發新話題

WE技能高手指導(有咩問題入黎問 20/01/2015完)

[Close]

WE技能高手指導(有咩問題入黎問 20/01/2015完)

好耐無玩WE..轉行去整GAME..最近玩番WAR3
20號前所有問題我都會答..
咩問題都可以解決..主攻地形美術,副修觸法,有關編輯器既問題吾好問我

不如你索性整番幾招技出黎比我地d新手參考下啦
霎時間又諗唔到d咩好問

+

其實咩係有關編輯器既野

即係唔問得we既野?

咁其實我地有咩好問

編輯器姐系點解入負數..點匯入果D..
我主教地形同觸法
同埋我教人既方法系吾包括範例..因為抄改學吾到獨立創作
基本好多新手到會犯既錯誤..
Pick unit記得一樣野..會有機會Pick埋觸法者..基本上任何Pick unit都有加條件

觸法(唔識打) 與任務的關係

我想問下:
Warcraft III果d戰役係有任務既, 咁就一定要用到觸法.
但係點先可以set到d任務, 比玩家見到? (按F9果d任務)

應該係咁
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

回復 5# 的帖子

咁我想問一問呢個野係邊度開orz找唔到動作- -

引用:
原帖由 Eternity388 於 2015-2-18 20:13 發表
咁我想問一問呢個野係邊度開orz找唔到動作- -
若然你用英文版we
動作就會係行動

回復 7# 的帖子

唔該哂~ 依家找到喇 Thank you so much

觸發: Map Initialization - 電影 - 預置和情報

我再想問一問...
我想係一開始果個時候整一個電影, 有時候直接調用兩個Camera做轉換係唔得既~
所以我用變數儲存個Camera~
我係個Guide度跟住做~ 但係找到個問題~
個Guide個變數係
Events
Map initialization
Conditions
Actions
Set Camera1 = Camera 001 <預置>
Set Camera2 = Camera 002 <預置>
Set Camera3 = Camera 003 <預置>

我個變數唔係<預置>~ 係<情報>~
我係邊度都找唔到<預置> 只有<情報>
我想問係邊度先有<預置>?

引用:
原帖由 Eternity388 於 2015-2-19 13:56 發表
我再想問一問...
我想係一開始果個時候整一個電影, 有時候直接調用兩個Camera做轉換係唔得既~
所以我用變數儲存個Camera~
我係個Guide度跟住做~ 但係找到個問題~
個Guide個變數係
Events
Map initialization
Conditi ...
你的問題過於高深

建議等待深山高人回答

回復 10# 的帖子

呀, 我知喇~
我沒有安裝UI強化插件~ 所以係情報~ 唔係預置~
Sorry呀 煩到你添~ :(

引用:
原帖由 Eternity388 於 2015-2-19 21:33 發表
呀, 我知喇~
我沒有安裝UI強化插件~ 所以係情報~ 唔係預置~
Sorry呀 煩到你添~
唔煩
反正我日日都上黎睇下
上多d 問多d 仲好添 (引深山高人上水)

發新話題