21 12
發新話題

[分享] [ 分享 ] 我愛你︰這句真的有問題嗎?

[Close]

[ 分享 ] 我愛你︰這句真的有問題嗎?

近日聽一個朋友跟我說︰

「當有日有人對你說︰我愛你﹗﹗﹗這句話是盡頭還是開始?」

因為如果兩個人一齊係開心,未去到談婚論婚時,有必要說︰我愛你嗎?

大家都應該會有感覺,未說我愛你時,一起是開心,一起是快樂。

當說出:我愛你︿那時就好像已經沒有上述那感覺了。

因為身份已經唔同︿男人變得更自私,更怕失去。成為了另一個人!

已經不再是你愛的那個。

如果可以〝能不能沒有開始過,寧願從不認識。

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

親愛的-此人已被我隱藏-︰

..有幸成為你最想擁有的女人〝我都很開心。
但不幸的是,你已經成為我最恨的那個。’’
、、一切都已經太遲〝只能怪你自己‥‥沒有好好珍惜我!

我從不喜歡被人牽著走‥‥‥對不起。

琳兒

這應視乎情侶是在哪一段的愛情路 .
都多得你 , 不知我怎麼報答上帝 .

樓主既訴白令我覺得好灰..
好慘情..係咪d人講既
[[因誤會而結合.因了解而分開]]
[[愛的反面是恨]]
講'我愛你'冇咩問題姐....
不過分手之後〝能不能沒有開始過,寧願從不認識。<<我都會

但系我愛你 有好多仄都講吾出口~v~
熊貓正在努力找OO中

就算我面對我條女 我爰你都好難講出口

引用:
原帖由 黑手然 於 2010-3-19 02:05 PM 發表
樓主既訴白令我覺得好灰..
好慘情..係咪d人講既
[[因誤會而結合.因了解而分開]]
[[愛的反面是恨]]
講'我愛你'冇咩問題姐....
不過分手之後〝能不能沒有開始過,寧願從不認識。 ...
男人真係大話精,講得我愛你〝做乜愛下愛下就唔愛呢?

當玩 ?

引用:
原帖由 櫻花ㄨ琳兒 於 2010-3-21 16:18 發表

當玩 ?
可否說 " 某些男人 " ,

我不想矇上不白之冤 .

引用:
原帖由 MooNBaBY 於 2010-3-21 04:28 PM 發表

可否說 " 某些男人 " ,

我不想矇上不白之冤 .
你敢講,你從來沒有騙過女人。

引用:
原帖由 櫻花ㄨ琳兒 於 2010-3-21 16:56 發表

你敢講,你從來沒有騙過女人。
被騙多的是 .

引用:
原帖由 MooNBaBY 於 2010-3-21 04:59 PM 發表

被騙多的是 .
被女人玩?咁係因為呢班咁既女人比你地d男仔人呃得唔少。

點解男人可以玩女人,女人唔可以玩男人?

有著騙人.就會出現被騙
男女方角度我不想講邊方面係騙與被騙-
男生講得既1就係真&2就係假
咁都要女方相信.
同埋尼樣野真係好講緣份.
遇人不淑真係好慘

一講到我愛尒 就會有好多仄都會淆 因為怕吾得 但系如果佢又系中2尒 佢同尒講我都愛尒 咁尒就會好happy 咁尒講我愛尒有1/2機會
熊貓正在努力找OO中

事實上愛情本來就是一場game
game代表什麼? 代表總有一天會結束 就像歌詞的

那些相守諾言 若隱若現
最後終究都成了雲煙

你哭泣的眼淚掛滿容顏
彷彿在向我傾訴說永遠
那些美好畫面 短暫瞬間
全都過往變成了謊言

過去的就讓她壹切過去吧=] 努力面對未來 何樂以不為

其實有時候呢句野好重要
在冷戰期間,有一方說出呢一句野
足以令到大家和好!!
但講太多又變得太普通
唔可以成日講
聽得多既時候就好似你食左飯未啊?甘樣嫁啦-v-

當玩 ?

唔係既~~在一起既時候唔愛又點會覺得難講出口呢..
愛下愛下就唔愛...就好像你而家中意食飯多過面...
但你可以保証到20年..30年後都係甘??
所以而家先甘多人離婚...
但至少 係一齊既時候~相方真心相愛
呢樣就已經很好啦..
唔好成日念埋一邊先得嫁麻

回復 14# 的帖子

講得好 但系會有多小人真系好2保証到20-30年愛佢...
熊貓正在努力找OO中

21 12
發新話題