發新話題

[轉帖] 封閉式摩托車

[Close]

封閉式摩托車

瑞士公司Peraves在去年的日內瓦車展上首次發佈了其MonoTracer封閉式摩托車,但當時展示的那款車仍處於開發的初級階段,甚至連正式的測試都沒有進行過。在今年的日內瓦車展上Peraves再次參展,而這次亮相的是一款量產版車型
2009年車廠計劃擴大工廠的產量將Peraves的年產量增加到100輛,它的起價非常昂貴,每輛5.2萬歐元(約合人民幣56萬元)。

量產版MonoTracer在極速條件下可以在5.5秒內從靜止加速到時速60公里,而最高時速高達155公里。MonoTracer設計上的關鍵是它帶有起落架,可伸縮的輪胎,在過彎時能向內側傾最大達到52度。

============================================================================================

架車...真係好K型 =.="""
不過封閉式的摩托車都幾有創意GE...
同埋佢每個部分的設計都好match...
創意100分
設計100分

但係,佢泊車果陣平唔平衡到先,過紅綠燈咪..

引用:
原帖由 糸田口苗 於 2008-8-8 16:58 發表
但係,佢泊車果陣平唔平衡到先,過紅綠燈咪..
呢D野...同電單車一樣咁做就得

好cool啊

朦面超人的電單車!!!!!!!!!!!!!!

引用:
原帖由 siu死亡影姬 於 2008-8-8 17:38 發表
好cool啊
唔COOL都唔貼啦 =_="

引用:
原帖由 Nick007 於 2008-8-8 17:10 發表

呢D野...同電單車一樣咁做就得
... 難道紅綠燈要專登開門伸隻腳出黎?
.

引用:
原帖由 Me- 於 2008-8-10 17:01 發表

笑左........
按圖即可進入信長之野望區

引用:

MonoTracer設計上的關鍵是它帶有起落架,可伸縮的輪胎
= = 睇唔睇到

引用:

你可以架

好型 我鍾意尼+車

發新話題