17 12
發新話題

[閒聊] 有冇人在澳洲?

[Close]

有冇人在澳洲?

在澳洲WORKING HOLIDAY有冇人都一樣係呢邊?交流下心德 .R下FD

加油阿…祝生活旅途愉快

我都想去呀
我想問一下關於申請WORKING HOLIDAY的問題

我想問 申請的話 係咪要年頭申請??
定幾時都得
申請的話 要等幾耐?? THX!!

本人今年考完DSE,
打算下年去

樓主做緊咩工作
選擇性回覆
(不回應的原因是層次有異)

引用:
原帖由 xGodBlessYoux 於 2014-5-25 01:04 發表
我都想去呀
我想問一下關於申請WORKING HOLIDAY的問題

我想問 申請的話 係咪要年頭申請??
定幾時都得
申請的話 要等幾耐?? THX!!

本人今年考完DSE,
打算下年去 ...
冇話年頭年尾..只要你申請完佢OK的話會叫你去照肺..照完就可以買機票..唔洗點等我就4日內搞店左...最好草多D錢同埋英文好D先去會好D.同埋最好叫夠4個人,租屋會平D又開心D

引用:
原帖由 小白^^囡囡 於 2014-5-25 01:26 發表
樓主做緊咩工作
SALON                       .

引用:
原帖由 水瓶座 於 2014-5-25 18:01 發表
冇話年頭年尾..只要你申請完佢OK的話會叫你去照肺..照完就可以買機票..唔洗點等我就4日內搞店左...最好草多D錢同埋英文好D先去會好D.同埋最好叫夠4個人,租屋會平D又開心D ...
可以幾個人一齊去的??

同埋 照肺??~ 是點的

引用:
原帖由 xGodBlessYoux 於 2014-5-26 03:10 發表

可以幾個人一齊去的??

同埋 照肺??~ 是點的
你100人去都得嫁啦冇話幾多人去.呢個網有哂你要搵既野https://www.immi.gov.au/visitors/working-holiday/

好的 唔該哂~~
BTW果到消費高5高 AND 工作方面有冇資料分享下

姐係 工時,薪金 果d??.

THX

引用:
原帖由 xGodBlessYoux 於 2014-5-26 22:06 發表
好的 唔該哂~~
BTW果到消費高5高 AND 工作方面有冇資料分享下

姐係 工時,薪金 果d??.

THX
果到消費好高.比香港高,食野平軍10蚊一餐,7個幾HKD=1蚊AUD.1對7點幾..工作

方面就睇你自巳喇,大部份都係8-15蚊一個鍾,睇你自巳搵到D工係幾錢個鍾,英文唔得當言就低D.仲唔一定有人請,所以如果你英文MAMA地又冇FD介紹,都係學好D英文先去,起馬溝通到先,E家呢邊一個月都係接近 2M HKD一個月,想草錢既話,其實草唔到真係好多,前2年黎D錢就好搵D,同埋好睇你去澳洲既邊到,我人在墨而本,澳洲既其他地方唔太清楚

引用:
原帖由 水瓶座 於 2014-5-29 20:03 發表
果到消費好高.比香港高,食野平軍10蚊一餐,7個幾HKD=1蚊AUD.1對7點幾..工作方面就睇你自巳喇,大部份都係8-15蚊一個鍾,睇你自巳搵到D工係幾錢個鍾,英文唔得當言就低D.仲唔一定有人請,所以如果你英文MAMA地又冇FD介紹, ...
好的

非常感謝

講到我都有d興趣
洗唔洗有錢先去得
個人身家得30k
dse雞

引用:
原帖由 kh709394 於 2014-5-30 17:31 發表
講到我都有d興趣
洗唔洗有錢先去得
個人身家得30k
dse雞
緊係要啦,你起馬要預一個月生活費同埋回來機票費用,買哂野手續費,一定要notebook加加埋埋預4m差唔多,我可以話你知,呢邊搵工有d難,英文好既話優先,同埋working.holiday個定義係比你去果個地方打下工同埋旅行下,感受一下果個國家係點,如果正係諗住去搵錢,你巳經唔係佢所講既定意,都唔會過得開心,我目的都係先搵錢,到差唔多走果陣,就周圍去旅行澳洲遊咁,鍾意做浪子周圍去果d人好岩呢種生活

引用:
原帖由 水瓶座 於 2014-5-30 20:05 發表
緊係要啦,你起馬要預一個月生活費同埋回來機票費用,買哂野手續費,一定要notebook加加埋埋預4m差唔多,我可以話你知,呢邊搵工有d難,英文好既話優先,同埋working.holiday個定義係比你去果個地方打下工同埋旅行下,感受一 ...
如果你有車牌,租車自駕遊最正
仲有好拿拿林去感受下澳洲既沙灘啦,因為就來冬天了
選擇性回覆

引用:
原帖由 kh709394 於 2014-5-30 17:31 發表
講到我都有d興趣
洗唔洗有錢先去得
個人身家得30k
dse雞
咁後生,做背包客周遊列國好過啦

其實呢,我覺得去外國做野最好操大隻d,唔係去到時,你會發覺d女人仔都大隻過你,驚你會自卑
選擇性回覆

17 12
發新話題