發新話題

[!!初步地型釋出!!]對戰地圖意見收集

[Close]

[!!初步地型釋出!!]對戰地圖意見收集

初步地型釋出(地型87%完成):

由於CP區太大,對戰形式將會為6對6(如無意外)
變番做未命名既原因 :
因為我整整下張圖發現我整既英雄大部份都係偏於魔獸故事- -
所以如果要講係神魔之間既戰爭
好似未為最適合
雖然我已經整好張地圖icon...但因要改名唯有砍掉重練
希望各位在此留下你地既創意
e.g. 部隊既名...技能...對戰模式...物品....等等
總之你諗到咩都可以寫係下面
即使係擁有戰國最強能力既呀市
甚至係可以一lv爆大本既血法師
我地都會考慮創作
地圖名:歡迎大家提出
===================================
大致上地形已做得七七八八
接下來我會專心創作英雄、技能及物品(當然以學業為先)
先感謝樓下的一些意見

神器:檸檬
用途:放出600範圍既酸液,每秒扣500,繼持20秒

引用:
原帖由 dennis999 於 2011-4-16 22:09 發表
神器:檸檬
用途:放出600範圍既酸液,每秒扣500,繼持20秒
多謝你既意見=]
有人回我真係好感動
可惜we區人流.....希望總有一日會改變

lol 香港we'er 未見過有咩真正出色人士 拜託學好技術先好再叫人俾創意你
嗯 真身現形了

引用:
原帖由 花戀楓 於 2011-4-17 01:17 發表
lol 香港we'er 未見過有咩真正出色人士 拜託學好技術先好再叫人俾創意你
何以見得本人無技術?
再者
無技術唔代表造唔出好既地圖
我地有心

回復 5# 的帖子

我就真係未見過我認同有技術既香港we'er
無技術 = 無能力做到一張技術型地圖 好極有限
小朋友 唔係做張信長對戰圖就會紅嫁啦而家

呢個區當初係因為我而開 你覺得對於we既野 你清楚d定我清楚d?
嗯 真身現形了

引用:
原帖由 花戀楓 於 2011-4-19 00:31 發表

呢個區當初係因為我而開 你覺得對於we既野 你清楚d定我清楚d? ...
可惜我比你所知道更多。所以接管它是我必須的責任。

但可惜我不能有太多時間去管理。畢竟我真正的生活在現實。

香港或許沒有人能夠達到這個級數。不過我是澳門的

引用:

呢個區當初係因為我而開 你覺得對於we既野 你清楚d定我清楚d? ...
我並唔係為左紅
我只係為做圖而做圖
請別誤會

回復 7# 的帖子

SORRY 憑我過去是極限工作室一員 相信我已經超過了香港 澳門級別
屈就你在此 真是可憐
嗯 真身現形了

引用:
原帖由 花戀楓 於 2011-4-19 21:09 發表
SORRY 憑我過去是極限工作室一員 相信我已經超過了香港 澳門級別
屈就你在此 真是可憐
我是從地精過來。極限工作室我有聽過。但因為我唔鐘意佢地既風格。對佢地無咩興趣^^

回復 10# 的帖子

哈哈 地精? 我也曾在那邊看過 不過只是對於內地山寨工廠興趣不大 想不到閣下對於勝地如此有興趣
當然,對於地精的技術是抱持尊重和佩服態度,但同時,某些事情上卻難以認同 至少極限的模組如沒記錯好像有在地精流傳過吧 那麼......嗯...... 不知道了
*此純屬個人意見
嗯 真身現形了

引用:
原帖由 花戀楓 於 2011-4-20 22:01 發表
哈哈 地精? 我也曾在那邊看過 不過只是對於內地山寨工廠興趣不大 想不到閣下對於勝地如此有興趣
當然,對於地精的技術是抱持尊重和佩服態度,但同時,某些事情上卻難以認同 至少極限的模組如沒記錯好像有在地精流傳過吧 ...
各有各風格。個人意見也好。但不要過底線。

地精之強不是局外人能知。

名:死神(係鬼定係神= =?)(都係鬼好)
英雄簡介:
收割靈魂的英雄,一揮刀,對手全被收拾...
主要屬性:敏捷
職位:打手
近戰
技能:
靈魂收割: [暴雷擊]附加[聖光術]對自身回血(回血=傷害量) 補充:回覆法力(傷害的一半)
收割目標的靈魂,對目標造成X傷害,並令目標因虛弱而暈眩x秒,並轉換身血身能量。
靈魂吸汲: [生命吸汲] 附帶x3(0.5秒暈)對目標既200範圍並加傷害
吸取目標的生命和法力轉換成自身的能量,並令對方精神崩潰而造成200範圍內每0.5秒造成一次暈眩襲擊,並造成x傷害,持續3次。
靈魂侵蝕 [慢性毒] 4秒(主要減移動速度) 附加妖火(無減甲作用)
在武器上塗上具侵蝕性的腐化劑,在攻擊時令目標中毒,並且能追蹤目標的視野,對方會因中毒而減速移速x點。
亡靈來襲 [地獄火]x2 降落附帶h秒暈 持續s秒 (s= Cd 2/5) 補充:模組=不死族果D骨頭佬
呼叫兩名亡靈從天而降增援自己,亡靈降落時會對造成525的核爆,並暈眩2秒。

名:強奸犯(中立)
英雄介簡:
渴求性慾的英雄,不論男或女,只要被他挀住,必定...
技能:
強勁拳擊 擊退目標 x距離最後暈眩n秒
強勁精液 [斬空波] 距離x中附帶 動地跺 每100距離暈0.25秒+傷害
光速閃插 (原理與淺井一刀‧瞬 一樣) 附加靜化
連環追插 (原理與淺井十八大一樣)

名:電鋸殺人狂(中立)
英雄介簡:
心理變態的英雄,與德州一事的殺人狂極為相似。從監獄逃出並介入戰爭...
技能:
冷血 增加[雷鳴戰鼓]300%+(50%)x等級 3秒  對自身有效
狂呼 [狂戰士] 100%+(50%)x等級 +移速 25+(5%)x等級 攻擊附帶慢性毒 主減移速
殺戮 [暴雷擊]目標暈1秒 並追目標 每1秒傳送 英雄到目標 的身旁追殺(每次帶0.25秒暈 x2)(則每0.5秒暈1次)
放血 無效果[妖火]追蹤 每秒流X血 暈0.25秒

黑暗祭師(鬼)
英雄簡介:
充滿恐怖的英雄,擅長使用黑魔法。
主要屬性:智慧
職位:法師

獻祭 (技能名唔記得左.... ) 每秒損耗目標z點傷害,持續7秒,若目標在技能維持間因生命耗盡而死, 將會召喚亡靈兩隻。(唔係黑死箭= =)
對目標施展黑暗魔法,令目標變成貢品,每秒損耗目標Z傷害,持續7秒,若目標在技能維持間因生命耗盡而死,將會召喚亡靈兩隻。
咀咒 (「坦換術」(唔識打)  -50%攻速  -35%移速  -40%攻擊 (無視魔免施展)
對目標施展黑暗魔法,咀咒目標,使目標心不在焉,攻速減35%和移速減40%,並減弱攻擊40%。
第三招未諗到
暗煞 [地震術] [800範圍] -70%移速  每0.26秒街造10個暈一次0.25秒在該800範圍隨機位置 擊暈225範圍內的敵人  並每1秒在800範圍內制造3個225範圍附加火焰衝擊 每秒x傷害 持續2秒 對建築無效 全部技能持續十秒(好似好復習)

死靈法師(鬼)

無頭鐵騎(鬼)

我諗到D技好屈

技能介遲D附上

訓醒再幫你諗

引用:

自我中心見低就踩,見高就拜

引用:
原帖由 一世 於 2011-4-27 05:23 發表
名:死神(係鬼定係神= =?)(都係鬼好)
英雄簡介:
收割靈魂的英雄,一揮刀,對手全被收拾...
技能:
靈魂收割 [暴雷擊]附加[聖光術]對自身回血(回血=傷害量)
靈魂吸汲 [生命吸汲] 附帶x3(0.5秒暈)對目標既200範圍並加傷害
靈 ...
有人認真回....
多謝
正完放圖比你睇

發新話題