔通對面人馬JG插近草?定係咩裝都唔出用黎出晒眼呀 ad都比人殺左啦
我簡單答你,早期河同草都各至少要1隻眼(多D都得),後期你有鞋+2件加錢+眼石的話,所有$出晒眼就OK,果場Eve就係因為我插左5X隻紅眼所以win左+搶honor

作者: 武撞    時間: 2013-6-14 18:51

唔係呢 我真係覺得你既牌位應該好低
因為我覺得你講既野真係完全唔make sense
而你自己又好high咁樣回覆我地
但你又唔敢同人講你咩elo
好冇說服力!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
姐係如你果銅5  之後黎教我玩sup
我會覺得好無說服力
作者: Awakening.    時間: 2013-6-14 18:58

得啦 sup得插眼先做到全隊效益?裝做唔到?

sup三裝都有全隊效益 再幫自己加能力/血量 好過你係咁插眼到頭來有啲不必要既浪費
作者: spiker    時間: 2013-6-14 19:15

引用:
原帖由 Awakening. 於 2013-6-14 18:58 發表
得啦  
sup得插眼先做到全隊效益?
答︰插眼係Support的天生工作,做唔到=Uninstall;GPS係Support的最高境界,做唔到=唔緊要。

裝做唔到?
答︰裝都得! 我玩好多場,冇裝冇人怪你,冇眼4人Report你,2必選1的話,你點簡?

sup三裝都有全隊效益 再幫自己加能力/血量 好過你係咁插眼到頭來有啲不必要既浪費
答︰邊三裝? 請問!

作者: shui541    時間: 2013-6-14 19:56

引用:
原帖由 spiker 於 2013-6-14 18:28 發表

佢又講到自己d咩偵察術又幾勁 姐係有意識估到人咩位
答︰
.你搞笑啊? 用偵察術(Clairvoyance)勁關意識咩春事? 雨景意識?
.我用CV有時係完全唔知敵人係邊,於是神V,求其點一個位尼照;有時係見到/好似見到有人係附近,於是係果個位附近簡1個位尼照。並唔係咩「有意識估到人咩位」OK?

答︰
.你以為眼只係比自己睇? 眼係比5人一齊睇架LO! 我見到唔=人地見到
.唔好同我講丁(Ping)下就得,咁只係警告隊友小心果一帶,而唔係真係見到
玩家好想有MH,但係都只是夢,要實現就要support的偉大付出
答︰你第1句已經錯得離行離勒,E句唔知點答你。

唔係話唔想支持你呀 你咁樣選擇性回答 又唔肯聽
答︰你自己的句子都咁有問題,你想我點回答你呢?
死雞撐飯蓋 你根本就唔識答

每次俾人講中 最叻就係否定晒人地既野 得自己岩

先否定第一句 再答我下面果D=無厘頭 你係得既

竟然為左要自己岩 將CV屈成唔關意識事既技

你中意點就點啦 係阿係阿 無意識都照中人 巧巧運阿

咁俾你照到都無用啦 你估真係得你隻眼勁咩 1個睇唔到 第2個都睇到啦
咁你照返果度有乜意義 神乜鬼

插完眼都見唔到 又話PING無用  不如唔好插啦咁
係咪真係要你親至目睹先係真? 有意識架嘛 估都估到個大概啦

唔單止我句子有問題阿 個個人都有問題啦差唔多個個留言都係泥駁你既 你咪又係選擇性回答

作者: shui541    時間: 2013-6-14 20:09

引用:
原帖由 spiker 於 2013-6-14 19:15 發表

sup得插眼先做到全隊效益?
答︰插眼係Support的天生工作,做唔到=Uninstall;GPS係Support的最高境界,做唔到=唔緊要。

裝做唔到?
答︰裝都得! 我玩好多場,冇裝冇人怪你,冇眼4人Report你,2必選1的話,你點簡?

sup三裝 ...

幫埋佢答你添阿

插眼只係SUP基本工 就因為SUP大多數既錢都拎左去買眼 所以出唔到裝都唔會有人特別怪佢

咁無眼點會唔俾人REPORT? 不過就算係咁 都唔代表你要將全部錢掉晒去買眼

GPS唔係SUP最高境界 會戰保住後排先係SUP既精髓

就算俾你掌握晒敵人既去向 你唔識點樣保住你既CARRY 會戰都係會輸

其實你觀念真係好差 樣樣野都搞錯晒

求下你唔好再開有關SUP既POST

作者: 【BY2】    時間: 2013-6-14 20:16     標題: 回復 40# 的帖子

你唔識取舍?

紅寶石眼+400+自己帶5個75,基本上夠做!

回城時先買裝備再買眼。

你以為全隊只有sup要買眼既咩?

基本上apc top出門之後都會帶1-2個眼來分擔視野工作。

每次打大後期,你以為sup做好視野、gps、全圖就完?

冇皇冠人地5個sup開皇冠你冇閃現走到?\冇裝備你點頂?

你咩牌子呀?牌又唔講同冇牌渣車有乜分別?

冇牌渣車姐係你唔講自己銅幾、銀、金、再上小小基本上唔會有人來睇你篇廢文!

你真係來派膠。
作者: Awakening.    時間: 2013-6-14 20:39

根據樓主回應既態度我深信樓主應該係小學家禽 錯都唔認
作者: 武撞    時間: 2013-6-14 20:41

如果你未打過rank
你都可以show 你ng輸多過贏幾多嫁姐 贏多過書先岩
作者: Awakening.    時間: 2013-6-14 21:32

引用:
原帖由 武撞 於 2013-6-14 20:41 發表
如果你未打過rank
你都可以show 你ng輸多過贏幾多嫁姐 贏多過書先岩
統計果到會show勝率 樓主好似post過rank圖

不過我求其去鑽石搵個pro sup例如mistake咁入佢個pro file再cut戰績圖唔比名都可以話我打嫁啦
作者: 峰仔=)    時間: 2013-6-14 22:31

又唔洗咁多真眼......
作者: ♔ParkJiyeon.    時間: 2013-6-15 14:57

其實... 插哂要開戰果個位置 就得=.=
例如打巴龍
你放系四鬼紅buff 上路三角咪得(藍隊)
作者: Awakening.    時間: 2013-6-15 15:52

樓主被插到菊花都冇埋已深潛打rank準備上銅四
作者: TomDom028    時間: 2013-7-11 01:00

http://www.youtube.com/watch?v=0F_UoEHYrks
Do You Understand?
閣下堅守原則,可為無人能敵
如果你去做特首
http://www.youtube.com/watch?v=vRMSrwyFwnM
6:26
作者: 朽木★白哉    時間: 2013-7-11 01:40

引用:
原帖由 TomDom028 於 2013-7-11 01:00 發表
http://www.youtube.com/watch?v=0F_UoEHYrks
Do You Understand?
閣下堅守原則,可為無人能敵
如果你去做特首
http://www.youtube.com/watch?v=vRMSrwyFwnM
6:26
推完舊post未
作者: 謝300    時間: 2013-7-11 04:13

.何必咁樣罵人地呢. 大家意見唔岩味唔好傾LO. 無必要咁做.
人地打100幾隻字係想分享自己概心得者都係.
作者: 朽木★白哉    時間: 2013-7-11 10:20

引用:
原帖由 謝300 於 2013-7-11 04:13 發表
.何必咁樣罵人地呢. 大家意見唔岩味唔好傾LO. 無必要咁做.
人地打100幾隻字係想分享自己概心得者都係.
冇人鬧佢喎
大家都係理性討論
作者: GarieOvO    時間: 2013-7-11 23:19

過份運用眼啦
前期根本只要放係草位就0K
只要睇到草位出黎暗殺你
就可以啦

後期眼都唔洗咁多
只要係把龍同下野怪區視野睇到
就可以

呢個係我個人意見
有咩意見可以傾下
作者: 波士    時間: 2013-7-13 11:52

玩sup lux 只帶兩隻眼出街 之後所有錢出AP裝
作者: -Makiyo.Ka.    時間: 2013-7-13 12:41     標題: 回復 55# 的帖子

同我有D似 試過肥過隻MID
作者: 波士    時間: 2013-7-13 13:04     標題: 回復 56# 的帖子

先出雙跳錢 再上X書(有20層個本)
再亂咁開W/R 幫手
已經高AP過中路AP法師
作者: 波士    時間: 2013-7-13 13:50

AP sup Lux
作者: zincandy    時間: 2013-7-13 23:18

好認真 你點樣插到全圖眼 求指教可以?
作者: §Y◎U♂    時間: 2013-7-14 16:03

wa頂
佢食左3兵/眼
如果係兵咪肥哂
另外樓主又賜教?
作者: gcvlakyQ    時間: 2013-7-14 20:02

對面是傻子嗎?  不會出先知藥水
竟然對面會有人  唔食藥水

跟本對面傻子  你先有機會 在地圖有咁多視野 咁理想

樓主太理想化啦
你估後期SUP 重長期一個人行咩?

作者: spiker    時間: 2013-7-15 21:02

引用:
原帖由 gcvlakyQ 於 2013-7-14 20:02 發表
對面是傻子嗎?  不會出先知藥水
竟然對面會有人  唔食藥水

跟本對面傻子  你先有機會 在地圖有咁多視野 咁理想

樓主太理想化啦
你估後期SUP 重長期一個人行咩? ...
唉我都唔知講咩好,對面真係班白X仔,冇眼,冇先知,不解
作者: -Makiyo.Ka.    時間: 2013-7-15 21:30     標題: 回復 62# 的帖子

甘你米姐系打蕃薯囉
作者: spiker    時間: 2013-7-15 21:51

引用:
原帖由 -Makiyo.Ka. 於 2013-7-15 21:30 發表
甘你米姐系打蕃薯囉
who is

蕃薯?

作者: Awakening.    時間: 2013-7-15 22:02

引用:
原帖由 -Makiyo.Ka. 於 2013-7-15 21:30 發表
甘你米姐系打蕃薯囉
樓主心智大約同六歲冇咩分別
作者: -Makiyo.Ka.    時間: 2013-7-15 23:03     標題: 回復 65# 的帖子

睇黎佢系蕃薯之一
作者: spiker    時間: 2013-7-15 23:04

引用:
原帖由 Awakening. 於 2013-7-15 22:02 發表
樓主心智大約同六歲冇咩分別
又不解釋? 咁你的心智低過6

歲,係咁

作者: Awakening.    時間: 2013-7-15 23:52

引用:
原帖由 spiker 於 2013-7-15 23:04 發表

又不解釋? 咁你的心智低過6歲,係咁
小學生都唔捉字啦 我同#66心智under6歲?何以見得?
作者: -Makiyo.Ka.    時間: 2013-7-16 00:18     標題: 回復 68# 的帖子

佢五系講你炸咩 點解關埋我事
作者: spiker    時間: 2013-7-19 12:16     標題: 我由尼/FF啦!

講堅,我玩咁耐ADC,見到5位令我燥底的Support︰
第一位(Sona),一開波眼都冇隻,出左見藍水晶,我說︰「冇眼? 傻架?」,Sona說︰「咁你又無? 成個傻X咁」

第二位(Janna),我叫佢插眼,佢話︰「STXU!又唔見你地插? 我唔可以只係得我1個人插眼架」

第三位(Taric),我叫佢插眼,佢話︰「咩你覺得我好富有咩? 成日點我插眼。」但係佢成身神裝,郤1隻眼/眼石都無

第四位(Leona),佢好主動咁送頭比敵人,之後我都未話佢Don't Feed,佢就同我講︰「你好嗎? 唔色Engage架?」

最後一位(Soraka),我叫佢咪放Starcall,佢話︰「Shut your .... UP,X傻X,幫你食兵仲係到嘈3嘈4,你估我幫你係鳳只架? 睇下你個X樣,我E+就掃晒你D兵,吹咩? Port我下笨。」

以上,我Mute左1位,Report左3位,當中1位比人Ban左

作者: 白目博士    時間: 2013-7-25 20:22

引用:
原帖由 spiker 於 2013-7-19 12:16 發表
講堅,我玩咁耐ADC,見到5位令我燥底的Support︰
第一位(Sona),一開波眼都冇隻,出左見藍水晶,我說︰「冇眼? 傻架?」,Sona說︰「咁你又無? 成個傻X咁」

第二位(Janna),我叫佢插眼,佢話︰「STXU!又唔見你地插? 我唔可以只係得我1個人插眼 ...
大家都遇過 只不過你玩遠攻人地就要買眼sup你? 雖然9成都玩eu流 sup唔買自己唔識食幾波翻去補裝買兩隻眼? 有Sup唔係必然嫁 自己都要變通下  不過樓主講自己咩區未 唔好再局部地區性眼殘

利申:白金2
作者: spiker    時間: 2013-8-10 20:17

引用:
原帖由 白目博士 於 2013-7-25 20:22 發表
大家都遇過 只不過你玩遠攻人地就要買眼sup你? 雖然9成都玩eu流 sup唔買自己唔識食幾波翻去補裝買兩隻眼? 有Sup唔係必然嫁 自己都要變通下  不過樓主講自己咩區未 唔好再局部地區性眼殘

利申:白金2 ...
唔好意思! 買眼插眼係全LOL所有support的宿命,唔接受的就唔好打support

(小弟接受這命運)
作者: 【BY2】    時間: 2013-8-10 23:46     標題: 回復 72# 的帖子

咩區?
作者: Awakening.    時間: 2013-8-11 13:01

引用:
原帖由 【BY2】 於 2013-8-10 23:46 發表
咩區?
unrank點答你姐

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0