發新話題

[2.1.2.1]1028 ser [Coop02]

[Close]
長煮話聽日更新2071...dl定落黎先...

你個SER
我只係見到你開左幾次非官地圖
唔知係自動定係你人手開
如果係自動既話咁你地圖次序要更改下=.=
抽地圖抽好內都抽唔到
又無得投票非官方地圖

"烏時"人如其名;烏雲密布之時,見烏時如見瘟神也

The Lost Island
http://www.webo.com.hk/download.php?i=22723

開場指令
map l4d2_jungla
"烏時"人如其名;烏雲密布之時,見烏時如見瘟神也

引用:
原帖由 rot00114 於 2011-7-14 22:31 發表
The Lost Island
http://www.webo.com.hk/download.php?i=22723

開場指令
map l4d2_jungla
呢個圖好慢....我怕會死server.

hello 長煮我係娘$300。下面有一d 對1028 的建議同埋問題:

其實依家彩票系統係咪仲係有機會整到個server lag / hand?我呢排見好多新入server的新手不斷玩彩票,叫佢地唔好玩有d 又唔聽,其實可唔可以整到彩票系統可以回收彩票但唔俾用 ???
(當然如果依家彩票系統唔會整到個ser有事的話,就當我冇講過 )

仲有,長煮可唔可以係rpg投票轉圖圖果個選單入面,移除「helms」(聖盔谷果張地圖)?因為d 新手好麻煩,有時自己死左就唔理其他仲玩緊ge人,亂咁轉圖。轉普通非官方地圖都還好,有時佢地無啦啦轉左helms 呢個地圖(coop mode),搞到成班人都冇得玩,要我入左去,轉番其他map先得,真係好煩

最後,呢個之前ko都有提議過。希望係rpg 選單查看自己有咩隊友時,可以有「下一頁」呢個選項~因為有時多人的話,真係要靠kick人果個先會睇到有咩人

我想問依家一隻tank 其實有幾多血 ? 勇者係咪只有吸血光球同埋落雷呢兩招 ? (雖然已經夠做有突 )

下面係我剛剛見到一個台灣rpg server的職業介紹。長煮不妨係每個職業轉生後都好似心靈咁加多一招 (不過唔整其實都冇咩所謂 )

http://ukimiu1103.myweb.hinet.net/UKI-RPG-JP.htm

好喇,諗到d 咩就再上黎。

回復 51# 的帖子

睇有咩人其實我都成日有講嫁喇,係console度打ping就會顯示到有咩人嫁喇
至於職業轉生後多一個技能其實所動用到既code其實都要用多少少時間寫,真係做左出黎都唔知有冇咁多人玩返,有時D野真係做左出黎而又冇咩人會玩既話,其實都幾晒心機下

回復 51# 的帖子

1.彩票系統巳優化,應該唔會lag
2.投票轉圖功能巳更改lv70以上 才可發起投票
3.Fix選單原本的bug,玩家現可在[倖存者陣營]選[next]跳往下一頁
4.tank 血量和速度 會按玩家所選的難度而増減

多謝樓主! 辛苦晒啦!

話時話, 免被火燒個插件似乎bug既機會較大, 知唔知咩原因?
似乎用完votemap轉非官方圖之後bug既機會大d. (感覺上, 還不確定.)
引用:
原帖由 測試員628號 於 2011-7-24 22:07 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=4124478&ptid=345794][/url]
睇有咩人其實我都成日有講嫁喇,係console度打ping就會顯示到有咩人嫁喇
至於職業轉生後多一個技能其實所動用到既code其實都要用多少少時間寫,真係做左出黎都唔知有冇咁多人玩返,有時D野真係做左出黎而又冇咩人會玩既 ...
想睇埋人地係咩職同埋咩lv丫麻.

回復 54# 的帖子

免火燒參數失效原因多出現在非官方圖,原因系server轉圖其間冇人自動重boot所做成(我個人鍾意叫呢個情況唯"假死server")即係所有server.cfg既參數都load唔到,解決方法係重新啟動該非官方圖或直至下一關,當然可以手動重新載入參數都得,或用其他插件重載參數XD

引用:
原帖由 測試員628號 於 2011-7-24 22:07 發表
至於職業轉生後多一個技能其實所動用到既code其實都要用多少少時間寫,真係做左出黎都唔知有冇咁多人玩返,有時D野真係做左出黎而又冇咩人會玩既 ...
岩丫,所以呢個只係參考~

依家冇咩大問題lu,長煮從善如流真係好多謝你

同埋我想問下,聖盔谷果個map 係咪仲係會死ser ??? 我真係好掛住呢張圖

來支持一下! 我覺得VLAN最好既RPG場係1028啦!

個場升左去2.0.7.5味嫁

我升左喇-_- 快d升個場喇- -

引用:
原帖由 justforacc 於 2011-7-27 22:45 發表
來支持一下! 我覺得VLAN最好既RPG場係1028啦!
同感。最平衡最耐玩應該都係1028

發新話題