發新話題

大家係學校有聽過自己學校傳出黎鬼故事嗎?

[Close]

我往日的那所學校

聽老師說  原先是墳場

但埋葬的  都是一些不過18歲的嬰兒 和  青年

在創學幾年間   都傳出一些懷疑是見鬼的傳閒

在上一年   的一個星期六的夜晚

約11:30 的時間  學校突然撥出音樂

那些音樂大聲得連鄰近的居民也給吵醒了

其怪的時  在剛好12:00的時候音樂停頓了

其後  有警察到場   

但卻沒有人給予反應

星期一的上學天

得知  原來該天學校內

一個人也沒有

其怪的事  究竟那些音樂是誰播放的呢

會不會是剛有小動物安到電制呢

我也不知道

其實學校仲有好多怪事   我都係聽我的老師和我說

但剛打的那件事   是我真的遇到

如果有興趣的  我在打吧

18歲的嬰兒-o-
真的夠嚇人 t^t

之前我間學校都傳過「鬼」

「寧不信其有 不可信其無」  唔算多人信真係有「鬼」

都係聽過就算 ...

但係某日放學 .. 個天異常地黑 ( 4點幾5點 左右已經黑到爆 )

果日d女仔去完廁所返黎之後超驚

個個都話係廁所見到鬼 .. 明顯睇到佢地個樣驚到面青口唇白

如果話佢地吹水 .. 甘成班女仔吹水又的確無聊

個樣 好明顯係白左 .. 講野都口疾疾 ~_~

據佢地所講 .. 隻女鬼痴係牆到   望住佢地    但眼神1d都唔兇狠  ..

果日之後 知道哩件事既女仔 唔敢去果層既女廁-3-

甘件事堅定流  我就冇去理 ( 我都唔入得女廁 )

但行過個女廁門口  都形住形住囉=v=

我地果間.....d fd話玩筆仙果時問隻野學校有冇果d野...之後隻野話有重話有7隻 我地學校岩岩好有7樓.....都唔知系唔系一層一隻=-=同埋我地學校夜晚6點幾天黑果時後樓梯鎖左又勁黑超恐怖-0-

引用:
原帖由 勁爆橙彥 於 2007-10-4 17:42 發表
18歲的嬰兒-o-
真的夠嚇人 t^t
看來我打得有點讓人誤會

我是想說  未夠18歲的人 即青年和嬰兒

引用:
原帖由 SiukinB 於 2007-10-4 20:08 發表
之前我間學校都傳過「鬼」

「寧不信其有 不可信其無」  唔算多人信真係有「鬼」

都係聽過就算 ...

但係某日放學 .. 個天異常地黑 ( 4點幾5點 左右已經黑到爆 )

果日d女仔去完廁所返黎之後超驚

個個都話係廁所 ...
我學校的一個廁所也有傳過

有一個女仔去廁所的時候

她聽到鄰旁有人在哭

她在洗完手後

彎低身去望傳怪聲的廁格

結果她什麼人也沒看到

只看到一雙黑色的繍鞋

但  那所廁格還發出哭聲

她心慌  哭著的跑回課室

老師說  曾經有一名女學生在廁所割物自殺

其後的多次夜晚  

有人在學校的天台看到一名女學校

穿著白色衣服和繍鞋

一直的踢著

其怪的   學生是沒有能力上天台的

因為門是上鎖

所以  學校曾經因止恐慌一時

都好恐怖啊~我覺得每閒學校都會傳D鬼故出來~之前大學度係打靶場~宿舍走廊好長,而且又係靠山~聼同學講~成日夜晚黑都會聽到有人係走廊行來行去腳步聲,一開門發現走廊根本就無人~

我間學校冇鬼故..""

不過一個人去廁所都有d驚

太陰森恐怖啦

廁所係恐怖D~好多為情自殺既人都歡喜廁所了斷

其實我都信有鬼    好恐怖  

發新話題