25 12
發新話題

[交流] 海賊王成功列入YAHOO SUMMER動畫選舉!

[Close]

海賊王成功列入YAHOO SUMMER動畫選舉!

近日發現在香港Yahoo心麻動畫選舉中,

《海賊王》成功與眾多經典動畫一同列入投票名單當中,一同兢續不同的獎項。當中包括有宮崎駿系列(天空之城、龍貓、再見螢火蟲等等)、Toy Story、足球小將、龍珠、男兒當入樽等等。縱然大部份都是已經完結的動畫,能夠與它們並列足以證明海賊王的影響力的受歡迎程度有多大!
被提名的獎項包括有:
================================================================

1. 最感人動畫場面

【艾斯之死】
艾斯臨死前的一句:「謝謝老爹、大家還有路飛一直以來對任意妄為的我、繼承了魔鬼血統的我的厚愛!」要哭了!

2. 最激勵人心動畫

【海賊王 One Piece】
同伴間的回憶,一幕又一幕充滿淚水的過去,令人熱血沸騰的打鬥場面!

3. 最可愛角色

【東尼東尼. 索柏】
論到可愛的角色在海賊王裹索柏絕對是實至名歸.
但切記不要讚牠太多,因為就算這樣說牠也不會高興啊!

================================================================

Link: http://hk.promotions.yahoo.com/movie/goldentiger/voting.html
來! 支持心目中的最愛吧!

估唔到海賊王都有份.
身為海賊迷既你!
仲唔快D去投埋一份

有海賊王份戈D我都投曬海賊王

==.... 提名多個最惡搞場面

嘩真係要支持下OP
大家快D去投OP一票啦

最感人動畫場面

我投了再見螢火蟲

因為這套電影的的確確比起ONE PIECE更感人

回復 4# 的帖子

嗯嗯.
如果沒記錯個妹妹最後死左.
好慘

最經典卡通主題曲 竟然冇數碼暴龍同埋寵精

回復 5# 的帖子

講真 路飛堅系有點位幾悶下
同火影個D一樣

引用:
原帖由 最終の作 於 2011-8-10 23:11 發表
嗯嗯.
如果沒記錯個妹妹最後死左.
好慘
系全部都死哂-,-

引用:
原帖由 REMEMBER 於 2011-8-11 02:35 發表
最經典卡通主題曲 竟然冇數碼暴龍同埋寵精
未系囉,數碼暴龍果首都唔錯.

回復 4# 的帖子

螢火蟲系幾慘
不過其實螢火蟲個故事系唔系話啊哥一意故行要帶埋個妹走所以啊妹先死?

連最好聽既晴天PIGPIG都冇 真係要罵兩句
離左唔好介意 因為我好鍾意聽兒歌

引用:
原帖由 ☆Blue_x帥軒 於 2011-8-11 10:44 發表
螢火蟲系幾慘
不過其實螢火蟲個故事系唔系話啊哥一意故行要帶埋個妹走所以啊妹先死?
唔系好記得了,細細過果陣時睇

喊到我,,,, 呢加都仲記得~___~

發覺海賊王果3個都揀唔落手

引用:
原帖由 愛影。揚仔 於 2011-8-11 08:55 發表

未系囉,數碼暴龍果首都唔錯.
遇怪魔我即刻變大個~~~~~~~
前排我一次過重溫左數碼暴龍01-02,04
真係超正>.<
本AC分兩人使用其中一人只會發動漫很少會回覆只在動漫區回覆

引用:
原帖由 .★心碎× 於 2011-8-11 20:24 發表
遇怪魔我即刻變大個~~~~~~~
前排我一次過重溫左數碼暴龍01-02,04
真係超正>.
個人覺得01最好睇> <

25 12
發新話題