發新話題

省港旗英. vs 鬼知咩

[Close]
引用:
原帖由 DisEw2.pm. 於 2011-7-31 16:58 發表
K哥真強.聽閒你地團有個人叫CCH的人.
他好像很強.可以把他介紹給我?
CCH只是嫩

致評分團隊,此賽甚有爭議,望能細閱以下字海,聆聽我們的苦聲。

對方兩度違規,僅望評分團隊作出公平合理的判決,以下字海是根據附件的RP逐一作出說明的。

第一場rp,我方為織田軍(推車威為場主),對方在6lv前因為場Lag而提出轉人開場,我方妥協,最後由推車威轉為行路過印度開場。

第二場rp,我方為織田軍(行路過印度為場主),對方再次以6lvlag為理由再提出轉人開場,我方不妥協,對方提出先由我方先使用聯合軍

第三場rp,我方為聯合軍(standbyme為場主),對方的場Lag得不行,開場不夠十秒出現多次定格,雙方妥協另再開場。

第四場rp,我方為聯合軍(____-3-為場主),對方的立花道雪無奈被果心卡位,最後0cp竟然提出重新開賽,我方固然不妥協。對方____-3-更於全頻中說:98,及後立花道雪再死馬更被3捉時擬似關vlan最後斷線,及後對方隊友以未夠6lv為理由逐個離開。

--------------------------------------------------------------------------------------------------
四、比賽細節:
1、正式比賽時候如有任何關於LAG機及隊員斷線問題,請於全場未有玩家高於6等級(包括6等級)之前利用公頻提出,(各隊提出機會只得一次)
特別提示:
(
雙方可以就LAG問題提出異議,可以交換主持遊戲測試比賽,雙方必須在約戰系統規定時間內完成比賽,建議雙方互相測試不要超過2)
----------------------------------------------------------------------------------------------------

而根據以上規條,比賽規則強調各隊提出機會只得一次,對方更無提及過任何測試字眼,且是一意孤行地強行使用手段以達重新比賽的目的。

對方無論於織田軍或於聯合軍也強行要求超過一次重賽,明顯已兩度犯規,故我方強烈要求公平公正的龍大為我方平反,懲罰對方兩次違反比賽規則,而作出合理的判決。

另外,於比賽之外,我方亦於對手兩度違規後有與對手作出交流,是為符合體育精神希望能與對方作出交流。雖然及後落敗,但無論在情在理在法,我們皆認為我方應判得直,原因如下:
1)
在理方面,對方的而且確兩度分別於織田聯合軍違規賽規,兩場應被判輸。
2)
在情方面,我方多次提及某隊友的時間緊逼,需要盡快作賽,而對方多次因開場之勢處於下風而強行使用手段要求重賽,我方隊友因被家人糾纏多次,根本無法專心作賽。
3)
更甚,在情方面,對面多次因開場之勢處於下風而多次使用手段要求重賽(我方為織田軍時,對方真田昌幸兩次0cp;我方為聯合軍時,對方立花道雪0cp死馬再死人),我方各隊員的心理狀態必受影響,試問對方不停使用手段要求重賽,你會唔嬲唔激氣咩?也許有人的心理質素穩定,可以不受影響;但我方隊員並不是如斯神人,被強烈影響亦根本打不出任何水準,故在情方面,我方明顯也為大條道理。
4)
最後,對於以上落敗的兩場賽事,我方只是基於體育精神而繼續完成賽事,因為我方於各rp中已有多次強調「不能再re」,「只有一次機會」等字眼,明示對方再re即為違規,而對方亦多次以「咁98」,「那98明示理解比賽將會繼續進行,可卻最後依然斷線而使賽事強行結束。

希望評分團隊耐心聆聽我們的苦聲,作出公平公正,合情合理的判決,無論如何,感謝你閱讀我隊的聲音,謝謝。

附件

replay.rar (226.67 KB)

2011-7-31 17:52, 下載次數: 120

以下為對方要求重賽之replay(包含4個)

首先 你地開場的時候
我百地以開頭單殺兩次長宗優勢下re了
你估我又怎樣想?
之後第2次 我地隊又有人lag 你地死口唔比我地開場 我百地再次單殺了長宗 又再re
到了第3場 雖然我地開場lag 但到最後都比番你地開
如果你地呢個時候唔打得 又要選呢個時間?
輸左就話時間緊迫 搞到無心作賽
但係兩場都以48min gg
誰勝誰負大家知道
要是不滿我地第一場以直爆勝出
友誼/計分/滅團 都可以接受

公說公有理,婆說婆有理
只能靠評審員一雙慧眼去評判了。

姐係咁
lag係咪迫我地照打?
未到6lv係咪唔比re?
定係輸左係到嘈?
姐係lag到彈叫特登走
姐係你地輸左就會出黎嘈
如果相反係你地贏 你又會唔會出聲?
你自己無心去打比賽
我地lag住話一樣都唔想打
如果係普通計分/友誼 我地就一早棄權
當然 問下別人
輔手食少dd cp重要 定係主力比人殺兩次重要
我百地 re戈兩場 都單殺長宗兩次
我都未出聲 幾時到你地因為真昌食唔到cp要re重要?
姐係5隻cp比唔起$600?
心知肚明啦^^

如果你只係講你自己唔妥協
只可以話你機已屈
你打死都不妥協
咁姐係開個lag場出黎冇得走?
咩係公平比賽?
第二場我地開場有冇lag到你先?
你1開個lag場 唔通我地唔出聲
由隻肥川delay 5秒去打落去?
早知你地咁鍾意係唔公平既情況下進行比賽
我地投降就好了
開個舊c立恰場出黎
玩_________________________咩?

輸唔起話lag,睇到人有實力,就扮lag,辜負曬我對你地ge期望/.\唉~~人地打到黎呢度更有實力,~.~下次搵d好d ge大話喇唔該~~

第二場
長宗3分鍾被殺了兩次
食5兵
這難道不是我方優勢嗎???
PS:之後說的交換軍場
你們是同意的
不是你說的[我方不妥協]
第4場
主持遊戲的不是我
而是standbyme
我真的是上網斷了然後依依不捨地離開
信不信由你,
反正我信了

最後, 如果你覺得我們當時已經違反賽規
為何不立即上報Vlan
還跟我們完成了一場48分鍾的賽事???
接著輸了之後就拿出一大堆理由出來說我方違反賽規
應判你方勝利
那我也冇話好說了

只能說
公說公有理,婆說婆有理
只能靠評審員一雙慧眼去評判了。

長宗心諗
汁到啦 死左4次都可以re

對#18留言,首先,要提出兩點:
1.其實我方長宗不幸比貴軍擊殺2次,但根據rp情況,雙方也有不利情況 例如:我方的長宗,但你們的昌幸亦在cp方面不幸被我方搶奪,再看回情勢其實我們中下路亦較為有利,更甚的是,是你方要求提出re,我方無奈之下,為有重新作賽
2.然後還有一點的是,一開始你們已經違規作賽#17已有解釋,你們提出重賽的次數多達4次之多,而且我方開場,我方隊員亦無lag/delay之問題,但你方卻多次要求重賽

最後,我們沒有什麼不滿你們直爆取得勝利,那是一次很好的交流。但我方只是基於體育精神繼續賽事,要知道貴方的而且確兩度違規。

引用:
原帖由 推車威 於 2011-7-31 18:14 發表
對#18留言,首先,要提出兩點:
1.其實我方長宗不幸比貴軍擊殺2次,但根據rp情況,雙方也有不利情況 例如:我方的長宗,但你們的昌幸亦在cp方面不幸被我方搶奪,再看回情勢其實我們中下路亦較為有利,更甚的是,是你方要求提出 ...
你鍾意點講咪點講
你地咁有體育精神
去到32強咪又係魚腩部隊7.7

vlan果到講到明話淨係可以RE一次.我個人就覺得真係要睇下龍大既造化喇

引用:
原帖由 SerEne-heY 於 2011-7-31 18:16 發表

你鍾意點講咪點講
你地咁有體育精神
去到32強咪又係魚腩部隊7.7
對事不對人而已

引用:
原帖由 SerEne-heY 於 2011-7-31 18:07 發表
如果你只係講你自己唔妥協
只可以話你機已屈
你打死都不妥協
咁姐係開個lag場出黎冇得走?
咩係公平比賽?
第二場我地開場有冇lag到你先?
你1開個lag場 唔通我地唔出聲
由隻肥川delay 5秒去打落去?
早知你地咁鍾意係唔 ...
不停地說RE的是你們.難道你們不屈機?再加上.你地事實上真係犯左規

路過,但係見到尼句 >> 我方隊友因被家人糾纏多次,根本無法專心作賽。覺得好好笑.
你家人方面都要拉入來傾數.証明你真係吾輸得.做過路人中肯講句.輸在甘多野屈.甘不如你吾好打喇.
此外.關於re方面.佢地走場你可以繼續打.點解你又要走尼?你1走就要付上一定既責任嫁喇.
輸就輸.嘈黎做乜?

發新話題