74 12345
發新話題

插眼的藝術(非教學)

[Close]

插眼的藝術(非教學)

之前講過︰
2次.我用咩英(包括點樣點技)
2次.我點出符文、Mastery、Spell、物品
2次.Support的3條規則
1次.Support同ADC的分工
1次.Clairvoyance的作用
1次.Support的醫傷效果
1次.Support的第1條規則的詳細說明,0食兵

我玩咁多場LOL,D人都係唔插眼,有D係唔願意,有D係冇能力,就算佢地真係插眼,數量永遠少得可憐,根本同冇插毫冇分別。

係對線期間,雙方的Outer塔仲係到果陣,5隻眼係最安全的︰
->1隻係河的草位;1隻係河的入口;1隻係河的龍位;2隻係路線側邊的2個草位
->作用都係防Gank、可普攻、出鎖定技、了解敵人位置等等

但係冇support一開始會有咁多$,每3分鐘出5隻眼的,所以我會咁做︰

Step 1: 我會用Mastery拎1隻探險眼,再買4隻綠眼。見到敵將後係草位插探險眼,之後插1隻眼係前草或後草(視乎兵線),另1隻係河位(3選1都係視乎兵線),重覆2次。

Step 2: 我會出眼石,夠$就買多隻綠/紅眼,1隻插前草或後草,1隻係河的入口或草位(視乎兵線),另1隻係龍位,重覆2次(第2次插少隻眼係河位)

Step 3: 當我出到紅眼石,就會瘋狂買眼,我有幾多隻眼,就插幾多個位,下路最多插5隻。
注意︰一般E個時候,下路其中1座塔已經炸左,又或者對線期已結束。

對線期間的安全程度︰
眼睛數量 = 級別 = 功能
0至1 = 紅 = 危險! 請留在塔中食兵
2      = 黃 = 安全,可放心食兵,但係唔建議兵線推過河位
3至5 = 綠 = 非常安全,可放心拆塔

係對線期間,我方壓到入敵方Inner塔果陣(又或者相反)

-> 冇咩好講,有眼就插,插河就一定要,跟住要插自己/敵方Jungle,務求要成條河同Jungle都要見到晒,咁先可以防Gank。

係後期,唔再對線果陣︰

-> 每1/4個Jungle要5隻眼,每條河要2隻眼,總共24隻眼(每3分鐘洗1575金)就可以睇雲成張地圖

-> 我就會咁出的,10隻綠眼+紅眼石+眼藥水+CV = 15隻眼
-> 如果要MH,插完眼馬上Recall馬上買多10隻綠眼再插

對線期間的安全程度︰
眼睛數量 = 級別 = 功能

0至3     = 極危險     = 雷達失靈! 請留在塔底或基地內
4至8     = 危險        = 只適合會戰,且要時刻提高警覺
9至13   = 安全        = 可放心推塔+會戰
14至22 = 非常安全 = 可進行Backdoor
>23        = MH         = 全球衛星定位系統上線! 顯示所有敵人。

E場Rank對面有Eve,搞到我作最偉大的犧性,犧性晒所有的$,每3分鐘買10隻紅眼,看圖98

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

將75塊錢運用到極致

有冇人可以放張插眼圖上尼?

根本有小小無謂

樓主又開POST賜教啦

見你啲圖都有五六隻眼插晒點開戰呢請問

唔好同我講拉對面去眼位開戰 人地出先知逼你開戰你插晒你何來再有時間出多一兩隻眼提供視野比全隊?

400 125 。。。。。。。。。

樓主你咁講法你不如開埋傳送插眼提供視野

我係敵人隻JG 出支先知 前期會笑7你 後期堆人逼你開龍戰ACE埋你

傳送出黎插眼呀笨

基本上敵人一個野區2個眼就夠,10隻75根本拖sup裝。

冇錯視野係重要,但係裝備更重要!

我覺得出一個眼石就夠

引用:
原帖由 No-competitor 於 2013-6-13 01:29 發表
我覺得出一個眼石就夠
一個眼石除非你大順風如果吾係就gg

引用:
原帖由 Awakening. 於 2013-6-12 23:00 發表
根本有小小無謂
樓主又開POST賜教啦 ...

見你啲圖都有五六隻眼插晒,點開戰呢請問
答︰我根本唔明你問咩,點會同你講「拉對面去眼位開戰」呢?

人地出先知逼你開戰,你插晒,你何來再有時間出多一兩隻眼提供視野比全隊?
答︰我插13隻眼係人地JG -> 馬上recall -> 買10隻眼 -> 出街插自己JG -> 夠時間的

引用:
原帖由 【BY2】 於 2013-6-12 23:02 發表
400 125 。。。。。。。。。
我唔明點解對手Taric連眼石都無,眼藥紅眼,對面5條友都唔色出,好似唔知係咩尼咁的。
引用:
原帖由 Awakening. 於 2013-6-12 23:07 發表
樓主你咁講法你...
不如開埋傳送插眼提供視野
答︰傳送係自私Spell,輔助唔到人,不會出

我係敵人隻JG 出支先知 前期會笑7你
答︰點前期法? 1開波先知? $75出2水or 1眼?

後期堆人逼你開龍戰ACE埋你
答︰點逼法? 唔明

傳送出黎插眼呀笨
答︰同第1條答案一樣
引用:
原帖由 【BY2】 於 2013-6-12 23:53 發表
基本上...
敵人一個野區2個眼就夠,10隻75根本拖sup裝。
答︰敵人2個野區4眼,照咁睇你會出4至9眼。分析安全級別︰危險至安全 = 會戰無問題,推塔不建議

冇錯視野係重要,但係裝備更重要!
答︰「D人都係唔插眼,有D係唔願意,有D係冇能力,就算佢地真係插眼,數量永遠少得可憐,根本同冇插毫冇分別。」的原因

引用:
原帖由 No-competitor 於 2013-6-13 01:29 發表
我覺得出一個眼石就夠
分析安全級別︰極危險 = 雷達失靈! 請留在塔底或基地內

回復 9# 的帖子

我覺得夠羅;因為次次我打親sup都係冇乜點輸

引用:
原帖由 No-competitor 於 2013-6-13 02:02 發表
我覺得夠羅;因為次次我打親sup都係冇乜點輸
如果對面SUP 識得插眼, 可能一隻眼就反勝不過.................冇咩人真心玩SUP, 真係好悶= ="

回復 12# 的帖子

死又係死前邊;肥又係最難肥個個~.~
SUP真係好悶

引用:
原帖由 No-competitor 於 2013-6-13 02:14 發表
死又係死前邊;肥又係最難肥個個~.~
SUP真係好悶
D人痴到.... 話我SUP 冇輸出, 吾夠坦,做咩吾插眼,吾保AD?

又要輸出, 又要坦.... 玩咩= =" 以為我蓋倫SUP?

成個下路水道都係光佢話吾夠眼=,=
大佬,我PING 左燈話有人GK , 你仲吾走, 吾通送兩個頭-,-?

回復 14# 的帖子

出隻塔里克都夠坦啦

74 12345
發新話題