標題: The World rpg S3 0.06 [打印本頁]

作者: abc3384    時間: 2013-7-18 16:04     標題: The World rpg S3 0.06

The world rpg S3 0.06d
    ( 由於本人無法上傳圖片,想睇遊戲圖片自己入場吧!)
    ( F9 有詳細介紹 ,大家最好下)

選英 :按方向鍵
按左  ---- 力英  
按右  ---- 敏英  (遊戲預設 : 第一個晝面)
按下  ---- 智英  ( 右 2 牧師)

右上角有個表可以睇到 [ 左至右 ]
玩家名
英雄
疲勞值

指令 :
-str (1 - 12)
-agi (1 - 12)
-int (1 - 12)
-cam hold         固定視野
-cam hold off    取消固定視野
-save
-load
-clean map
-roll
-recall               自殺

重生地右下方有兩個轉送點 :
1) 洞口 ---- Level 1 - level 80
2) 另一個轉送點 level 80 - level 200
  ( 其中一個區域有 level 350 入口-------自已揾下)

level 1 - 10 區唔會掉裝備,只有任務物品。 10 level 以上區域至會掉裝備

任務:
無等級限制(區域有等級限制)可重複接任回任
    (只需要睇清楚任務要求)
高 level 區域任務 npc 並不是全部都是任務睇清楚

save 左隻英唔會消失,
但係可以save 幾多次我唔知(有代查証)。               
---------------------------------------------
PS : 防掛機系統:疲勞值 =100 時會有一個問題
      回答時一定要咁 ---->
'-'
      Ex :  1 + 2 = '-3'

F9 右邊果行第2個有講
      太耐時間無答 or 答錯太多次 , 英雄就會(殲滅/消失不見)

( 1 - 1.5 分鐘咁上下時間)

地圖下載:

作者: leolau23165    時間: 2013-7-18 19:16

正圖!! 多謝樓主分享
作者: abc3384    時間: 2013-7-18 20:33     標題: 回復 2# 的帖子

遲D 會寫任務內容同回任要求。
作者: ae18861    時間: 2013-7-18 21:39     標題: 回復 3# 的帖子

一起玩吧@@我認為這rpg不錯,沒有完成任務也能玩
召王攻略,f9有更詳細說明但沒有說地點
第一隻raid boss用3件白粉召,在80lv區廢船那裡召
而第4隻raid boss 用4件綠粉召個隻,在200lv區中間火山那裡召
附加一點遊戲圖

作者: abc3384    時間: 2013-7-19 10:16     標題: 回復 4# 的帖子

重生地 [ 任務 npc  ] 既任務  , 回報後全部都係------- 經驗
作者: ae18861    時間: 2013-7-19 12:36

ABC幾時帶玩
作者: abc3384    時間: 2013-7-19 15:16     標題: 回復 6# 的帖子

想快既你可以 pm [ leolau23165 ]  , 我知佢同佢個朋友剛開始玩無耐 .
試下約佢一齊玩 , 如果想揾我一齊玩 , 就要耐心啲等我月頭上線囉 !
作者: ae18861    時間: 2013-7-19 16:54

其實我就係佢個朋友 咁我地耐心等你啦
作者: ★κιssζ-_    時間: 2013-7-19 17:23

幾好玩咁wor 支持
作者: abc3384    時間: 2013-7-19 18:06     標題: 回復 8# 的帖子

又會咁橋................
果個 英文翻譯版 我上魔獸 Bette 無意中見到入人地場 down 返黎 ,
點知第二次入場人地問幾多 Lv  , 我話佢知 Lv33 (剛剛玩果陣) ,
即刻乜都無講彈左我走..........
我估佢地想揾人幫手打勁野。
作者: leolau23165    時間: 2013-7-19 21:33

ae佢玩到300幾lv
有機會ge話約埋一齊玩!
作者: abc3384    時間: 2013-7-20 09:42     標題: 回復 11# 的帖子

如果我最近唔係冇乜時間玩 , 一早就400 Lv 啦.....
作者: 愛蓮說    時間: 2013-7-20 16:07

我想問有無得轉職ga.....
作者: abc3384    時間: 2013-7-20 17:15

可能有.......不過未証實 . 等我試過再話你知.
作者: 紫璇    時間: 2013-7-21 10:27

似好玩,似姐 放多幾張圖黎吸引下人好wo
作者: abc3384    時間: 2013-7-21 12:34     標題: 回復 15# 的帖子

我都想放遊戲圖片,不過我唔識放。
作者: abc3384    時間: 2013-7-21 15:51

我係韓文網站度 copy 出黎既圖,玩緊既唔係本人
作者: aesopn28304    時間: 2013-7-21 16:53

25956853入我rc 玩la=]
作者: abc3384    時間: 2013-7-21 17:04     標題: 回復 18# 的帖子

你個 RC 長期有人嗎?我唔想入鬼影RC (鬼影都無隻既 RC )
作者: aesopn28304    時間: 2013-7-21 17:10

-.-just1人要唔要? 日日上加我
作者: abc3384    時間: 2013-7-21 17:34     標題: 回復 20# 的帖子

下次我用RC玩 rpg 個陣,就加你好友已記底你既RC。
作者: ae18861    時間: 2013-7-22 12:17

我想知點pvp人同埋可唔可以整個raid bosses d翻譯出野,thx abc
作者: abc3384    時間: 2013-7-22 20:11     標題: 回復 22# 的帖子

其實有啲指令我無放出黎,等我揾番啲指令出黎先至再算。
作者: aesopn28304    時間: 2013-7-23 11:01

如果有人玩 入我rc la 我200lv 上...
作者: ae18861    時間: 2013-7-24 08:16

已更新一點遊戲圖在4#
作者: abc3384    時間: 2013-7-24 13:33     標題: 回復 25# 的帖子

點解用你比我既圖片會放唔到出黎,你又得呢.................
作者: andyleung97    時間: 2013-8-4 16:16     標題: 回復 26# 的帖子

http://thumbsnap.com/
作者: timli123    時間: 2013-8-4 17:57

點解我打到d藍裝但上唔到身 我夠lv
作者: abc3384    時間: 2013-8-4 20:48     標題: 回復 28# 的帖子

裝備有分別
          法師裝備
          近攻英裝備
          遠攻英裝備
    大至上係咁分 , 你既英係法師 { 近攻英裝備} 係放唔到上身
     you know ?
作者: andyleung97    時間: 2013-8-4 21:12

請問 200lv 區 條橋点過
作者: ae18861    時間: 2013-8-4 22:29

個條橋好似係過唔到的,起碼我到e家都未過到
作者: andyleung97    時間: 2013-8-4 23:03

有人明天玩這圖?
因本人開場會LAG所以很低LV
希望有長期戰友,最好有RC
作者: abc3384    時間: 2013-8-4 23:10

明天................晚上就可以.....日頭有野做(明天)
作者: andyleung97    時間: 2013-8-4 23:21     標題: 回復 33# 的帖子

哪加個RC吧玩的時後找我
作者: 小你啊爸    時間: 2013-8-4 23:59

我想問Holy powder點合
作者: abc3384    時間: 2013-8-5 01:51     標題: 回復 35# 的帖子

Yetis tooth + Minor Magic stone x 1 = white power
white power + Lesser Magic stone x 1 = Green  power
Green  power + (M_e_d_i_u_m) Magic stone x 1 = Blue power
Blue power + Greater  Magic stone x 1 = Red  power
Red power + Greater Magic stone x 5 = Holy power

' 女牧師 ' 可以組合正確的材料

作者: 藍染‧崩玉    時間: 2013-8-5 05:50

隻game可以單機玩
作者: 藍染‧崩玉    時間: 2013-8-5 06:16

我都唔知好彩定唔好彩
第一次玩就禁左隻全被動技英(新手英??)
係咁a就得= =" so sad
作者: ae18861    時間: 2013-8-5 08:14

Holy powder 係red powder*5+ greater石*5
可以點樣單機玩=
e家有人玩?
作者: 021105    時間: 2013-8-5 08:52

玩左個幾兩個月0.0+ 岩岩先留意呢度有人玩...
作者: 藍染‧崩玉    時間: 2013-8-5 09:54

holy power有咩用???
作者: 021105    時間: 2013-8-5 11:03

引用:
原帖由 藍染‧崩玉 於 2013-8-5 09:54 發表
holy power有咩用???
召王,天使同蜘蛛女王都會用 有D POWDER合成都會用到
作者: 藍染‧崩玉    時間: 2013-8-5 12:50     標題: 回復 42# 的帖子

咁有冇D合成表可以show出黎~_~??
係唔係用黎合裝?
作者: ★雪葉    時間: 2013-8-5 12:53

引用:
原帖由 藍染‧崩玉 於 2013-8-5 12:50 發表
咁有冇D合成表可以show出黎~_~??
係唔係用黎合裝?
我自己都玩左幾耐.但都唔識合裝
作者: chris1009825    時間: 2013-8-5 15:54

我想問下360 lv既epic裝打咩王出?
作者: ae18861    時間: 2013-8-5 21:25

350lv區有可能會打到一件gem,之後行落去就會開門入去打王,打死可能有
p.s. 有d裝升完可以去到360epic
作者: 021105    時間: 2013-8-6 02:08

後期主要刷三隻王
350王
(350召王)
DEMON
作者: 021105    時間: 2013-8-6 05:31

好少係VLAN玩,其他VLAN玩ORPG應該去邊@@?
作者: vans61364108    時間: 2013-8-6 06:08

好似唔錯甘~~~~睇下先~~
作者: 基少    時間: 2013-8-6 08:42

是否有得下載???
作者: abc3384    時間: 2013-8-6 10:19     標題: 回復 50# 的帖子

地圖 ? 下載 ? ................................................你.想問咩 ?
作者: 藍染‧崩玉    時間: 2013-8-6 10:29

點解我合左D power都召唔到隻王?
作者: andyleung97    時間: 2013-8-6 14:37

有人現在玩???????????????????
作者: ae18861    時間: 2013-8-6 20:42

因為要行去指定地方,粉就會消失而召王
作者: e79c39    時間: 2013-11-23 16:35

very thx                                      dfadfa
作者: ncn1230    時間: 2014-1-28 20:42

未加點時save左再load d點冇哂 點搞= =?
作者: abc3384    時間: 2014-1-29 13:39     標題: 回復 56# 的帖子

用番舊save 再練過囉........無辨法
如果只係無左 24 個屬性點或以下 , 就無乜關係既相差不太遠姐 .
作者: abc3384    時間: 2014-1-29 13:43     標題: 回復 56# 的帖子

你玩緊咩版本 , '或者我可以幫下你既 .
作者: ncn1230    時間: 2014-2-1 08:30     標題: 回復 58# 的帖子

我重新練左隻新英

咁想問下 300lv去王宮有個比$500傳送去個地方

個到係做d咩? 有個像傳送位既地方入唔到
作者: abc3384    時間: 2014-2-1 21:12     標題: 回復 59# 的帖子

要打入房 key ...............................
作者: ncn1230    時間: 2014-2-2 21:08

咁賣裝備個人 有得打造d咩新野? 有無合成表可以睇睇?
作者: abc3384    時間: 2014-2-2 22:40     標題: 回復 61# 的帖子

有合成表睇啦 ............................... xd
http://www.ipve.com/bbs/viewthre ... &extra=page%3D1

上便個 post 講得清楚 D 既 , 入去睇下

新野係 0.08 版出多兩隻新英 [ 法英 -- 女巫 ] . [ 敏英 --- 追擊弓手 ]
作者: ncn1230    時間: 2014-2-3 09:04     標題: 回復 62# 的帖子

thank you very much
作者: abc3384    時間: 2014-2-10 11:47     標題: 回復 63# 的帖子

有咩問題再po上黎講 , 幫到實幫既 .
作者: 東京奔走行    時間: 2014-2-28 06:37

我想知D武器係點合成= =...?玩左幾個鐘都唔知點合裝..又冇水牌教合裝咩都冇
淨打怪仔打王升LV..
求教學Q_Q:Q:Q
作者: abc3388    時間: 2014-2-28 20:20     標題: 回復 65# 的帖子

想知道攻略的請看這裡:
簡易攻略,http://tieba.baidu.com/p/2830408382
召喚方法:http://tieba.baidu.com/p/2808972844
合成方法和屬性:http://tieba.baidu.com/p/2810627490
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=591305&extra=page%3D1

作者: 古物.帝    時間: 2014-2-28 20:28

引用:
原帖由 abc3388 於 2014-2-28 20:20 發表
想知道攻略的請看這裡:
簡易攻略,http://tieba.baidu.com/p/2830408​​382
召喚方法:http://tieba.baidu.com/p/2808972844
合成方法和屬性:http://tieba.baidu.com/p/2810627490
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.ph ...
abc 2人組
玩好rpg冇難度
作者: abc3388    時間: 2014-2-28 22:53

引用:
原帖由 古物.帝 於 2014-2-28 20:28 發表

abc 2人組
玩好rpg冇難度
好玩 rpg 係有D 難度先叫 [ 好玩既 rpg ]
作者: 古物.帝    時間: 2014-3-1 11:45

引用:
原帖由 abc3388 於 2014-2-28 22:53 發表

好玩 rpg 係有D 難度先叫 [ 好玩既 rpg ]
但係有abc 2人組
幾難都變易啦
作者: 比.卡.超    時間: 2014-3-2 18:35

我e+玩緊
作者: 東京奔走行    時間: 2014-3-2 20:54

有冇人一齊玩..我玩到300LV唔識玩= =
作者: abc3388    時間: 2014-3-3 16:36     標題: 回復 71# 的帖子

(1) 召王
(2) 入350區打王

練等到380 多小小就唔洗再練落去 , 可以save喱個等級 .

作者: 比.卡.超    時間: 2014-3-4 00:16

我答問題跟足佢格式,但係冇反應,,點算?我有用'-'
作者: 比.卡.超    時間: 2014-3-4 00:41

想問下挖D壙石同魔法石有咩用?同埋30粒lesser魔法石+把10000$鋤頭要點合藍色既鋤頭?

作者: abc3388    時間: 2014-3-4 04:12

回復 74# 的帖子
rpg 出既問題 --- > EX :  9 + 11 = ?
你要咁答先得 ---> -20
PS : '-20' 咁答唔得既 .  
應該睇到 & 知點答問題啦 !

回復 74# 的帖子
壙石要黎合裝用
魔法石 要黎合( 白 / 綠 / 籃 / 紅 / Holy ) 喱D石
喱D石要黎召喚王用 !

合裝 要去 Lv120 魔法塔到 搵女法師 NPC ( 唔係買水個個)
$5000 一次 ---> [ 合吾到 or 合錯一樣要比 $ 5000 既 ]

作者: 比.卡.超    時間: 2014-3-5 21:21

搵唔到合裝戈條友 深係搵到個係用2000$合裝,但合唔到 :L
作者: abc3388    時間: 2014-3-5 22:02     標題: 回復 76# 的帖子

一城 買裝備山王個到第一格就係 $ 5000 一次

作者: 比.卡.超    時間: 2014-3-9 19:36

樓主幾時玩?求帶,e+215lv
作者: abc3388    時間: 2014-3-14 13:42

去綜合版區找勁人可能怏D , 而且喱個rpg都好多人玩過要找勁人應該唔難既
作者: jesushelp    時間: 2014-11-18 15:12     標題: 121321

The World rpg S3 0.06
作者: abc3388    時間: 2015-2-6 14:46

0.06 版................上世紀既版本都推翻上黎
作者: 心樂之    時間: 2016-8-7 20:19

仲有冇人玩??
HI
HIIi
作者: 獨愛喵    時間: 2018-5-10 20:14

░░░░░░░░░░░░▄▄░░░░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░█░░█░░░░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░░█░░░█░░░░░░░░░░░░░
░░░░░░░░░█░░░░█░░░░░░░░░░░░░
██████▄▄█░░░░░██████▄░░░░░░░
▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█░░░░░░
▓▓▓▓▓▓█████░░░░░░░░░██░░░░░░
█████▀░░░░▀▀████████░░░░░░░░
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0