65 12345
發新話題

有關近日會員Tanker01及raze00鬧事事宜

[Close]

首先...

無論是否有人在本版或L4D2區鬧事...
眾會員其實不必要及無需要兼且唔X洗 努師動眾去做所謂搜集罪證的活動...
的確你們的所搜集的罪證完全可以證實該會員犯下無數版規...
但你們在眾多人面前像公審一樣會有害本區風氣

本來本區風氣就不太好...適者生存....勝者為王...

玩家矛盾細分幾派我就不詳細說明

本人一直建議各位善用管理員功能管理閣下的伺服器...例如 KICK...BAN..等等

另外更一直提倡

....你們伺服器的分争不要帶上討論區

非常重要所以我說三次..!!!

版規已有列明嚴禁罵戰..人身攻擊及侮辱等等.....

希望各會員不要公然挑戰版規

討論區是一個討論遊戲性...發佈玩法..心得....可玩性...及交朋結友的地方

而不是給你們私鬥的擂台..

最後..由於此事件牽涉到眾多會員觸犯版規

我就此只處罰最先的涉事者

請各會員及場主自重...有關人等就此我就不開名了.....

另外...如有任何回應或意見只可以在本貼回應

任何就此事件開新貼者將會跟隨版規C-2及C-3處理

即時生效

但是他先引起問題'_>'......

人地個場由場主自己去搞,但他講到好像自己係大哂咁

仲拎返D舊野出來講,你話令唔令人怒氣'_>'

http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=629581
狂賀
我地親愛既raze同tanker用戶又再準備下一波攻勢

引用:
原帖由 魔女鈴 於 2015-12-28 22:24 發表

首先...

無論是否有人在本版或L4D2區鬧事...
眾會員其實不必要及無需要兼且唔X洗 努師動眾去做所謂蒐集罪證的活動...
的確你們的所蒐集的罪證完全可以證實該會員犯下無數版 ...
版主本身係義務性質,唔得閒處理版務既,呢D我諗好多人都理解

但講到呢件事係各場主既錯,就於理不合

"....你們伺服器的分爭不要帶上討論區"

一直以黎,玩家有事訴求會開post / 回server post問場主,
大多數時間各場主都好守禮,冇乜太過火既事出現
所以即使開po嘈都係幾句收工

但係呢個人一而再,再而三咁「搵野黎搞」
你覺得冇人會ban佢咩?
我ban完佢,佢咪又開po出黎嘈話「做乜ban我」
再跟住又四圍cap舊聞貼上黎嘈

有人有心做FAQ,出面做support
佢又走去出,不過D料唔齊又或者跟本唔關事既
難道唔開聲指正嗎?
任由錯誤資料誤導其他論壇使用者嗎?

L4D區原本已經唔旺
近年已少好多玩家
不過還有部份有心人仕去「義務」幫助玩家,使呢度唔會變成「死城」
而呢件事正正就係打擊緊呢D人既「心」
請討論區管理層關注一下類似事件,否則只會流失最後呢班玩家

---------------------------------------------

最後,請回答一下以下假設題,等其他人瞭解一下類似事件既處現方法
秋葉原本身冇長警察長軴,但有日有人無差別咁殺人,遊人應該如何處理?
A - 報警,等其他地方警察過黎處理
B - 逃走,以後唔去秋葉原
C - 唔理,任由條友殺人,就算被拮幾刀之後死o左都冇所謂
D - 夾埋其他遊人反擊

---------------------------------------------

btw冇記錯該人前後有4個acc
- raze00
- hkplayer
- raze000
- Tanker01
跟據擊敗搵到既資料,kirito00係第5個acc

Laputa群主

他鐘意玩我同他玩大D

最憎這種人係唔係都要拿返D舊野出來講

OK,這次連絕招都用上來了

(無標題)

唔該!請問你地玩夠未呢!你地爆完我真名仲要係咁改花名!

我承認我係犯左版規!但無論如何,都唔應該爆我真名同改花名!一來,己經與上述事件無關:二來,你地爆完我真名,仲要[一而再,再而三]咁改花名,根本就係試圖引起我罵戰既意欲!若果其他犯左版規既玩家遭到如此對待!恐怕十有八九都己經跳樓死左啦!

你地既行為己經嚇退左唔少想玩L4D既玩家!

若果再如此下去,恐怕唔止咁簡單!

我而家要講VLAN既問題到底有幾嚴重!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2012年!(即係本人既第一個AC登記前一年,同時亦係所謂既[雙軌年]!),WAR3區發生左一個超大型罵戰事件!據聞一位會員發佈左1個附地圖介紹既暮光之晨招玩帖,之後,刺激了1大班玩暮光既人紛紛上論壇發冇地圖介紹既招玩帖,高峯時期大約有半版係關於暮光既帖!1-3日之後,有1位會員叫做HERO534(真身為skyyero)發起一個帖!帖中內容就係大約

不如將綜合版改名做暮光版

之後,比A-lin關帖!然後HERO534又開多個帖!帖名為

無能版主惡過共產黨
之後,古物.帝就係呢個帖表示左立場!佢讚成HERO534所帶來既理念!

接着,A-lin話古物.帝挑戰版主!佢就解釋自己冇挑戰過版主!

最後,有個名為柚鼠樂既記者講返呢件事!不久,HERO534及其真身己被禁言!另外,破戒僧同Yobi_Lee亦己被禁言!(原因:開多個分身,迷惑不少人!)

至於一刀.空牙事件就唔講啦!請自己睇以下既LINK!

http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=629242

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

可能有人覺得己經處理左,無需再引用!但VLAN今時今日既風氣係:

WAR3/信長區:成日開map hack(MH)!處理又需時,導致不少玩家有樣學樣!

CS區:版主長期唔上線,導致炸SER事件頻生!

L4D區:版主3個月唔上線,結果A-LIN上來處理!

VLAN恐怕己沒落!

當然,本人唔再犯任何版規,同時並向受本人影響say sorry!

既然,本人say sorry!麻煩請唔好再講啦!忘記此事!重新接受本人,好嗎?

另外,請記住!唔同版區有唔同既方式處理!我亦唔想見到因為本人而引起上述事件!OK?

raze007EX/Tanker上
raze(RZ)

版主,請關掉此POST的回覆功能,唔該!
raze(RZ)

金手指,無限復活。。。。。。。。。

回復 8# 的帖子

講夠未!咪再講乜野金手指,OK?
raze(RZ)

回復 9# 的帖子

你唔理解人地講咩就咪搭咀啦。。。。。。
你賣魚既咩。。。。。。

引用:
原帖由 kirito00 於 2015-12-29 20:32 發表
可能有人覺得己經處理左,無需再引用!但VLAN今時今日既風氣係:

WAR3/信長區:成日開map hack(MH)!處理又需時,導致不少玩家有樣學樣!

CS區:版主長期唔上線,導致炸SER事件頻生!

L4D區:版主3個月唔上線,結果A-LIN上來處理!...
其他區就唔關我事既, 我淨係知, 係L4D個區到搞事搞到比人BAN左4個AC既你, 係冇資格講呢D
引用:
原帖由 kirito00 於 2015-12-29 20:32 發表
既然,本人say sorry!麻煩請唔好再講啦!忘記此事!重新接受本人,好嗎?...
既然? 即係你覺得SAY完SORRY, 人地就一定要接受? 你次次都SAY SORRY, 不過之後都係係度搞事,
所以你SAY既SORRY不足以令人相信你會改

再加上, 岩岩開返個AC既你, 一返到黎就↓
引用:
原帖由 kirito00 於 2015-12-30 08:37 發表
冇料到既柏斯加入左ban vlanid 大法!
回埋呢d挑釁性既話語, 叫人點信你會改先
引用:
另外,請記住!唔同版區有唔同既方式處理!我亦唔想見到因為本人而引起上述事件!OK?...
同上, 身為始作俑者既你, 係冇資格講呢D

回復 11# 的帖子

我只係同意maxben所講既野!而非回埋呢d挑釁性既話語!而且,請你下次指明到底係話我定係其他人,皆因你上次
引用:
原帖由 ymhkiller 於 2015-12-14 12:34 發表
我支持你啊! 中曬POINT
冇指明係話我定係其他人!OK?
raze(RZ)

回復 10# 的帖子

得啦!既然你係想串我個真名既話;玩具,咁請你同擊敗慢慢去串夠本!我唔理啦!88!

raze(RZ)

遠仔
你搞返清楚先
我由頭到尾都無串過你個真名或者改你花名
叫你遠仔純粹因為我年紀大過你
如果你年紀大過我,我會叫返你遠哥
你亦都可以叫返我擊敗哥
如果你認為叫你遠仔或者鄧志遠=串緊你/人身攻擊/侮辱
你既父母朋友同學老師親戚每一日都串緊你/人身攻擊/侮辱
呢段文字只係拎黎解釋返我由此至終都無做過串你真名既行為
我極其量只係叫你個真名    而唔係串你個真名     希望你明白返
正如我頭先所講呢段文字只係拎黎解釋
完全無要求或者引起罵戰既意欲
最後       你已經係成年人
要為自己講過既野負責任   講得出就要做得到
包括對家人朋友身邊所有人甚至係論壇既言論

當然,本人唔再犯任何版規,同時並向受本人影響say sorry!
既然,本人say sorry!麻煩請唔好再講啦!忘記此事!重新接受本人,好嗎?

你講過唔再犯版規    同埋SAY SORRY   相信好多人都會真係信你唔再犯版規同埋接受返你
你亦都唔好令相信你既人失望

得啦!既然你係想串我個真名既話;玩具,咁請你同擊敗慢慢去串夠本!我唔理啦!88!

你講過唔理     全部人都會相信你真係唔理
唔好轉個頭又講過唔算數

回復 14# 的帖子

咁請你叫唔好再叫我個真名!叫番raze,tanker&RZ(簡稱),OK?
raze(RZ)

65 12345
發新話題