標題: [繁化 / 轉貼] 彈彈波地圖(跳跳球地圖)大集合[電流類] [打印本頁]

作者: x00900    時間: 2013-10-20 10:54     標題: [繁化 / 轉貼] 彈彈波地圖(跳跳球地圖)大集合[電流類]

(本貼最下方有本人聯絡方法)
(如要搬運請注明出處)
跳跳球 rc群ID : 26323971

本貼已長期不會再更新和回覆 如有任何問題請到rc群找00900 或 QQ 2487968173

在發地圖 和引言前 先發一個反延時程式

[attach]224254[/attach]

開啟此程式後 會彈一些地圖出來掃瞄
在它掃瞄完後 按>邊那個口口口 就行了
[attach]221447[/attach]
把他最小化  在WAR3內輸入指令  !dr 1~550 就可以改變延時值
別人覺得lag 你就把數值改高
別人覺得delay 你就把數值改低
!dr 1 / 10  是用作玩彈彈波的最好數值
vlan 基礎數值是 50

-------------------

建議新手遊玩版本 : Alpha版本 / 1.9s版 / EBI版本

如標題所講 此貼會發布大量彈彈波地圖
如果有甚麼不能通的關卡 請跟我說說吧 我對此圖比較有經驗
地圖名 :彈彈波(跳跳球)
人數 :1~9 / 10 / 12
語言 : 英文 , 繁體中文 , 韓文
簡單介紹及玩法 :

此遊戲使用方向鍵控制
目的是躲開阻礙你前進的東西
度過一個一個的難關 最後到達終點
(較詳細既說明係 2樓同3樓  2樓係為正常版做說明 3樓係為加速版做說明)
(不同部隊 對彈彈波的影響 就會在4樓說明)

加速方法 :  如果你想向<加速
你要一直按著<制 在此期間  按>制 即可向<加1級速
如果重複多一次就會變成向<加2級速 如此類推

如果你想停下加速就以剛才 <加2 為例子
你需要向> 加2  這才能變回一般的速度
就如你一開始時的速度是 0    <加速 =  -1    >加速 = +1
<加速兩次 = -2    因此要 >加速兩次 才會變回 0 速
請注意 1.9S版本是無法使用以上方法加速

[youtube]S9_ETE9RFPE[/youtube]

以上片段可以在上帝電流 彈彈波版 輸入 -tul 觀看到

[attach]221430[/attach]

^^^^  上圖為上帝電流 彈彈波版

可自己製作地型哦
先送上應該是大家最先接觸的彈彈波地圖  台灣翻譯的 1.9s版本
已被優化  更新內容見F9

難度 : ☆

[attach]225650[/attach]

這算是初版

這個是2.01版本1.9s一樣是原作的作品 不過應該會難一點點

難度 : ☆

[attach]221421[/attach]

字面上說是'不可能' 但我又不覺得有甚麼不可能...

難度 : ★

[attach]221422[/attach]   
[attach]221431[/attach]
極端難度!?  其實又不是這樣的呢

[attach]221423[/attach]
傳說中的地獄模式 但其實也只是名不副實

難度 : ★☆

[attach]221424[/attach]
彈彈波亂改版 - 100命版本  和 F版(最終版)  檔案後的版本 是跟日期改的

難度 : ★★★

[attach]221425[/attach]

[attach]221426[/attach]

這兩個版本開始會有點難... 自己小心點吧 最好能破1.9s才來玩
這版本可不是說笑! 真的是地獄難度!
分別是 寒冰第一代05修正版(只有4定5關) 和 寒冰第二代 no.5!(只有兩關)

難度 : ★★★★★

[attach]221427[/attach]

[attach]221428[/attach]
非加速版本到此為止
接下來會發放加速版本(加速需要長時間的練習 不要輕易放棄哦)
=============================
由較易的版本開始發放 但由於版本製作人不同
因此他們的每關難度的增加也有所不同
可能第一關好簡單 第二關就會突然難 第三關更加不用說 超難
所以我先發放我認為易的版本吧
(有些版本檔案過大 所以使用壓縮檔)
14年8月2日發布EBI版本專為新手們而設計!!想練加速就用這個吧!

[attach]233094[/attach]
Alpha版本 意思是最初 是最易的加速版  1.6f 繁化+優化版!!

[attach]226741[/attach]

BI版本 比Alpha 難
14年8月2日發布2.5f的文字修正+EBI code相容的CH3版本

難度 : ★★

[attach]233095[/attach]

補上影片(BI 2.0版)
[youtube]YcErNdPkUFo[/youtube]

[youtube]f55ZVIqH2RA[/youtube]
BW版本 如果你BI版本能到part 3 就來這版本玩吧~~
也是分了有限命無限命   (這為bw 3.1a)  (BW解作 加速世界)
CH1 = 有限命   CH3 = 無限命
請注意!!! 如果沒有反延遲程式 你在關卡1-2 將會無法通關!!

1-1~4-8 難度 : ★★★
5-1~6-8 難度 : ★★★★★★★☆ (7星半)

[attach]221438[/attach]  [attach]221439[/attach]

[attach]221440[/attach]  [attach]221441[/attach]

流星版  此版在你的身後會有一條尾
但不會阻礙你遊玩 請放心
(此版難度估計和BW版本差不多 或許比BW版易)

難度 : ★★★

[attach]221442[/attach]

很困難的了  瘋狂加速 流星版
簡單點來說 就是流星版的加強版 很難的哦
(此版只有 4定5關)

難度 : ★★★★★★ (6星)
(已修正難度評級)
[attach]221443[/attach]
這版本 只能用超難來形容! PE版!
是一版較為上級難度的彈彈波地圖
已被翻譯及優化! 更新內容請見F9

難度 : ★★★★★★☆ (6星半)
(已修正難度評級)
[attach]225653[/attach]
這次的禮物就是這張地圖
BI的瘋狂版!  14年8月3日發布IBI 2.5b -ss修正+增加EBI code相容的CH3版

難度 : ★★★★★★★ (7星)

[attach]233214[/attach]

可怕的東西來了 在這眾多(只限此貼之中)發布的最難版本
瘋狂加速世界(CBW) 繁化版送到 自己拿吧

難度 : ★★★★★★★★ (8星)

[attach]236850[/attach]
由於再之後的版本實在過於邪惡
已經到了是神才能夠勝出 因此不在此發布了
如果有人有興趣 才問我要圖吧
當然 轉載出來也不是問題
問題是... 你真的能夠玩得了嗎?...
!!! 我也忘了.... 有一個版本叫作FBW
解作飛天彈彈波 現在也在此放了哦~

[attach]221445[/attach]

這是FBW的最易版 不過都是
FBW不止要使用 上左右制 還要使用下制
因此...建議先玩好了普通版 才來玩FBW
更難的版本 要就自行來找我要吧

========================

RC用戶名 : x00900
K.Y.O用戶名 : 平台叫作[CJB]_00900   論壇叫作 x00900
vlan : 論壇叫作x00900   平台叫作 [CJB]_00900  雖然vlan找到我的可能性較低
G.G.C 平台用戶名 : CJB_00900
加好友 / 找我時 請說清楚找我是做甚麼哦

建議最好用RC 或者 G.G.C來找我  因為即時通服務比較方便

最後請大家多多支持呢隻game
也請大家多多叫我一起玩哦

最下為一些舊版本 及 韓文原版的ChaosOne

作者: x00900    時間: 2013-10-26 08:07     標題: 正常版彈彈波玩法說明

由於正常版的彈彈波不需要"加速"

所以相對下會比較易玩

一般來說  只用方向鍵的  上  左  右  ESC鍵  來控制

上鍵跳起

左鍵向左行

右鍵向右行

ESC鍵從鳥中彈出來

在此版本 你不可以接觸 熔岩  雪地  火地 棕色幽光

我以彈彈波 1.9s作為例子  1.9s版本應該係大多數人接觸彈彈波的第1版

亦係一版相對下比較易既版本

此版本的基礎視覺距離2200

你可以使用-view 指令 來改變你的視距   "-view 1000~3000"

[attach]221546[/attach]
封面~~  ^^^^

[attach]221547[/attach]
小地圖的晝面~~~

[attach]221548[/attach]
所有野既開始  到底你可唔可以帶領你既彈彈波到達 終點呢?

這就要看看你有多少實力了!!!

[attach]221550[/attach]
中間所有關卡略過  如果中間既關卡唔識過

我既replay係呢樓最底會有

好... 上面呢隻係boss 1   你下方會有彈跳台 彈番你上去 所以唔洗怕會掉落街死

呢隻boss 雖然好似好想比人j咁 但係唔洗在意!!

佢一開始會係中心位   然後會閃到上方 不停射d 波下來  如果你撞到d波就會死

佢射完一段時間之後 就會閃番去下面   此時如果你踩佢個頭 就會 減佢1血 (血量在右邊既表格 Pele中有顯示)

但你要快速離開 因為踩完頭之後 佢會突然係中間射大量波向周圍360 前進  因此要急速離開

不停 等佢閃番下來之後踩頭 就可以win到

(佢每次閃下來 只能踩一次  並且如果你踩中佢頭 會變紅色顯示你踩中左)

[attach]221549[/attach]
好  一樣  中間既關卡略過   此boss 為 boss 2

攻擊方法 : 無   但係上面會不停係不同地方射波下來殺死你

你需要踩周圍出現既火把  來防止你掉下去邊界而死

淺藍色圈住左果隻就係 boss 2  如果佢變成紅色既時候 你衝埋去會死

佢變成藍色既時候 你衝埋去 佢會減1血

簡單易明  就是紅色    藍色

(補充 : 當boss 2 得番3血果陣 周圍既火把 會變成出 跳板來代替火把  跳板踩一次後會就消失)

[attach]221551[/attach]
再次中間關卡略過  來到boss 3

呢隻boss 只可以用屈機來形容佢

佢會係佢既中心位不停向外射出綠色不明物體殺死你

如果你想攻擊他 就要跑到去最上方的白色地土  入去一次 = 減佢一次血

佢會隨住 佢減左既血射得愈來愈快 要注意

你想去最上方既白色地土 需要使用汁邊既 "鳥"  ("鳥"的介紹 在4樓有說)

最後 呢隻boss 射出既會令我地出現少量delay問題  想打敗佢就頂硬上吧

----------------------------------------------------------------------------------------------
以正常版彈彈波1.9s 既玩法同簡介到此完畢  在此附上replay

[attach]221552[/attach]

作者: x00900    時間: 2013-10-26 09:12     標題: 加速版彈彈波玩法說明

由於正常版的彈彈波需要"加速"

加速使用方 請回到1樓參閱

所以相對下會比較難玩

一般來說  只用方向鍵的  上  左  右  ESC鍵 來控制

上鍵跳起

左鍵向左行

右鍵向右行

ESC鍵從鳥中彈出來

我呢次以Platform Escape BW 3.1a 為例子

此版本的基礎視覺距離3000

你可以使用-view 指令 來改變你的視距   "-view 1000~3500"

[attach]221553[/attach]
遊戲封面~~~~

[attach]221555[/attach]
載入的晝面~~一大堆韓文 唔需要理會

[attach]221554[/attach]
此版本的開始~~~~  沒有甚麼可說的吧??

最要的是... 有唔明 睇 F9

[attach]221556[/attach]
關卡1-4有個白光柱 開左之後  在1-5 會有一個新圈可以入

入左之後就會去左呢個小遊戲到

係一個跳繩既小遊戲 唔好比周圍既紅色波撞中 你就WIN

要堅持 一分鐘哦~~ win會 會將生存既人數 變成生命

即是 一分鐘後有1人生存 = +1hp   2人生存 = +2hp

[attach]221557[/attach]
中間既關卡 全部略過(1-1~1-8) 來到boss 1  (  此版我沒有拍replay  )

此版boss 1 並沒有實體存在  佢會不停放出紅色電擊

之後電擊處出現一堆 紅色淺藍色既波 向外走

你撞到紅色的波撞到淺藍色的波 會彈出1HIT! 代表你減左boss 1血

此boss 會因應你的人數改變佢既基礎血量
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
由於此版的boss 2 和 1.9s版本的boss 2 根本上沒有分別 因此請參閱

在2樓的 boss 2 說明
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
boss 3 就...唔整了...  大家加油到左之後睇下點打吧

作者: x00900    時間: 2013-10-26 09:12     標題: 彈彈波 各種部隊介紹

好 而家就講彈彈波各種部隊對我地粒波既影響

[attach]221559[/attach]
此為下降火把 如果你接觸到它 會被強行向下走

如你撞了跳台 之後又撞中這東西 你就會被立即下降

[attach]221560[/attach]
反重力眼  沒錯 只是倒轉重力

上下重力倒轉

[attach]221561[/attach]
反重力眼(單次式)  和上一隻眼一樣 也是上下重力倒轉

但是你吃了一次後 它會消失 並在2.5秒後重新出現

[attach]221562[/attach]
這是一隻鬼魂 當你接觸到它 就會轉動你的晝面

令你有點暈(?)

[attach]221563[/attach]
這是一隻鬼魂  你接觸它 晝面就會被震動  直到你進入傳送圈

或者通關 (有些版本通關並不會解除震動效果)

[attach]221564[/attach]
其實這只是 我2樓和3樓不停說的  紅色的波

接觸到它 就會死掉-.-  很簡單的道理吧?

[attach]221565[/attach]  [attach]221566[/attach]
兩隻都是  功能完全一樣 只是版本不同

使用的模組也不同

你進去了後 不要以為自己是消失了

只要你按下ESC鍵 你就會從它的口中 射出來

[attach]221567[/attach]
這東西叫作微型黑洞

我到目前為止也只是在上帝彈彈波中見過它的出現

不過也說說吧...

你接近它 你會有被吸過去的感覺

感覺就像..有個東西阻礙你前進  令你前進的速度大大降低
(是不是有點不清晰... 上面的介紹)
[attach]221570[/attach]  [attach]221571[/attach]
兩個都是跳躍火把  功能完全一樣 只是版本不同

使用的模組也不同

如同名字一樣  就是"跳"

再正確點來說 是令你彈起來 (比你使用上鍵跳起來 彈得更高)

[attach]221568[/attach]        [attach]221569[/attach]
這是一個跳板(第2張圖可能有d唔清晰.. 請原諒)

功能和跳躍火把完全一樣 只有一點不同之處

那就是你踩了一次後 它會消失 並在2.5秒後重新出現

[attach]221572[/attach]
最後一個部隊 ""

當你接觸到它 系統會抽取 1~360轉動你的視角

如果它抽到75度 那你的晝面就會順時針轉向75度

是不是很邪惡呢? x_x"

------------------------------------------------------------------------------------------------------
部隊介紹就只有咁多  如有不清晰的地方 請回貼講比我知

作者: abc3384    時間: 2013-10-26 11:07

新手玩邊個版本易上手D同無咁難
作者: x00900    時間: 2013-10-26 12:22     標題: 回復 5# 的帖子

如果你係想玩唔洗加速既彈彈波

就去 1.9s  2.01 等既版本   較易上手

如果你係想玩加速版既彈彈波

就要先理解點加速 最簡單就係去"上帝電流 彈彈波" 果張地圖到輸入-tul

查看加速既教程

然後再去Alpha或BI版遊玩

其實去玩一個你覺得好玩D既版本就得

有加速既版本 會爽D

唔洗加速既版本 D野就慢D 冇咁爽 但可以先練好基本功

自己諗下自己想玩邊版吧

作者: abc3384    時間: 2013-10-26 12:59     標題: 回復 6# 的帖子

都話新手仲玩加速版 ....................
           都係練熟D基本功好D
作者: x00900    時間: 2013-10-26 13:22     標題: 回復 7# 的帖子

嗯  始終加速版 個"加速" 係比較難控

如果你有信心一開始就可以熟習到方向鍵控制

咁即時去用"加速"都得

正常版既缺點就係可能會令你覺得悶....

(啊!!!! 冇位放新圖-.-....   頂樓加多少少野就超過10000字節)

作者: x00900    時間: 2013-10-26 14:34

係vlan到開彈彈波真係人影都冇隻-.-...

入來果d全部都偷圖 T^T
作者: abc3384    時間: 2013-10-26 15:18     標題: 回復 8# 的帖子

如果我用唔洗加速既版本黎開加速一樣可以架 , 因為我玩開 rpg 圖所以有加速器喱樣野 .
作者: x00900    時間: 2013-10-26 18:01

但係用加速器 係所有野都加速晒

同只係你粒野加速個感覺係差好遠-口-
作者: abc3384    時間: 2013-10-26 18:40     標題: 回復 11# 的帖子

有D版可以只係果粒野加速咁怪..........................
作者: abc3384    時間: 2013-10-26 18:42

咁喱個版 [ 跳跳球無限命+閃技版xD ] 會唔會仲易玩 D ?
作者: x00900    時間: 2013-10-26 19:51

跳跳球無限命+閃技版xD

只係一條友冇野做 之後幫粒彈彈波加左個神閃技入去

我覺得咁樣做好冇意義下-.-"...

一張非官方既地圖來

除非你其他版本都有閃技啦

如果唔係 玩呢個 咩 閃技版  根本就冇意義可言-.-...
作者: x00900    時間: 2014-2-4 08:08

推一推~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
作者: 古物.帝    時間: 2014-2-4 18:04

引用:
原帖由 x00900 於 2014-2-4 08:08 發表
推一推~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
超過左2個月冇人回
姐係你犯左考古
作者: x00900    時間: 2014-2-4 18:06

咁傷心!? -口- 不是吧!!!
作者: 古物.帝    時間: 2014-2-4 18:08

引用:
原帖由 x00900 於 2014-2-4 18:06 發表
咁傷心!? -口- 不是吧!!!
唔信你睇下成個帖既回復時間
作者: x00900    時間: 2014-2-4 18:27

算啦 由佢吧-.- 基本上都冇咩人理...
作者: 古物.帝    時間: 2014-2-4 18:52

引用:
原帖由 x00900 於 2014-2-4 18:27 發表
算啦 由佢吧-.- 基本上都冇咩人理...
同意
war3 d區大部分都可以用黎吹水/抽水
因為冇人理
作者: x00900    時間: 2014-2-4 18:56

war3 d版  差唔多個個版都冇版主 :[
作者: 古物.帝    時間: 2014-2-4 19:52

引用:
原帖由 x00900 於 2014-2-4 18:56 發表
war3 d版  差唔多個個版都冇版主 :[
信長有啦 正規都好似有
作者: x00900    時間: 2014-2-5 00:09

ChaosOne被我局部繁化了... 想要就載吧...

雖然有D都係唔識解..  翻譯錯 唔好怪我
作者: abc3384    時間: 2014-2-10 11:41

ChaosOne 係咩圖黎 ? 唔會又係彈彈波掛..................
作者: 古物.帝    時間: 2014-2-10 17:27

引用:
原帖由 abc3384 於 2014-2-10 11:41 發表
ChaosOne 係咩圖黎 ? 唔會又係彈彈波掛..................
一係係果d反廷遲果d
一係就係彈彈波
一係就佢放錯
作者: x00900    時間: 2014-2-10 18:29

ChaosOne係反延時程式

而且彈彈波唔只咁少版本... 等我一一列出

普通彈彈波 :
1.8s,1.9s,2.01s,2.6 EXTREME,2.6 Impossivel,3.0 Extreme,
3.0HELL,O.o,HardCore,V.N.C,Very Hard,寒冰,亂改
5.0z,鏡像版 (Ecp團製作)

加速彈彈波(已論壇發放) :
上帝彈彈波,AI,BI,BW,CBW,流星版,流星C版(即瘋狂版),PE

加速彈彈波(沒在論壇發放) :
GS,IBI, Ranker,Rasping,LB,BB,BP,BW2,PE(N),UH,
NW,FS,BWbb,GOD
CBI,SCBW(此兩版由本人製作)

飛天彈彈波 :
FBW,PES,CFBW

由此可見 彈彈波版本非常之多 :]

作者: 古物.帝    時間: 2014-2-10 18:31

引用:
原帖由 x00900 於 2014-2-10 18:29 發表
ChaosOne係反延時程式

而且彈彈波唔只咁少版本... 等我一一列出

普通彈彈波 : 1.8s,1.9s,2.01s,2.6 EXTREME,2.6 Impossivel,3.0 Extreme,
                     3.0HELL,O.o,HardCore,V.N.C,Very Hard,寒冰,亂改
  ...
由此可見冇品人士係幾咁多
作者: x00900    時間: 2014-2-11 17:58

下-口-... 關冇品人士咩事....
作者: 古物.帝    時間: 2014-2-11 18:16

引用:
原帖由 x00900 於 2014-2-11 17:58 發表
下-口-... 關冇品人士咩事....
你自己推敲下
作者: x00900    時間: 2014-2-11 22:10

原因係因為冇發其他版本出來?=.=...

定你你講改版既人好多 ? XD
作者: 古物.帝    時間: 2014-2-11 22:57

引用:
原帖由 x00900 於 2014-2-11 22:10 發表
原因係因為冇發其他版本出來?=.=...

定你你講改版既人好多 ? XD
再度表明自己推敲下
作者: x00900    時間: 2014-3-10 22:55

更新殺到  2014年3月10日

PE版 >>>> 優化及翻譯
BI版  >>>> 整合CH7及CH8 加 優化
跳跳球1.9s >>>> 名稱轉作彈彈波1.9s 並且優化

已在頂樓更新 詳細更新內容請見地圖內的F9
作者: x00900    時間: 2014-4-18 19:38

更新再次到達

Platform Escape Alpha 1.6f   繁化+優化
作者: x00900    時間: 2014-4-20 12:20

再次優化及修改地型

各位玩前請先載反延遲程式哦

Platform Escape Alpha 1.6f~CH2
作者: 古物.帝    時間: 2014-4-20 13:01

引用:
原帖由 x00900 於 2014-4-20 12:20 發表
再次優化及修改地型

各位玩前請先載反延遲程式哦

Platform Escape Alpha 1.6f~CH2
我對此帖有異議,特意向你報告。
--------
x00兄 你三連回了
作者: cheukyin112    時間: 2014-4-21 00:23

ccccccccccccccccccccc
作者: x00900    時間: 2014-4-21 08:51

是但你啦 減分咪減分

我唔發多次 點推貼

你慢慢報告
作者: 古物.帝    時間: 2014-4-21 12:09

引用:
原帖由 x00900 於 2014-4-21 08:51 發表
是但你啦 減分咪減分

我唔發多次 點推貼

你慢慢報告
我想講
我冇報告到
我只係講句野出黎
諗住嚇下你姐
d字詞我背出黎
我都唔知有冇錯
作者: x00900    時間: 2014-4-21 12:58

應該就冇背錯....

雖然其他地圖呢區報左等於冇報...

就算真係有人來搞 都到時先算
作者: 冰天乂花葬    時間: 2014-4-23 18:36

thx for sharing
作者: x00900    時間: 2014-4-23 21:58

睇來我要感謝回覆

因為好耐冇出面既人回貼了 ~_~"
作者: 古物.帝    時間: 2014-4-23 23:51

引用:
原帖由 x00900 於 2014-4-23 21:58 發表
睇來我要感謝回覆

因為好耐冇出面既人回貼了 ~_~"
呃帖既都好感謝
作者: x00900    時間: 2014-5-23 13:22

推推推推推~~~~

推番上去!_!"
作者: NickFungGor    時間: 2014-5-26 00:44

hello

作者: x00900    時間: 2014-5-26 16:35

感謝你既回應啊 =w=

或者約個時間出來 一齊玩下跳跳球
作者: NickFungGor    時間: 2014-5-26 17:53

sky

作者: x00900    時間: 2014-5-26 22:03

sad... 冇用skype

只有用rc =w="

個人認為rc好用過skype ~__~"
作者: NickFungGor    時間: 2014-5-27 17:16

作者: x00900    時間: 2014-5-27 19:30

rc群號係 26323971

歡迎隨時光臨

雖然我個群長期都好少人下~_~"""
作者: daivd29    時間: 2014-7-11 21:35

GO~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
作者: x00900    時間: 2014-7-12 08:28

=w=.... 竟然有人回覆  竟然!_!"

雖然只係打左GO 兩個字 唔知想點
作者: abc3388    時間: 2014-7-13 15:56     標題: 回復 51# 的帖子

有人回復是否有d 感動到想喊呢
作者: x00900    時間: 2014-7-13 21:08

係超感動~_~"...

咁耐都冇人回 突然有人回既感覺
作者: abc3388    時間: 2014-7-14 17:17

我知尤期係終於比你等到鍾意玩彈彈波既人出現
唔感動就奇囉........................
作者: x00900    時間: 2014-7-14 21:00

話說而家我個rc群都有一堆人係到....
作者: x00900    時間: 2014-7-22 08:32

更新再次到達

分別是 bi 2.5f 繁化版  及  ibi 2.5b 繁化版~~~

希望大家多多支持

bi 2.5f  >>  兩星圖

ibi 2.5b >>  七星圖
作者: x00900    時間: 2014-8-2 21:31

更新又到~_~"  改左樓頂唔記得講

發放自行修改的EBI 2.5f~CH2  是BI的簡單版本

以及BI 2.5f ~CH3  和   IBI 2.5b ~CH2

兩版分別也是相容EBI code和做了一些文本上的修正

使加速方法更清晰  容易理解
作者: x00900    時間: 2014-8-3 12:50

緊急修正!!

修正IBI 2.5b  使用-ss後10命內無法重生問題
作者: NewibornCLivee    時間: 2014-8-17 11:20

洗機無晒d圖
見到依個post 簡直感動
作者: x00900    時間: 2014-8-17 12:29

=0=  我見到人回貼 簡直感動得要命 X___X"

彈彈波太難 好少人玩呢...
作者: NewibornCLivee    時間: 2014-8-17 21:11     標題: 回復 60# 的帖子

唔知你仲記唔記得我lol x_x
作者: x00900    時間: 2014-8-17 23:02

寒冰作者啊哥? z____z  係咪?
作者: x00900    時間: 2014-9-11 22:25

推一推貼~~~~~~~

大力神推 XD
作者: x00900    時間: 2014-9-23 18:52

更新殺到 CBW 2.4 繁化版本

相容多版code

以及增加多條指令
作者: ddr55818    時間: 2015-2-25 17:08     標題: 跳跳球玩法

由於正常版的彈彈波需要"加速"

加速使用方 請回到1樓參閱

所以相對下會比較難玩

一般來說  只用方向鍵的  上  左  右
ESC鍵 來控制

上鍵跳起

左鍵向左行

右鍵向右行

ESC鍵從鳥中彈出來

我呢次以Platform Escape BW 3.1a 為例子

此版本的基礎視覺距離3000

你可以使用-view 指令 來改變你的視距   "-view 1000~3500"
作者: 旦胞反    時間: 2015-3-9 14:16

[attach]241059[/attach]
[attach]241058[/attach]
[attach]241060[/attach]
[attach]241061[/attach]
[attach]241062[/attach]
呢張圖令人十分痛苦
作者: x00900    時間: 2015-3-31 13:23

正所謂 苦盡甘來

沒有辛苦的時候 又點會有快樂既時候

而且第3張圖似開心到喊多d
作者: 甜卍淚    時間: 2015-10-24 01:23

作者: 777919aa    時間: 2016-8-1 05:15

3QQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQQ
作者: chikmarco3    時間: 2016-9-23 22:34

:lol:lol:lolthx for sharing
作者: dennis1999    時間: 2017-3-30 22:57

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
作者: wkwloveyou    時間: 2017-4-21 19:41

good:lol:lol:lol:lol
作者: wc56111    時間: 2017-4-24 00:59

想問下有冇人知點解我一開個防delay,就會彈個韓國404之類既網出來,之後佢就自己關左
作者: 熱的開水~    時間: 2019-7-7 00:56

CCCCCCCCCCCCCCCC
作者: 肥料him    時間: 2022-3-9 21:40

CCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC
作者: ~無悔~    時間: 2023-4-8 14:25

thxxxxxxxxxxxx

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0