標題: 圍村一問.... [打印本頁]

作者: 亂黎=]    時間: 2015-1-24 01:10     標題: 圍村一問....

乜而家圍村要比人踢嫁咩.....??
咁我月中咪要踢唔小人...
由於我d朋友同我講 個個咩柒男
話佢地圍村所以比人踢....
不過咁...我信佢地冇圍村...
因為你個柒男咁廢都要圍?
想笑死我定想笑死街坊...
作者: SeVeN★l3oY    時間: 2015-1-24 03:59

收聲啦鍵盤戰士,留甘多力打字 留番出黎同我隻秋好過啦
作者: LV叔叔    時間: 2015-1-24 19:19

引用:
原帖由 亂黎=] 於 2015-1-24 01:10 發表
乜而家圍村要比人踢嫁咩.....??
咁我月中咪要踢唔小人...
由於我d朋友同我講 個個咩柒男
話佢地圍村所以比人踢....
不過咁...我信佢地冇圍村...
因為你個柒男咁廢都要圍?
想笑死我定想笑死街坊... ...
你地係圍村狗,大家都知,明知你地會圍5踢。你以為我地智商同你一樣?用下腦OK?
作者: 亂黎=]    時間: 2015-1-24 20:22     標題: 回復 2# 的帖子

係咪真嫁??
幾時邊到??
留個電話黎??
作者: 亂黎=]    時間: 2015-1-24 20:24     標題: 回復 3# 的帖子

智商緊係唔一樣啦...
你地咁低
你就真係用下腦先啦
正身都唔敢唔出黎..唔講唔知以為你真係好有腦...
大家都知我地係圍村狗...有邊班大家??
你地幾個叫大家??
真係好用腦wo
作者: 亂黎=]    時間: 2015-1-24 20:25     標題: 回復 2# 的帖子

喂 我真係出嫁wo
唔好講笑wo....
但plx 唔好又講埋d咩尖沙咀個d...
我都出到悶....冇次真...
作者: OwEnLiN    時間: 2015-1-24 21:34

樓主算拉~ 就係因為有D甘嘎人 火影先甘少人玩
作者: 亂黎=]    時間: 2015-1-24 21:43     標題: 回復 7# 的帖子

嗯嗯.....
都冇計

作者: 神冰藍日月    時間: 2015-1-24 23:53

引用:
原帖由 亂黎=] 於 2015-1-24 20:25 發表
喂 我真係出嫁wo
唔好講笑wo....
但plx 唔好又講埋d咩尖沙咀個d...
我都出到悶....冇次真...
**不良詞語**你老母.晏d y等?一係你話?.咪**粗口**講甘多廢話.
作者: 亂黎=]    時間: 2015-1-25 00:10     標題: 回復 9# 的帖子

dy定dg丫??
你老母個系 講清楚野未嫁??
唔好大我啦 我真係好肯驚嫁 你老母
作者: 神冰藍日月    時間: 2015-1-25 00:39

引用:
原帖由 亂黎=] 於 2015-1-25 00:10 發表
dy定dg丫??
Y你都唔知係咩.小朋友.why club呀傻仔. dg ed廢系場唔去架啦.的的.
作者: 亂黎=]    時間: 2015-1-25 00:55     標題: 回復 11# 的帖子

why club叫dy丫??
dg垃圾埸??
定係你冇呢個身份去炸??
一齊落dg講dg係垃圾埸ok??
作者: 迷迭香〝    時間: 2015-1-25 01:03

引用:
原帖由 神冰藍日月 於 2015-1-25 00:39 發表

Y你都唔知係咩.小朋友.why club呀傻仔. dg ed廢系場唔去架啦.的的.
請問你知唔知M係咩
作者: 神冰藍日月    時間: 2015-1-25 01:52

引用:
原帖由 亂黎=] 於 2015-1-25 00:10 發表
dy定dg丫??
晏d y等. dy?????晏d ??dy??
作者: 亂黎=]    時間: 2015-1-25 02:59     標題: 回復 14# 的帖子

你句子咁樣..
學下點打字先啦..
y??why club??
好難打???
why club叫y??
咁以前個d 123樓 金龍個d叫咩??
1?金?
作者: 一條水魚    時間: 2015-1-26 18:06

挑你媽= =WING佢地咁廢.....真係唔洗講咁多 睇見都火...實力又冇得張嘴 ,,打機又廢過人之後又叫人出來 做咩姐?好型?要拎彩?
WING唔洗理佢地WO 呢D咁既人招佢11 又唔會打 33又唔會打 之後又出叫出來打 之後又唔留電話 係網上佢地好型 冇計 料又冇又要裝B
作者: 逍遙自在~    時間: 2015-1-27 01:25

回復 12# 的帖子
其實你講野係咪真係ON 9,好似你個名咁亂咁黎
人地話DG club垃圾,你就叫人一齊落DG club講dg係垃圾埸~
成件事完全唔make sense
咁不如你試下你好_憎黑社會,係d黑社會面前講好**粗口**憎你,會有咩後果?
人地覺得dg係廢系埸,但你就搵一班係dg埸玩緊既,證明dg唔係廢系埸
這是什麼道理???????????
只係覺得你講d番說話好on 9,不帶任何你們圍村的意見,不喜勿插
同埋你話句子咁樣,學下打字先!
佢句子係有問題,但唔係學下打字,係應該學下點樣組織同訓練下表達能力
我諗你都要學下
利申:有去過why dg m ,d幾個都ok的

作者: 亂黎=]    時間: 2015-1-27 01:47     標題: 回復 17# 的帖子

其實我覺得你開返個正ac先囉
至於佢落唔落去講呢 我都覺得講黎晒氣
因為佢唔會敢 如果係佢個人覺得係 應該要中立d咁講
而唔係正講垃圾場
正如前排示威咁 大家都話差佬係垃圾
我比差佬查個時 我真係夠薑既
同埋 我一直都唔覺古惑仔係好黑人僧
會唔會係你完全未接觸過古惑仔d人呢??
你要企中立其實我係我好欣賞的
不過你找錯對象同你中立錯誤
都係個句 你都係開返個正ac先行出黎講野啦 ok??
我真係冇野多 人多 朋友多而已
唔好詞窮 要反駁我既 請一一反駁
唔該晒
作者: 亂黎=]    時間: 2015-1-27 04:11

雖然我知你段野真係唔係好關你個po講野事
你講野可能 係真係可以有d道理掛,,,
不過呢,,你連真ac都唔拎出黎講野
又真係講唔通既,,
唔好同我講呢個ac就係真ac,,,
火影區,,冇咩人會入黎講野,,
入得黎講野 都係玩開火影,,
你夠薑回我既 唔該你夠薑埋開真ac同我講
你所謂既 我一定會慢慢同你講
作者: 逍遙自在~    時間: 2015-1-27 06:18

其實你啲理解能力真係好有問題-_-重點不是在於你憎吾憎黑社會,而係你揾一班成日去開個場玩緊既人,證明啲個地方吾係廢系場!咁你叫一個吾中意食榴槤既人,走去問一個中意食榴槤既人好吾好食有咩分別呢?再者,你話你比差佬查個時,你真係夠薑,咁代表咩呢?你想表達什麼意思?你咁樣講出黎,會覺得好威威?如果你真係覺得威,我就替你可憐了!連咁小既事都要講出黎,比人查身證有什麼問題呢?會值得驚?第二喇,你話詞窮,咁"佢句子有問題,但吾係學下打字,係應該學下點樣組織同訓練下表能力,我諗你都要學下",啲翻說話,你有答我嗎?我真是看不出是誰字窮!第三,你叫我開正ac回覆你,乜正ac同吾係正ac有什麼分別呢?現在是哥跟你講野牙,何來有正ac,假如我有正ac,係假如(請你記住),咁我用正ac同你講野,會有什麼吾同?會香啲嫁?利申:我沒有玩火影的,只是朋友跟我說看到這個post,所以才開個ac留下小弟一點墨水
作者: 亂黎=]    時間: 2015-1-27 12:07     標題: 回復 20# 的帖子

嗯。。我都發覺你睇中文字既能力好大問題。。重點的確唔係在於我僧唔僧黑社會 亦唔在於佢落唔落夜場 都唔在我比唔比差佬查。。
在於做人係有選擇權 佢覺得個場係垃圾場同我講係冇用既
因為我而家叫佢落去玩 正如而家 你連真正既身份都唔敢拎出黎既 好垃圾既 我而家就話你好垃圾 做人要有勇氣 佢覺得個場好垃圾 唔係應該同我講
係應該同人講 叫人地改善下 至於咩“佢句子有問題 唔係要學打字” 呢 大佬
關我差事咩 我洗唔洗當佢小學生教埋佢點作文丫。。
再講叫你拎個正ac出黎 係想確認下大家既身份 你話你冇玩姐 邊個知丫??你係哥??邊到哥丫??邊忽哥丫??
你個正ac香唔香啲呢 我都唔理啦 我靜係知呢 你個正ac個名呢 應該好臭囉
同埋 表能力定表達能力話?? 老師冇教你 作完一篇文章 要確實冇錯先交卷嫁咩??
最後都係個句啦 連身份確認唔到既人 我同你爭論落去都冇咩意思。。
作者: 一條水魚    時間: 2015-1-27 17:56     標題: 回復 17# 的帖子

人地嘈交關你9事咩 傻仔 如果你唔係本人開分身係到扮哂野 冇啦啦講幾句野搞到又要嘈有咩用?????? 火影D人真係唔9既 係到扮代表WO 你老幾啊 識玩火影未啊? 洗唔洗哥哥教你?
作者: 一條水魚    時間: 2015-1-27 18:00     標題: 回復 21# 的帖子

呢D傻仔洗9理佢咩 又話唔係本人啦 又要嘈又要威威 一間又開多3個AC 再同你嘈玩多重人格點同佢地玩啊 現實社會有錢人就有權力 火影??勁就大哂架啦 洗9理佢咩  WING PLZ  吊7哂火影D傻仔佢:lol :lol
作者: 一條水魚    時間: 2015-1-27 18:01     標題: 回復 2# 的帖子

快9D出來隻揪啦   唔係得個講啊?
作者: 逍遙自在~    時間: 2015-1-27 18:03

請問你什麼叫睇中文字能力呢?而我所理解應該就是叫做閱讀理解能力喇!你話我所謂"睇中文字既能力"有問題,你所打既每一個字我也識睇牙!我睇你講既野,我想問下你,你現在還是讀緊中學嘛?如果係就比啲心機喇,吾係以你依家既表達能力連u都上吾到。不如等我遂點遂點同你講清楚啦!第一,我一開始係針對你叫"落去dg場,問下dg係咪廢系場"啲翻言論黎講,而係你自己講"你話你比差佬查個時,你真係夠薑,"作為一個論據,問題:請問你這個論據有什麼意思呢?請回答。第二,你話詞窮,咁"佢句子有問題,但吾係學下打字,係應該學下點樣組織同訓練下表能力,我諗你都要學下",啲翻說話,你有答我嗎?我真是看不出是誰字窮!你說"關我差事咩"作一個回答,那就證明了是你詞窮牙,小朋友!你沒有交代出佢將why club講成d y,他是應該學打字,而不是學習組織同表達能力的原因牙?問題:請解答他為什麼不是學習表達能力,而是學習打字的原因?第三,你說到我話我冇正ac,邊個知,我就想問你喇,假如我有正ac,咁你怎樣知道我的正ac是很臭?但你又可以很厲害,我說我冇ac,你又吾信,但你說我正ac好臭,我也想反問你一句,邊個知呢?第四,係你自己講到叫我回應你,遂一解答!何解說爭論落去沒有意思?也是你叫我回應你,你依家亦說爭論落去沒有意思,這是你詞窮嗎?第五,什麼叫身份確認吾到既人,我已經說了這個是我新開ac,係朋友叫我睇下啲個post,所以我才開ac,係你自己吾相信,咁你揾出證據證明我有第二個ac,再者我也可以說你不是正ac,請你揾出你正ac出黎啦!最後我希望你真係細閱每一句。每一點都能解答到!最後希望你比心機讀書,希望你讀到大學啦!
作者: 藍鳥    時間: 2015-1-27 18:09

引用:
原帖由 逍遙自在~ 於 2015-1-27 18:03 發表
請問你什麼叫睇中文字能力呢?而我所理解應該就是叫做閱讀理解能力喇!你話我所謂"睇中文字既能力"有問題,你所打既每一個字我也識睇牙!我睇你講既野,我想問下你,你現在還是讀緊中學嘛?如果係就比啲心機喇,吾係以你依家既表達能力連u都上吾到。不如等我點同你講清楚啦!第一,我一開始係針對你叫"落去dg場,問下dg係咪廢系場"啲翻言論黎講,而係你自己講"你話你比差佬查個時,你真係夠薑,"作為一個論據,問題:請問你這個論據有什麼意思呢?請回答。第二,你話詞窮,咁"佢句子有問題,但吾係學下打字,係應該學下點樣組織同訓練下表能力,我諗你都要學下",啲翻說話,你有答我嗎?我真是看不出是誰字窮!你說"關我差事咩"作一個回答,那就證明了是你詞窮牙,小朋友!你沒有交代出佢將why club講成d y,他是應該學打字,而不是學習組織同表達能力的原因牙?問題:請解答他為什麼不是學習表達能力,而是學習打字的原因?第三,你說到我話我冇正ac,邊個知,我就想問你喇,假如我有正ac,咁你怎樣知道我的正ac是很臭?但你又可以很厲害,我說我冇ac,你又吾信,但你說我正ac好臭,我也想反問你一句,邊個知呢?第四,係你自己講到叫我回應你,遂一解答!何解說爭論落去沒有意思?也是你叫我回應你,你依家亦說爭論落去沒有意思,這是你詞窮嗎?第五,什麼叫身份確認吾到既人,我已經說了這個是我新開ac,係朋友叫我睇下啲個post,所以我才開ac,係你自己吾相信,咁你揾出證據證明我有第二個ac,再者我也可以說你不是正ac,請你揾出你正ac出黎啦!最後我希望你真係細閱每一句。每一點都能解答到!最後希望你比心機讀書,希望你讀到大學啦!
第1 錯字
第2 下次分下段 好難睇
第3 唔好又書面語又口語
純提醒 無惡意
作者: 亂黎=]    時間: 2015-1-27 18:27     標題: 回復 25# 的帖子

我都係個句啦 同你爭論已經冇意咩義
第一 單野又同你冇咩關聯。。
第二 未確定身份
第三 火影區好小會有外來人黎爭論
第四 問你邊忽哥同未答
不過咁 有樣野我都好想回應下
我本人的確讀書好小。。
如果可以 我都想返去齊返中學
可惜呢個決定要返去十年前
但你講到咁 你讀書好似好勁咁。。
但咪又係錯漏百出。。。
咁你問下你。。。
你讀咁多書黎做咩。。?
你讀咁多出到黎都係錯咁多。。
比心機d搵下錢好過啦。。。。。
作者: 亂黎=]    時間: 2015-1-27 18:29     標題: 回復 26# 的帖子

鳥j 你真係睇晒佢成篇野
我不得不打個服字比你
作者: 藍鳥    時間: 2015-1-27 19:40     標題: 回復 28# 的帖子

無聊嘛            
作者: 逍遙自在~    時間: 2015-1-28 01:40

引用:
原帖由 亂黎=] 於 2015-1-27 12:07 發表
嗯。。我都發覺你睇中文字既能力好大問題。。重點的確唔係在於我黑社會 亦唔在於佢落唔落夜場 都唔在我比唔比差佬查。。
在於做人係有選擇權 佢覺得個場係垃圾場同我講係冇用既
因為我而家叫佢落去玩 正如而家 ...
.."如果可以 我都想返去返中學"
回復 27# 的帖子
你話多野錯..我想請問邊到多野錯呢..
打錯字,好正常姐,,唔通逐隻逐隻字CHECK咩,,
你自己都打錯啦,跟住講到分段同書面口語,E D就係格式問題喇!
我E家又唔係交paper,我唔駛咁formal嫁喎!難道我要expect你改咩..
講到搵錢喇,e d就唔講la..講出黎都冇謂啦,,得閒既可以去下why club撞下我!
有緣見到請你食飯又點話姐..再唔係齊齊番上去去richy玩亦得
最後我想講,係你自己講(唔好詞窮 要反駁我既 請一一反駁
唔該晒),反駁完你,跟住又話(同你爭論已經冇意咩義
),咁你想點姐..叫聲你大佬得未,神又係豢,鬼又係你,,

作者: 逍遙自在~    時間: 2015-1-28 01:53

如果得閒見到..就食下飯把
作者: 亂黎=]    時間: 2015-1-28 02:25     標題: 回復 30# 的帖子

原來又係why club...
做咩姐...你另個個ac好唔見得人嫁咩??
做咩即刻轉ac姐...
我都係個句啦..要搵我既 落dg啦...
why club比張老身夠18就入得...
d睇埸又麻煩..傾到計嫁咩??
dee哥又話唔可以係佢個埸都打..
我人就冇咩人識嫁啦..
識我既人都係叫我wing既
得閒咪落黎搵下我囉...
仲有你拎我個fd張相做咩姐??
你想點我相咩??
作者: 藍鳥    時間: 2015-1-28 16:53     標題: 回復 30# 的帖子

打錯字的確係正常 但同1隻字打錯3次就有d過份啦 定係其實你唔識寫?
而家的確唔係交paper 但你回人地都係想人地睇你講咩姐 但係你又唔分下段打字又一舊舊 人地點睇先?咁難睇 咁你打黎有咩意思 你都傳達唔到你個意思 當然你可以唔改 繼續keep住係咁啦 咁你打咁多字睇做咩? 慳返啖氣去做其他事仲好啦

ps 純提醒 無惡意 唔好以為我係串你
作者: 逍遙自在~    時間: 2015-1-28 18:33

回復 33# 的帖子
想請問邊3次呢?係個逐字?我見到就係2次了
而且我好多謝你提醒我,我之前番緊工,所以都係得閒用手機回下,我會分番段嫁喇!
至於你有冇惡意我就唔知啦,"亂黎"將個"憎"字打成"僧"字,你又唔提及佢打錯字,
至於點解你只係看我打既POST,有冇錯字..明眼人一睇巳經知你是針對邊個LA..
作者: 亂黎=]    時間: 2015-1-28 18:59     標題: 回復 34# 的帖子

我都話到明我讀得書小
但係你教得人 人地咪以為你好叻囉
點知都係錯咁多嫁姐,,,
,神又係豢,鬼又係你,,
我真係唔知個字點讀啦
仲有得你自己係明眼人??
冇人覺得佢針對你bo
你又搵下人啦證明下啦
作者: 藍鳥    時間: 2015-1-28 19:26

引用:
原帖由 逍遙自在~ 於 2015-1-28 18:33 發表
回復 33# 的帖子
想請問邊3次呢?係個逐字?我見到就係2次了
而且我好多謝你提醒我,我之前番緊工,所以都係得閒用手機回下,我會分番段嫁喇!
至於你有冇惡意我就唔知啦,"亂黎"將個"憎"字打成"僧"字,你又唔提及佢打錯字,
...
引用:
原帖由 逍遙自在~ 於 2015-1-27 18:03 發表
請問你什麼叫睇中文字能力呢?而我所理解應該就是叫做閱讀理解能力喇!你話我所謂"睇中文字既能力"有問題,你所打既每一個字我也識睇牙!我睇你講既野,我想問下你,你現在還是讀緊中學嘛?如果係就比啲心機喇,吾係以你依家既表達能力連u都上吾到。不如等我點同你講清楚啦!第一,我一開始係針對你叫"落去dg場,問下dg係咪廢系場"啲翻言論黎講,而係你自己講"你話你比差佬查個時,你真係夠薑,"作為一個論據,問題:請問你這個論據有什麼意思呢?請回答。第二,你話詞窮,咁"佢句子有問題,但吾係學下打字,係應該學下點樣組織同訓練下表能力,我諗你都要學下",啲翻說話,你有答我嗎?我真是看不出是誰字窮!你說"關我差事咩"作一個回答,那就證明了是你詞窮牙,小朋友!你沒有交代出佢將why club講成d y,他是應該學打字,而不是學習組織同表達能力的原因牙?問題:請解答他為什麼不是學習表達能力,而是學習打字的原因?第三,你說到我話我冇正ac,邊個知,我就想問你喇,假如我有正ac,咁你怎樣知道我的正ac是很臭?但你又可以很厲害,我說我冇ac,你又吾信,但你說我正ac好臭,我也想反問你一句,邊個知呢?第四,係你自己講到叫我回應你,一解答!何解說爭論落去沒有意思?也是你叫我回應你,你依家亦說爭論落去沒有意思,這是你詞窮嗎?第五,什麼叫身份確認吾到既人,我已經說了這個是我新開ac,係朋友叫我睇下啲個post,所以我才開ac,係你自己吾相信,咁你揾出證據證明我有第二個ac,再者我也可以說你不是正ac,請你揾出你正ac出黎啦!最後我希望你真係細閱每一句。每一點都能解答到!最後希望你比心機讀書,希望你讀到大學啦!
你第3個逐字我無變紅字姐 而家睇到未~
至於佢個"僧"字 你都已經講左 我亦都唔需要提多次
作者: 神冰藍日月    時間: 2015-2-8 05:50     標題: 回復 32# 的帖子

呀WING哥下話.唔好只係係DG到啦.只係係DG惡有9用咩.我係我屋企都好惡.唔好話D咩.睇你個小朋友到知咩事啦.夠18未呀?係咪未夠要落DG呀?WHY落唔到?
UM...唔同你係到嘈.冇意思.甘啦.你想出離嘈交就密我.我都想見識下你有幾惡
作者: 神冰藍日月    時間: 2015-2-8 05:52     標題: 回復 33# 的帖子

藍鳥.唔關你事你唔好講野.我會去長沙環
作者: 亂黎=]    時間: 2015-2-8 12:58     標題: 回復 37# 的帖子

嘩..仲以為你地唔會再浦頭..個D咩why club丫DG丫都唔好落啦..下下出尖沙咀...
我本人呢 就冇話我自己有幾惡既...可能你誤會左小小咁啦...
不過你想約我既話可以落黎黃大仙搵我..
因為我出過幾次都真係流料...
咁至於夠18未呢...
我本人係7年前都夠左嫁啦...
咁你話落DG係因為未夠18既話..
我想講係 落DG可以傾到計丫麻..
我即時開間房都得丫麻...可以慢慢傾麻...
但落why club 我唔知你地呢d哥哥定叔叔開唔開到房嫁麻..
作者: 亂黎=]    時間: 2015-2-8 13:00     標題: 回復 38# 的帖子

唔關事就唔講得野...成日轉人..
大佬..我到到都會去嫁啦..
嚇人唔係咁嫁...比小小專業態度得唔得...
作者: 砂3走場    時間: 2015-2-8 20:20     標題: 回復 39# 的帖子

黃大仙? 邊到我來搵你 反正我到系住黃大仙
作者: 一條水魚    時間: 2015-2-8 20:49

DLM 一件蕃薯2件蛋散 係到扮9哂野 成日叫人出來 又唔9留電話WO 係咁話出來啦出來啦 根本**侮辱成份** 係啊出到來 係個到 跟住點?一句 玩你炸傻仔 個個都識架啦 如果想出來嘈留電話啦 我同WING 會搵你架啦 唔好哂口水啦 傻仔一大斑
作者: 一條水魚    時間: 2015-2-8 20:51

佢地咁9多個分身 係9咁想拎彩我地就係唔9比你拎 你吹咩?
作者: 一條水魚    時間: 2015-2-8 20:52

要咀炮幾時都咀你地啦 傻仔
作者: 亂黎=]    時間: 2015-2-8 20:53     標題: 回復 41# 的帖子

你黎搵我做咩
有野幫到你 ??
作者: 神奇bb    時間: 2015-2-9 01:09

睇完成個post.
從圍村變打架跟住變詞窮再變club既解讀之後變點相最後變左食野..~~真係可以拍電影~~`你地咁多力打字,不如留d力同我玩火影好過啦..
加油 WingJJ
作者: 亂黎=]    時間: 2015-2-9 01:27     標題: 回復 46# 的帖子

咪係 本來我都講到明一問
之後又話要真人 又話去呢到去個到,,
我都係想係火影既事火影解決姐,,
佢地又唔肯,,之後又話要去邊去成,,
好悶,,冇d新意
作者: 淫娃娃    時間: 2015-3-5 20:27

你咪一樣亂踢人 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: 亂黎=]    時間: 2015-3-5 22:37     標題: 回復 48# 的帖子

請你抽水都抽好D啦......
個主題你都未帶到出黎....

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0