發新話題

Warcraft III 1.29c 已升級 4月6日(三) 早上9:00

[Close]

HTD

仲有其他TD圖都好多玩唔到...........................

附件

HELLHALT-v5.0.80UnofficalChange-v1.2.w3x (15.46 MB)

2022-4-6 12:51, 下載次數: 153

輸入-nativefullscr 啟動魔獸一直閃退!

好不容易進入開始遊戲,畫面人物、物品都變形、變瘦,
畫質變很醜,實在玩不下去了

拜託平台改回1.28a

玩對戰類以外圖的玩家,部份RPG 的職業
升版後間接的,有點變相死刑了
m16tool等等軟件無法作用在1.29
1年來的角色心血是報廢了,操作不起來
沒有反延遲的支持下,玩的職業在平台環境下趨近0發揮

能否保留幾個1.28a區塊或
有適用的輔助軟件能引入/開發呢?

引用:
原帖由 38兄弟 於 2022-4-6 15:11 發表
更新後
打入指令-nativefullscr(閃退)
及刪除該指令都無法全營幕。
開場後原生全屏 16:9 , 不會拉寬
開場前, 你可以按 ALT + Enter 視窗化, 拉任意比例

引用:
原帖由 原味維他奶 於 2022-4-6 17:38 發表
其實你哋點揀war3 版本嚟更新?
十年前揀1.28a已經覺得奇怪,專揀埋啲多bug嘅version嚟更新
係就寫信長圖個班人定點?
唔知點解你突然有心機搞更新,但既然搞就不如上1.30/1.31
卡係1.29外國新圖又玩唔到1.26嘅圖又玩唔到
真 ...
測試過 1.29c 兼容最多舊圖,  1.30/1.31後絕大多數舊圖無法開啟

引用:
原帖由 愛人的謊言 於 2022-4-6 16:57 發表

請嘗試重開~~~~
Win11 ? 未測試過, 嘗試將 Warcraft III.exe 設定為相容 win7 或 win10

引用:
原帖由 cat 於 2022-4-6 16:36 發表
黑邊搞唔掂
其實隻game都咁小人 仲更新黎做咩
開場後原生全屏 16:9, 沒有黑邊, 不會拉寬

我的圖都不見了 900張 弄不回去 怎麼弄 對得起老玩家嗎 有一些圖都不能再載了

引用:
原帖由 龍之振雄 於 2022-4-6 17:43 發表

Win11 ? 未測試過, 嘗試將 Warcraft III.exe 設定為相容 win7 或 win10
win 10,都系開唔到,叫重開,有咩方法~

附件

1.29能玩的絕大多數都是信長等等
綜合RPG類都不能......不能降板回1.28嗎?

玩左幾場完全無問題

UI照用  除左小地圖個位有啲唔慣

入了頻之後開單機會彈GAME, 另外強烈要求開放可以自由選擇4:3 / 16:9, 1.28可以揀但1.29唔比揀, 冇理由更新完仲倒退。好多GAME本身4:3 DESIGN既後來都只會係加16:9而唔係強制只有16:9。本身講回憶既GAME仲要旨意人去改變習慣當新GAME玩, 如果真係咁鐘意新既就會玩重制版而唔係留番係VLAN玩。

想詢問一下 一些問題

我以前的地圖都不建了  請問有辦法解決嗎\?????

請嘗試重開一次,
已經有30次

技能建很卡手

有更新怎麼不順便把卡手的技能鍵都改成WERT?像郭家或司馬技能鍵都好分開@@"

發新話題