發新話題

信長之野望 HK版 意見集中區

[Close]

信長之野望 HK版 意見集中區

請有意見的在此提出, 方便作者跟顧問集中看.

請盡量具體及加上修改原因.

PS: 如果想私下表達, 可PM 作者, 不要再PM我了

生於斯 玩於斯
香港信長冠軍級隊伍盡在VLAN

自選是否禁英<果心00>

考慮埋啊市
我自己玩信就無論對家定自己隊都吾太想見到呢幾隻英(我自同FD打信直頭吾會比佢地用)
搞到場信長技術成分大減 但團戰又有需求
所以有D想有咁既措施

另都可以考慮下
http://www.ipve.com/bbs/viewthread.php?tid=643955&page=2#pid6381227

3大無品英

街場Ban阿市 timpaul1997 同 有毒可樂似乎可以del game
利申:支持

我就自己推到作者/制圖者 有回應為止

個人看法.

多年來都有呢幾隻英雄
以前都未見過人投訴.
定係今時今日的果心同寧寧玩家更強了?

不過團隊的確在想要將寧寧NERF一下
生於斯 玩於斯

引用:
原帖由 Misuki 於 2018-8-1 01:34 發表
個人看法.

多年來都有呢幾隻英雄
以前都未見過人投訴.
定係今時今日的果心同寧寧玩家更強了?

不過團隊的確在想要將寧寧NERF一下
我只能說以前不同現在.
以前上軍團戰會出本多服仔
今日都吾會見到有

以前都未見過人投訴. 我諗系因為出呢幾隻英吾一定嬴>

只系我個人覺得 用呢幾隻英嬴既信長 你有幾多靠自己既技術去嬴
我自己就嬴左都無感覺 當然嬴到呢3隻英又系一番享受

我想信服部仍有他的受歡迎程度
至於本多應該自

F12版開始已經開始被冷落,
也應該是7年前的事

看不懂什麼叫 "沒人投訴因為出呢幾隻英不會嬴"

我相信每一隻英雄都需要特定的技術先可以玩得好
只是某些英天生就比較強一點
例如小弟就不解為何直江一招技就可以秒殺人
或是變身英好像只有稻姬能打得痛
以上原因很簡單, 都是配套問題,
令部份英雄可以更穩定

作者群之中有人經常想拿直江義龍武田等英雄NERF, 何不反過來想, 把不受歡迎的英雄強起來?
或在配套上令某些英雄都變得有作用起來.
例如毒泉和黑風的出現令到很多英雄都強起來了.

我相信一個平衡既遊戲係沒有一家獨大, 是可以互相克制, 除了考技術之外還需考玩家的團隊合作還有對遊戲的認識.
以我所知F13.2B 好像是 信8盃和信9盃的比賽地圖
有幸我們小組的成員都有2次比賽的4強成員在內.
相信他們能提供一個作為玩家能接受的改動.

如果有得計算勝率我也想知道拎寧寧果心的勝率是否高於60%
如有此數據提供就好了

重點在樓上也說了, 的確, 團隊都認為寧寧或有被NERF的需要.

多謝你的意見,

生於斯 玩於斯

00 果心 都差唔多係開住圖同你打

果心E技自行出石對抗吧, 跟你遇到加仔服部要買石一樣
不過問題是石太貴
目前正在討論是否應該將石降價,然後BUFF石合成裝
除了果心的問題,主要忍者實在太好用,還有隱卷之類的

我是覺得偵測型英雄的存在對整體設計來說不是壞事就是了
只是我是覺得比起寧寧其實果心問題更大
大技強暈控場可拆塔(6LV爆你150)
WE雙重偵測技外加W技後期配特定英雄非常強力(森、稻T之類的)
然後R技又能幫助食兵CP又能拆塔
還有自身天生技移速比正常英雄快
功能性太高了, 雖然是有血少的缺點啦, 但寧寧敏血也不多還有一堆代價

寧寧果心好勁咩? 打團第1個棄果心  比你出寧寧都係輸
上次打水火戰   比對面出00 都係輸      對面好似係風信子用既隻00

00只要改為有限距離拖法(距離上限半個地圖)跟本得已解決
果心唔識講

回復 12# 的帖子

卡拿哥你都唔會用果心00   你都係用大友既姐   
不如改你隻大友算啦

想問下 點解1E版要整走番下面果4隻CP

回復 14# 的帖子

E+先睇到你TIM -3-

其實小強會160秒+原地位復活 已經係BUFF左好多 (其實原意都係BUFF織田CP區, 不過睇黎唔加下面4小強都夠)
當然, BUFF埋聯合, 所以加多左2隻比織田GA-3-

PS: 原本係唔知幾多秒+會係上CP區隨機位置復活 - 所以最後會係強王上名刀個位集中曬

發新話題