48 1234
發新話題

插件安裝方法(不懂開場的也進來看看吧)

[Close]

插件安裝方法(不懂開場的也進來看看吧)

插件可到置頂帖下載

將下載了所需要的插件後
開KillingFloor的file
將插件放入system的file裡(如需解壓就解壓吧)

開killing floor
按Host Game
按mutator(上面)
再將想用的插件由左邊點到右邊(double  click都得)
按Configure Mutator(右下)(這是用來修改插件的)(如果想無限制修改ge話,一定要係呢度修一修改先開場,如果唔係會冇killingfloor.ini裡面用黎修改插件果幾行字架,而且也要開一開場)
注意:有d插件要係「附屬」ge   .ini檔度修改
例:係bot 插件ge話就係addbot.ini度修改
之後就可以開場

如果想將插件修改到無限制ge話就繼續(建議,因為係Configure Mutator度修改會有限制,例如Perk插件在Configure Mutator內最多只可修改至5lv)
刪左個場先
係system個file度搵killingfloor.ini(用txt格式開)
拉到最落
會有插件ge名(如果冇做足上面ge步驟就冇)
例(呢個係MutMoney插件):
[MutMoney.MutMoney]
CashPerSecond=1000.000000

MaximumCash=16000.000000
將它改成:
[MutMoney.MutMoney]
CashPerSecond=99999.000000
MaximumCash=99999.000000

改幾多都得

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

註1:用左插件就選擇唔到職業
所以一定要用選擇職業插件

較10000lv(用上面方法)可以1野秒左隻boss(如果改到勁高lv會開唔到場架,例:100000000000000000000lv)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

註2:有d插件安裝左之後要做d野,否則會有bug(其實個個插件都咁整就包保冇事)
開killingfloor.ini
找一行字叫(拉落少少就有):
[Engine.GameEngine]
之後copy插件個檔名
例:Addbot.ini
就copy   Addbot
之後係[Engine.GameEngine]
下面加多一行
ServerPackages=Addbot
之後save左佢就搞掂
注意:如果你刪左個插件(或者唔用個插件,即由右邊按到左邊)而打左呢句野,會開唔到場!!!!!!!!!!!

註3:現在改人數插件已經用唔到
如果想開多人場ge話:
方法1:首先開dedicated server(唔可以listen server)
開左之後就係你個桌面右下角(工具列)
right click個kf  icon
按Advanced Options
按Game setting
係Maxplayer度按想改ge人數
按enter(keybroad)就搞掂(按左enter後佢會立刻轉番原本個數,唔駛理,照開到架)
轉左個場之後就會變番6人ser!!!

方法2:呢個方法比較複雜!!!(但可長開多人ser,轉左個場之後都唔會變番6人ser)  by  goldx~~
按此

註4:開左dedicated server 入唔番自己個ser就睇呢個貼(Windows XP會有呢個問題):
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=162201&page=1&fromuid=1014990#pid1413854

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

引用:
原帖由 squaresun 於 2009-11-12 19:01 發表
註2:有d插件安裝左之後要做d野(否則會有bug)(其實個個插件都咁整就包保冇事)
開killingfloor.ini
找一行字叫(拉落少少就有):
[Engine.GameEngine]
之後copy插件個檔名
例:Addbot.ini
就copy   Addbot
之後係[Engine.GameEngine]
下面加多一行
ServerPackages=Addbot
之後save左佢就搞掂
如果您係killingfloor.ini加左野 當您係system刪除插件同樣要係killingfloor.ini刪除個行 如果唔係建房會error

引用:
原帖由 goldx 於 2009-11-12 20:44 發表

如果您係killingfloor.ini加左野 當您係system刪除插件同樣要係killingfloor.ini刪除個行 如果唔係建房會error
THX
唔記得講呢樣野
唔該哂

引用:
原帖由 squaresun 於 2009-11-12 19:01 發表
將download左ge插件放入system裡
開killing floor
在開場那裡按mutator(上面)
再將想用的插件由左邊點到右邊(double  click都得)
按Configure Mutator(右下)(這是用來修改插件的)(如果想無限制修改ge話,一定要係呢度 ...
push。新手应该看看。10000lv

路人.....支持一下,講得幾詳細
You guys just Nasty!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

引用:
原帖由 keith62807608 於 2009-11-15 19:04 發表
hey 精陽大佬!!
小弟(keith)頭先dowl 左killing floor la
教我正插件!!同教我玩la!!
你係...邊個=.=??

引用:
原帖由 keith62807608 於 2009-11-15 19:04 發表
hey 精陽大佬!!
小弟(keith)頭先dowl 左killing floor la
教我正插件!!同教我玩la!!
精陽大佬!! ?? ?!

想置頂您pm版主啦

引用:
原帖由 goldx 於 2009-11-15 20:23 發表

精陽大佬!! ?? ?!

想置頂您pm版主啦
係wo...@.@
同佢講先=v=

點解冇人回架........

THX!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

引用:
原帖由 keith62807608 於 2009-11-24 14:59 發表
我回你lo...我回你lo...我回你lo...我回你lo...我回你lo...我回你lo...我回你lo...我回你lo...我回你lo...我回你lo...我回你lo...我回你lo...我回你lo...我回你lo...我回你lo...我回你lo...我回你lo...我回你lo...我 ...
玩野...................??

Killing Floor果個開場個KillingFloor.ini文字檔好亂,有冇人一次個張成個KillingFloor開場d檔案上載落個網到然後再比我地下載種好啦。因為個KillingFloor.ini同其他檔案好難正,所以搵人幫手上載d Killing Floor開場的重要檔案比我地下載啦!!!自己正又怕麻煩

Noctis Lucis Caelum

引用:
原帖由 Deldwen 於 2009-11-27 01:44 發表
Killing Floor果個開場個KillingFloor.ini文字檔好亂,有冇人一次個張成個KillingFloor開場d檔案上載落個網到然後再比我地下載種好啦。因為個KillingFloor.ini同其他檔案好難正,所以搵人幫手上載d Killing Floor開場的 ...
咁都叫亂=.=??
你搵行字ge話咪用 ctrl f  囉
其實killing floor   d野已經係好易整
L4D果d難好多
因為killing floor有個好完善ge系統俾你choose插件
自己試下整啦

不過你e個提議都唔錯
盡可能整到ge話就整

48 1234
發新話題