46 1234
發新話題

[閒聊] 大家是在何時開始打機,又會在何時不再打機?

[Close]

大家是在何時開始打機,又會在何時不再打機?

大家是在何時開始打機,又會在何時不再打機?

如題

大家在甚麼時候開始接觸電子遊戲?

以我為例,我爸爸媽媽由小的時候已經絕對防止我接觸電子遊戲

自從在有一天,我去朋友的家接觸到PS1的時候就開始先知道有電子遊戲的東西

再在電腦遊戲店買了一隻碟後就開始玩,後來學校成績由100變成80 70 60

回想返,其實接觸電子遊戲是不是好事呢? (其實是因為學習的難易度提升了)

到現在都沒再玩電子遊戲 PSP NDS 都封塵了 也沒有買PSV N3DS PS3

電腦就只用作功課 睇片 上網

你們呢?

三年級.....

引用:
原帖由 ☻☺☻☺☻ 於 2012-12-4 16:02 發表
三年級.....
小學三年級?

我重睇緊卡通片= =" 當時

55小學三年級先發現...

幼稚園一年級已經玩緊
仲要果陣有玩遊戲王
昔日盛,不再興。衣袖拂,就此去。

引用:
原帖由 星幻乂夢 於 2012-12-4 16:45 發表
幼稚園一年級已經玩緊
仲要果陣有玩遊戲王
幼稚園識玩遊戲王?????

我都有幾組牌- -"

現在封塵,張張錢黎~_~

依家諗返起都唔知點解一張卡可以賣到100 200 300蚊

幼稚園、被阿哥影響之下..
阿哥既GAMEBOY黑白機 幫阿哥玩下寵精 不斷係個草行黎行去遇怪升LV -_- (現在根本感覺被利用..),
有時會自己主動拎黎玩瑪利醫生、同埋有部只有俄羅斯方塊既唔知點叫既機...
初小時阿爸部Nokia黑白機既貪食蛇、仲有表哥部任天堂 最記得係魂斗羅、
而且多左部彩色GAMEBOY,結果我哥用彩色既,我用黑白既 -_-'...

小四時買左電腦,開始接觸ONLINE GAME...
下略..

結果我到小六時去朋友屋企先第一次觸摸到BABI公仔 -_-
啊,我女孩子既童年去哪了...

小2定唔知小3開始,到e家都仲打緊機

幼稚園高班

小三
先用一年時間玩哂全部flash game
小四開始投入online game行列
無奈地玩親邊隻汁邊隻
彩虹,星空之門(雖然轉左名叫星夢 但係幾個月前都汁左),hp,
最後我係中一選擇左做毒男 我唔會因為呢個決定而有咩後悔既感覺
因為係二次元世界入面 我得同小穹永恆的愛

引用:
原帖由 Mr.Fishv3v 於 2012-12-4 18:14 發表
小三
先用一年時間玩哂全部flash game
小四開始投入online game行列
無奈地玩親邊隻汁邊隻
彩虹,星空之門(雖然轉左名叫星夢 但係幾個月前都汁左),hp,
最後我係中一選擇左做毒男 我唔會因為呢個決定而有咩後悔既感覺
...
唔好意思 我捉番佢入青山
陽光k3

引用:
原帖由 kkk3 於 2012-12-4 18:15 發表
唔好意思 我捉番佢入青山
呢個咪同房既細隻k

小二

引用:
原帖由 Mr.Fishv3v 於 2012-12-4 18:17 發表

呢個咪同房既細隻k
院長叫我出黎搵你:D:D
陽光k3

我小三就接觸信長 之後冇玩...到小六先再玩番 個陣時去到網吧個個學生放完學都黎玩信長
差個全場都系信長既聲 直到依家.去到網吧想搵一個人系打信長既都冇

46 1234
發新話題