52 1234
發新話題

[交流] 直角話我知新魚人海賊團會加盟路飛

[Close]

直角話我知新魚人海賊團會加盟路飛

直覺話我知新魚人海賊團以甚平為首領並加盟路飛
以克洛克達爾為首的海賊團也會加盟路飛
女帝也會放棄七武海稱號加盟路飛
白胡子的餘黨可能會去投靠紅髮
路飛將會有足夠勢力同四皇爭長短, 大家點睇??

根據本人分柝所得, 一個海賊有強大能力, 而沒有勢力和同伴, 只能當上七武海
要成為四皇, 不但同伴實力強大, 也要有很強的勢力
如果全都是前七武海加盟路飛, 已經很嚇人.....
可能當中會有非七武海船長...會在新世界認識也有可能

月光·摩利亞有可能會投靠黑胡子或路飛, 意向不明
礙於月光·摩利亞與凱多有仇, 如果黑胡子要討伐凱多的話, 摩利亞有機會加入黑胡子
但黑胡子與凱多有交情的話, 摩利亞便有機會加入路飛, 並帶同倍羅娜成立新一支的海賊團

四皇之一的凱多將會和黑胡子同流合污, 四皇之一的big mom將會和路飛很friend

如果你是作者的話
字數

引用:
原帖由 運吉魔囝 於 2011-12-28 14:24 發表
如果你是作者的話
字數
這個不是我究竟是不是作者的問題,
我是根據作者的伏筆去推測,
全都是有根有據
常常都有人寸我" 你是作者咩?"
我是作者就不會寫這種東西出黎啦, 我會作到佢路飛即時死左tim

作者的伏筆如下
1月光摩利亞與凱多有仇, 並把摩利亞的船員全滅, 有異於海賊王羅杰的行為, 不是正人君子
2克洛克達爾透露自己的「傷痕」早已癒合,所以會前往曾經去過的「新世界」,並邀請「Mr.1」與他同行
3凱多趁「白鬍子」艾德華·紐蓋特前去海軍本部時出兵攻打他, 再次證明不是正人君子
4女帝愛上路飛
5甚平欠路飛一個人情
6big mom的戰鬥員也頗為友善, 很多人推測他是羅拉的母親
7摩利亞和克洛克達爾都夢想成為海賊王
8佛朗明哥透露,摩利亞利用惡魔果實能力逃出了和平主義者的圍攻,目前下落暫時不明
9鷹眼是為天下第一大劍豪, 卻不能成為四皇之一的原因

這些微小的地方都不能察覺, 還可以算是海賊王的fans嗎?
本人不是海賊王fan, 但也能做到這點,
唔好一黎就想寸左人先, ok?

月光死了,好嗎?

引用:
原帖由 orangejuice 於 2011-12-28 13:52 發表
路飛將會有足夠勢力同四皇爭長短, 大家點睇??

根據本人分柝所 ...
甚平 同 沙都有可能會加盟
但個人覺得女帝應該唔會加盟路飛
月光果面就難講D
引用:
原帖由 laiyingcong 於 2011-12-28 15:17 發表
月光死了,好嗎?
跟本未死,好嗎?

邊到講佢未死??

引用:
原帖由 爛海魚 於 2011-12-28 15:23 發表

甚平 同 沙都有可能會加盟
但個人覺得女帝應該唔會加盟路飛
月光果面就難講D

跟本未死,好嗎?
無錯, 作者其實已經一早有晒成個故事發展方向, 而不是即諗即畫的
然後再以漫畫/動畫慢慢展示比我們睇
我們卻可以從中推測故事的發展

引用:
原帖由 zincandy 於 2011-12-28 16:29 發表
邊到講佢未死??

BIGMOM 個仇我覺得會由山治去消除
Time Wait For No One

引用:
原帖由 BlackStaR★武 於 2011-12-28 17:07 發表
BIGMOM 個仇我覺得會由山治去消除
山治整d好野比big mom食, 咁佢就開心晒??

角(覺)話我知新魚人海賊團會加盟路飛

引用:
班老野?
引用:
暫時沒意見
引用:
放棄七武海
女兒島不保
女帝都講左唔做唔得
引用:
50 50
畢竟都係白鬍子海賊團
都係足夠既實力係新世界立足

我覺得唔會 我個人都唔like魚人既

引用:
放棄七武海
女兒島不保
女帝都講左唔做唔得
如果路飛真係做左四皇, 插支路飛旗仲好過拿著七武海的名號
況且七武海對於他們來說好像不希罕似的
加盟又唔洗真係要成日跟身既, 有咩事發生都多個幫手姐
新世界有好多島都被四皇佔領, 世甲政府都唔敢郁佢地

其他不評論

引用:
原帖由 愛影。揚仔 於 2011-12-28 19:32 發表
直角(覺)話我知新魚人海賊團會加盟路飛
比你發現左

52 1234
發新話題