發新話題

[交流] ║FATE Zero║ & ║FATE Stay Night║

[Close]

║FATE Zero║ & ║FATE Stay Night║

相信知道FATE呢部神作既人唔多.

於是放YouKu上黎
希望大家欣賞呢部作品

01# 基本設定故事介紹

02# FATE Zero 動漫1-13  (已更新了rmvb)

03# FATE Zero 第二季更新中 (已更新mp4)

04# FATE 問題討論

22# FATE Stay Night 動漫 (已更新了rmvb)
23# FATE 剧場版 (已更新了rmvb)
24# FATE S/N 遊戲更新

51# 下載YouTube影片(MP3)(我Post係到俾大家用作下載FATE既歌曲)

52# F/Z F/SN 全Opening , Ending

53# Bt檔下載方法&注意事項

FATE Zero 第一季 (2011年10月)

第二季 (2011年4月)

FATE Zero 官網 : http://www.fate-zero.jp/

聖杯:傳說中可實現持有者一切願望的寶物而為了得到聖杯的儀式就被稱為聖杯戰爭

參加聖杯戰爭的7名由聖杯選出的魔術師被稱為御主(マスター,英文Master),與7名被稱為從者(サーヴァント,英文Servant)的使魔訂定契約。他們是由聖杯選擇的七位英靈,被分為七個職階,以使魔的身份被召喚出來。

七種職業分別為:

劍兵(セイバー,Saber),使用劍為主武器的英靈

槍兵(ランサー,Lancer),使用槍為主武器的英靈

弓兵(アーチャー,Archer),以弓箭為主武器的英靈

騎兵(ライダー,Rider),以騎乘工具作為武器的英靈

魔術師(キャスター,Caster),主要使用魔術攻擊的英靈

暗殺者(アサシン,Assassin),暗殺戰為主的山老一族

狂戰士(バーサーカー,Berserker),以狂化代替智慧的英靈

聖杯承認的使用者只有一個,御主(Master)一定得與七種職業的從者(Servant)之一立下契約,證明自己是有資格擁有聖杯的人。《Fate/Zero》是以描述第四次聖杯之戰為主,故事原著《Fate/stay night》則為第五次聖杯之戰

FATE Zero (2011年10月)

CM (預告片)

第一季OVA

-完-

第2季將於2012年4月播映

如想更了解故事設定可在:http://zh.wikipedia.org/wiki/Fate/Zero

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

FATE ZERO 第2季 (2012年4月)

PV

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件

FATE 話題討論

個人問題 : Fate/hollow ataraxia(Fan disk 係咩?)

Fate/strange fake(小說?)

假如想更清楚了解FATE應該做咩好?因為動漫其實都唔係好完全講FATE既設定,加上路線又多... (本人唔鐘意睇漫畫)

支持下你 舊版的片呢?
忍無可忍

話咁快
差一個月就到第二季..

FATE算熱門嫁喇

引用:
原帖由  ゞ.__κJa1. 於 2012-2-23 19:19 發表
支持下你 舊版的片呢?
放左啦岩岩
引用:
原帖由 最終の作 於 2012-2-23 19:19 發表
話咁快
差一個月就到第二季..
唔知出完ZERO會唔會再出呢...期待
引用:
原帖由 ★洪九_× 於 2012-2-23 19:57 發表
FATE算熱門嫁喇
係我認識又有睇動漫好少人知...

沒記錯的話 好似系記者惡搞的版本

fate/zero整體黎講都好好睇.
因為畫功有進步.畫到我老婆saber更加美

fate stay night我係鍾意佢後尾同男主角既曖昧關係
同埋個結局都幾感動
奇策士とがめ。

fate/zero 未睇哂
留名跟進此帖

我兩星期前岩岩睇完 saber真係好正  

去年10月番中的大作「Fate/Zero」第一季,在總體劇情剛進入高潮的時候就淺嚐輒止,令不少粉絲意猶未盡。日前,根據日本媒體的消息,「Fate/Zero」第二季的製作非常順利,目前已經完成了全部劇本,分鏡頭也只差三集就可以完成,在今年4月就能跟大家見面了。除此以外,「Fate/Zero」第一季的藍光BOX修正畫面也非常的多,單第一集就有超過100個鏡頭的修正,看來UFO table的員工們又沒法睡覺了!

引用:
原帖由 霸氣小飛象 於 2012-2-23 21:18 發表

沒記錯的話 好似系記者惡搞的版本
咁FATE有冇小說?
引用:
原帖由 3.14 於 2012-2-23 22:54 發表
fate/zero整體黎講都好好睇.
因為畫功有進步.畫到我老婆saber更加美

fate stay night我係鍾意佢後尾同男主角既曖昧關係

同埋個結局都幾感動 ...
FATE畫質有進步,戰鬥剧情都刺激左
但係主人同英靈既關係冇咁另吸引
引用:
原帖由 LINTING0910 於 2012-2-23 23:36 發表
fate/zero 未睇哂
留名跟進此帖
出左第2季會更新
引用:
原帖由 JustForYou 於 2012-2-24 02:19 發表
我兩星期前岩岩睇完 saber真係好正  
Saber 型左好多
引用:
原帖由 ★洪九_× 於 2012-2-24 09:37 發表
去年10月番中的大作「Fate/Zero」第一季,在總體劇情剛進入高潮的時候就淺嚐輒止,令不少粉絲意猶未盡。日前,根據日本媒體的消息,「Fate/Zero」第二季的製作非常順利,目前已經完成了全部劇本,分鏡頭也只差三集就可以完成,在今 ...
唔係好明咩藍光box同ufo table
不過打caster戈時就完左 第係失望左dd

stay night隻psp game 有bug
想玩都玩唔到

發新話題