標題: 看完數場表演賽REPLAY [打印本頁]

作者: Misuki    時間: 2014-2-16 09:10     標題: 看完數場表演賽REPLAY

果心重返舞台是好事但慢慢發現
信長已被改成千篇一律的遊戲

雖然以前無腦英的問題而漸漸解決武田義龍長宗等英雄已不再強勢
反之更無腦的問題又出現了
爆塔英雄/慢陣/ 毒泉/黑風是常識吧?

已經很少看到所謂的配合接殺

以前最威風的毛利元就更少見了

不是對表演賽團隊的實力質疑
很多熟悉的名字
你們都很強, 視野走位都做得很好
只是覺得地圖的轉變令到比賽缺乏可觀性
我竟然會覺得冠軍團隊第一場屠殺實力較低的團隊會比決賽好看

祝大家信長快樂
希望大家能想一下, 這是我們要的信長嗎?

作者: 靈蝶    時間: 2014-2-16 11:30

經過琴晚個幾場的比賽
除了某些地方忍多
就餘下實力和意識較高的對手
然後雙方肥起在會戰決鬥

我覺得是這樣吧

還有一個結論
即使有完美陣,肥唔起,推唔到都只會輸
例如琴晚有一場,上軍win
下軍
義龍 信玄 湖e 真昌 直江

上軍
果心 羽柴 稻姬 信長 火狗
作者: SkY_BaBii    時間: 2014-2-16 11:39

引用:
原帖由 靈蝶 於 2014-2-16 11:30 發表
經過琴晚個幾場的比賽
除了某些地方忍多
然後雙方肥起在會戰決鬥

我覺得是這樣吧

還有一個結論
下軍
義龍 信玄 湖e 真昌 直 ...
................................我果場黎=......................................=
作者: TK.Kfc    時間: 2014-2-16 12:18

haha @@@@@@@@@@@@@@
作者: 4yo    時間: 2014-2-16 13:41

引用:
原帖由 靈蝶 於 2014-2-16 11:30 發表
經過琴晚個幾場的比賽
除了某些地方忍多
然後雙方肥起在會戰決鬥

我覺得是這樣吧

還有一個結論
下軍
義龍 信玄 湖e 真昌 直 ...
仲有我地果場上軍嬴的@@
作者: Misuki    時間: 2014-2-16 14:29

果心 稻姬 火狗-.- 仲有咩好講 ?
當然我係buy 完美陣但冇實力這一點
我都曾多次用織田嬴聯合完美陣
但再想想, 如果實力相若呢?再講以前很流行的所謂聯合完美陣 係出百地宇美 而唔係伊姬真昌

當然這個問題我們多年前已經有討論過
所以今天我不會再深入討論
此文的重點是,
現在的信長你們還滿足嗎?
相信要一些像我一樣的 "老屎忽" 才會理解

作者: KBO.    時間: 2014-2-16 18:54

黎黎去去咪又係得番果班人打
祝大家玩信長繼續努力 完
作者: SmileEnD.    時間: 2014-2-16 22:06

劫神留名
作者: S!nGG.    時間: 2014-2-17 03:13

引用:
原帖由 Misuki 於 2014-2-16 14:29 發表
但再想想, 如果實力相若呢?再講以前很流行的所謂聯合完美陣 係出百地宇美 而唔係伊姬真昌

當然這個問題我們多年 ...
冰島流-,-,-,-,-,-
作者: [UnioN]YiNo.O    時間: 2014-2-17 18:12

NICE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: EirAoi    時間: 2014-2-17 18:36

引用:
原帖由 Misuki 於 2014-2-16 14:29 發表

當然這個問題我們多年 ...
我好明白依種係咩感受 當你打團戰係想體驗會戰嘅合作度及快感
而對手只係不斷無腦推 真係會感到好無奈

表演賽當日已體驗一次 而到第二日再用返保一棄二嘅棄保方法 又再令我體驗多次依種無奈

以下依個RP就係第二日嗰場令我無奈嘅團戰
作者: |LoSeR|Max    時間: 2014-2-17 22:56     標題: 回復 8# 的帖子

神帖留名。
作者: Misuki    時間: 2014-2-18 04:24

本來保2棄3 已經很多人話OUT, 因為千篇一律,
曾經有很多朋友在04SER 把棄保改成 保2棄5.

從那時起我已經在想, 為何信長要棄那麼多隻英雄?
如果一張地圖係平衡, 點解要棄?
所以當時才有英雄傳的出現

當然, 在一張未能完善的地圖我們只能先依靠棄保
平衡的信長地圖, 就像一場革命

作者: |LoSeR|Max    時間: 2014-2-18 09:16     標題: 回復 13# 的帖子

講真 仲玩信長?
第一 先唔好講好唔好玩 講食兵 最起碼係我最後接觸既時候 我見到既只係落石電巨龍1技阿2技阿洗兵..咁同我最開始玩信長練既尾刀 會唔會已經有左最大既矛盾?
第二 平衡 由11.2B 五六年前講既緊兩軍既唔平衡 根本就直接影響到遊戲玩家既技術 就算棄保做到點 而家係遊戲唔平衡 而唔係棄保唔平衡
第三 信長已經出左10年 無可否認佢係三地黎講算係一張好成功既地圖 但而家已經出左另一隻更好玩既遊戲
其實如果真係仲有前途 仲係咁好玩既..咁多高手都唔會放棄尼個遊戲 我比較希望見到既 係瀧川對風魔打上 而唔係百地武田義龍長宗信長佐佐尼類英雄。
作者: Misuki    時間: 2014-2-18 10:37

呢d野你要同4年前既作者講
haha
作者: 無敵小火龍    時間: 2014-2-18 15:18

引用:
原帖由 EirAoi 於 2014-2-17 18:36 發表
我好明白依種係咩感受 當你打團戰係想體驗會戰嘅合作度及快感
而對手只係不斷無腦推 真係會感到好無奈

表演賽當日已體驗一次 而到第二日再用返保一棄二嘅棄保方法 又再令我體驗多次依種無奈

以下依個RP就係第二 ...
條rp 咁咀炮咩haha  

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0