16 12
發新話題

【英雄設計-中立軍】二郎神

[Close]

【英雄設計-中立軍】二郎神

我希望整一隻CP英...但主力爆野。=.=
唔係玩野的
D名可以慢慢改下=.=

認真的=.=

背景:封神榜,原名錢嘉樂(TWO LONG GOD),源於封神榜,姜子牙於2012年宣佈TVB不再重用二郎神,因此其轉行打仗。

性:敏,力

W技:封神榜.召喚吼天犬

可召喚[1,2,3,4]隻吼天神犬,每隻擁有1000血,300攻擊力,維持時間25秒。CD[30,35,40,45]

E技:封神榜.三眼仔

可發射距離1200的直線激光,對敵人做成[250,350,450,650]傷害,等級四的三眼仔激光可以用作爆塔。CD[20,30,35,50]

R技:封神榜.殷十娘

可令殷十娘的10把寶劍圍住自己,維持時間[30,35,40,45],其劍會自動攻擊敵人,每劍會對敵人做成[50,60,70,80]和有[0.5,1,1.5,2]爆撃。CD[45,55,65,70]

T技:封神榜,二郎神奧義
二郎神會轉化成三眼天神,變大和進入無敵狀態[40,50]秒,血量加成[500,800]和回血加成每秒[30,45]。其會擁有爆塔力量,對建築物做成更多傷害[150,250],更可以召出李哪吒和雷震子幫助爆塔。CD[280,220]
:lol :lol :lol

開3技..對面條友一落單
立即秒殺 80x2x10=1600
招大仲要50秒無敵
仲夠講唔係玩野

唔好咁認真  比樓主自HIGH 陣

引用:
原帖由 深井太郎 於 8-7-2012 03:05 AM 發表
我希望整一隻CP英...但主力爆野。=.=
唔係玩野的
D名可以慢慢改下=.=

認真的=.=

背景:封神榜,原名錢嘉樂(TWO LONG GOD),源於封神榜,姜子牙於2012年宣佈TVB不再重用二郎神,因 ...
...無言.........

我只是來打醬油

1技仲勁過狗女
2技變成最高攻既普通技
3技秒殺
無敵狀態40/50
笑左
咁呢隻咪最勁既英?
秒殺爆野一流

引用:
原帖由 wong1441 於 2012-7-8 23:50 發表
1技仲勁過狗女
2技變成最高攻既普通技
3技秒殺
無敵狀態40/50
笑左
咁呢隻咪最勁既英?
秒殺爆野一流
話又唔可以咁講
佢d技既cd 咁耐

招大唔夠勁
起碼要3倍基礎攻速同頂移速
如果唔係點秒大本
可改為:

二郎神會轉化成三眼天神,變大和進入無敵狀態[40,50]秒,血量加成[500,800]和回血加成每秒[30,45]。其會擁有爆塔力量, 攻擊類型轉為攻城, 基礎攻速增加  30倍,對建築物做成[1.5,2.5]倍傷害,更可以召出李哪吒
和雷震子幫助爆塔。CD[280,220]   哪吒在打擊時有30/50%使用風火輪對直線上800距離造成忽視魔免的400/700傷害. 雷震子打擊時有50/60%使用雷霆萬鈞, 強制暈眩身邊600/800範圍所有敵人,並造成150/250傷害.CD[280,220]

唔差在秒殺大本啦

引用:
原帖由 Amortisation 於 2012-7-9 00:17 發表

話又唔可以咁講
佢d技既cd 咁耐

招大唔夠勁
起碼要3倍基礎攻速同頂移速
如果唔係點秒大本
可改為:

二郎神會轉化成三眼天神,變大和進入無敵狀態[40,50]秒,血量加成[500,800]和回血加成每秒[30 ...
呢個係唔錯WO..
我唔係想秒大本..
我想都要慢慢打GA= =
我係認真諗呢隻英的..
不如大技改成一次有魔免,一次冇,一次有,一次冇..........如次類推A_A

引用:
原帖由 深井太郎 於 2012-7-9 00:36 發表

呢個係唔錯WO..
我唔係想秒大本..
我想都要慢慢打GA= =
我係認真諗呢隻英的..
不如大技改成一次有魔免,一次冇,一次有,一次冇..........如次類推A_A
無敵10秒就差唔多

W技:封神榜.召喚吼天犬

可召喚[1,2,3,4]隻吼天神犬,每隻擁有1000血,300攻擊力,維持時間25秒。CD[30,35,40,45]
300攻0.0 +埋長毛象開攻卷仲洗玩??
+40%每只420攻X4=1680
4只打1下就1680,雖然1000血係少d但係有攻卷,又係召喚獸,打死都無幾多錢,開攻卷防卷埋仲勁過上忍!?人地會戰,你去偷爆,25秒可以掃曬成個中路
one piece

大技已可直爆了

請到絕信...

:loveliness:

依家日本打緊仗.
現在是少女時代!以後是少女時代!永遠是少女時代!

招1技D狗前期仲勁過英雄...
本團招生.有意PM.

16 12
發新話題