標題: 本人認為是次比賽 中 有一條規則需廢除 [打印本頁]

作者: 柯史誘次子    時間: 2008-6-25 15:42     標題: 本人認為是次比賽 中 有一條規則需廢除

1、正式比賽 時候如有任何關於LAG機及隊員斷線問題,請於全場未有玩家高於6等級(包括6等級)之前用  公頻提出,(各隊提出機會只得一次) 。

鑑於上屆比賽中 大家對這例規則都充滿爭議....我希望你們可廢除這條規則

首先,我們不能去證實那些參賽者是否真的因為LAG或真的是斷線而要重賽

可能他們因為抽不中英或者某些原因去提出LAG要重賽 甚至自己去拔上網線..

另外,LAG是一種取決於個人因素去決定是否重賽....我認為重賽由參賽者去決定

會更損公平性.....就好似一場足球比賽下著雨...無論大雨或是細雨...

大家都應硬著頭皮去應戰,,不是嗎??在世界各足球大賽也是照常比賽.........

在這2者選擇中...我們應選一個較公平的方法...就是照常比賽...
作者: 小輪    時間: 2008-6-25 16:21

咁你講唒啦
我真係唔覺有咩問題
1.如果真係有lag 6lv前實會知 咁樣re  唔係唔公平ja
2.不嬲re  都唔俾轉英  咁樣又點會關抽唔中英問題
3.如果 一邊係和記(5個)  一邊係hkbn (5個) 和記個邊開場  hkbn 實lag 咁照你咁講咪逼一邊玩?
作者: sm1    時間: 2008-6-25 18:38

有可能會無啦啦激疾...或唔定佢個上網係11lv果時先輕咁又點呢??
作者: Mr7    時間: 2008-6-25 18:59

落大雨會腰斬賽事。
作者: 乜都冇    時間: 2008-6-25 19:29

你拎信長同足球比
點拉都拉唔埋啦
搞笑?
作者: 乜都冇    時間: 2008-6-25 19:31

最好就改善下vlan d連線問題啦  
和記/PCCW 同HKBN撞  
唔通叫我地轉上網咩
作者: 小飛豬    時間: 2008-6-26 10:51

引用:
原帖由 乜都冇 於 2008-6-25 19:31 發表
最好就改善下vlan d連線問題啦  
和記/PCCW 同HKBN撞  
唔通叫我地轉上網咩
當然我地會盡力改善...不過有些東西..是超控制範圍..
作者: 水原ありさ    時間: 2008-6-26 10:53

最驚玩到中期先來lag..     
作者: 小飛豬    時間: 2008-6-26 10:58

引用:
原帖由 水原ありさ 於 2008-6-26 10:53 發表
最驚玩到中期先來lag..     
那無辦法吧...就上屆..第一名隊伍..難道他們.網絡都好好...對方網絡都好好?..完全無 LAG ..點解人地可以唔LAG ?  

中途對方有人..拔網線..或者.扮LAG   難道又要重賽? 對....對方又算是公平?

或者部分新人不適應..此項目規定...

但,信長比賽世界內頭..普遍.都有此項.規定..唔是我地.特定定出來..為難大家.. 無任何人..會比.主辦單位..搞好個比賽
作者: siu翔    時間: 2008-6-26 22:16

場主網吧bt foxy sm?
作者: SmileBoy    時間: 2008-6-28 00:13

其實此帖亦有在信長區討論過

http://www.ipve.com/bbs/viewthre ... &extra=page%3D3
作者: sxu2017    時間: 2008-7-27 11:05

引用:
原帖由 小輪 於 2008-6-25 16:21 發表
咁你講唒啦
我真係唔覺有咩問題
1.如果真係有lag 6lv前實會知 咁樣re  唔係唔公平ja
2.不嬲re  都唔俾轉英  咁樣又點會關抽唔中英問題
3.如果 一邊係和記(5個)  一邊係hkbn (5個) 和記個邊開場  hkbn 實lag 咁照你咁 ...
關於第2條
如果真係中左隱英咁點
作者: ×天蠍﹏    時間: 2008-7-30 17:33

呢條規則係真係有需要既其實..
甘真係lag都無計..
如果實力係勁既..怕咩人地叫re?
係咪先?
作者: 錦暉    時間: 2008-7-30 17:40

網吧book場約戰,

費用玩家自付
作者: 毒瘤團~夜    時間: 2008-7-30 19:12

如果有太多參加者玩家對這不滿~倒不如版主給他們投票要還是不要~

如果投票結果是大比數不要~在請專人(版主或管理人員代表大家向主辦機關提出)
作者: 小朋友打交    時間: 2008-7-30 20:16

你的確比喻得很好  你說大雨 小雨都要硬著頭皮去比賽  因為這兩隊 全場的人都會受干擾的 而lag機 則是幾個 或個別的   前者是在公平的情況下 比賽  而後者則是完全不公平的情況下比賽 ..........

再者  為了不讓 作假  所以才決定 一方只能有一次這樣的機會 再來 重賽大多都不會改英雄而不是亂抽吧....這條是很重要和很公平了
作者: §Cutie§花月    時間: 2008-7-30 20:20     標題: 意見

我覺得___LAG吾系借口___吾理得真LAG定系扮LAG___都吾系幾重要___難到LAG就玩吾到?
照玩咯____信長杯__當然會去D好網吧打機啦___所以LAG個問題我覺得好吾公平__-如果吾想LAG就應該在比賽時候選擇一D__網速快D網吧打機__

歡迎光臨 IPvE vLan 遊戲平台|網吧系統 (https://ipve.com/bbs/) Powered by Discuz! 6.0.0