發新話題

SEED DESTINY REMASTER

[Close]

SEED DESTINY REMASTER

總共幾多集~thx

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-2-22 02:48 發表
總共幾多集~thx
50,岩岩做完

引用:
原帖由 yauchunwong 於 2014-3-10 17:16 發表

50,岩岩做完
知唔知改左啲咩 而家諗住慢慢睇返

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-3-10 23:05 發表
知唔知改左啲咩 而家諗住慢慢睇返
好似話cut左 d比人話7既鏡頭(1%到好少),跟住將final plus(基拉扎多白衣)加埋入50集,同埋將d重覆左既戰鬥畫面刪除(你之前睇會發覺同一部機打兵仔d畫面次次一樣),同埋加左新戰鬥畫面,同埋高清左

劇情就無改

其實扎多係咪新人類果班? 要阻止佢地改造第二個世界?
地球果班就要殺哂新人類令世界變返潔淨世界??

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-3-11 13:39 發表
其實扎多係咪新人類果班? 要阻止佢地改造第二個世界?
地球果班就要殺哂新人類令世界變返潔淨世界??
其實唔可以咁講,兩邊都無正邪之分,只係都係為了自己既目標戰鬥
成件事係起源於一些新人類(非官/軍方)將一個殖民衛星殘骸墜落地球(有理由相信當時既議長係知情,但為左實現佢既計劃只有挑起戰爭一條路,所以無理到,因為佢既計劃係實行一個以遺傳因子決定每個人既職業,咁就唔會因有人不滿現狀而戰爭,但主角認為如果連奮鬥都無用,未來一早已經定左,咁就無生存意義,就算會有戰爭都唔想無未來),跟住停戰左2年既戰爭再起,由於地球人認為議長係幕後黑手(雖然佢死口唔認,同埋佢其實都無所謂,因為已挑起戰爭),所以地球d國家都結盟,但主角一班人好反對自己國家同d好戰既國結盟,所以離國出走,跟住主角一行人為左創做無戰爭既世界,係2方打既時候都做架倆,用嘴遁加第1新人類實力阻止了,但由於主角並不想同人打,係人地博晒老命時主角唔識應對比人爆左部舊機,之後好快換左新。跟住地球果方唔耐煩想快d完,就用左1個轉到方向既雷射炮打中殖民衛星,跟住新人類大舉反擊,成功拿左個雷射炮,點知話唔想打杖既議長竟然用6炮射番地球人,主角先至發現議長既陰謀,跟住係地球軍幾乎無戰力既情況下,主角加男2用神奇既力量加埋少少隊友「單挑」成個新人類,跟住係

嘴遁既實力下敵方紛紛投降,仲親手殺死左議長

唔洗打堆字海出黎既=.=
點解成套野好似未提及過部觀星者?

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-3-12 20:37 發表
唔洗打堆字海出黎既=.=
點解成套野好似未提及過部觀星者?
觀星係另一套…

其實穆同雷係咩關係? 仲有議長
點解佢地一出場會察覺到對方係度

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-3-13 14:22 發表
其實穆同雷係咩關係? 仲有議長
點解佢地一出場會察覺到對方係度
有一個人,佢係木既老豆,而雷就係個個人既複制人,所以木就好似察覺到佢老豆咁
議長無關系,只係識得咁解

即是雷係SEED最後比基魔用FREEDOM拎劍吉落天意果條友?

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-3-14 14:10 發表
即是雷係SEED最後比基魔用FREEDOM拎劍吉落天意果條友?
嚴格來講係,因為「SEED最後比基魔用FREEDOM拎劍吉落天意果條友」(叫古魯謝)係個個人既另一個複制人,所以雷既DNA係同古魯謝一樣,但係係獨立個體,而死左既係古魯謝

成套野得穆老豆天生有呢樣野? 其實有咩用 係穆老豆獨有既野黎?
好似基拉佢地天生獨有SEED咁 而穆老豆無SEED但擁有呢樣野?
另外Z.A.F.T係札多? O.M.N.I係咩

引用:
原帖由 -Hei 於 2014-3-14 23:27 發表
成套野得穆老豆天生有呢樣野? 其實有咩用 係穆老豆獨有既野黎?
好似基拉佢地天生獨有SEED咁 而穆老豆無SEED但擁有呢樣野?
另外Z.A.F.T係札多? O.M.N.I係咩 ...
其實無所謂既「呢樣野」,只不過係直覺咁feel到,就算係基拉都會feel到阿c蘭,好似seed一開始咁

Z.A.F.T係札多
O.M.N.I唔知

認真成套野長篇大論 搞到好複雜咁
又地球軍 又聯合軍 又地球聯合軍 又普蘭度
其實總共有幾多個軍隊 邊面對與錯?

發新話題