40 123
發新話題

[轉帖] 偷 睇 阿 女 msn

[Close]

偷 睇 阿 女 msn

家 長 關 心 子 女 情 切 , 情 不 自 禁 下 便 會 亂 翻 子 女 私 人 物 品 , 甚 而 偷 看 子 女 的 日 記 。 網 友 媽 媽 msmon 在 討 論 區 自 首 , 稱 曾 偷 看 女 兒 的 msn 紀 錄 , 得 悉 女 兒 欲 替 人 家 補 習 , 擔 心 她 的 人 身 安 全 外 , 亦 怕 學 歷 只 有 中 四 的 女 兒 會 誤 人 子 弟 , 但 她 不 知 應 如 何 開 口 與 女 兒 商 討 此 事 , 因 怕 要 自 揭 曾 偷 看 其 msn 紀 錄 。

已 向 女 兒 坦 白不 少 網 友 均 指 斥 msmon 不 應 偷 看 女 兒 msn 紀 錄 , 網 友 gigi_loving_you 和 stonejoey 更 稱 令 她 們 想 起 過 去 曾 被 母 親 偷 看 日 記 , 令 她 們 有 被 人 「 除 晒 衫 」 的 感 覺 。 雖 然 如 此 , 但 大 部 份 網 友 均 認 為 msmon 不 應 讓 女 兒 知 道 她 曾 偷 看 紀 錄 一 事 。
最 後 , msmon 稱 她 已 向 女 兒 「 坦 白 」 , 幸 而 女 兒 並 無 「 嬲 」 她 。 Net 人 覺 得 msmon 女 兒 很 幸 福 , 因 為 媽 媽 實 在 很 關 心 她 , 當 然 , 父 母 有 很 多 途 徑 和 方 法 去 關 心 子 女 , 「 偷 睇 」 還 是 不 對 的 。

我就覺得咁樣唔好,不過佢個出發點都係好

好彩佢個女都 姐,如果唔係就大件事lu

不過如果唔係好叻,中4都唔好幫人補習好過

廢事教錯人呀ma

轉在apple日報

......
你毛神神做咩打D咁既野出黎=.=
好鬼無聊=.=

覺得不錯啦

如果為一件事好...根本不應該分對與錯...
正如 我和我一個十多年的朋友說
"如果有一天 不喜歡使用武力的我 對你使用武力 那代表這事情的重要性和唯一的勸阻方法"

如果女兒肯和母親坦白 , 母親根本不用去偷看日記 , 和其他交談記錄
相反 母親在事後和女兒坦白..是一件難能可貴的事

你們有幾個人能做到 偷看後再告訴當事人..

唉!都怪個社會風氣不好,孩子們又不懂自律,現在的家長真係無所適從,唔可打唔可駡,

有事子女亦唔會同自己父母講,連佢識乜嘢人都唔知,難道要父母就由孩子自生自滅嗎??

父母愛孩子係與生俱來,佢唔想佢地學壞,想知道佢多D,真的有錯嗎??雖然做法不對,

但撫心自問,你有關心父母嗎??你有主動將日常事或心事同父母講嗎???

父母如何理解你狀況呢???如果一個從不理會你,放任你,你認為佢係一個好父母嗎???

個老豆好淫    偷睇女仔d私人物品

引用:
原帖由 ★愛帥ζ曉 於 2008-3-16 10:46 發表
都唔係老豆睇

回復 6# 的帖子

係咩!!!?

引用:
原帖由 ★愛帥ζ曉 於 2008-3-16 11:01 發表
係咩!!!?
都冇心睇,只想回貼

回復 8# 的帖子

睇左嫁

個呀媽係想關心個呀女先偷睇姐   唔怪得佢

佢老母咁做o姐係話比人聽佢同個囡好少有溝通~
但唔係母親ge錯~~~
我地做仔女ge都應該主動d同家人分享我地ge事
又可以比佢地了解下我們係唔同ge環境做緊d咩,最緊要係識到d咩朋友
咁比左個了解佢地之後一來又可以更加親密度
又可以得都更多對某事ge資訊~~又可能得到某情度支持
佢母親係冇錯的,150%支持佢咁做
同埋仔囡係應該有咩事都同屋企人商議
我愛我的家人!!!

樓主開這麼多帖都在說正經事~
至於該事件就不予置評~

引用:
原帖由 ★愛帥ζ曉 於 2008-3-16 10:46 發表
你腦子可以乾淨點嗎???加上你那裡看到係老豆..

我呀媽唔識用電腦
我老豆唔會搞我d野
呵呵呵呵

引用:
原帖由 死肥老蕭 於 2008-3-16 11:27 AM 發表

你腦子可以乾淨點嗎???加上你那裡看到係老豆..
很明顯他近來看父X女的東西太多...

引用:
原帖由 死肥老蕭 於 2008-3-16 10:44 發表
唉!都怪個社會風氣不好,孩子們又不懂自律,現在的家長真係無所適從,唔可打唔可駡,

有事子女亦唔會同自己父母講,連佢識乜嘢人都唔知,難道要父母就由孩子自生自滅嗎??

父母愛孩子係與生俱來,佢唔想佢地學壞,想知道佢 ...
責任問題
做好責任就可以了...做掂責任個d基本上叫好了...
父母教左,其他野做錯左就係個細路既問題了

40 123
發新話題