標題: Left 4 Dead 2 [2.1.4.6]版本主程式發佈 [打印本頁]

作者: lovertony    時間: 2018-1-7 08:06     標題: Left 4 Dead 2 [2.1.4.6]版本主程式發佈

Left 4 Dead 2 [2.1.4.6]版本主程式發佈
終於有少許時間去製作Left 4 Dead 2 [2.1.4.6]安裝程式,差不多遲左成一年既時間...抱歉啦大家。

本程式建基於Left 4 Dead 2 [2.1.3.5]Vlan 版本由(魔女鈴)製作既主程式為基礎下製作[2.1.4.6] Vlan 版本。
*經測試本程式:
1.能夠通過防毒軟件
2.自動打了繁體中文補丁
3.桌面捷徑設定了-steam
4.成就會保存
5.可以在"解除安裝或變更程式"裡解除安裝及修復本程式
下載網址:
https://goo.gl/bmucGi

* 由於安裝過程中解壓需時,請耐心等待程式安裝完成,需時大約10分鐘內
* 一共有6個檔案,下載完後按Setup.msi進行安裝

關於那6個檔案:
Setup.msi (主安裝程式)
Setup1.cab (數據01)
Setup2.cab (數據02)
Setup3.cab (數據03)
Setup4.cab (數據04)
Setup5.cab (數據05)

*19/1/2019更新
抱歉,昨晚抽空檢查安裝程式,發現以前作定期檢查時,放錯了安裝程式2.1.3.5的版本。。。

現已經放回2.1.4.6的安裝程式,經測試版本是2.1.4.6、連到現時的伺服器遊玩。
在Windows 7/10 系統下能夠安裝及遊玩。

*18/1/2018更新
桌面捷徑更改為自動以 系統管理員身份 執行

如在安裝上有任何的問題,歡迎在帖上發問,本人會盡量解答。
最後希望此程式能夠幫助到大家成功開啟到Left 4 Dead 2開心遊玩啦=]
By Lovertony

更改遊戲名子:
1. 安裝後再到遊戲資料夾主頁面,然後滑鼠右cick 圖中REV檔案

2. 使用記事簿開啟,跟圖中指示設定遊戲名子,再儲存檔案

作者: 27150699    時間: 2018-1-14 22:58

佢彈左句Fail to load the client DLL 點解決
作者: lovertony    時間: 2018-1-15 20:59     標題: 回復 2# 的帖子

右擊桌面 left4dead2 既捷徑, 選擇以系統管理員身份 執行
或者係 工作管理員 到, 檢查同時有冇開多左個l4d2, 關閉去再嘗試開game
希望幫到你

*18/1/2018更新
桌面捷徑更改為自動以 系統管理員身份 執行

作者: XRAY99    時間: 2018-2-22 23:54

都係樓主好野 唔似某啲人 答個問題都要串串共
作者: solarnas    時間: 2018-3-7 20:03

今日喺呢個post條link到岩岩down完同裝完,但係唔用vlan就見到一個不知名server,連左就咩server都見唔到,只可以玩單機因為vlan果到只係見到2.1.2.1嘅區,咁係未姐係我應該裝番2.1.2.1

作者: 爆破乂炸    時間: 2018-3-8 18:29

需要DEL舊版(2.1.3.5)?
STEAM正版唔洗降版就能與此版本連線?

作者: XRAY99    時間: 2018-3-10 10:37     標題: 回復 5# 的帖子

vlan已經冇人玩L4D2架啦 想玩L4D2嘅話就快D去steam買啦
作者: lovertony    時間: 2018-3-20 01:00     標題: 回復 5# 的帖子

唔好意思, 最近比較忙, 現在才見到留言

1, 唔用vlan 所見到嘅係一些外國Server, 係以前版本製作者所留下的推薦server.
由於係外國Server關係有機會連線不穩定, 令到連唔到入去.

2, 至於連左就咩server都見唔到, 只係暫時性, 你等多一陣或者重開l4d2 就會見到番.

3, 係vlan 見到2.1.2.1嘅區, 只係版主已經好耐沒有再更新, 現時Vlan版數係2.1.4.6.
但係你用vlan連線有機會見唔到任何嘅Server, 因為已經好少人會開Server, 多數夜晚時間先至見到有人開Server玩.
作者: lovertony    時間: 2018-3-20 01:10     標題: 回復 6# 的帖子

1, 是否Del 舊版(2.1.3.5)由你本人自己決定, 話哂2.1.3.5版本都已經無人開ser玩...

2, 跟據以往經驗, STEAM正版要進行降版才能與此版本連線,
因為STEAM版係最新版本, 比起2.1.4.6已經係舊版, 所以STEAM版要進行降版到2.1.4.6才能見到到Vlan 開的Server.

*遲d睇下有無時間可以製作STEAM正版降到2.1.4.6版本嘅安裝程式,
咁樣STEAM版玩家都可以連到vlan嘅Server同大家一齊玩.

作者: lovertony    時間: 2018-3-20 01:16     標題: 回復 7# 的帖子

vlan 唔係完全無人玩L4D2, 都有一班人仲有玩, 只係比較夜嘅時段才有人開Server玩.
作者: Firzen2312    時間: 2018-3-29 21:12

THANK for the post
but i can't extract the file after download .
i tried many ZIP software .
i mean can't install

作者: huikin123a    時間: 2018-3-31 17:31

down 完樓主個新版本version都係顯示2.1.3.5 version 唔係2.1.4.6version 點搞
作者: Firzen2312    時間: 2018-4-2 02:05

down 完 解唔倒板主
作者: Firzen2312    時間: 2018-4-2 02:30

下載完後按Setup進行安裝

SET UP 係ZIP FILE , 解壓又冇用
又唔係係deamon tools
而且佢set up 1 , set up 2 呢?
作者: 爆破乂炸    時間: 2018-4-2 02:40

條LINK入面D檔案要各別禁下載,唔好一次過拉晒D檔禁下載
作者: lovertony    時間: 2018-4-3 02:35     標題: 回復 11# 13# 14#的帖子

Hello Firzen2312,
Sorry for my late reply. The question which you mentioned, the reply is as followed :

You don't need to decompress the files. The files is not Zip file, with the built-in to decompression function.
When you download the all files, right click the Setup.msi to install. (You can see the picture below)

About the 6 files:
Setup.msi (Main Setup program)
Setup1.cab (data01)
Setup2.cab (data02)
Setup3.cab (data03)
Setup4.cab (data04)
Setup5.cab (data05)

*唔需要任何既解壓, download哂所有檔案,直接按Setup.msi進行安裝, 因為我製作既係遊戲主程式安裝檔,
就好似你入光碟就可以直接進行安裝軟件咁.

作者: lovertony    時間: 2018-4-3 02:50     標題: 回復 12# 的帖子

Hello huikin123a,
Sorry 晚了回覆:

你是否同時有多一個l4d2? 留意桌面生成的l4d2 捷徑是否與你另一個l4d2 檔案名一樣,
或者你桌面你同時有2個l4d2 捷徑, 你入左2.1.3.5 果個.
作者: lovertony    時間: 2018-4-3 02:57     標題: 回復 15# 的帖子

Hello 爆破乂炸,

記憶中一次過下載都可以, Google會將6個檔案壓縮成一個檔案再進行下載, 下載完再解壓就有番果6個檔案.
當然...逐個下載就實無死

作者: 獨愛喵    時間: 2018-4-16 04:05

引用:
原帖由 lovertony 於 2018-3-20 01:10 發表

1, 是否Del 舊版(2.1.3.5)由你本人自己決定, 話哂2.1.3.5版本都已經無人開ser玩...

2, 跟據以往經驗, STEAM正版要進行降版才能與此版本連線,
因為STEAM版係最新版本, 比起2 ...
.想問呢,係咪無得升級 一定要重新DL?
作者: 獨愛喵    時間: 2018-4-17 14:42

作者: XRAY99    時間: 2018-4-19 07:52

幫手置頂 等tony幫個忙解答下
作者: s054428    時間: 2018-5-5 22:31     標題: 不是2146?

我已經同2135分開放,但開完都系2135
我記得2146個exe 系 rvLoader.exe

但你依個系 left4dead2.exe

(我之前兩個都有的,2135系left4dead2.exe ,2146 系 rvLoader.exe)
作者: aif10252004    時間: 2018-5-21 23:48

點check自己L4D2版本???

入game既控制台到打 version
Version 2.0.X.X 就係版本

Why睇到係2.1.3.5, 是否正常?
作者: CarsonLaBaby﹏    時間: 2018-5-23 00:14

佢都係找不到指定模組 :Q
作者: 尼祿    時間: 2018-7-16 00:42

good job guys!it is a good game
作者: 郗筱    時間: 2018-8-10 18:42

VLAN L4D好似好少人咁..
作者: XRAY99    時間: 2018-8-10 20:55     標題: 回復 26# 的帖子

因為D人都走哂去steam
作者: jjfk123    時間: 2018-10-14 02:00

vlan l4d2煇煌不再 當年旺到要逼ser 講緊6,7年前 有個7v7場(後尾變左10v10)好好玩
作者: designer411    時間: 2018-11-8 10:04

thanks樓主大大!
看不到任何server ,
請問是vlan>啟動>如何setting才是正確
作者: XRAY99    時間: 2018-12-30 15:19     標題: 回復 29# 的帖子

呢度多數都夜晚先有場 唔似steam日日都有場
作者: lovertony    時間: 2019-1-19 16:53     標題: 回復 22# 23# 的帖子

*19/1/2019更新
抱歉,昨晚抽空檢查安裝程式,發現以前作定期檢查時,放錯了安裝程式2.1.3.5的版本。。。

現已經放回2.1.4.6的安裝程式,經測試版本是2.1.4.6、連到現時的伺服器遊玩。
在Windows 7/10 系統下能夠安裝及遊玩。

(* 由於安裝過程中解壓需時,請耐心等待程式安裝完成,需時大約10分鐘內)

作者: rainxiayu95    時間: 2019-3-25 00:04

howtoplay I cannot login into game
作者: royngan78    時間: 2020-2-1 05:53

server is enforcing consistency for this file:left4dead2\pak01_dir.vpk
作者: lililala6868    時間: 2020-2-3 16:12

本程式建基於Left 4 Dead 2 [2.1.3.5]Vlan 版本由(魔女鈴)製作既主程式為基礎下製作[2.1.4.6] Vlan 版本。
*經測試本程式:
1.福彩3D能夠通過防毒軟件
2.自動打了繁體中文補丁
3.上海快3桌面捷徑設定了-steam
4.北京快3成就會保存
5.可以在"解除安裝或變更程式"裡解除安裝及修復本程式
作者: gn02017574    時間: 2020-3-18 03:31

兩個版本都下載過 一開GAME 黑畫面一陣 就自動跳返出桌面
反而最近幫人砌部新機 大家都係WIN 10平台 我幫佢裝係正常 自己就開唔到GAME
作者:   κ    時間: 2020-3-24 19:50

希望有更加多既人會玩番 l4d2 ~
作者: langyu003    時間: 2020-4-1 20:01

2020年+1
作者: ca-e    時間: 2020-4-7 18:48

Microsoft Visual C++ Runtime Library
Runtime Error!

有無大大可以支援一下
Window 10
作者: poi22179    時間: 2020-9-11 20:44

希望有更加多既人會玩番
2020+++++
作者: chanhy321    時間: 2022-4-10 21:41

引用:
原帖由 royngan78 於 2020-2-1 05:53 發表
server is enforcing consistency for this file:left4dead2\pak01_dir.vpk
same here,

我同fd都係呢個版本但係連唔到,

我地開場對方都係入唔到,

都係彈 server is enforcing consistency for this file:left4dead2\pak01_dir.vpk 出黎,

求救
作者: TharinO_O    時間: 2022-4-18 14:34     標題: 回復 40# 的帖子

睇你會唔會試下我呢個自製破解
https://www.ipve.com/bbs/viewthr ... &extra=page%3D1

呢個可以互連

支持正版連入
作者: nakata16    時間: 2022-8-13 16:35

REV改名果2張圖死左....請問點改??
作者: wan99    時間: 2023-1-19 02:04     標題: 用左管理員身份開

我用WIN11
開GMAE就 就彈這個

作者: ezpc123    時間: 2023-2-23 01:47     標題: 安裝時最好放在D槽

就不會發生上述的一些錯誤信息了, 我也是試了好久才成功的!

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0