發新話題

[交流] 假如鳴人4尾化同我愛羅既一尾完全體比.........

[Close]

假如鳴人4尾化同我愛羅既一尾完全體比.........

唔知點解我覺得我愛羅會勁d
可能係因為佢大隻d
但4尾d尾仲多過一尾波
大家點睇

但係4尾化果陣..佢可以出果招查克拉波...1尾就唔知得唔得..
但係我覺得佢做唔到!!

同意#2講法

仲有.大隻唔系屈機啲既

1尾招最強之盾 頂唔頂到呢

大隻=勁
咁正常果陣肥仔咪勁晒!!?
人生五十年。
與天地長久相較,如夢又似幻。
一度得生者,豈有不滅者?

好難講....
真係想知~.

鳴人爆4尾就難打D..因為人地起碼都係一尾... 而且高防禦而且有遠距離攻擊...

而且可以控制 沙  根本就可以話係就算比人打都會無事

但係一尾都係有弱點..就係水..但係嗚門又係唔水性查克拉..就算招呼青蛙都可能會比人秒...

一個空氣彈KO曬....

所以鳴門爆四尾唔一定會WIN

但係如果爆曬9尾 就唔同講法

睇火影都有講到嗚門爆左的時候回復時間勁快...

而且話曬都有9條尾... 1條點夠9條打

睇電視都有講LA 果隻狐狸成仙都會有9條尾..最廢果D係1條

而且九尾身上果D紅色查克拉可似可以燒死人咁(本人覺得就好似天照一樣)

想知佢的威力...就可以睇返之後鳴門打大蛇丸

佢隻爪爪到大蛇丸..都搞到佢要用替身術走佬...E點可以證明E D 查克拉火力超勁....

仲有一尾雖然有果D空氣彈...但係睇返鳴門打大蛇丸有一招係噴D查克拉出黎...

三重羅生門都頂唔住...而且睇返之前果我愛羅打嗚門...佢果D空氣彈威力唔夠噴D查克拉出黎

勁..所以本人覺得鳴人4尾化同我愛羅既一尾完全體比..應該係我愛羅WIN...

以上是本人自己的意見..有問題可以交流下..

引用:
原帖由 愛影。揚仔 於 2010-2-2 22:36 發表
鳴人爆4尾就難打D..因為人地起碼都係一尾... 而且高防禦而且有遠距離攻擊...

但係一尾都係有弱點..就係水..但係嗚門又係唔水性查克拉..就算招呼青蛙都可能會比 ...
可以轉用仙人+爆4尾(雖然E家唔得   )

引用:
原帖由 愛影。揚仔 於 2010-2-2 22:36 發表

但係一尾都係有弱點..就係水..但係嗚門又係唔水性查克拉..就算招呼青蛙都可能會比 ...
佢隻爪爪到大蛇丸..都搞到佢要用替身術走佬...E點可以證明E D 查克拉火力超勁....

仲有一尾雖然有果D空氣彈...但係睇返鳴門打大蛇丸有一招係噴D查克拉出黎...

三重羅生門都頂唔住...而且睇返之前果我愛羅打嗚門...佢果D空氣彈威力唔夠噴D查克拉出黎

勁..所以本人覺得鳴人4尾化同我愛羅既一尾完全體比..應該係我愛羅WIN...

完全唔明你想表達d咩- -..""可能係我理解能力差..
  你係想講邊個勁d架 ??  一時又話查克拉波點幾..
一時又話我愛羅勁d- -..我唔明= =.""

你估咁易爆 ??嗚門次次爆果陣都係要好嬲先得

其實呢 打個比喻啦
1個幼稚園爆seed vs 中學生  咁中學生會唔會輸(個比喻點得出黎 用下腦吧)
提示:    你覺得e家既嗚人唔爆仙人 唔爆9尾 就咁vs 1尾 邊個會贏?
用下腦吧啦
YUI*FlowerFlower*

本人認為四尾化嗚門係比一尾強
原因:虛狗炮比空氣彈強的多
空氣彈只係用少量查克拉壓縮空氣射出.雖然大威力卻不能與虛狗炮相比
原因為.虛狗炮一擊可以擊破大蛇丸三重羅生門,而空氣彈方面就連文太噴鐵水玉都可以化解到
而且虛狗炮係兩種查克拉儲成.佢的力量.直勢.我信相一尾會可能防禦得住.
加上.虛狗炮不是出一擊就完了.要是嗚門一直暴走.他可以再儲多數發
所以我認為四尾化比一尾強

引用:
原帖由 絕夜s劍乂 於 2010-2-3 19:21 發表
其實呢 打個比喻啦
1個幼稚園爆seed vs 中學生  咁中學生會唔會輸(個比喻點得出黎 用下腦吧)
提示:    你覺得e家既嗚人唔爆仙人 唔爆9尾 就咁vs 1尾 邊個會贏?
用下腦吧啦 ...
你未訓醒就唔好回應啦幼稚園學生.
1個幼稚園都比你講得出..仲要弱智到成爆seed vs 中學生?
你未訓醒唔好係到話人地啦
講又無point又無聊.
人地絛問題係
假如嗚人四尾化同一尾完全體比係點
你就打埋哂D完全唔關事D野上去?
想人笑就去笑話區放出黎啦你.弱智仔
用下腦啦你

回復 12# 的帖子

不如你話嗚人乜招都吾好出企系到吾好還拖同佢打好冇?!
有病?!仙人又吾比出,9尾又吾比爆?!最勁果2招吾比人出...
我叫你玩信長,隻本多忠勝吾比用1技同大絕ok?!

同埋幼稚園爆seed打中學生又關咩事呢???
你既比喻系比喻緊d乜?!
幼稚園爆seed果個=who?!中學生又=who?!

發新話題